Bildirim
Mugen Aldık Hiç bir faydasını göremedik
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
boşta farkını göremezsin. yükte bakacaksın. -
Eee ne bekliyordunuz ki?20C felan mı bekliyordunuz?Zaten kasaiçi sıcaklığınız 25C'nin altında değildir,en iyi hava soğutma bile olsa o sıcaklık 27C'nin altına inmez teoride böyle bi durumda.
Arkadaşın da dediği gibi,uzun vadede tam yükte farkedecektir sıcaklıklar. -
Evet , biraz o/c yap farkı görüceksin -
30" gayet iyi -
Dostum öyle bir yazmışsın ki..
1) Fanı tam oturtabildin mi?
2) Termal macunu ne durumda?
3) Fan hızı ne durumda?
4) Biosdan fan eq ayarladın mı?
5) Kasanda cpu ya hava vermesi için kasa önü bir fan mevcut mu? Yoksa garibim kasa içindeki kasvetli havayı üfleyip soğutmaya mı çalışıyor?
Bunları bilmeden nasıl yardımcı olabiliriz? -
quote:
Orjinalden alıntı: TimeBoy
Amd 3200+ stock fan ile 30 C idi mugeni taktık gene 30C.
Ne iş anlamadım.
Kardeş OC siz kullanıoyrsun sanırım fanlımı fansızmı kullandın idle durumdaki halimi kasa içi havalandırman iyimi termal macunu temizleyip mi sürdün bunları cevaplarsan yardımcı olabiliriz kolay gelsin kasa içi havalandırma ile benm 478socket pasif olarak 21 lerde ama havalar ısınıyor yavaştan kasada -
;KAsa thermaltake armor + varın siz düşünün.Hava akımının nasıl olduğunu.Neyse varsın 30C olsun.Nasıl olsa yakında parçaların hepsi değişecek zaten. -
Dostum ben stok fanla (uzay kasa) 35C yi geçmiyorken senin mugenle 30 civarı seyretmen bana garip geldi ama unutma bu değerler hava soğutma için gayet iyi değerler.. -
quote:
Orjinalden alıntı: SAVIAR
Dostum ben stok fanla (uzay kasa) 35C yi geçmiyorken senin mugenle 30 civarı seyretmen bana garip geldi ama unutma bu değerler hava soğutma için gayet iyi değerler..
Hocam iyi de ne bekliyorsunuz hava soğutmadan?
30Cnin altında deseydi zaten inanmazdım.
Standart bi bilgisayar kasası içindeki hava 30C'ye yakındır zaten,işlemciniz hava soğutmayla 30C ise eğer yatın kalkın şükredin...
Sizin cpu load abanınca elbette ki sıcaklık uçacaktır overclock anında,ama kaliteli bir soğutucu o kadar load sıcaklık farkı yapmaz.Asıl önemli olan nokta da budur zaten. -
quote:
Orjinalden alıntı: DiabloXT
quote:
Dostum ben stok fanla (uzay kasa) 35C yi geçmiyorken senin mugenle 30 civarı seyretmen bana garip geldi ama unutma bu değerler hava soğutma için gayet iyi değerler..
Standart bi bilgisayar kasası içindeki hava 30C'ye yakındır zaten,işlemciniz hava soğutmayla 30C ise eğer yatın kalkın şükredin...
Sizin cpu load abanınca elbette ki sıcaklık uçacaktır overclock anında,ama kaliteli bir soğutucu o kadar load sıcaklık farkı yapmaz.Asıl önemli olan nokta da budur zaten.
Yok be Ümit.. 30C civarı sabit tutması zaten yeterli hava soğutma için.. Bazen herkeste aynı kasa olduğu yanılgısına düşüyorum..
Ancak yükte bile 35C civarı sabit tutması gerek Mugen in.. Kast ettiğim oydu..
-
quote:
Yok be Ümit.. 30C civarı sabit tutması zaten yeterli hava soğutma için.. Bazen herkeste aynı kasa olduğu yanılgısına düşüyorum..
Evet o konuda haklısınız,5C'den fazla load farkı yapmaması lazım dediğiniz gibi.
Sayın Savaş hocam...
-
quote:
quote:
Evet o konuda haklısınız,5C'den fazla load farkı yapmaması lazım dediğiniz gibi.
Sayın Savaş hocam...
-
quote:
quote:
Sizin cpu load abanınca elbette ki sıcaklık uçacaktır overclock anında,ama kaliteli bir soğutucu o kadar load sıcaklık farkı yapmaz.Asıl önemli olan nokta da budur zaten.
inanabilirsin 27-28 derecelerde hava soğutma ile :))
-
dostum bende geçenlerde aldım mugen firebal dan. kampanyalı olanı, yanında arctis macun ve sessiz ikinci 12 mm fan hediyeli olandan. en düşük 27 en yüksek 31 gördüm... ama henüz oc yapmadım ve yükede bindirmedim... ama bu haliyle ben cok memmunum stok fanla 50-60 larda geziniyodum.. ayrıca esas konu benim için sessizliği. gayet sessiz çalışıyor, istenirse zaten fansızda kullanılabiliyor. benim nacizane görüşüm yıllardır bilgisayar dünyasında olan birisi olarak, hava soğutma sistemlerinde 30 derece ve civarı gayet güzel bi sıcaklık... önemli olan da arkadaşlarında belirttiği gibi oc veya yüklenmelerde 5-6 dereceden fazla oynama olmaması. -
e8400 var bende 1.375v ile 4.05 ghz degerinde kullaniyorum. Bende de akasa sogutucu vardı onu verip mugen aldim bosta sıcaklıgında bır degısıklık olmadı 47 dereceden asagı ınmıyo. Orhosta tam yuk altında 65 derecelerde gezınıo yanda onde uste arkada fan var genede banamısın demedı:D en son olarak kasam mı kucuk ızlenımıne kapıldımÇünkü napsam kablo karmasası hic dinmio.ikinci el ferah bı kasa alıp modlamaktan baska care kalmıcak.Kasa ıcı fotosunu koyım hatta.
Kasam -
tek kasa olayı diil arkadaşlar sanırsam mugen yada bikaç marka daha bariz kötü seçimler neden alırsını böyle ürünleri ne bilim kimseden iyi bir izlenim duymadım + okumadım -
quote:
Orjinalden alıntı: polair
tek kasa olayı diil arkadaşlar sanırsam mugen yada bikaç marka daha bariz kötü seçimler neden alırsını böyle ürünleri ne bilim kimseden iyi bir izlenim duymadım + okumadım
eğer ki biraz araştırıp okumuş olsaydın mugen ve ninjanın ne kadar kaliteli soğutucular olduğunu anlardın. sycthe isimli japon firmasının ürünleri bunlar, bende mugen kullanıyorum ve ses-soğutma olarak mükemmel.
etken sebepler genelde soğutucudan kaynaklanmaz,
-kasa içi hava sirkülasyonu
-kasanın genişliği
-termal macun un az yada çok sürülmesi
-termal macunun kalitesi
-soğutucu üzerindeki fan
-kasada bulunan diğer fanlar
-ortamın sıcaklığı
-işlemci türü(her işlemci aynı sıcaklıkta sabit olmazlar, kimisi fazla kimisi az ısınır)
eğer yukardakileri sağlayamıyorsanız, kusura bakmayın ama mugen yada başka bir model soğutucudan bişey beklemeyin.
-
zaten araştırmadımığımı ve okumadığımı söledim hatta kullananlar da dahil evet güzeldir ama onaylanmış 58747 tane soğutucu varken neden mugen :S ywallah kullanan arkadaşlara saygılar -
quote:
Orjinalden alıntı: avanoss
quote:
Orjinalden alıntı: polair
tek kasa olayı diil arkadaşlar sanırsam mugen yada bikaç marka daha bariz kötü seçimler neden alırsını böyle ürünleri ne bilim kimseden iyi bir izlenim duymadım + okumadım
eğer ki biraz araştırıp okumuş olsaydın mugen ve ninjanın ne kadar kaliteli soğutucular olduğunu anlardın. sycthe isimli japon firmasının ürünleri bunlar, bende mugen kullanıyorum ve ses-soğutma olarak mükemmel.
etken sebepler genelde soğutucudan kaynaklanmaz,
-kasa içi hava sirkülasyonu
-kasanın genişliği
-termal macun un az yada çok sürülmesi
-termal macunun kalitesi
-soğutucu üzerindeki fan
-kasada bulunan diğer fanlar
-ortamın sıcaklığı
-işlemci türü(her işlemci aynı sıcaklıkta sabit olmazlar, kimisi fazla kimisi az ısınır)
eğer yukardakileri sağlayamıyorsanız, kusura bakmayın ama mugen yada başka bir model soğutucudan bişey beklemeyin.
adam stock fanla aynı değerde imiş :D bu senin sisteminle onun sistemi arasındaki bir fark sorunu diil ki :S ...
Benzer içerikler
- termal macun önerisi
- termal macun yerine ne kullanılır
- saf alkol
- sıvı metal
- overclock nasıl yapılır
- termal macun önerisi
- en iyi laptop soğutucu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X