Bildirim
@Horizoner
"çavuş": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
Horizoner (Horizon) · Network altına konu açtı.
17 yıl
apclient modunda switch kullanımı
|
|
Horizoner (Horizon) · Sessizleştirme altına konu açtı.
18 yıl
PC'nizi tamamen sessizleştirin
|
Hakkında
Resimler
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 17 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 49
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 17 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 49
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları

İkinci El Referansları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0
neyse fazla lafkalabalığı etmeden hemen başlıyorum
yerine :"Sycthe Ninja Rev. B 120 mm Sessiz Fanlı CPU Soğutucu" yu aldım önceleri anakartıma sığarmı diye baya çekindim ama bir sorun yaşamadım hemen bir kaç resim göstereyim :genel olarak kutudan çıkan bileşenler bunlar 

böylelikle ortaye bir gerçek çıktıki oda kasadan gelen inanılmaz bir uğultu
bunu powerın yaydığı titreşimler olarak düşündüm powerı açıp kenarlarını silikonladım hatta kasaya değen kısımlarınıda ama nafile ve şans eseri hddyi kasadan çıkarınca uğultunun kesildiğini fark ettim evet sorun maxtor marka 80gblık hard diskim bunada silikonlama metodu uyguladım ama bişe fark etmedi önermem.Formda biraz araştırma yaptım ve bir arkadaşımızın nalburdan aldığı boru lastiği ile yaptığı basit ama faydalı sistemi bildiğimiz lastikle uygulayabilirmiyim diye düşünüp işe koyuldum sonuç harikaydı hdd nin uğultusu gerçektende %95 oranında kesildi 5lik kısmıda kendi yaydığı uğultu ki duyulmuyor bile : 

diye düşünerekten başladım işe.
sonra dedim bu iş bana göre değil potansiyometreyi (100k lık) direk fana bağlayınca ne görim aynı işi yapıyor hemde tam kısınca fanları tamamen kapatıyor buda benm istediğim birşeydi 3tanede anahtar aldım ve başladım işe.Burdaa ayrıntıya girmicem ilgilenen arkadaş olursa yardım ederim ayrıca ve kablolarla girdiğim yoğun muhalefetten sonra ortaya şöle bir devcre çıkardım : 

son 5.ci anahtar ise biraz önce dediğim metodla çalışıyor hdd ye bağlı fan yukarı 12 hızlı aşağı 7 yavaş orta kapalı..