Şimdi Ara

Muayene Öncesi Yapılması Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun yerini trafik ve biz bölümüne açtım ama emin değilim yerinin burası olduğuna.

Çarşamba ya da Perşembe günü aracı muayeneye götürücem. Muayeneye gitmeden önce neler yapmam gerekli.

Araca 2 yıl önce LPG taktırdık. LPG sızdırmazlık raporu almıştık. Şimdi tekrar almak gerekli midir? Sol ön diskten hareket halinde ses geliyordu bu sorun teşkil eder mi?

Servislerde muayene öncesi ücretsiz kontrol yapıyorlar mı?

Araç 2004 model Opel Astra.

• muayeneye ilk kayıt yapınca araç muayeneye girer,eğer eksiklerin varsa sana liste halinde sunulur.
    bu eksikleri tamamlaman için 1 hafta süren var.
    süresi içerisinde eksikleri tamamlayıp gidersen ekstra ücret alınmaz ancak eksiklerini tamamlayamazsan peşin olarak ödediğin muayene ücreti yanar bildiğim kadarıyla.
    emin olmak için muayene istasyonundaki görevli elemanlara sorabilirsin.
    her türlü yardımı yaparlar.
    muayene öncesi ücretsiz kontrol değil de eksiğin varsa ikinci gelişinde tekrar ücret ödememe gibi bir olay var.
    burada dikkat etmen gereken hangi istasyona gittiysen muayeneyi orada bitirmen gerekiyor.
  • gitmeden lpg sızdırmazlık alman şart.. o raporun geçerliliği bir ay olması lazım..
    egzoz için de süren bittiyse, egzoza ya vize istasyonunda gireceksin, ya da dışarda egzoz muayenesi yapılır yazan bir yere girip alıcaksın, vize istasyonundaki ciddi testtir, dışardaki çoğu bakmış gibi yapar..

servislerde kontrol duymadım...

frenler en çok dikkat ettikleri hususlardan biri, istersen vizeden önce sanayi sitesinde "tüvtürk standardında fren testi yapılır" yazan bir yerler bulup, ön testini yaptırabilirsin,
    ya da vizede çıkan - çıkabilecek ağır kusurların tamamını ilk girişten sonraki 1 ay içerisinde tamamlarsın.. 1 ay içerisinde 1 telafi girişi hakkın var, telafi edemezsen vize harcın yanar, bir daha girersin..
  • bilen arkadaşlara soruyorum bu full modifiyeli araçlar muayeneden geçerken nası sorunlarla karşılaşıyorlar ?

-Örneğin her yer faça modifiye şahin kaynıyor bunlar sorun oluyor mu ?
  • Görüş açısını bozmayan (siyah cam gibi) ve standart ölçülerden taşmayan( uzunluk-genişlik ) modifiyeler sorun olmaz kanaatindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusursuz geçmesini istiyosanız dediğiniz ses sorun teşkil etmez far ayarı yaptırın çoğu kişinin ayarsız oluyo yangın tüpünü sürücü koltuğunun yanına koyun bagaja koyarsanız yangın tüpü sürücüye uzak diye kafif kusur yazıyolarlar. motor numarası yazan yeri temizleyin egzosta patlak/çatlak varsa tamir ettirin egzos emisyon pulu bitikse alın 25 lira olmadan olmuyo. o dediğiniz seside diski tornalatarak düzeltebilirsiniz 15 tl gibi fiyat tutar(ikisini 30 liraya yaptırısınız) sanırım balatalar yeni değişti cam filmleride hafif kusurlu geçiyo eğer istasyon kalabalıksa ALLAH sabır versin sakin ol sıranı bekle.:D
  • Frenler geçen muayenede sorun çıkartmamıştı ama far ayarı ve sabit olmayan stepneden dolayı hafif kusurlu geçmişti. Yangın tüpünü koltuk altına koyabilirim ancak koltuk kenarına sığmaz.

2 sene önceki muayenede egsoz muayenesine bakmamışlardı diye tahmin ediyorum. Çünkü araç 34 plaka alındı 06 plakaya çevirildi. egzoz muayenesi 34 plakada kaldı ama bu sefer egzoz muayenesi yaptırıcaz mecburen.

Yarın kontrol için alırım arabayı perşembede götürücez. Ya herro ya merro diye gidicez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagortagos

Görüş açısını bozmayan (siyah cam gibi) ve standart ölçülerden taşmayan( uzunluk-genişlik ) modifiyeler sorun olmaz kanaatindeyim.

Cam filmden bahsediyorsanız hafif kusurla geçiriyorlardı, Haraççı Muayene İstasyonunda
  • Konuya yazmayı unutmuşum. Muayenede olanları ufaktan yazıyım.

1. Eğer aracınız LPG'li ise ön camda kesinlikle LPG çıkartmasını takın. Ne saçma birşeyse hafif kusurlu yazılıyor. Sanki o olmasa dünyanın sonu gelecek.
    2. Araçta 1 tane reflektör gördüm ikincisi de var dedim ama adam sallamadı var olan birşeyi yok olarak gördü ve hafif kusur sayıldı 2 tane olması gerekiyormuş.
    3. Kısa far uzun far ayarsızmış yönleri farklıymış 2 senedir düzelttirmemişiz.
    4. Stepne sabit değil. Hafif kusurlu olarak geçiyor.

İşin saçma kısmı LPG çıkartmasını yapıştırdığımda ne olacak onu anlamıyorum. Kapalı garaja giremez diyorlar. Daha iki gün önce LPG'Lİ Doğan ile içeri girdik. LPG dolum girişini de görüyor adam ama o çıkartma yoksa içeri alıyor. Bu ne saçma şeydir arkadaş.

İkinci reflektörü buluyum dediğimde sallamadı bile adam beni.

Ama şuna dikkat ettim bizim araçla ilgilenen kişi forumda okuduğumun tersine arabaya eşşek muamelesi yapan yetkililer gibi değildi. Gayet sakin kibar biriydi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.