Şimdi Ara

MTV'yi daha az ödeyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
14
Favori
89.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 model Kangoo yu kapalı kasa alıp camlarını açtırmak suretiyle yeniden proje çizdirerek hususi otomobil yaptırmıştık. O zamanlar çok modaydı.

Vergi alma yöntemi değişince sanırım 2002 yada 2003 yılıydı 800 küsür milyon yıllık MTV çıkmıştı. Çünkü araç 1.9 motordu. Bu uygulamadan faydalanıp bir alt dilimden yaklaşık 300 lira az ödeme yapmıştık.

Bu uygulama büyük motor hacimli olan hususi araçlarda fayda sağlıyor. Yoksa 1.4-1.6 hacimli motorlarda bir etkisi olmaz.

2000 model Kangoo 1.9 için eğer ruhsatta Hususi Otomobil yazıyorsa yıllık MTV tutarı 657.00 YTL. Bir alt dilimden ödeyince 426 YTL. oluyor.

Aynı aracın ruhsatında kapalı kasa kamyonet yada çift sıra koltuklu kamyonet gibi bi ifade yazıyorsa yıllık ödenecek MTV tutarı 236.00 YTL.

Yani 2 araç aynı özellikleri barındırmasına rağmen ruhsatta yazan araç türüne göre MTV tutarı arasında 190 YTL. fark var.

Güzel bi uygulama belki ama yetersiz.

Not:Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EN.ES -- 1 Ağustos 2007; 10:36:11 >

• Bende dün ödedim

Sağol dostum
  • Odedigimiz vergiyi geri alabiliyor muyuz? Bunun icin ne yapmak gerekiyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CAGLARRR

Odedigimiz vergiyi geri alabiliyor muyuz? Bunun icin ne yapmak gerekiyor?

ödediğiniz fazla vergiyi verdiğiniz bir banka hesabına 2 ay içinde yatırıyorlar.çünkü ben aldım.

fakat bu kanun 2007 için çıktı geriye dönük 2 sene için itiraz edebiliyorsunuz.ben ettim aldım.

acaba 2008 yılında da bu hak geçerli olacakmı bunu bilen varmı?
  • Bu zırvalığı Danıştay neden iptal etmiyor? Neden kimse iptal başvurusunda bulunmuyor? Danıştay da az değil yani.
  • Güzel ve faydalı bir açıklama olmuş .Teşekkürler meke
  • bizde ki Vw CADDY için benzer bi olay yaşadık. 2007 vergisinin ilk taksiti için bankaya 300 küsür yatırmıştık(banka miktarı o şekilde almış) geçenlerde vize için borç kağıdı almaya gittim bide baktık alacağımız var. meğer banka bizden 60 küsür fazla almış zaten bu araç vergilerini bankalara yatırmamak gerek, hesaplara geç işteiyorlar-yanlış işliyorlar falan vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

2000 model Kangoo yu kapalı kasa alıp camlarını açtırmak suretiyle yeniden proje çizdirerek hususi otomobil yaptırmıştık. O zamanlar çok modaydı.

Vergi alma yöntemi değişince sanırım 2002 yada 2003 yılıydı 800 küsür milyon yıllık MTV çıkmıştı. Çünkü araç 1.9 motordu. Bu uygulamadan faydalanıp bir alt dilimden yaklaşık 300 lira az ödeme yapmıştık.

Bu uygulama büyük motor hacimli olan hususi araçlarda fayda sağlıyor. Yoksa 1.4-1.6 hacimli motorlarda bir etkisi olmaz.

2000 model Kangoo 1.9 için eğer ruhsatta Hususi Otomobil yazıyorsa yıllık MTV tutarı 657.00 YTL. Bir alt dilimden ödeyince 426 YTL. oluyor.

Aynı aracın ruhsatında kapalı kasa kamyonet yada çift sıra koltuklu kamyonet gibi bi ifade yazıyorsa yıllık ödenecek MTV tutarı 236.00 YTL.

Yani 2 araç aynı özellikleri barındırmasına rağmen ruhsatta yazan araç türüne göre MTV tutarı arasında 190 YTL. fark var.

Güzel bi uygulama belki ama yetersiz.

Not:Ekleme.

Arkadaşlar tam olarak ne yapmak gerekiyo kimse yazmamış. Bende 97 vectra var 650 ytl vergi veriyorum. Kasko bedeli 13000 ytl.Dilekçemi vercez ,nereye vercez,dilekçeye ne yazcaz. YARDIMMMMMM

• bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu.tşkr ederım
  • çok saalasın kardes!
  • ee bunu her amarkancı bilir ama
  • cok guzel bir olayda simdi yurdum insani bunu bir duyarsa

yuksek motor hacimli arabalar vergi yuzunden satilmiyorduya

hemen arabalarinin fiyatini artirilar yuzde yuz
  • valla ben hesapladim benim arabayi 1810 demis

yuzde besi 907 ytl oldugundan vergimiz de 524 ytl oldugundan bize faydasi olmadi ama modeli gecmis ve buyuk hacimli araclar icin bulunmaz firsat
  • çok önemli bir konu,teşekkürler
  • Birgün 3000cc araç alırsam.bu olayı araştırırım.ama ozamana vergi sistemi nasıl olur bilinmez.
  • gidiceksin 1975 model arabaya bineceksin
  • güzel bi konu teşekkürler çok faydalıydı
  • Yeni gördüğüm bir konu

Teşekkürler meke
  • 2003 model 1.9 jtd aracıma yıllık 800ytl civarı vergi ödüyorum. benim arabamın kasko degerini tam olarak bilen var mı_? bana herhangibir yarırı olur mu_??
  • quote:

Orjinalden alıntı: rewhard

2003 model 1.9 jtd aracıma yıllık 800ytl civarı vergi ödüyorum. benim arabamın kasko degerini tam olarak bilen var mı_? bana herhangibir yarırı olur mu_??

suu linki tiklayarak kasko degerini ogrenebilirsin

saonra ilk mesajdaki adimlari izle ve onan gore sonuc bulabilirsin

http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.