Şimdi Ara

MSÜ'ye nasıl hazırlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum, 12.sınıfa giden ve milli savunma üniversitesine hazırlanan birisiyim.

MSÜ sınavına hazırlanma, tyt/ayt'ye hazırlanma(msü'ye çalışırken tyt zaten aradan çıkıyor),bedensel hazırlık ve sözlü mülakatlara hazırlanmak cidden zor mu? MSÜ sınavına 5 ay kaldı tyt/ayt içinse 200 küsür gün var. Kısaca sorum şu şekilde;

MSÜ için yeterli sürem var mı yoksa geç mi kaldım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSÜ'ye Nasıl Hazırlanılır

MSÜ Sınavına Nasıl Çalışılır

MSÜ sınavına hazırlanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Erken başlayın: Ne kadar erken çalışmaya başlarsanız o kadar iyi.
    • Hedef belirleyin: Hangi MSÜ programına başvurmak istediğinizi belirleyin ve sınav gereksinimlerini araştırın.
    • Anahtar kelimeleri araştırın: Sınavda çıkması muhtemel anahtar kelimeleri belirleyin ve bunları çalışırken göz önünde bulundurun.
    • Konuları gözden geçirin: İlgili konuları kapsayan ders kitaplarını, notları ve diğer kaynakları inceleyin.
    • Pratik yapın: Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar başarılı olursunuz. Örnek soru çözün ve deneme sınavlarına girin.

MSÜ Sözlü Mülakatına Nasıl Hazırlanılır

MSÜ sözlü mülakatına hazırlanmak için şu ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Araştırma yapın: Mülakat yapılacak programa ve kuruma aşina olun.
    • Kendinizi tanıtın: Güçlü bir özgeçmiş hazırlayın ve becerilerinizi ve niteliklerinizi vurgulayın.
    • Soruları bekleyin: Yaygın mülakat sorularını gözden geçirin ve bunlara nasıl cevap vereceğinizi planlayın.
    • Profesyonel olun: Uygun kıyafetler giyin ve mülakata zamanında gelin.
    • Kendinize güvenin: Hazırlandığınızı bilin ve kendinize güvenin.

MSÜ Kazanmak İçin Ne Kadar Çalışmalısınız?

MSÜ kazanmak için ne kadar çalışmanız gerektiği kişisel durumunuza bağlıdır. Ancak genel olarak, en az birkaç ay ciddi bir şekilde çalışmanız gerekecektir. Çalışma süresi, hedeflediğiniz programa, mevcut bilgi seviyenize ve çalışma şeklinize göre değişebilir.

2 Ayda MSÜ Kazanılır mı?

2 ayda MSÜ kazanmak mümkündür, ancak çok fazla çaba ve özveri gerektirir. Bu süre zarfında, tutarlı bir çalışma programı izlemeniz, kaynaklardan yararlanmanız ve düzenli olarak deneme sınavları çözmeniz gerekir.

1 Ayda MSÜ Kazanmak

1 ayda MSÜ kazanmak son derece zordur. Bu kadar kısa bir sürede tüm konuları etkin bir şekilde gözden geçirmek ve sınav formatına hazırlanmak zordur. Bununla birlikte, zaten güçlü bir temel bilginiz varsa ve son derece motive olmuşsanız, daha kısa bir sürede başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Msü ile sadece tercih hakkı kazanıyorsun
    Sonrasında tyt-ayt puanı sözlü ve fiziki puanlarına göre yerleştirme sıran oluşturulur önemli olan da bunlar zaten
    Msü de 70-80 net arası yaparsam hho gelir muhtemelen
    Myo düşünüyorsan 40 net civarı
    Kho ve dho düşünüyorsan 60 70 civarı yapman lazım
    Hiç bir şey için geç değil.
    Spor açısından yks sonrası 1-1.5 ay civarı bir süren olacak zaten yks ye kadar kendini formda tutup sonlara doğru spora asılmanı tavsiye ederim

Sözlü mülakat içinse karşında baya baya rütbeli askerler ve psikologlar oluyor ve bildiğin çapraz sorguya çekiyorlar seni heyecanlanmaman tane tane kısa ve öz cevaplaman gerekiyor karakter meselesi biraz.Düzenli kiitap okumanın faydası olabilir

En önemlisi sağlık kontrolü tamamen kusursuz olman gerekiyor.Kesinlikle önceden bir check-up yaptır gerçekten düşünüyorsan .
    Genelde elenme sebepleri skolyoz düz tabanlık nörolojik ilaç kullanımı göz kusurları(özellikle havada) kan değerlerinde normal dışı değerler vs. oluyor dikkat et bunlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0NF300 -- 22 Kasım 2019; 22:54:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• K0NF300 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam,

Zaten hedefim kara harp okulu, sınava girenlerin 4/2'si zaten normal YKS sınavına ön hazırlık olarak girdiği için o konuda içim rahat. Yani gerçekten MSÜ düşünenlerin sayısı az bence
  • Dostum 2 kere msü mülakatlarına girip geçmiş biri olarak sana sadece önerim tyt ayt ye çalışman spor mülakat felan fazla kasmana gerek yok yapılacak şeyler üsteki arkadaş özetlemiş zaten msü sadece seni çağırmaları için tyt yi halledersen onu yaparsın kara harp okulu için msü den 55-60 net civarı yaparsan rahat çağırılırsın ama dediğim gibi sağlığı sözlü mülakatı vs düşünme sadece ders çalış.

• iyi akşamlar kardeşim,aman sakın hedefini msü olarak koyma,normal sınava çalışır gibi çalış. geçen sene kesin asker olacağım derken son anda sağlıktan yoktan var olan bir işle elediler. bir senemi kendi kendime yedim garanti asker olacağım diye...

soruna gelecek olursak kho istiyorsan 30 tr 10 sosyal 10 mat 10 fen sana garanti kho ve dhoyu verecektir. geçen sene bundan daha kötüsü ile çağırıldım. ve gittiğinde unutma ki her ne kadar yks ve spor etkilese de sözlü mülakatın inanılmaz gücü var. benim sıralamam ve sporum çoğu arkadaşımdan kötü iken beni onların seviyesine çekti. ancak sağlıktan elendim dediğim gibi. sen hedefine harp okulunu koyma derim

tek şansın msü de değil ara sınıf alımları da olabiliyor unutma. iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam msü çok istiyordum ilk sene olmadı yedek kaldım bu sene de girdim ve geçtim sonra oradaki ortamı vs gördüm geçen sene de soğumuştum biraz bende mezuna bıraktım eşit ağırlıktan hazırlanıyorum şuan hedefim daha yüksek.

• Bende aynı hocam bir zamanlar çok istiyordum soğuttular valla, boşa heves etmişiz hiç de heves edilecek bir yanı yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KPSS YE HAZIRLANAN VAR MI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 68 net yapmistim hho mulakata cagirmislardi

• Sözlü mülakatta belirli dershanelere gitmediğin sürece ve çok absürd hareketlerin olmadığı sürece elenmezsin ama sözlü sıralamayı çok etkiliyor geçsem yeter diye de düşünme.
    Spor için de eğer evde ders çalışıyorsan mekik ve barfiksi ders aralarında halledebilirsin. Diğer branşlar için şimdi başlamana gerek yok ocak-şubat gibi başlayıp yüksek puanlar yapabilirsin.

Ben de üniversiteden sonra girmeyi düşünüyorum, tek üzüldüğüm yan Harbiye'de okuyamamış olmak. Hakkında hayırlısı olsun kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben suleymancilarin cemaatinde kalmistim. 6 sene boyunca kaldim ama. Ataturku sevmiyorlar suleymancilar. Beni bu yuzden elerlermi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.