Şimdi Ara

Msi X870 Tomahawk Bios Sıfırlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, kendime sistem topladim. Maalesef Msi X870 Tomahawk almak gibi bir hata yaptım. Sorunu şöyle açıklayayım, bilgisayarin fişini prize takıp bilgisayarı açınca aşağıdaki ekran geliyor ve windows şifre girme ekranina gelince bir kere restart atıyor. Daha sonrasında sıkıntısız kullanıyorum. Fişi prizden çekmeden bilgisayarı kapatıp açtığımda herhangi bir sıkıntı olmuyor notmal bir şekilde açılıyor. Restart vs atmıyor yani.

Bir keresinde bilgisayarı internete baglamadan açmıştım, saat yanlış gösteriyordu. Acaba bios piliyle alakali bir sorun olabilir mi? Fişi prizden çekip tekrar takinca bu aşağıdaki ekran çıkıyor hep. İşlemci olarak 9800X3D kullanıyorum.

Msi X870 Tomahawk Bios Sıfırlanması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bios pilini değiştirmeyi denedin mi?

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Hayır denemedim hocam. Bios pilinden kaynaklı olabilir deniliyor internette de. Bu arada bios pili kolay kolay bitmiyor deniyor ama size şöyle söyleyeyim bunu sadece prize ilk taktigimda yapıyor, prizdeyken bilgisayari kapatip açtığımda böyle bir ekran gelmiyor ve sıkıntısız açılıyor. Bilgisayarı bir kere internete baglamadan açtım saati falan yanlış gösteriyordu.

• 4 kanal ram mi kullanıyorsunuz?

• cato16 kullanıcısına yanıt

16-16 çift kanal hocam. Dim a2 ve dim b2 ye taktım diye hatırlıyorum.

• Ali_80 kullanıcısına yanıt

A2 ve B2 ise sıkıntı yok. Bios güncel mi? Ram marka ve model nedir?

Dün yeni bios yayinlanmis hocam. Bios açıklamasında

Description:
    - AGESA PI-1.2.0.3c released.
    - Security update for the Ryzen 9000 series CPU.
    - It's recommended to adjust the CPU Core Voltage with AMD Overclocking mode.

böyle yazıyor.

Ramler ise Corsair Vengeance Rgb 32 Gb 2X16 Ddr5 6000 Mhz Cl30 hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bios güncelleyin ilk önce.

İşlemci veya bellek değişti ya da CMOS resetlendi diyor. Bios piliyle alakalı bir sorun olabilir. EXPO açıksa 6000 mhz'de çalışamadığı için bu uyarıyı veriyor olabilir.

Expo'yu acinca dram ışığı yanıyor ve sistem açılmıyor hocam bazen. O zaman bugün bios guncelleyeyim. Olmazsa yarın pil alır onu takarım.

Bu ikisini yapın bi', eğer düzelmezse biliyorsunuz amd ram seçiyor. Expo listesinde olup olmadığına bakmak için ardışık bir kodu oluyor. Onu yazar mısınız?

• Aynı anakart'ı yaklaşık 5 aydır sorunsuz kullanıyorum. Yaşadığınız problem çok ilginç gerçekten. Arkadaşlar tüm tavsiyeleri yazmışlar, umarım çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 25 Nisan 2025; 20:5:14 >

Hocam biilgisayardan ethernet kablosunu çıkartarak açtım bu sefer ve saati yanlış gösterdi. Saat 20:29'da pc yi açtım ama pc'nin saati 20:07 olarak gözüktü. Bios piliyle ilgili muhtemelen. Bugün bios pili de aldım ama ya yarın ya da pazar günü takabileceğim anca.

• Evet bu durum bios pilini işaret ediyor. Yapınca yazarsanız sevinirim.

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Çok şanslıymışsınız hocam. Ben ilk kurulum yaparken işlemcimi (9800X3D) görmedi kart. Cpu ışığı sürekli kırmızı yanıyordu. Bende servise gönderdim. Geldiğinde sıkıntısız gördü işlemciyi fakat expo açınca sapıtıyor bazen. Sistemin açılmadığı oluyor expo açılınca. Wifi modülü'de gözükmüyor bazen. Bios dan kapatıp açmam gerekiyor. Ben incelemeler ve kullanıcı yorumlarına güvenerek almıştım ama keşke almasaydım diyorum. Bakalım yarın veya pazar günü bios pilini değiştireceğim ve en son bios'u yükleyeceğim inşallah düzelir.

15 yıl üzerine 5 ay önce yeni pc topladım ve ben de yorumlara bakarak tercih ettim. İşlemcim Ryzen 7 9700X, ramler 6000 mhz'de expo aktif çalışıyor. Maaşallah diyeyim o zaman.

Sizin tarafta (diğer tavsiyeler haricinde) aklıma gelen tek şey, anakartın sorunlu olduğu. Satın aldığınız yer ile görüşüp yeni anakart talep etme imkanınız varsa bunu değerlendirin derim.

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Ben 2024'ün kasım ayında almıştım hocam. Hepsiburada üzerinden ince hesap satıcısından aldım. Diğer parçaları da ay ay aldim ve en son mart ayinda 9070 Xt aldim sistemi topladim. Anakart'i ilk defa mart ayında açtım yani. İslemcimi görmedi bende hb ile iletişime geçtim ve iade etmek istedigimi söyledim ama iade gerçekleşmedi. 9800X3D ile kullananlarin çoğu expo sorunu yasamis sonradan gördüm hep. Bari şu bios ayarlarimi sifirlamasaydi, yarın veya pazar günü pili değiştireceğim bakalım.

Hocam pili çıkarmayı denedim ama olmuyor, youtube'da yapilanlar gibi yaptim ama yerinden dahi oynamiyor pil. Ben de zarar vermemek adına zorlamadim. Servise göndermeyi düşünüyorum. Bıktırdı artık bu anakart.

CMH32GX5M2B6000Z30K bahsettiğiniz kod bu mu acaba hocam?

Anakartın destek listesinde gözüküyor. Bios pilini değiştireceksiniz artık. Servise gidip gelmesi bir ay sürer. Kendiniz yaparsınız, zarar verilebilecek bir yapıda değil.

Yok hocam iyice bastırıyorum ama çıkmıyor pil. Youtube dan 2-3 video izledim onlarda anında şak diye atıyor pil ama bende oynamıyor bile. Pil soketinin tasarımını mı ne farklı yaptılar acaba. Gerçekten garip bir kart. Valla ilk kurulumda da benim işlemciyi görmemişti o zaman servise vermiştim bayram tatili olmasına rağmen 10-12 gün gibi bir sürede gelmişti. Yarın göndereceğim. İade veya yenisiyle değişim talebinde bulundum. Gelince haberdar ederim konu üzerinden. Teşekkür ederim yardımınız için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.