Şimdi Ara

MSI B450 TOMAHAWK BIOS SIFIRLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Dragon Center uygulamasından ram ledleri ile oynarken birden ram ledleri bozuldu. 1 saniye yanıp ardından hemen sönüyor. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum bu yüzden windows sıfırıladım fakat olmadı. Şimdi ise bios sıfırlamak istiyorum. Bios pilini çıkarıp ayarları sıfırlamak değil. Biosu fabrika ayarlarına döndürmek istiyorum yani herşey silinecek bios sürümü vs... Bunu nasıl yapabilirim herhangi bir riski var mıdır? Benim gibi bir sorunu olan bçyle çözdüğünü yazmış fakat ayrıntıya girmemiş ve eski bir konuydu.

    Anakart : MSI TOMAHAWK B450
    RAM : VERITECH 16 GB 3200 MHZ RGB RAM



  • bios sürümünü eskiye döndürebilmeniz basitçe mümkün mü bilmiyorum ama tüm ayarlarınızı sıfırlamak için bios menüye girip boot kısmından restore to default yapmanız gerekiyor ayrıca eski biosa dönmeyi mflash yöntemiyle deneyebilirsiniz eğer ramlerle ilgili bir sorun olduysa rami çıkarıp takmak fayda etmiyor direkt biosu cmos yapmanız lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biosu cmos nasıl yapabilirim? Restore defaults fayda etmedi. Bu arada konuyu öne çıkarır mısınız rica etsem? Benim bios sürümüyle derdim yok sadece ram ledlerini düzeltmek istiyorum.
  • Bu da Thaipon Burner programı ramde bir sorun yok gözüküyor.MSI B450 TOMAHAWK BIOS SIFIRLAMA
  • mamphx M kullanıcısına yanıt
    hocam cmos için anakartın üzerinde bi aparat var takılı sadece bi sokete takılı(bi ip var kıçında ve soketin birine takılı bios pilinin orada olabilri) onu çıkartıp anakartın kullanım kitapçığını belirtilen yere takıp 5-10 sn bekliceksiniz bios komple sıfırlanır ramlerde falan sıkıntı yoksa hepten bios sıfırlamayın msi ın mystic light uygulaması var harici olarak onu indirmeyi deneyebilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • B450 anakartta bios update ve Ryzen 4. nesil taktıktan sonra bi sorun yaşar ve jumper reset yaparsak sistem açılır mı?
  • Bios sürümünü normal yollarla eski sürüme getiremezsin. Özellikle b450mlerde 3. Nesil ryzen kullanıyorsan daha büyük sıkıntı, bazı bioslar 3. Nesili desteklemediği için flash back ten sonra bootlayamazsın bilgisayarı.
    Yok ben ne yaptığımı biliyorum diyorsan da aşağıdaki tool ile eski bios sürümüne flashback atabilirsin. Ben yaptım sıkıntı yok. Sadece doğru biosu bulman lazım.
    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=108079.0

    Neyse Ram ledi için bence yapma, anakartın arkasında kücük bir clear cmos düğmesi varsa ona basabilirsin. Bu biosu açamadığın,bilgisayarımin bootlamadığı durumlarda bios ayarlarını sıfırlar. Anakart pilini çıkarmakla aynı şey aslında. Fakat bir düğmeye basıp yada bios pilini çıkarıp bios sürümünü değiştiremezsin. Sadece son kullandığın sürümün stok ayarlarına dönersin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler cevaplar için anakartta bios güncellemek için tuş var işlemci olmasına gerek yok. Mystich Light uygulaması bozdu zaten ne anakartın ledi değişiyor ne de ram ledi yanıyor ne yapıcam bilemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.