Şimdi Ara

MSI RX470 GPU KULLANIMI 0 ACİL YARDIM (VİDEOLU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. 3 gün önce sistem topladım. Bütün driverlar falan güncel. Sürüm win 10. Sistem;

Ryzen 5 1400
    MSI RX470
    Hyperx 8 GB 2400 MHz
    240 GB SSD
    MSI b350m pro anakart
    600w PSU corsair kasa

Bu kadar guzel bır sıstem topladım ama 1080p full HD'de crysis 1 full ayarlar 40-100 FPS arası,
    LoL 1080p full ayarlar 100-200 FPS arası hatta 80-70'e düştüğünü bile gördüm.

Bu değerler normal mi sizce? LoL ortalama 120 FPS, crysis 1 ortalama 50-60 FPS. GPU kullanımı 0'a düşüp duruyor değerler çok düşük lütfen yardımcı olun.

https://www.youtube.com/watch?v=YMR9dt1fUiU

VİDEO EKLEDİM ARKADAŞLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 20 Nisan 2017; 2:20:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Temiz bir format at format sonrasi msi gaming app afterburner benzeri hic bir programi kurma bende bunlari kurunca ayni sorun başlıyor

Edit. Yukledigin videoda degerler gayet normal bende mesela bf1de fps 100 30 diye gidip geliyordu sendeki afterburnerin amd kartlardaki klasik sorunu o hic problem degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 20 Nisan 2017; 2:24:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

Temiz bir format at format sonrasi msi gaming app afterburner benzeri hic bir programi kurma bende bunlari kurunca ayni sorun başlıyor

Hocam video ekledim sizdede videodaki gibi mi oluyor? Sistemi alalı 3 gün oldu dün formatladım düzelmedi eğer gerçekten işe yarayacaksa format atarım ama boşunada atmak istemiyorum 3 günlük bilgisayara 2 kere windows kurdum zaten biri kurulum yaparken diğeri sorun düzelsin diye format ama sonuç değişmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Temiz bir format at format sonrasi msi gaming app afterburner benzeri hic bir programi kurma bende bunlari kurunca ayni sorun başlıyor

Edit. Yukledigin videoda degerler gayet normal bende mesela bf1de fps 100 30 diye gidip geliyordu sendeki afterburnerin amd kartlardaki klasik sorunu o hic problem degil

Pekı fps neden bu kadar düşük bu sistemde en az 250 olması gerek 70e bile düştüğü oluyor?

Crysis 10 senelık oyun ben 50-60 fpslerde sürünüyorum

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    Afterburner ayarlarinda enable gpu usage monitoring diye bir ayar olacak onu tikleyip deneyin bi

Lol dx9 ile calisan bir oyun rx serisi kartlar güncel dxlerde cok daha verimli calisir mesela dx12. ayrica lolde 200 uzerinde fps almaniz oyunu oynanmaz hale getirecektir ekraninizin yenileme hizi fpsye yetisemeyecek oyunda karakteriniz ve minyonlar isinlanmaya baslayacak

• quote:

Afterburner ayarlarinda enable gpu usage monitoring diye bir ayar olacak onu tikleyip deneyin bi

Bir fark olmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Lol dx9 ile calisan bir oyun rx serisi kartlar güncel dxlerde cok daha verimli calisir mesela dx12. ayrica lolde 200 uzerinde fps almaniz oyunu oynanmaz hale getirecektir ekraninizin yenileme hizi fpsye yetisemeyecek oyunda karakteriniz ve minyonlar isinlanmaya baslayacak

Hocam garantiye vermeyı bıle dusunuyordum. Sorun normal diyorsunuz yani? Pekı crysis için ne diyorsunuz crysis dx10 ile calısıyor bu yuzden olabılırmı ama neden 40-50 fpslere düşüyorum anlamıs degılım

Oyundaki sahneden sahneye fps illaki degisiklik gosterecektir patlama catisma alev sis bunlarda fps duser ama bendeki sorunu anlatayim mesela sana ayni yerde duruyorum sifir patlama falan bombos server fps 90dan 30 a iniyor gpu load o anda sifira iniyordu ben bu sorunu ilk basta anlattiklarimi yaparak çözdüm

• quote:

Oyundaki sahneden sahneye fps illaki degisiklik gosterecektir patlama catisma alev sis bunlarda fps duser ama bendeki sorunu anlatayim mesela sana ayni yerde duruyorum sifir patlama falan bombos server fps 90dan 30 a iniyor gpu load o anda sifira iniyordu ben bu sorunu ilk basta anlattiklarimi yaparak çözdüm

Sizin ekran kartıda rx470 mi?

Ben şunu anlamıyorum macbook kullanıcısıydım ryzen çıkınca mac'i satıp sistem topladım ama hiç hayal ettiğim gibi bir performans elde edemedim. Belkide şuan yeni oyunlarda test edemediğim için böyle konuşuyorumdur şuan resident evil biohard yüklüyorum baya uzun sürecek internetten izlediğim test sonuçlarına göre 90 fps falan almam gerekiyor bakalım sonuç ne olacak. Daha sistemi alalı 3 gün olmuşken böyle olması canımı sıktı. Oyunu son ayarlarda oynuyorum 70 fps genellikle (crysis) ama 40-50 lere düştüğü oluyor. Tamam patlama sahneleri falan normal fakat bu kartın bu oyunda bu kadar düşük performans sergilememesi gerekiyor diye düşünüyorum. Sizin sorununuzda ilginç geldi. Valla anlamadım ya şuan cidden 3gün oldu sistemi alalı ama mac'i sattıgıma pisman gibiyim. Performans alamadım henuz sistemden. Resident evil yuklensın ondada boyle olursa ne yapacagım bılmıyorum.

Bende rx480 var

Crysis videosu

https://youtu.be/HtCM-OxXlpM

Lol

https://youtu.be/GeKcf0OVfZ8

Ben acikcasi sizde bir sorun oldugunu sanmiyorum su videolari izleyip karşılaştırın lolde bazen 2t0 fpsye cikip isinlaniyor bazende 70 fps oluyor eger icinize sinmezse direk iade edebilirsiniz kartinizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 20 Nisan 2017; 3:3:15 >
  • quote:

Bende rx480 var

Crysis videosu

https://youtu.be/HtCM-OxXlpM

Lol

https://youtu.be/GeKcf0OVfZ8

Ben acikcasi sizde bir sorun oldugunu sanmiyorum su videolari izleyip karşılaştırın lolde bazen 2t0 fpsye cikip isinlaniyor bazende 70 fps oluyor eger icinize sinmezse direk iade edebilirsiniz kartinizi

Hocam valla bilemedim ya bu videolardan sonra kartımda bir sorun yok diye düşünüyorum başka forum sitelerinde sorun olduğunu söyleyenler oldu anlamadım gitti zaten mac kullandıgım icin bu sistem işlerine cok yakın sayılmam alıyım dedim normal mi değil mi anlamadım kartı yenısıyle degıstırmek ıstesem vatan pc camura yatar diye düşünüyorum servise gönderelim diyecekler bence. Resident evil ı bir deneyeyim sizce sonuc ne olur ondada böyle mi olur yoksa tam performans alır mıyım?

• İşlemcide sorun olabilir mi diye düşünmedim değilim

Ama lol gibi bir oyun da fazla gpu gerektirmez %20 %30larda kullanir zaten ama 0lara dusmesi garip.

Driverlar tam mi?

Parcalari sokup tekrar montaj yapmayi deneyebilirsiniz.

Format ise yaramamis o yuzden gerek yok daha

Re biohazardda deneyin bi bakalım buyuk ihtimalle iyi performans alacaksiniz cunku oyun yeni dx11 ya da 12ydi hatirlamiyorum ve kartinizi zorlayacaktir eger sorun olursa bu oyunda da karti iade etmeyi deneyebilirsiniz. Lolde de fpsi kitlemeyi deneyebilirsiniz eger oyle bir secenek varsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: kangalsucuk

İşlemcide sorun olabilir mi diye düşünmedim değilim

Ama lol gibi bir oyun da fazla gpu gerektirmez %20 %30larda kullanir zaten ama 0lara dusmesi garip.

Driverlar tam mi?

Parcalari sokup tekrar montaj yapmayi deneyebilirsiniz.

Format ise yaramamis o yuzden gerek yok daha

Re biohazardda deneyin bi bakalım buyuk ihtimalle iyi performans alacaksiniz cunku oyun yeni dx11 ya da 12ydi hatirlamiyorum ve kartinizi zorlayacaktir eger sorun olursa bu oyunda da karti iade etmeyi deneyebilirsiniz. Lolde de fpsi kitlemeyi deneyebilirsiniz eger oyle bir secenek varsa.

Hocam suan resident evil'ın yüklenmesine 2 saat kaldı bakalım sonuç ne olacak

• Kardesim bendede aynı sorun var bende rx 480 var bende bu konuyu yakından takip edicem . Lol çok GPU kullanan bir oyun değil ama gpu kullanımı 0 olmaması gerekir. Bu bir sorundur.
    Bu arada test için The forest i kullanmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Yovyov -- 20 Nisan 2017; 16:55:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Yovyov

Kardesim bendede aynı sorun var bende rx 480 var bende bu konuyu yakından takip edicem . Lol çok GPU kullanan bir oyun değil ama gpu kullanımı 0 olmaması gerekir. Bu bir sorundur.
    Bu arada test için The forest i kullanmanı tavsiye ederim.

Hocam resident evil 7 ile daha iyi bir test sonucu alırım dıye dusunuyorum 1 saat falan kaldı sizide bilgilendireceğim. Aslında kartta sorun oldugunu sanmıyorum. Neden dıye sorarsanız onceden sorun vardı dıye dusunuyordum fakat suan dusunmuyorum cunku youtube da teknobiyotik kanalı ryzen 1400 (3.8 ghz'e oc edilmiş.) ve rx480 ile lolde benimle aynı fps'i alıyor. Ve benım sıstem 1400 oc edilmemiş rx 470. Yani o sisteme gore daha kotu bır sıstemım var. Belkıde afterburner saçmalıyordur gpu'yu 0 göstererek. Şu resident evil 7 yuklensın herşey bellı olur.

• @PomPom@kangalsucuk@Burak Yovyov

Arkadaşlar ilk olarak yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.

Sorun ekran kartında değil LoL'deymiş. Resident Evil 7 1080P bütün ayarlar en yüksekte ekran kartı kullanımı %99 oluyor sürekli. %90'nın altına düşmedi. Aldığım FPS ise ilk başta 40 lardaydı oyunu kapatıp açınca düzeldi ve şuan en az 70 en çok 150 FPS ile oyunu oynuyorum. Yardımcı olan herkese çok teşekkürler

• Aynı sorunu inanın bende yaşıyorum ve bu durumdan çok sıkıldım servise de gönderdim sorun olmadığını söylediler nedendir bilmem inandım çünkü servistekilerde samimi davrandılar açıkçası hatta sorun yaşadığınız oyunun videosunu çekin tekrar servise gönderin dediler video ile birlikte bende anlamadım bende lolde 80-120 fps arası alıyorum gta 5 te 40-60 arası gidip geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.