Şimdi Ara

MSI R6970 2GB 256 Bit GPU Aldım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba... Bugün Kadıköy Eksen Bilgisayar'dan R6970 aldım. SSD için düşündüğüm parayı buna ödedim gaza gelerek. Ürünü almaya dün gece karar verdim ve en uygun fiyatı Eksen'de buldum ki Eksen'de daha uygun 6970 yoktu (728 TL)... Bugün MSI R6970 incelemesi araştırdım fakat bulamadım. Sadece Lightning modeli ile ilgili bir inceleme mevcut. Kart hakkında birkaç bilgiye ihtiyacım var sorularımı aşağıda sıraladım.

1- HD ve R arasında ne tür farklar vardır?
    2- Bu ürün fiyatını hak ediyor mu?
    3- Eğer bir hata yaptıysam ürünü iade edip farklı bir seçenek edinmek için 3 günüm var.
    4- Oyunlarla aram çok fazla olmadığı halde Assasin Creed'in son versiyonunu edinip biraz deneme yaptım: 1920x1080 çözünürlükte tüm detaylar maksimum iken yağ gibi akıyordu. Kartı gerçekten zorlayabilecek bir oyun biliyor musunuz.
    5- Win 7 sistem derecelendirmesinde karta 7.9 puan geldi bu bilgi gerçeği yansıtmakta mıdır?
    6- GPU-Z analizinde Core 880 MHZ Memory 1375 MHZ görünüyor bu veriler aynı kartın farklı bir versiyonunun kırpılmış hali midir?

Aklıma gelen sorular bunlar. Cevap vermeye üşenirseniz MSI R6970 2GB 256 Bit hakkında bir inceleme linki de işimi görür. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1- Sadece isim farkı. MSI ATI tabanlı kartlarında model isminin başına Radeon'ın R'sini ekliyor.
    2- HD6950 ile aralarında %10 civarı performans farkı varken, ve HD6950'nin 500 liraya bulunabildiğini düşünürsek parasını hak etmez.
    3- F/P açısından iyi olmasa da, pişman olmazsınız diye düşünüyorum.
    4- Metro 2033 oyununu deneyebilirsiniz.
    5- Windows'un derecelendirmesi güvenilir değildir. Daha sağlıklı karşılaştırma için Unigine Heaven gibi benchmark programlarını deneyebilirsiniz.
    6- Kırpılmış değil merak etmeyin. Saat hızları standart HD6970'lerle aynı.
  • Konuyu kapatacak kadar bilgilendirdiniz ağzınıza ve aklınıza sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Konuyu kapatacak kadar bilgilendirdiniz ağzınıza ve aklınıza sağlık...

Windows en fazla 7.9 verir zaten bu da ek bilgi olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: onami

quote:

Konuyu kapatacak kadar bilgilendirdiniz ağzınıza ve aklınıza sağlık...

Windows en fazla 7.9 verir zaten bu da ek bilgi olsun

Daha olsa dükkan bizim yani:)
  • Linkteki model yani ref. soğutmalı modeli aldıysanız sıcaklık ve ses sorunu oalbilir buna dikkat edin;

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-39783-MSI-R6970-2PM2D2GD5--HD6970--2GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti.html

Özel soğutmalı GTX570 alınabilirdi.
  • HD6970 kaliteli bir ekran kartı ama GTX570 almanız daha iyi olabilirdi sonuçta phsyx cuda 3d vision teknolojisi Amd HD3D sinden daha kalitelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONERİNG67 -- 2 Eylül 2011; 21:56:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarın herşey netleşecek... Teşekkürler fikirleriniz için.
  • Karttan memnunum... Şu ana kadar sahip olduklarımın en iyisi olduğu için belki de... Belki daha ucuza benzer - biraz daha pahalıya veya aynı fiyata farklı tercihler olabilirdi buna karşın içim ısındı ve gönlüm rahat. Zannediyorum bu kart 3 yıl sonra bugünün 4870 - 4890'ı arasında bir yerlerde dursa bile benim için nereden baksanız 4 - 5 yıllık bir karttır. Bundan 16 ay önce FX5700 kullanan biri olduğuma göre hayatımın en büyük lüksü bu kart oldu. Olsun bakalım. Verdiğiniz bilgiler sonraki alışverişlerimde daha dikkatli olmamı sağlayacak hepinize teşekkürler.
  • quote:

Karttan memnunum... Şu ana kadar sahip olduklarımın en iyisi olduğu için belki de... Belki daha ucuza benzer - biraz daha pahalıya veya aynı fiyata farklı tercihler olabilirdi buna karşın içim ısındı ve gönlüm rahat. Zannediyorum bu kart 3 yıl sonra bugünün 4870 - 4890'ı arasında bir yerlerde dursa bile benim için nereden baksanız 4 - 5 yıllık bir karttır. Bundan 16 ay önce FX5700 kullanan biri olduğuma göre hayatımın en büyük lüksü bu kart oldu. Olsun bakalım. Verdiğiniz bilgiler sonraki alışverişlerimde daha dikkatli olmamı sağlayacak hepinize teşekkürler.

En iyi seçimi yapmışsın. 2-3 yıl sonra beni hatırla. Sana 1 tane daha 6970 satayım 200-300 liraya 5 yıl daha idare et

• quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

quote:

Karttan memnunum... Şu ana kadar sahip olduklarımın en iyisi olduğu için belki de... Belki daha ucuza benzer - biraz daha pahalıya veya aynı fiyata farklı tercihler olabilirdi buna karşın içim ısındı ve gönlüm rahat. Zannediyorum bu kart 3 yıl sonra bugünün 4870 - 4890'ı arasında bir yerlerde dursa bile benim için nereden baksanız 4 - 5 yıllık bir karttır. Bundan 16 ay önce FX5700 kullanan biri olduğuma göre hayatımın en büyük lüksü bu kart oldu. Olsun bakalım. Verdiğiniz bilgiler sonraki alışverişlerimde daha dikkatli olmamı sağlayacak hepinize teşekkürler.

En iyi seçimi yapmışsın. 2-3 yıl sonra beni hatırla. Sana 1 tane daha 6970 satayım 200-300 liraya 5 yıl daha idare et

2- 3 yıl sonra kim öle kim kala...Sonra bendeki kartı sen isteme :)

• Bence hata yapmışsınız hocam.Performans olarak bir problemi yoktur kartın ancak o fiyata 2 seçenek düşünücektiniz.

1)GTX570 alıcaktınız.Physx,Cuda,3d gibi özellikleri var.Ayrıca HD6970 den çok çok az daha iyidir yani denklerdir ama o/c performansı gerçekten çok iyidir GTX570'in.
    2)Eğerki Ati'de ısrarlıysanız , bence HD6950 alıp artan paraylada SSD alabilirsiniz.Garantiden fedakarlık ederek,Bios işlemi ile HD6950'nizi HD6970 haline getirebiliyorsunuz.6970 ile 6950 aynı karttır normalde.Sadece 6970'in shaderlerinden belli bir miktar kapatıp 6950 adında satıyorlar.Siz 6950'nize,6970 bios'u atarsanız kartınız HD6970 oluyor ve shaderler açılıyor.

Kısacası bu 2 seçim iyi olabilirdi.

Yinede hayırlı olsun,güle güle kullanın.

Yanlız merak ettiğim bir konu var.Oyunlarla aranız pek olmamanıza rağmen neden bu kadar pahalı bir kart aldınız?HD5770-HD6850(Bu bile fazla) size yeterdi bence

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Bence hata yapmışsınız hocam.Performans olarak bir problemi yoktur kartın ancak o fiyata 2 seçenek düşünücektiniz.

1)GTX570 alıcaktınız.Physx,Cuda,3d gibi özellikleri var.Ayrıca HD6970 den çok çok az daha iyidir yani denklerdir ama o/c performansı gerçekten çok iyidir GTX570'in.
    2)Eğerki Ati'de ısrarlıysanız , bence HD6950 alıp artan paraylada SSD alabilirsiniz.Garantiden fedakarlık ederek,Bios işlemi ile HD6950'nizi HD6970 haline getirebiliyorsunuz.6970 ile 6950 aynı karttır normalde.Sadece 6970'in shaderlerinden belli bir miktar kapatıp 6950 adında satıyorlar.Siz 6950'nize,6970 bios'u atarsanız kartınız HD6970 oluyor ve shaderler açılıyor.

Yanlız merak ettiğim bir konu var.Oyunlarla aranız pek olmamanıza rağmen neden bu kadar pahalı bir kart aldınız?HD5770-HD6850(Bu bile fazla) size yeterdi bence

6950'nin Saphhire markasında bios değişiminin sorunsuz olduğunu diğer bazı markalarda sorun yaşanabildiğini kartı aldıktan sonra öğrendim. Eksen ile dün iletişime geçmekten vazgeçip kartı tutmaya karar vermiştim. Yarın bu değişimi yapmak için hala fırsatım var. Almak istediğim SSD minimum 128x2 olduğu için artan para ile alınacak SSD kesinlikle ilgimi çekmiyor. SSD'nin bana sunacağı performans için şahsım adına henüz erken. Bundan dolayı GTX 570 ile değişim yapmak fikri bana çekici gelmeye başladı. Bu arada overclock işine pek sıcak bakmıyorum çünkü son 14 yılda sadece 3 kez PC topladım (1.si Celeron 333 - 2.si Pentium4 3 ghz HT - son cihaz da şu andaki... 4. PC'yi en erken 5 -6 yıl sonra toplarım zaten yaş 40 olacak o vakit) bileşenlerimin uzun ömürlü olması tercihim. 6970'i almaktan kastım %10 bile fark olsa 3 -4 yıl sonra bugünün 4890 ve 4870 i arasında durabilmesi idi...

Bu arada Metro 2033 isimli oyunu yükleyip herşeyi full detay ve 1920x1080 açarak elde ettiğim grafikleri ve akıcılığı görünce birden bire yeni oyunlara da merak saldım diyebilirim. Metro 2033 isimli oyun bana 1998 yılında Üniversite'de bekar evindeyken Celeron 300A ve 333 cihazlarla kurduğumuz eski nesil network günlerimdeki UNREAL heyecanımızı anımsattı ki o oyun 4MB S3 TRIO GPU'yla bile muhteşem grafikler sunuyordu, diğer makinede İntel740 8MB 3D kart vardı, sonra Vodoo Banshee 16 MB geçmişti elime.

Physx ve CUDA FPS oranında bu GTX570 için ciddi düşüşler yaratmıyorsa ve 1280 MB memory yüksek çözünürlük için sıkıntı yaratmayacaksa:

Eksen'e 6 TL daha ödediğim zaman MSI GTX 570 alabiliyorum. Özel soğutmaya gerek yok çünkü bütçemin üst sınırını kullanarak alışverişimi yapmıştım ve cihazı da fazla yormayacağım.

Şimdi kafam biraz karıştı bakalım gidip yarın GTX570 alacak mıyım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Bence hata yapmışsınız hocam.Performans olarak bir problemi yoktur kartın ancak o fiyata 2 seçenek düşünücektiniz.

6950'nin Saphhire markasında bios değişiminin sorunsuz olduğunu diğer bazı markalarda sorun yaşanabildiğini kartı aldıktan sonra öğrendim. Eksen ile dün iletişime geçmekten vazgeçip kartı tutmaya karar vermiştim. Yarın bu değişimi yapmak için hala fırsatım var. Almak istediğim SSD minimum 128x2 olduğu için artan para ile alınacak SSD kesinlikle ilgimi çekmiyor. SSD'nin bana sunacağı performans için şahsım adına henüz erken. Bundan dolayı GTX 570 ile değişim yapmak fikri bana çekici gelmeye başladı. Bu arada overclock işine pek sıcak bakmıyorum çünkü son 14 yılda sadece 3 kez PC topladım (1.si Celeron 333 - 2.si Pentium4 3 ghz HT - son cihaz da şu andaki... 4. PC'yi en erken 5 -6 yıl sonra toplarım zaten yaş 40 olacak o vakit) bileşenlerimin uzun ömürlü olması tercihim. 6970'i almaktan kastım %10 bile fark olsa 3 -4 yıl sonra bugünün 4890 ve 4870 i arasında durabilmesi idi...

Bu arada Metro 2033 isimli oyunu yükleyip herşeyi full detay ve 1920x1080 açarak elde ettiğim grafikleri ve akıcılığı görünce birden bire yeni oyunlara da merak saldım diyebilirim. Metro 2033 isimli oyun bana 1998 yılında Üniversite'de bekar evindeyken Celeron 300A ve 333 cihazlarla kurduğumuz eski nesil network günlerimdeki UNREAL heyecanımızı anımsattı ki o oyun 4MB S3 TRIO GPU'yla bile muhteşem grafikler sunuyordu, diğer makinede İntel740 8MB 3D kart vardı, sonra Vodoo Banshee 16 MB geçmişti elime.

Physx ve CUDA FPS oranında bu GTX570 için ciddi düşüşler yaratmıyorsa ve 1280 MB memory yüksek çözünürlük için sıkıntı yaratmayacaksa:

Eksen'e 6 TL daha ödediğim zaman MSI GTX 570 alabiliyorum. Özel soğutmaya gerek yok çünkü bütçemin üst sınırını kullanarak alışverişimi yapmıştım ve cihazı da fazla yormayacağım.

Şimdi kafam biraz karıştı bakalım gidip yarın GTX570 alacak mıyım?

Açıkçası 2gb gibi bir yüksek boyutlu belleğin amacı 6 tane monitör ile eyefinity yapıp 7...x4... gibi çözünürlüklerde akıcı elde etmek için gereklidir.Ancak sizin zaten böyle bir planınız yok anladığım kadarıyla.Dolayısıyla 1920x1080 için 1gb bellek boyutu yeterlidir geri kalan ayarlar ekran kartının gücüne bağlıdır.Şimdi GTX570 alırsanız performansınız aynı kalcak diyebilirim.(Yada 2-3 fps artabilir oyunlarda ama zaten 6970 de akıcı oynattığı için farkı hissetmessiniz).Ek olarak Physx ve Cuda olduğunu var sayarsak bu 2 özelliği elde etmiş olacaksınız.Physx destekleyen oyunlarda Physx açarak daha farklı physx görüntüleriylede oynayabilirsiniz oyunları.

Dolayısıyla performans anlamında çok çok az daha performansınız artıcak ve pc'nizin bünyesine physx girmiş olacak.Kesinlikle 6 TL için değer derim ben.

• quote:

6970 konularını ararken burayı buldum abi

Ah abi keşke alsaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Ah abi keşke alsaydın

Dostum öyle diyorsun da o zaman 570 pahalıydı. Hort...

• bende tam şu saatten sonra 6950 mi alınırmış diyecektim ki konu geçen seneden hortlamış
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Ah abi keşke alsaydın

Dostum öyle diyorsun da o zaman 570 pahalıydı. Hort...

Abi tamam da 6 TL diyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: apocalips1453

bende tam şu saatten sonra 6950 mi alınırmış diyecektim ki konu geçen seneden hortlamış

Ben de seneye bakmıyorum ya. Gün ve aya baktım, 2 Eylül. "7870 varken niye 6970 almış? Allah Allah. Bi Allah'ın kulu da 'bu zamanda artık bu kart alınmaz' niye demiyor?" diye kendi kendime söyleniyordum. Meğer 2012 değil, 2011'miş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apocalips1453

bende tam şu saatten sonra 6950 mi alınırmış diyecektim ki konu geçen seneden hortlamış

Dostum özel soğutmalı 2 GB modellerine 350TL ve aşağısını ver yoksa alma. 7850 2GB al özel soğutmalı sıfır alacaksan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.