Şimdi Ara

##MSI - P965 NEO-F## (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
5.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar MSI P965 Neo bende kullandım fiyat cazibesinden ötürü. Ancak fsb hızı 333 üzerine çıkmadığı gibi DMA ile ilgili sorunlarda yaşadım. Sonra Asus P5B Deluxe ile değiştirdim. Durumu fabrikasına bildirmiştim ancak cevap henüz geldi faydalı olur diye size burada yazıyorum.

Dear Sir, yesterday I bought your mainboard which model is P965 Neo. I like it very much. I upgrade the bios 1.5 ver. But, I have a problem with my dvd-rw. When I want to copy something from a cd to my harddisk, system will be very slow and I can not do another thing. For example, I can not listening music from media player, winamp etc. My system will be like freeze for the finishing cd job. When I stop copy cd, system continou to work normal. My dvdrw and cd is new. My system properties are; Intel Core2Duo E6300 1.86Ghz + MSI P965 Neo + 1GB Kingston 533Mhz Ram + 120Gb Samsung SATA HDD + Asus DVDRW (PATA) (single and set to primary jumper) + HIS X1600pro 256MB VGA + 480 Watts Thermaltake PSU. In my opinion there is a problem in DMA mode. Do you have any solution about this problem for help me? Thank you very much for your interests. Regards. Date:2006-9-11
    From:*****@*****
    Our solution
    Our Answer
    Dear Sir/Madam,

Thank you for contacting MSI Technical Support.

MSI provides a setup CD along with your motherboard, which contains the required drivers for your system. Please insert this CD into your DVDROM, install the JMicron IDE/SATA RAID Driver. After the installation, please restart your sysatem and check again.

Sorry for any inconvenience caused.

Best regards,
    MSI Technical Support. 2006-9-14

--------------------------------------------------------------------------------

Kısaca anlatmak gerekirse benim dvdrw den bir kurulum veya hhd ye bir dosya kopyalamaya kalksam sistem neredeyse donuyordu. Ne yaptıysam çözememiştim sorunu. Onlardan gelen cevapda anakart cd sindeki JMicron IDE/SATA RAID Driver ını yüklememi ve sistemi yeniden başlatıp denememi tavsiye ediyorlar. Ancak ben anakrtı iade ettiğim için sonucu bilemiyorum.

Bence paraya kıyıp iyi bir kart almak en avantajlısı ki P5B Deluxe ile standart soğutmalarla 2.66 Ghz tam stabil olarak çalışabiliyorum.

Test sonuçlarımı merak edenler için :

http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=15422

• Arkadaşım dikkat edersen iki kart arasında 250YTL fiyat farkı var.Conreo kullanmak isteyen herkes ASUS P5B Deluxe anakart kullanmak ister.Ama para meselesi tabiki.Şimdiye kadar pek çok kişi ister conreo olsun ister intel'in diğer işlemcileriyle bu kartı kullandılar.Böyle bir sorunu ilk kez duyuyorum.Senin DVD+RW ve HDD'nin markaları hakkında bize bilgi verirsen iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KHakans

Arkadaşlar MSI P965 Neo bende kullandım fiyat cazibesinden ötürü. Ancak fsb hızı 333 üzerine çıkmadığı gibi DMA ile ilgili sorunlarda yaşadım. Sonra Asus P5B Deluxe ile değiştirdim. Durumu fabrikasına bildirmiştim ancak cevap henüz geldi faydalı olur diye size burada yazıyorum.

Dear Sir, yesterday I bought your mainboard which model is P965 Neo. I like it very much. I upgrade the bios 1.5 ver. But, I have a problem with my dvd-rw. When I want to copy something from a cd to my harddisk, system will be very slow and I can not do another thing. For example, I can not listening music from media player, winamp etc. My system will be like freeze for the finishing cd job. When I stop copy cd, system continou to work normal. My dvdrw and cd is new. My system properties are; Intel Core2Duo E6300 1.86Ghz + MSI P965 Neo + 1GB Kingston 533Mhz Ram + 120Gb Samsung SATA HDD + Asus DVDRW (PATA) (single and set to primary jumper) + HIS X1600pro 256MB VGA + 480 Watts Thermaltake PSU. In my opinion there is a problem in DMA mode. Do you have any solution about this problem for help me? Thank you very much for your interests. Regards. Date:2006-9-11
    From:*****@*****
    Our solution
    Our Answer
    Dear Sir/Madam,

Thank you for contacting MSI Technical Support.

MSI provides a setup CD along with your motherboard, which contains the required drivers for your system. Please insert this CD into your DVDROM, install the JMicron IDE/SATA RAID Driver. After the installation, please restart your sysatem and check again.

Sorry for any inconvenience caused.

Best regards,
    MSI Technical Support. 2006-9-14

--------------------------------------------------------------------------------

Kısaca anlatmak gerekirse benim dvdrw den bir kurulum veya hhd ye bir dosya kopyalamaya kalksam sistem neredeyse donuyordu. Ne yaptıysam çözememiştim sorunu. Onlardan gelen cevapda anakart cd sindeki JMicron IDE/SATA RAID Driver ını yüklememi ve sistemi yeniden başlatıp denememi tavsiye ediyorlar. Ancak ben anakrtı iade ettiğim için sonucu bilemiyorum.

Bence paraya kıyıp iyi bir kart almak en avantajlısı ki P5B Deluxe ile standart soğutmalarla 2.66 Ghz tam stabil olarak çalışabiliyorum.

Test sonuçlarımı merak edenler için :

http://csg.cizgi.com.tr/viewtopic.php?t=15422

aynı sorun bendede olmuştu araştırdım sorun gerçekten j micron yazılımdanmış zaten cd sindede varmış onu yükleyince bi sorun kalmadı aldığım günden beri 333 fsb de kullanıyorum ve anaakrtın şuan hiç bir sorunu yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SELBAL -- 15 Eylül 2006; 0:20:21 >

• Nedir bu J micron yazılımı acaba Cd'nin içinde bulunan bir program mı?
  • cd sinde var yüklemek lazımmış
  • Sagol bu anakartı alacak arkadaşlara söylerim.Bu olayı.Anakartın başka bir dezavantajı var mı?Genel olarak ucuz olduğu için iyi bir alternatif değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: altrea

Arkadaşım dikkat edersen iki kart arasında 250YTL fiyat farkı var.Conreo kullanmak isteyen herkes ASUS P5B Deluxe anakart kullanmak ister.Ama para meselesi tabiki.Şimdiye kadar pek çok kişi ister conreo olsun ister intel'in diğer işlemcileriyle bu kartı kullandılar.Böyle bir sorunu ilk kez duyuyorum.Senin DVD+RW ve HDD'nin markaları hakkında bize bilgi verirsen iyi olur.

MSI a gönderdiğim mesajın içnde vardı ama sorun değil gene yazayım..

Intel Core2Duo E6300 1.86Ghz + MSI P965 Neo + 1GB Kingston 533Mhz Ram + 120Gb Samsung SATA HDD + Asus DVDRW (PATA) (single and set to primary jumper) + HIS X1600pro 256MB VGA + 480 Watts Thermaltake PSU.
  • O kadar dikkatli bakmamışım.Neyse sorun büyük değilmiş.CD'den çıkan bir program yüklenince hallediliyormuş.
  • Jmicron ICH8 çipsetli Conroe destekli 965p anakartlarda bulunan bir ide/sata/raid kontrolcüsü. ICH8R'lerde intelin raid kontolcüsü varken diğer modellerde raid olayı bu Jmicron yongası ile sağlanır. Gigabyte DS3 de ICH8 kullandığı için onda da Jmicron kontrolcü çipi var.Fakat raid0 kurulumunda ben bayağı sorunlarla karlışaştırdım.Yabancı forumlarda da aynı sorunu sıkça okudum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: X

Jmicron ICH8 çipsetli Conroe destekli 965p anakartlarda bulunan bir ide/sata/raid kontrolcüsü. ICH8R'lerde intelin raid kontolcüsü varken diğer modellerde raid olayı bu Jmicron yongası ile sağlanır. Gigabyte DS3 de ICH8 kullandığı için onda da Jmicron kontrolcü çipi var.Fakat raid0 kurulumunda ben bayağı sorunlarla karlışaştırdım.Yabancı forumlarda da aynı sorunu sıkça okudum.

İşin garip tarafı benim o esnada raid le filan bir işim yoktu. Sadece masumca cd den bir kurulum yapmaya kalkmıştım. Herneyse arkadaşlar belki ben biraz aceleci davranıp şimdiden almış olabilirim P5B Deluxe ü ama isterseniz biraz daha sabredin nasıl olsa bu fiyatlar çok aşağılara düşer bir kaç ay sonra ve almışken bir kere alın. Çünkü zaten bu anakartalar aynı zamanda Intelin Kentsfield (4 çekirdekli) işlemcilerini de destekliyor. Yani kısa zaman zarfında yeni anakart ihtiyacı olmayacak gibi görünüyor.

• İntel 4 çekirdekli işlemciyi çıkarsın.Hatta çıkarmadan onun anakartlarını ayrı olarak çıkarır.Zamanında aynı hikayeleri dinlemiştik.İki ay sonrada AMD ortaya bir işlemci atar.Hadi bide onu bekle ki fiyat düşsün.Bu piyasa bugün buldum bugün yedim piyasası.Hiç fazla araştırmaya gerek falan yok.Çünki performans olarak işlemcilerin birbirlerine karşı anormal bir performasları yok.tabiki performans fiyatla doğru orantılı.
  • quote:

Çünki performans olarak işlemcilerin birbirlerine karşı anormal bir performasları yok.tabiki performans fiyatla doğru orantılı.

Şu linke bir gözatmadan kesin karar verme bence.. Üstelik işlemci fiyatlarınıda bir karşılaştır istersen.

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20060721/oyun_bitti-12.html

• İntel 6800ile D serisinimi karşılaştırıyım..
  • quote:

İntel 6800ile D serisinimi karşılaştırıyım..

Hayır Athlon 64 FX-62 (AMD'nin amiral gemisi bugün için) ve Core2Duo 6300
  • altrea neoldu fiyat ve performansları görünce hala şoktan çıkamadın herhalde..

Bilmeyenler için ben yinede buraya yazayım...

Athlon 64 FX-62 ............... $.994.40 + kdv
    Core2Duo 6300 ............... $.222.20 + kdv

Kaynak;

http://www.yuppc.com/site/page.asp?dsy_id=41906
    http://www.yuppc.com/site/page.asp?dsy_id=35361

• oyun oynuyordum...AMD'ye o parayı veren bir enayi bulsana listede var diye ilgilenmek zorunda değilim.Sen daha bunun karşılaştırmasını yapıyorsan ben sana ne diyebilirim ki..
  • quote:

oyun oynuyordum...AMD'ye o parayı veren bir enayi bulsana listede var diye ilgilenmek zorunda değilim.Sen daha bunun karşılaştırmasını yapıyorsan ben sana ne diyebilirim ki..

• bir soru soracağım.ben bu anakarttan aldım.ve eimde fazladan bir tane fan var. bunun güç kablosunu NB_fan1 e bağlasam oluyor mu? birde sizce fanı kasanın ön kısmına mı, yan kısmına mı bağlayım?

resimleri bunlar kasanın
     ##MSI - P965 NEO-F##

##MSI - P965 NEO-F##

• fan bu.sadece işaretlediğim yeri nb_fan1 kısmına bağlasam diğerini bağlamasam yeterli mi?
     ##MSI - P965 NEO-F##
  • arkadaşım o dörtlü olan oıradan fazla güç çıkışı almak için yani slot kapatmayayım dermiş gibi düşün fanı harici egsoz fan takacaksan mesela buna takarsın falza hdd dvd felan için rahatça boş çıkışın olur malum bazıları abartabiliyo bu konuda 3 hdd 2dvd felan gibi bu durumlarda da yetmiyo işte öle bişey sen 3 lüyü tak hem o zman devir hızı felan ölçersin mb programından kolay gele....
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.