Şimdi Ara

MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ürünü 7 ağustos cuma İnce hesap Gaming Gecesi kampanyasından 630₺'ye aldım. Bu ürünü seçmemin en büyük sebebi piyasa şartlarında ucuz ama işimi gayet gören iyi görünümlü kasa almaktı. Ürün gamepower gibi markaları saymazsak global markalar belli kaliteli ürünler arasında ucuz bir model. 21 ağustosta ki gaming gecesi kampanyasında bir daha indirimi girip 650₺'den satıldı. Bir kez daha indirime girer mi bilmiyorum ancak takipte kalmakta fayda var.

    Fiyatı ve performansı açısından bakarak puanım 10 üzerinden 8 İstenen özellikleri karşılıyorsa alınır ürün. Daha üst kalitede bir kasa denemedim bu yüzden bakış açım alt kalite kasalardan upgrade yapan birinin bakış açısı.

    Ürünü az detaylı değerlendirmek istiyorum. Ancak öncelikle 2 öneride bulunmak istiyorum ekran kartını her şeyden sonra en son takın. Ürün siyah olduğu için tozu belli ediyor tavsiyem yumuşak uçlu bir makyaj fırçası vb. alıp belli aralıklarla tozunu alın. Bezle almaktan daha iyi oluyor.
    Montaj konsunda İlk anakartı sonra fanları sonra kabloları takın işlemci soğutucunuz kule tipiyse onu ekran kartından önce diğer şeylerden sonra takın. Ürünle ilgili attığım fotoğraflar ürünü göstermek için değil belirttiğim kısımları göstermek içindir bu yüzden pek özen göstermedim. Her kısmını çekmedim.


    Ürünün üst kısmı 14cm fan destekliyor, buna ek olarak üst kısmı enine 21cm, Desteklenen kule tipi soğutucu boyu 17cm (geçmişte baktığım çoğu kasada 16 15cm civarıydı) sahip olduğu için kasa içinde yeterli genişlik sağlanmış oluyor. Anakart monte ettikten sonra üst kısımda 1 radyatör 1 fan sığacak kadar boşluk kalıyor daha önceki dark marka kasamda boşluk olmadığı için radyatör fanını üst dış taraftan monte etmek zorunda kalmıştım. Ürün 17cm kule tipi soğtucu bölmesine sahip olmasının en önemli avantajı ise PSU'dan gelen Ekran kartı güç kablosu cama çarpmıyor. Daha önce phanteks p300'e yaptığım montajda kalbo kapağa temas ediyordu ve fanlar döndüğünde cama hafif ses yapıyordu. Kabloyu iyice 'ezip' temas etmemesi için ekstra uğraşmak zorunda kalmıştım.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Ürünün kablolama yerleri ideal konumlanmış ekran kartı ve radyatör fan kablosu dışında dışarıda kablo görünmüyor. Ürünün arka iç kısımda kabloları tutmak için cırtlı kumaş bantlar konumlanmış ancak pek işlevsel değil. ürün yanında 5 tane plastik kelepçe ile geliyor arka bölümde bol bol kablo bağlayacak çıkıntılar var. Bu saye de bantları kullanmadan bu şekilde kabloları tutturabilrisiniz. Ancak Arka bölüme kabloları tıkıştırmak için alan bulmak biraz zor ancak corsair 680x gibi arkası aşırı geniş bir kasa kullanmıyorsanız alabileceğiniz boşluk bundan pek fazla olmaz.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Öndeki 3 fan pwm değil ve argb derken adreselenebilir rgb değil, auto rgb belirtiliyor ledler sürekli aynı renkte yanıyor fan hızı düştükçe parlaklığı da düşüyor. Ancak üçlü pwm çoklayıcı kablo geldiği için anakartınızdan 3 fan soketi harcamak yerine 1 soket harcıyorsunuz.

    Ürünün kendisine yönelik 3 beğenmediğim özelliği oldu; 1.si öndeki power led aşırı parlak yanıyor gece karanlıkta üstün bir şey örtmek gerekebiliyor muhtemelen anakart bağlantısını sökeceğim yakında. 2. beğenmediğim özelliği ssd montaj bölümü geçirmeli tasarım ve özellikle önde kalan kısmı özellikle kablo takılıyken görmeden geçirmek için uğraşmanız gerekiyor. Taktıktan sonra kablo takmak çok zor olduğu için kablo takılıyken takmanız gerekiyor. Diğer beğenmediğim özelliği HDD bölmesi silikonlu destekli yapıda olsada HDD'yi takmak zor hdd vida yerlerine geçecek kısımlar yerinden çıkabiliyor. HDD bölmesi genişleyip daralan değil elle esnetip yatay şekilde içe sokmanız için tasarlanmış, ancak ilk takışta tam takmak zor. Genişleyip daralan daha kalitesiz ama basit bir şey kullansalar daha kolay olurdu.

    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Ürünün benle ilgili beğenmediğim kısmı cam kapağı biraz kompleks yapıya sahip bazı kasalar gibi delinmiş cam parçası değil. Cam değiştirmek için gidip camcıdan temperli cam kestirip takmaya çalışırsanız yeni camı uydurmak için baya uğraşmanız lazım. Eğer basit yapılı olsaydı Cam kestirip fan soketli kapak yaptıracaktım. Ürünün hava akışı iyi ancak kapak fanının verdiği ekstra soğutmayı seviyorum. Ancak bu kapak yapısı aynı zamanda kapakların çok rahat sökülüp takılamsını sağlıyor.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Ürünün ekstra beğendiğim ama RGB şerit ledlerim olmadığı için kullanamadığım özelliği üzerinde rgb açma kapama tuşu bulunuyor power tuşu anahtarı gibi 2 çubuk uçlu soket sunuyor rgbledi kontrolcüsü vb olanlar modlayıp istediği gibi kullanabilir.

    Ürünün ön kapakları resimde attığım gibi tutturulmuş bu yüzden sökmesi biraz zor. Ön tarafla işim olmadığı için sökmeye çalışmadım ancak 5 10 kez sök taktan sonra tırnaklar hasar görebilir.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Üründe 2 adet 3.5" HDD bölümü var. Ancak bende 3 tane 3.5" HDD olduğu için üçüncü HDD'yi Resimde görüldüğü gibi konumlandırmak zorunda kaldım. HDD'nin dışında ki parça Dark marka kasamdan çıkardığım HDD soketi.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Üründe dikey ekran kartı montajı için konmuş olan bu kısımda dleikleri biraz büyük yapmışlar. Bana göre bir bilgisayar kasasında bu kadar büyük açıklıklar olmamalı tüm delikler ızgara tipi olmalı ki pek böcek girme imkanı olmasın.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Ürünün arka görünümü güzel anakart soketlerini güzel belli ediyor bazı kasalarda anakart bölümü biraz içte kaldığından kötü görünüyordu.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    ürünün üstten görünümü bu şekilde elimde ki fazladan 14cm fanı boşa çıkartmak istemediğimden dışarıdan üst kısma koydum. Kablo bağlantısını ekran kartının üstünde ki girişten yaptım. Soğutmaya pek etkisi yok ancak ek çekişten zarar olmaz diye koydum.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    ürünün arka iç bölmesi bu şekilde Arka taraf kabloları düzenlemeyi beceremediğimden dağınık ancak yine de kapak kapanıyor. Bazı düşük kalite kasalarda en büyük sorun kabloların kapağın kapatmasını engellemesiydi. Bu konuda ucuz kasa üreticilerini pek anlamıyorum 1cm daha geniş yapmak maliyeti artırmaz malzeme kalitesiyle pek alakalı da değil. Ancak böyle basit görünen detaylarda zayıf kalıyorlar.
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    Ürün bu şekilde bir kutuyla geliyor cam bölümü ayrıca özel malzemeler ile desteklemeden direkt üstüne montajlı halde koymuşlar. Yanlarda boşluk olduğu tekme bile atsanız kutuyu delmeden 4 5 cm içe kadar vurmadan kapaklara hasar vermek pek mümkün değil. Kargoyu alırken fark etmediğim kutunun yanında hafif hasar vardı ancak ürün sorunsuzdu
    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme

    MSI MPG Gungnir 110m İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midair44 -- 24 Ağustos 2020; 18:11:18 >







  • Aldığınız fiyat için gayet mantıklı bir seçenek fakat 800 TL ve üzerine fiyatlara alternatif rakipler mevcut kasa biraz kişisel zevk meselesi zaten çoğu yeterli şartı karşılıyor mesh panel yüklü fan desteği geniş iç hacim vs güle güle kullanın.
  • Merhabalar,kasa ile ilgili deneyiminiz nasıl gidiyor? P400a ve td500 ile kıyaslama yapabilir misiniz?
  • sir.eko kullanıcısına yanıt

    Kasadan memnunum Cm ile kıyaslayamam ancak kalite olarak phanteksden iyi olduğunu düşünüyorum. Üründe keşke olsa dediğim tek şey önceki kasamda olan yan kapak fanının olmaması.

  • Cevap için teşekkür ediyorum,pek yorum bulamıyorum. Şu an 700 TL fiyatı var.177 TL de geri ödeme ile fiyatı iyi gibi.Fanları argb değilmiş sanırım. Ben de ana kart b550 gaming edge Wi-Fi,acaba onunla fanlar, kasa üzerindeki kontrolcüden kontrol edilebilir mi acaba?
  • sir.eko kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir fan kontrolcü ile veya anakart üzerindeki soketler ile hız kontrolü yapılabilir. Ancak fanlar Pwm olmadığı 3 pin olduğu için kontrol %100 %75 %50 gibi sabit oranlarda olacak esnek olmayacaktır. Fandaki Ledler otomatik sabit onlara yapacak bir şey yok. Yapabilecek bağlantı yok.

  • öncelikle incelemeniz için teşekkürler. benim merak ettiğim bir konu var type-c bağlantısını kullanıyor musunuz?

    bağlantı ucu nasıl resim atma şansınız var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.