Şimdi Ara

'MSI' İşlemci hızı 0.80 e kitlendi 'Msi z170a m5'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yakın zamanda işlemcim 0,80e kitlendi ve çıkmıyordu internetten araştırmalar sonucu bi program sayesinde eski hızına geri çıkıyor fakat bilgisayarda gerçekten gözle görülür bi şekilde hız farkı var. Yavaşlama ve Oyunlarda ki fps değerim düştü.(gpu:msi gtx 970) Başına böyle bi durum gelen var mı? Var ise siz ne yaptınız?

• geçmiş olsun anakart üzerinde slow mode diye bir anahtr var mı? Var ise o anahtarı kapatıp resetleyip tekrar aç düzelmezse ki düzelmeyebilir biosta intel adaptive thermal monitor diye bir seçenek var onu kapattığında işlemci misal 3.6 ghz is o hıza çıkar kullanım yüzdesi yük bindikçe değişir ama hız hep sabit kalır
  • deneyebiliceğimiz herşeyi denedim merak etmeyin 10 gün aralıksız uğraştım. garantiye yollamayı düşünüyorum bu hafta değişim yaparlar mı dersiniz?
  • Mrhb.

Soz konusu sorun vogunlukla cpu kaynakli..

Bozuna kartla ugrasmamanizi oneririm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Mrhb.

Soz konusu sorun vogunlukla cpu kaynakli..

Bozuna kartla ugrasmamanizi oneririm..

ne yapmamı önerirsiniz? araştırmalarıma göre anakartta sorun var ve garantiye yollayan değişim almış.
  • ve bu sorunu yaşayanlar hep msi z170 serisinde yaşamış
  • Selamlar,

Buna benzer sorunları daha önce forumlarda görmüştüm fakat önce yapılması gerekenleri yazayım sonrada nasıl çözdükleri hakkındaki bilgilerimi paylaşayım.

İlk olarak klasik yapılması gerekenlerden bıosunuzun güncel olması ve bıos üzerinde herhangi bir ayarın değiştirilmeyip default halde olması gerekir.Eğer bıos güncelse mevcut bıosu cmos yada jumper aracılığıyla sıfırlayın.

Ardından hızda herhangi bir değişiklik olmadıysa bıosa girin ve OC menüsü altında yer alan CPU Features bölümüne gelin.Burada "İntel Adaptive Thermal Monitör" ayarını Disabled olacak şekilde değiştirip kaydedin ve sistemi yeniden başlatın.Yine değişen bir şey olmadıysa bu durumda anakartın sıcaklık algılayıcı sensörleri arızalı olabilir ve işlemciyi yüksek sıcaklıkta çalışıyor gibi algılayarak koruma amaçlı hızı düşürüyordur.Bu nedenle servise göndermeniz gerekiyor.

Not:Msi Z270 Gaming M7 de buna benzer herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Kullanıcılarını bilgilendirmek amacıyla paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 29 Temmuz 2017; 16:1:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Selamlar,

Buna benzer sorunları daha önce forumlarda görmüştüm fakat önce yapılması gerekenleri yazayım sonrada nasıl çözdükleri hakkındaki bilgilerimi paylaşayım.

İlk olarak klasik yapılması gerekenlerden bıosunuzun güncel olması ve bıos üzerinde herhangi bir ayarın değiştirilmeyip default halde olması gerekir.Eğer bıos güncelse mevcut bıosu cmos yada jumper aracılığıyla sıfırlayın.

Ardından hızda herhangi bir değişiklik olmadıysa bıosa girin ve OC menüsü altında yer alan CPU Features bölümüne gelin.Burada "İntel Adaptive Thermal Monitör" ayarını Disabled olacak şekilde değiştirip kaydedin ve sistemi yeniden başlatın.Yine değişen bir şey olmadıysa bu durumda anakartın sıcaklık algılayıcı sensörleri arızalı olabilir ve işlemciyi yüksek sıcaklıkta çalışıyor gibi algılayarak koruma amaçlı hızı düşürüyordur.Bu nedenle servise göndermeniz gerekiyor.

Not:Msi Z270 Gaming M7 de buna benzer herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Kullanıcılarını bilgilendirmek amacıyla paylaşıyorum.

bunu daha önceden denemiştim fakat düzelmemişti.Bios pilini çıkarıp takınca tek seferlik düzeliyor.Anakart üstündeki slow anahtarını kapatsam dahi düzelmiyo galiba servise yollamalıyım

• moosesu kullanıcısına yanıt
    Bu durumda anakartı servise göndermeniz en iyi seçenek olur.Umarım bir an önce sorun çözülür ve sisteminizi verimli bir şekilde kullanırsınız.
  • anakartı garantiye verdim 10 gün sonra sorun çözüldü dediler ve evde denedim çözülmemişti tekrar götürücem
  • Tekrar götürdüm slow switch i komple iptal ettiler ve düzeldi. Bios 3.20 gösteriyor bugün oyun ve render testi yapıcam ona göre bilgilendiririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bendede olmuştur sadece servis düzelte biliyor.
  • oyunlarda test ettim ve fps üstlerde ilk aldığım gün gibi hızlandı bilgisayar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.