Şimdi Ara

Msi Gtx 970 Gaming için anakart ve işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

amd phenom ii x6 1075t işlemci

msı r6850 ekran kartı

aerocool 550w psu

8 gb ram

msı 870a-g54 anakart

Yeni aldıklarım veya alacaklarım

FSP RAIDER 750W 80 PLUS SILVER MODULER PSU (aldım)
    msı gaming gtx 970 nvidia ekran kartı (alacam stokları bekliyorum :))

Arkadaşlar şimdi darboğaz diye birşey varmış sorularım ise hangi anakartı ve işlemciyi tavsiye edersiniz ve darboğaz olmucak tabi anakart için limit 250 tl işlemci için ise 400 tl

Şimdiden herkese teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omris2013 -- 23 Ekim 2014; 16:51:19 >

• Merhabalar, güç kaynağını değiştirerek iyi yapmışsınız, FPS de iyidir.
    İşlemciniz alacağınız ekran kartına dar boğaz yapacak bir nitelikte değil, bence değiştirmenize gerek yok. Paranızı saklayın ileride daha iyi bir bütçe ile daha dişe dokunur bir güncelleme yaparsınız. Eğer iyi bir soğutucunuz yoksa H100i alıp ileriye de dönük, işlemcinize biraz overclock yapmanız halinde çok fazla faydasını göreceğiniz bir adım atmanızı tavsiye ederim. H100i'nin en ucuz Türkiye fiyatı 400 Tl civarında, Amazondan direk sipariş ile 340 Tl'ye, aracı bir site ile yaklaşık 275 Tl'ye getirtebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Merhabalar, güç kaynağını değiştirerek iyi yapmışsınız, FPS de iyidir.
    İşlemciniz alacağınız ekran kartına dar boğaz yapacak bir nitelikte değil, bence değiştirmenize gerek yok. Paranızı saklayın ileride daha iyi bir bütçe ile daha dişe dokunur bir güncelleme yaparsınız. Eğer iyi bir soğutucunuz yoksa H100i alıp ileriye de dönük, işlemcinize biraz overclock yapmanız halinde çok fazla faydasını göreceğiniz bir adım atmanızı tavsiye ederim. H100i'nin en ucuz Türkiye fiyatı 400 Tl civarında, Amazondan direk sipariş ile 340 Tl'ye, aracı bir site ile yaklaşık 275 Tl'ye getirtebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim bende öyle düşündüm 4 ghz yapabilseydim biraz iyi olabilir di ama max kaç gelir bu işlemciye bilmiyorum ve kasamda 20 cm lik dev fan ve 4 tane de fan var kasaya ait sizce illa ki soğutucu almam mı gerekiyor bu kasa ile o.c yapabilir miyim ? ve anakartım sorun çıkartmaz değil mi ekran kartıma anakartlardan anlamıyorum da

• quote:

Orijinalden alıntı: omris2013

Cevabınız için teşekkür ederim bende öyle düşündüm 4 ghz yapabilseydim biraz iyi olabilir di ama max kaç gelir bu işlemciye bilmiyorum ve kasamda 20 cm lik dev fan ve 4 tane de fan var kasaya ait sizce illa ki soğutucu almam mı gerekiyor bu kasa ile o.c yapabilir miyim ? ve anakartım sorun çıkartmaz değil mi ekran kartıma anakartlardan anlamıyorum da

Merhabalar, işlemcinizi iyi bir soğutma sistemi ile 4-4.2 Ghz aralığına çıkartabilirsiniz. Kasa içi sirkülasyonu sağlayan fanların işlemcinize çok bir faydası olmaz, doğrudan işlemci ile teması bulunan bir sistem almanız gerekmekte. Kasanızı belirtmemişsiniz ama kasanızın overclock performansını etkileyecek tek yönü alacağınız radyatörü monte edip edemeyeceğinizdir. Anakartınız da abartılı olmayan overclock işlemleri için uygun.

• quote:

Merhabalar, güç kaynağını değiştirerek iyi yapmışsınız, FPS de iyidir.

Gayet de darboğaz yapar.Ayrıca h100i fiyatını hak etmeyen ve üst düzey hava soğutmaları geçemeyen bir soğutucu.

Msi z97 pc mate ve i5 4460 ikilisini öneririm ben.

• Ben yapmaz dediysem yapmaz
    Türkiye'de neyin fiyatı anlamlı ki, bir yıl önce h100i ı 290 Tl ye almıştık, şimdi 400 Tl. Evet bazı hava soğutmalı ürünler daha iyi performans verebiliyor ama uzun vade de öyle mi bir düşün bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi z97 gaming 3-5-7 bunlardan bir tanesini al yada aynılarının gigabyte'de karşılığı var.İşlemci olarakda İ5-4690 veya daha yüksek...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben yapmaz dediysem yapmaz
    Türkiye'de neyin fiyatı anlamlı ki, bir yıl önce h100i ı 290 Tl ye almıştık, şimdi 400 Tl. Evet bazı hava soğutmalı ürünler daha iyi performans verebiliyor ama uzun vade de öyle mi bir düşün bakalım.

Fx6300 4.4deyken gtx770e darboğaz yaparken neye göre yapmaz diyorsun.Gtx970 gtx780den daha iyi bir kartken üstelik.
  • Herkese cevapları için teşekkür ederim şimdi anlamadım baktım anakart ve işlemci almaya kalksam 900 tl civarı etti yok mu başka kurtuluş ve düşünüyorum ki şimdi en iyilerden alcam sonra 1-2 aya kalmaz yenisi çıkcak karar veremedim napsam ekran kartı için işlemci işlemci için anakart gerekiyor şansa :D aklımda AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB var işlemci olarak anakart olarak da ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart bunlar kötü bir seçim mi olur acaba yada daha iyi olarak inteli mi tercih etmeliyim ve bu işlemci nasıl ne derece de acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Fx6300 4.4deyken gtx770e darboğaz yaparken neye göre yapmaz diyorsun.Gtx970 gtx780den daha iyi bir kartken üstelik.

4.4 Ghz'deki bir işlemcinin 970/780/770'e darboğaz yapmasının mümkün olmadığını düşünüyorum, 680 ile yapılmış stok değerler;

• Hocam msi pc mate+i5 4670k yada gigbyte 970ud3p+fx8320+sogutucu tercihi yapabilirsiniz. Amd daha ucuza gelecektir

• quote:

quote:

Phenom x6 daha üstündür fxin 6xxx serisnden... phenom x6 1100t gtx770 e 4ghzde darboğaz yapmaz...

Bende kullanılabileceğini düşünüyorum phenom x6 kolay ölmez Cooler master tpc812 v2 öneriyorum soğutucu olarak o işlemciyi 4ghze taşıyacaktır :) anakartta elverişli duruma :)

Phenom x6 gibi bir işlemciyi fx serisi işlemciyle değiştirmenin çok mantıklı oldugunu düşünmüyorum güzel bir overclockla ortada fx falan bırakmaz darboğaz konusunda... güvenim tamdır 1075t ye :) millet hd6990ları gtx590-690ları kullandı o işlemciyle 970ide sırtlar sırtlayamasada %80 götürür tatmin edici olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

quote:

Phenom x6 daha üstündür fxin 6xxx serisnden... phenom x6 1100t gtx770 e 4ghzde darboğaz yapmaz...

Bende kullanılabileceğini düşünüyorum phenom x6 kolay ölmez Cooler master tpc812 v2 öneriyorum soğutucu olarak o işlemciyi 4ghze taşıyacaktır :) anakartta elverişli duruma :)

Phenom x6 gibi bir işlemciyi fx serisi işlemciyle değiştirmenin çok mantıklı oldugunu düşünmüyorum güzel bir overclockla ortada fx falan bırakmaz darboğaz konusunda... güvenim tamdır 1075t ye :) millet hd6990ları gtx590-690ları kullandı o işlemciyle 970ide sırtlar sırtlayamasada %80 götürür tatmin edici olur :)

Teşekkürler cevap için hangi soğutucuyu tavsiye edersiniz acaba ?

• quote:

Dalga geçiyorsunuz heralde?Fx6300 e yakın bir işlemci arkadaşın işlemcisi.Fx6300 çok çok az daha performanslıdır.Bizzat fx6300 kullanıyorum r9 280 e birazcık o.c yaptığımda yetersiz geliyor stok halde.Ki gtx970 den bahsediyoruz 780 le yarıştırılan bir kart.Anlayan biri duysa böyle sistemi küfreder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 25 Ekim 2014; 8:25:12 >
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Darboğazı kendin kanıtlamışsınCore i3-3220 43 fps alırken(o bile azda olsa darboğazda)3550 ye çıktığında(bir üst işlemci)7fps oynamış.Ki phenom la arasında 11fps var.

• omris2013 kullanıcısına yanıt
    Phentom x6 1100 T kullanıcısı olarak güzel işlemci fx serisine ihtiyacın olmuo o ayrı konu ama bence o işlemci 4 ghz olsada gtx970 fazla gelir belki hafif sıkıntılarla zorlarım dersen r9 280x takarsın nettede var gerçi bir sürü video 4-4.2 ghz phentom x6 ve hd7970 videoları yada bi gtx970 alıp dene sıkıntı yapmazsa kullanmaya bak ama elindekilerde hala para edicek değerde parçalar elindekileri satıp i5 4590+Giga h81ms2pv yada z97 mate ye geçebilirsin
  • inuh kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_89498243/tm.htm

Al bakalım mümkün mü değil mi.Hep single player fps oynayacaksanız yapmaz evet.

Bir de bahsettiğimiz işlemci 4.4e çıkamayabilir, ayrıca bahsettiğimiz kartta gtx770den baya güçlü.
  • hocam z97 mate ve 4590 asagı alma ayrıca bir adet hava sogtucu al ayrıca kartın baya guclu cunku ufak oc. yaparsın sonra devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Darboğazı kendin kanıtlamışsınCore i3-3220 43 fps alırken(o bile azda olsa darboğazda)3550 ye çıktığında(bir üst işlemci)7fps oynamış.Ki phenom la arasında 11fps var.

Starcraft 2 sonuçlarını diyorsan o darboğazdan değil.Starcraftta tek çekirdek performansı öne çıkıyor.Öneminin epey fazla olduğu oyunlardan.Bu tarz oyunlarda 8350 bile gerisinde kalıyor i3 2120nin filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Phentom x6 1100 T kullanıcısı olarak güzel işlemci fx serisine ihtiyacın olmuo o ayrı konu ama bence o işlemci 4 ghz olsada gtx970 fazla gelir belki hafif sıkıntılarla zorlarım dersen r9 280x takarsın nettede var gerçi bir sürü video 4-4.2 ghz phentom x6 ve hd7970 videoları yada bi gtx970 alıp dene sıkıntı yapmazsa kullanmaya bak ama elindekilerde hala para edicek değerde parçalar elindekileri satıp i5 4590+Giga h81ms2pv yada z97 mate ye geçebilirsin

O zaman arkadaşlar max 1 milyar ve altı olarak güzel beni banya götürcek işlemci ve anakart önerirmisiniz benim şimdi almamak istememin nedeni malum sistemler çok çabuk eskiyor buda baya kötü bir etken sizce gtx 970 alıp yeni bir sistem kurarsam 2 milyar falan etcek öyle mi yapmalıyım yoksa daha güçsüz bir ekran kartı mı almalıyım napmalıyım bende şaşırdım bütün sistemimi en iyi yaparsam ilerde sorun olur mu eski me falan ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.