Şimdi Ara

Msi Gtx 680 Lightning Kullanıcı İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
12.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dampierre

quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

bf3 testlerini sabirsizlikla bekliyorum

Msi Gtx 680 Lightning Kullanıcı İncelemesi

burdaki fotoda arka pcb de evga yaziyor o biraz enteresan geldi evga ve msi arasinda ortaklik mi var

Çünkü yukarıdaki kart evga gtx 680 yada 670, alttaki lighning :) Aynı kart değiller. Dikkatinizden kaçmış sanırım.

evga yazisini gorunce aklim basimdan gitmis ondan

tr gelse artik

• @Dampierre @DeepEnergy

Arkadaşlar o evet ayrı bi kart sadece evga arka plakalı bi kart tam olarak markasını bilmesemde zotac veya gigabyte benzeri markası olması lazım nassarie o plakayı özel olarak demin edip kendi montajladı diye biliyorum.
  • Benim MSI 670 PE 1400 MHz gördü kendi vid değeri ile Mem. +600 yaptım. fazlası korkutuyor.
  • Hayırlı olsun kartın kavuştun demek sonunda. Güzel gpu çıktı desene hadi gözün aydın

@MyCoDeR

Teşekkür ederim yorumun için. Diğer mesajına gelince; aynen öyle. Onlar iki farklı kart diğer kart ise referans zotac gtx 680 arkasındaysa evga backplate ve evga high airflow bracket var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Hayırlı olsun kartın kavuştun demek sonunda. Güzel gpu çıktı desene hadi gözün aydın

@MyCoDeR

Teşekkür ederim yorumun için. Diğer mesajına gelince; aynen öyle. Onlar iki farklı kart diğer kart ise referans zotac gtx 680 arkasındaysa evga backplate ve evga high airflow bracket var

Batman testlerinin ayarlarını gösteren ss yide ekleyebilir misiniz.
  • anakartım geldı bugun 2700k sıstemı kurdum sonunda..varmı kapısmak ısteyen
  • İnceleme hoş olmuş merakla okudum inceledim
  • quote:

Hayırlı olsun kartın kavuştun demek sonunda. Güzel gpu çıktı desene hadi gözün aydın

Allah razı olsun dostum. 1 haftadır çektiğim sinir stres sıkıntıyı ben biliyorum. Hepmi şanssız olurum diye üzüldüm bile.
    Şükür ki kart güzel çıktı. En sevdiğim yanı TF modellerin fanları. Toz tutmuyor diye tercihim hep MSI dan yana..
    Bu kart bir daha OC görmez bende. kendi hızları çoook fazla yeterli 60 Hz monitör için.
  • @dJ_bLoW

Katılıyorum tek monitörde günümüz oyunları arasında Witcher 2 (ubersampling ayarı açıkken) hariç bu kartları zorlayacak bir oyun yok. Kartların default saat hızları zaten yeterince yüksek ben de benchler ve inceleme bitince stock hızlarda kullanmaya devam edeceğim. Hali hazırda referans model gtx 680 kullanıyordum bir kere bile oc yapmadım mesela o kartı

Batman benchmark ayarları ve Assassin's Creed Revelations sonuçları eklenmiştir

Steam ve origin hesaplarımdan dl yapıyorum şuanda BF3 ve Crysis 2 sonuçları da birkaç saat içinde gelecek

• bende bunun bir alt modelini almayı düşünüyorum testler güzel devamını bekliyoruz :D
  • Kesinlikle öyle. hem sıcaklık, hemde stabilite açısından kendi hızları yeterlidir.
    Her ikimize de MSI ın muhteşem kartları hayırlı olsun

• Battlefield 3 multiplay default ve oc benchlerimiz de geldi. Herzaman olduğu gibi ssleri default ve oc modunda alırken aynı sahnelerin ve şartların tekrar oluşmasına özen gösteriyorum ki sonuçlar olabildiğince sağlıklı olsun.

Ps: Güncelleştirmeler, benchler ve ssler ilk mesaja eklenmektedir.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65556286

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 9 Eylül 2012; 12:04:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

quote:

Allah razı olsun dostum. 1 haftadır çektiğim sinir stres sıkıntıyı ben biliyorum. Hepmi şanssız olurum diye üzüldüm bile.
    Şükür ki kart güzel çıktı. En sevdiğim yanı TF modellerin fanları. Toz tutmuyor diye tercihim hep MSI dan yana..
    Bu kart bir daha OC görmez bende. kendi hızları çoook fazla yeterli 60 Hz monitör için.

anlamadim nokta var eger sen karti 1400 mhz kullanmiycaksan kartino duzeyi cikmasi ne faydasi var

cahilligimi maruz gor

edit: 1400 mhz de bf3 gibi oyunlarda uzun sureli stabil kullanilabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorerAA -- 9 Eylül 2012; 12:18:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

anlamadim nokta var eger sen karti 1400 mhz kullanmiycaksan kartin o duzeyi cikmasi ne faydasi var

cahilligimi maruz gor

edit: 1400 mhz de bf3 gibi oyunlarda uzun sureli stabil kullanilabilir mi

Estağfurullah

Öncelikle kartın 1.4 Ghz hızına kilitli olan kendi vid. ( Voltajı ) ile çıkması, GPU nun çok iyi olduğunu gösterir.
    Ayrıca o hızlarda gerek duyduğu voltaj ve çalışırken koruduğu stabilite serin olmasını sağlıyor.
    bu serinliği de yine TF 4 soğutma bloğu tarafından yapılıyor.
    Donanım ürünlerinde özellikle VGA lar tek bir noktadan ele alınmamalı.
    Kullanılan bileşenler, GPU, soğutma bir bütündür.. biri kalitesiz olursa bir noktadan sonra Stabil kalamıyor.

Kartın o hızlarda kullanmak istemeyiş sebebimi belirttim. Monitörüm 60 Hz.
    Kart Default hızlarında bile 60.1 FPS de kalabiliyor. gereğinden fazla güç tüketimi ve ısınmasını istemem.
    İlerki günlerde yeni çıkacak ve zorlayacak oyunlarda OC edebilir, o hızlarda kullanabilirim.
    1400 MHz bu durumda çok işime yarayacaktır işte

Dün gece çeşitli ayarlarda BF3 ile test ettim 1 saat kadar. Özellikle 1.4 GHz da stabildi.
    yarım saat kadar caspian border da denemeler yaptım. 1556 Mb vRam kullanımı oldu.
    Sonuçta kendi hızında daha serin çalışarak 60.1 FPS veren kartı 1400 de kullanıp ısıtmak istemiyorum
    Bu her oyun için geçerli. en zorlayan oyunda şuan BF3. başka bir iki oyunda GPU kullanımı %60'ı geçmiyor.
    Kart ısısı 40-45 derece..

• Dirt 3 benchmark sonuçları eklenmiştir.

Ps: Güncelleştirmeler, benchler ve ssler ilk mesaja eklenmektedir.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65556286
  • Hayırlı olsun hem kart hem sonuçlar çok güzel. İncelemenin devamını bekliyoruz
  • quote:

Battlefield 3 multiplay default ve oc benchlerimiz de geldi. Herzaman olduğu gibi ssleri default ve oc modunda alırken aynı sahnelerin ve şartların tekrar oluşmasına özen gösteriyorum ki sonuçlar olabildiğince sağlıklı olsun.

Değerler inanılmaz. Kart muazzam gözüküyor Hızaşırtma yaparken karta herhangi bir voltaj arttımı uygulandı mı ve kartın standart voltajı nedir ?

• Teşekkürler ZiveR

Power limit yukarı çekiliyor sadece bunun sonucu olarak kart kendi isteğine göre biraz daha fazla voltaj alıyor atanan hıza göre ki bu da ~1216v civarında bir değere denk geliyor. Limiti kaldırmak için eski lightning biosuna ihtiyaç var buradaki ilk mesajımı okursan orada durumu açıkladım. O olmadan limit üzeri voltaj verebilmek mümkün değil.

Mevcut haliyle ben 1372'yi elde ettim ilk versiyon sahiplerinden voltajı 1375'e çekip 1485-1500 aralığında su soğutma ile kullananlar var yabancı forumlarda lakin günlük kullanım olarak 1350-1400mhz aralığı tercih ediliyor.
  • Selamlar,

İncelemin özeni düzeni çok güzel ve çok emek harcanmış. Kart yarıştırmanın olmadıgı güzel bir inceleme olmuş çok saolsın hocam zaman ayırmışsın.

Merak ettigim bir husus var bütün msjları okuyamadım bir yerde belirtmişseniz kusura bakamyın. Ortam sıcaklıgı, tahmini kaç derecede çalıştı kart sıcaklıklar çok güzel seviyede gerçekten.

İyi forumlar, böyle güzel incelemeler görürüz bundan sonra umarm.
  • quote:

Teşekkürler ZiveR

Power limit yukarı çekiliyor sadece bunun sonucu olarak kart kendi isteğine göre biraz daha fazla voltaj alıyor atanan hıza göre ki bu da ~1216v civarında bir değere denk geliyor. Limiti kaldırmak için eski lightning biosuna ihtiyaç var buradaki ilk mesajımı okursan orada durumu açıkladım. O olmadan limit üzeri voltaj verebilmek mümkün değil.

Mevcut haliyle ben 1372'yi elde ettim ilk versiyon sahiplerinden voltajı 1375'e çekip 1485-1500 aralığında su soğutma ile kullananlar var yabancı forumlarda lakin günlük kullanım olarak 1350-1400mhz aralığı tercih ediliyor.

Benim kart 1.175v ile günlük olarak 1280Mhz'de stabil kalabiliyor. Üzerine çıktığımda sapıtma başlıyor Internette 1.21v verilmiş özel bioslar bulunuyor, onları kullandığında da en az 50Mhz fark oluyormuş. Belki önümüzde ki günlerde onları denerim bende. ama şuanda Sıcaklık ve sessizlik konusunda çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.