Şimdi Ara

MSI GTX 560 Ti HAWK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhaba 1.5 hafta önce yeni sistem topladım ama ekran kartı ısısı ile ilgili sorun yaşıyorum...

Gerçi sorun mu bilmiyorum bir kaç yerde okuduğum ve forumlardan yardım aldığım üzere kartın yük altında çalışma ısısı 85-110 C arasıymış %50 fan devri ile !!

Fan devrini otomatik yparsam ısı ile ilgili bir sorun yok ama ben Fan devrini manuel yaptım çünkü %70-80 hızda çalıştığında fan aşırı bir ses yapıyor.. Kart Hız aşırtmalı model olduğundan herkez ısınması normal diyor... Bende gerçi Crysis 2 yi tüm ayarlar ultrada dx 11 açık V-sync açık kısaca ne varsa maximum ayarlarda oynuyorum, %55 fan devrinde ,89C ile 96 C arasında değişiyor sıcaklık

Öğrenmek isteğim bu kartı ben 90 C sıcaklıkta kullansam bir sıkıntı çıkarır mı bana ???

• O kart için bahsettiğiniz değerler yüksek. Soğutucusu güzel bir kart. O derecelere çıkmaması lazım.

PSU nedir? Kasa içi ne durumda, hava akımı nasıl?
  •  MSI GTX 560 Ti HAWK
  • ama dedğim gibi bu sıcaklıklar fan devri %50-55 de iken böyle , ben yukarı çıkarmasına izin vermiyorum fan devrini çünkü ses yapıyor acayip ve bu verdğim sıcaklık değerleri Sadece Crysis 2 ve Metro 2033 te böle ama herşey maximumda,ne varsa oyunda grafik adına hepsi en üst seviyede....

Psu aerocool 730 watt hava akımıda güzel kasada 4 ayrı fan var ekran kartı hariç ısınan bişe yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackline23

ama dedğim gibi bu sıcaklıklar fan devri %50-55 de iken böyle , ben yukarı çıkarmasına izin vermiyorum fan devrini çünkü ses yapıyor acayip ve bu verdğim sıcaklık değerleri Sadece Crysis 2 ve Metro 2033 te böle ama herşey maximumda,ne varsa oyunda grafik adına hepsi en üst seviyede....

Psu aerocool 730 watt hava akımıda güzel kasada 4 ayrı fan var ekran kartı hariç ısınan bişe yok

ekran kartının havalandırmada sorun olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_leopart -- 3 Ağustos 2011; 17:49:12 >
  • Fan devirini ısıya göre (pwm) elbette artıracak, std olarak önce bir kullanın sesli de olsa o zaman ısıya bakın, makul seviyede ise kasanızın havalandırması kötü demektir.

Ancak deviri yükselttiği halde sıcaklık yine düşmüyorsa kartta da sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Fan devirini ısıya göre (pwm) elbette artıracak, std olarak önce bir kullanın sesli de olsa o zaman ısıya bakın, makul seviyede ise kasanızın havalandırması kötü demektir.

Ancak deviri yükselttiği halde sıcaklık yine düşmüyorsa kartta da sorun olabilir.

bence kart sorunlu
    gibi,benim konuma baksanız olur mu bide?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi RX 570 4G OC EDITION
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Az önce Crysis 2 de test yaptım fanı %100 de çalıştırdım oyuna girdim... DX 11 patchi - Hi res texture pack ve Blacfire Mod u açık tüm ayarlar ultrada , V-sync açık kısaca tüm grafik ayarları hepsi maximum seviyede 1920*1080 çözünürlükte ekran kartının fanı %100 de çalışırken ekran karının kartın sıcaklığı 60-65 C arasında idi yaklaşık 25 dk oynadım 65 C yi geçmedi.... Fan baya sesli çalışıyor tabi...

Ama mesela C.O.D black opsu oynarken fan %40 ta herşey yine maximum sıcaklık 65 -70 arası %100 yaparsam fanı 45-50 C...

Soğutma bloğunda bi sıkıntı yok biraz youtubedan izledim yabancı forumlardan baktım 110 C de sorunsuz stabil çalıştığı yazıyor... Kartın ısınma sebebi olarakta O.C edition olması gösteriliyor , MSI in sitesindeki Forumlarda...

Çünkü die devam ediyor yazı normal GTX560 LAR EN BASİTİNDEN 800MHZ ÇEKİRDEK HIZına sahip deniliyor hawk edition da çekirdek hızı 950 Mhz a kdr hız aşırtmalı olduğundan ısınması çok normal deniyor ve kartın 95-100 C ler arasında stabil çalıştığı söyleniyor...

Ama tabi yine benim eski kullandığım kartlara göre fazla bi sıcaklık bugün yarın kartın soğutmasını açıp termal macununu fln yeniliycem gerçi 2 haftalık kart daha ama içim rhat etsin... :)

• Sıcaklıklar normalinden yüksek seviyede servise bildirmenizi tavsiye ederim forumda hd6950 gibi ekran kartlrını %50 fan ayarı ile maximum 70 derecede kullananlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackline23

Az önce Crysis 2 de test yaptım fanı %100 de çalıştırdım oyuna girdim... DX 11 patchi - Hi res texture pack ve Blacfire Mod u açık tüm ayarlar ultrada , V-sync açık kısaca tüm grafik ayarları hepsi maximum seviyede 1920*1080 çözünürlükte ekran kartının fanı %100 de çalışırken ekran karının kartın sıcaklığı 60-65 C arasında idi yaklaşık 25 dk oynadım 65 C yi geçmedi.... Fan baya sesli çalışıyor tabi...

Ama mesela C.O.D black opsu oynarken fan %40 ta herşey yine maximum sıcaklık 65 -70 arası %100 yaparsam fanı 45-50 C...

Soğutma bloğunda bi sıkıntı yok biraz youtubedan izledim yabancı forumlardan baktım 110 C de sorunsuz stabil çalıştığı yazıyor... Kartın ısınma sebebi olarakta O.C edition olması gösteriliyor , MSI in sitesindeki Forumlarda...

Çünkü die devam ediyor yazı normal GTX560 LAR EN BASİTİNDEN 800MHZ ÇEKİRDEK HIZına sahip deniliyor hawk edition da çekirdek hızı 950 Mhz a kdr hız aşırtmalı olduğundan ısınması çok normal deniyor ve kartın 95-100 C ler arasında stabil çalıştığı söyleniyor...

Ama tabi yine benim eski kullandığım kartlara göre fazla bi sıcaklık bugün yarın kartın soğutmasını açıp termal macununu fln yeniliycem gerçi 2 haftalık kart daha ama içim rhat etsin... :)

Senin kartta ekstra bişey yok, gtx 560Ti sıcak çalıışıyor:
     MSI GTX 560 Ti HAWK

• quote:

Orijinalden alıntı: xRay97

Sıcaklıklar normalinden yüksek seviyede servise bildirmenizi tavsiye ederim forumda hd6950 gibi ekran kartlrını %50 fan ayarı ile maximum 70 derecede kullananlar var.

evet vardır benimde bu söyledğim sıcaklık değerleri sadce crysis 2 ve metro 2033 için geçerli ki eminim oyunu benim oyndağım şekilde maximum ayarlarda herşey full de dx 11 ile 45-55 fps alamıyorlardır... Kartı almadan önce bi çok benchmark testlerinine bakarak kıyaslayarak aldım yukardada belirtiğim gibi diğer oyunlarda 3D dahi oynasam 65-75 C arası sıcaklık cod serileri - battlefiled 2 vs Super street fighter 4 herşey max test yaptım 189 Fps verdi 55 C sıcaklık...
  • Dostum senin kartta bi anormallik var. Benim kartın fanı autoda iken fan devri max %59ü gördü. o durumdaki socaklık ise 64 dereceydi.
    1 saatlik furmark testinde bile sıcaklık 66yı geçmedi. Bu kartın default değerlerde 70 derecenin üzerine çıkması için kasa havalandırmasının baya bi kötü olması gerekiyor.
    Bence driveri kaldırıp yeniden yükleyin. Sonucu yine paylaşırsınız. Geçmiş olsun.

Mete Can, Allah aşkına kaseden sallama güzel kardeşim. Gtx 560 TI piyasadaki en serin kartlardan biridir. Özelliklede MSI, GIGABYTE ve ASUS modelleri gayet serin...
  • Herkeze selamlar

Aynı kartı ben kullanıyorum gpu o.c li 950 mhz bellek orj 4200 mhz kartta aldığım max değer 71-72 derecedir tabi izmirin 30 35 derecelik sıcağınıda hesaba katın.lütfen

Saygılar iyi forumlar.
  • yani kasa havalandırmasında bi sıkıntı yok zaten kasanın yan kapağı açık...

Kasa : AeroCool Strike-X 730W Plus Mesh Izgara Panelli Mid-Tower Kasa

Ya ama bu dedğim sıcaklıklar sadce Crysis 2 DX11 Mod ve metro 2033 için diğer oyunlarda 70 C yi geçmedi bende çeşmede hikamet ediyorum 35-39 C sıcak var burda bana normal geldi ama şimdi içime kurt düşürdünüz yarından sonra termal soğutucu sipariş edicem ekran kartının soğutucu bloğunu söküp tekrar macunlıycam bakalım bi değişiklik olucakmı.... Aama fan devrinden bi yana sıkıntı yok MSI afterburner ile %10 artırarark test ettim fanları sorunsuz fan deviri devamlı yükseldi fana bağlı olarak sıcaklıkta düştü...
  • Kasanın kapağının açık olması uzun vadede bileşenlerinizin ömrünü kısaltır tozlanma yapar. Elektriklenme sonucu devreler zarar görebilir.

Kartınızda bir sorun var. O kart asla o sıcaklıklara çıkan bir kart değil. Servise bildirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Dostum senin kartta bi anormallik var. Benim kartın fanı autoda iken fan devri max %59ü gördü. o durumdaki socaklık ise 64 dereceydi.
    1 saatlik furmark testinde bile sıcaklık 66yı geçmedi. Bu kartın default değerlerde 70 derecenin üzerine çıkması için kasa havalandırmasının baya bi kötü olması gerekiyor.
    Bence driveri kaldırıp yeniden yükleyin. Sonucu yine paylaşırsınız. Geçmiş olsun.

Mete Can, Allah aşkına kaseden sallama güzel kardeşim. Gtx 560 TI piyasadaki en serin kartlardan biridir. Özelliklede MSI, GIGABYTE ve ASUS modelleri gayet serin...

Şeker kardeşim, heralde sessiz demek isterken dilin sürçtü. Bak bu kartın çalışırken sıcaklığı, testi de behardware yapmış; bu sene çıkan kartlardan bu kadar sıcak çalışanı yok. Senin bu tartıştığın konu, bu incelemede detayıyla yer alıyor:http://www.behardware.com/articles/747-34/report-graphics-cards-and-thermal-characteristics.html
    Gtx 560Ti sessizlik için fan hızı rakiplerinden düşük tutulmuş bir kart. Nvidia +50 watt ısı harcayan kartın aynı sıcaklıkta çalışmasını düşüneceğine, kullanıcının algıladığı sesi düşünüyor yine... Hep göz boyama. O ısı tavında metal gibi etrafındaki tüm bileşenleri ısıtıyor her halükarda.

• Konuda bahsi geçen kart, HAWK modeli ve bu ısılara çıkması normal şartlarda mümkün değil.

Metenin verdiği link referans kartlar için geçerli. HAWK gibi bir kartı referans kartla kıyaslamak yanlış olur.

Konu sahibi arkadaş kartın fan devrini auto da bırakır ve dediği oyunlara tekrar girerse iyi olur. Fan devri yükseldikçe ses artması normal. Ya sessizlik+ısı ya da ses+serinlik tercihini kendisi belirleyecek. Ses olayında da tabi nasıl bir sesten bahsettiği önemli. Abartı bir ses varsa eğer kartta donanımsal bir sorunda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 4 Ağustos 2011; 11:58:17 >
  • Arkadaşlar, bizim ülkemiz daha sıcak iklimde. Hele ki de yaz zamanı ortam sıcaklıkları çok yükseliyor.
    Tüm bu ısınmayı karşılayan soğutma sisteminin bir Celcius/watt değeri var ve ısınma arttıkça ısınan yüzeyin sıcaklığı belli derece artmak durumunda(soğutma çözümününün sabiti, fan hızı artarsa veya iyileşirse değişiyor). Tüm bu artış ortam sıcaklığına eklenip son sıcaklık değerini oluşturuyor. Bence yaz ortasında celallenmenin hiç gereği yok. Asıl kışın ısınıyorsa bak işte o zaman ya kartta bir problem var ya da sende sıcağı sevmeme.
  • tam da bu kartı alıcaktım içime uhte düştü
  • @Mete Can Karahasan
    Dostum verdiğin linkte MSI Twin Frozr II yada Hawk soğutmaları ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım.
    Ayrıca linke ihtiyaç yok. 40 derece üzerinde cayır cayır yana bir Denizli ve klimasız bir odada MSI GTX560TI Twin Frozr II nin gördüğü max sıcaklık 66 derece. boşta iken yazın 33, kışın 27 civarı oluyor. Sen böyle bir karta sıcak diyosan sana sözüm "Tamam kardeşim senin eşşeğin gancık olsun" tarzında olur.

@Blackline23
    Dostum kartı başka bir PC'de farklı bir PSU ve yeni sistem ile deneyin. Eğer bu imkana sahip değilseniz sisteminizi yeniden kurarak deneyin...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.