Şimdi Ara

MSI GTX 560 Ti HAWK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • başka bir pc de deneme imkanım yok malesef sistemide daha yeni formatladım... kartı teknobiyotikten almıştım bi arıyım ordan destek almaya çalışıyım bari teşekkürler yardımlarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

@Mete Can Karahasan
    Dostum verdiğin linkte MSI Twin Frozr II yada Hawk soğutmaları ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım.
    Ayrıca linke ihtiyaç yok. 40 derece üzerinde cayır cayır yana bir Denizli ve klimasız bir odada MSI GTX560TI Twin Frozr II nin gördüğü max sıcaklık 66 derece. boşta iken yazın 33, kışın 27 civarı oluyor. Sen böyle bir karta sıcak diyosan sana sözüm "Tamam kardeşim senin eşşeğin gancık olsun" tarzında olur.

@Blackline23
    Dostum kartı başka bir PC'de farklı bir PSU ve yeni sistem ile deneyin. Eğer bu imkana sahip değilseniz sisteminizi yeniden kurarak deneyin...

Bir şey dikkatimi çekti >>> Denizli 40 dereceyken, senin kartının 33 derece olduğunu mu söyledin? Heralde senin Twin Frozer II hava soğutmalı değil, buzdolaplısından
    Verdiğim linkte Msi'ın Twin Frozer II'sine rastlayamazsın, çünkü test edilmedi. Tüm kartlar aşağı yukarı hepsi aynı kalitede gelen standart soğutucularıyla çalışırken bakılmış. Zaten Twin Frozer olmasının ya da olmamasının fizik kurallarıyla alakası yok, enerjiyi yok edemez TFII. Yapabileceği iş, yeterli hava akımı varken standart olanından 20 derece düşük(bu durumda benim verdiğim örneğe kıyasla 86 -20 = 66) sıcaklıkta çalıştırmak olur ki standart tasarıma üstünlüğü orada.
    Konu sahibi verdiği tüm değerlerde kartın çalışma sıcaklığını veriyor. Sen de ilginçtir gtx 560'ın boştaki sıcaklığına odaklanıyorsun. Fan hızı kaç oluyor senin max 66 dediğin anda? Antialiasing kaç ayarda, fps kaçta seyrediyor? Bunlar hep kartın iş yüküne bağlı ısı çıkışını değiştirir. Bittabi, senin kasanın havalandırması, odanın havalandırması kasanın oda hava akışında bulunduğu yer(sağı solu arkası duvarlardan uzakta) daha iyi olabilir.
    Ayrıca ben bir sorun yoktur diyorum, sen gtx 560'lara genel bir yangın tehlikesi gözüyle baktığımı düşünüyorsun heralde.

• Yav şimdi bana bişey deyin kartı garantiye yollıycam yoksa Crysis 2 de herşey max 90-95 C sıcaklık %50 fan hızı ile ama aynı fan devrinde Devil may cry 4 max ayarlarda 65-68 C , Siplit Secont 70 C - C.O.D Black opsta 65-70 C

AMA BAKIN FAN DEVRİ %50 DE ben elle maximum fan devrini % 50 yaptım daha yukarı çekmedim buna göre normalmi deilmi bu sıcaklık değerleri ???

not: oda sıcaklığı 34 C şu an

Ve Crysis 2 de 1.9 grafic patch + HiRes texture Pack + DX11 pack + Blackfire mod Yüklü ve bu yüklü olan patchler gerçekten sistemi zorlayan ileri düzey yüksek grafik ayarlara sahip en basitinden 3 farklı gölge ayarı var.Bütün ayarlar ULTRA da ... Bu şekilde yaparsam eyer %50 fan devri ile 90-95 C arası sıcaklık normalmidir? vede bu sıcaklık dğerleri sadce bu oyun için geçerli diğer oyunlar dedğim gibi 65-80 C arasında.... Hala diosanız kartın normalden sıcak sorun çıkarır teknobiyotik (akortek) e mail attım ... Yarın veya diğer gün kargolayıp kartı yollıycam...

• Benim GTX570 (ki referans tasarım ve berbat bir soğutması var) crysis2 de dediğin tüm ayarlar açıkken 82-83C oluyor ama fan devri auto ve bu durumda iken %56 felan oluyor fan devri.

Senin kartın o sıcaklıkları görmemesi gerkiyor bence. Fanı bir auto yapıp denermisin?
  • Her oyunun, her seçeneğin grafik yükü farklıdır. Benim hd5770'de supersampling köşe yumuşatma ayarında 10 derece daha sıcak çalışıyordu. Bu çiplere de 125 dereceye kadar kalıcı en ufak hasar olmuyor. Fazla endişelenme. Kafana çok takılıyorsa, kasa fanlarını pervaneleri bir kere daha kontrol et. Ondan başka bir şey yapamazsın zaten 200 watt harcayan ekran kartına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Benim GTX570 (ki referans tasarım ve berbat bir soğutması var) crysis2 de dediğin tüm ayarlar açıkken 82-83C oluyor ama fan devri auto ve bu durumda iken %56 felan oluyor fan devri.

Senin kartın o sıcaklıkları görmemesi gerkiyor bence. Fanı bir auto yapıp denermisin?

Arkadaşım, normal! Al sana senin gtx 570'ten alıntı, gtx 560Ti daha sıcak çalışıyor:  MSI GTX 560 Ti HAWK Olmaması gerekiyor falan deyip, belli belirsiz endişelendirmeyin insanı. Garantiye gitse aynı kartın döneceği bile meçhul. Kartın tasarısı böyle ve sınırlar dahilinde. Hız aşırtacak olsa avantajlı karttır ama serinlikte değil.

• Otomatik yaptım fanı 40 dk fln oynadım Crysis 2 yi fan devri %60-65 civarında gelip gitti sıcaklıkta 67 -73 civarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackline23

Otomatik yaptım fanı 40 dk fln oynadım Crysis 2 yi fan devri %60-65 civarında gelip gitti sıcaklıkta 67 -73 civarında

Bu durumda sıcaklıklar gayet normal. %60-65 fan devrinde de çok rahatsız etmemesi lazım o kartın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Benim GTX570 (ki referans tasarım ve berbat bir soğutması var) crysis2 de dediğin tüm ayarlar açıkken 82-83C oluyor ama fan devri auto ve bu durumda iken %56 felan oluyor fan devri.

Arkadaşım, normal! Al sana senin gtx 570'ten alıntı, gtx 560Ti daha sıcak çalışıyor:  MSI GTX 560 Ti HAWK Olmaması gerekiyor falan deyip, belli belirsiz endişelendirmeyin insanı. Garantiye gitse aynı kartın döneceği bile meçhul. Kartın tasarısı böyle ve sınırlar dahilinde. Hız aşırtacak olsa avantajlı karttır ama serinlikte değil.

Kullanmadığınız bir kartın normalini, anormalini nerden biliyorsunuz merak ettim. Burda bahsedilen standart bir kart değil özel üretim bir kart ve söz konusu kart için 80 dereceler normal değil. Ben TF II modelini kullanıyorum, yazın en sıcak gününde, hiçbir oyunda stok değerlerde %50 devirde 65 i, 1 ghz e overclockladığımda bile 80 dereceyi geçtiğini görmedim.Ayrıca gtx 560,tdp si kendisinden fazla olan gtx 570 gibi bir karttan nasıl daha sıcak çalışır?

• quote:

quote:

Otomatik yaptım fanı 40 dk fln oynadım Crysis 2 yi fan devri %60-65 civarında gelip gitti sıcaklıkta 67 -73 civarında

Bu durumda sıcaklıklar gayet normal. %60-65 fan devrinde de çok rahatsız etmemesi lazım o kartın.

Ben biraz pinpirikliyim ondan olsa gerek :) ama ben yinede ekran kartının soğutucu bloğunu çıkarıcam yeni aldığım termal macunu sürüp takıcağım belki birazdaha iyi olur ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grimmajow

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Kullanmadığınız bir kartın normalini, anormalini nerden biliyorsunuz merak ettim. Burda bahsedilen standart bir kart değil özel üretim bir kart ve söz konusu kart için 80 dereceler normal değil. Ben TF II modelini kullanıyorum, yazın en sıcak gününde, hiçbir oyunda stok değerlerde %50 devirde 65 i, 1 ghz e overclockladığımda bile 80 dereceyi geçtiğini görmedim.Ayrıca gtx 560,tdp si kendisinden fazla olan gtx 570 gibi bir karttan nasıl daha sıcak çalışır?

Bana ucu açık sorular soracağına, biraz sen cevaplamaya gayret et lütfen. Daha iyisi, Nvidia'ya yaz, cevap almayı bekle.
    80 derece, senin özel üretim dediğin kart için senin yorumuna göre normal olmayabilir. Bunun neye göre ve nasıl bir mantıkla değerlendiğini de ayrıca açıklarsan, ben de bilmiş olurum. Tekrar diyorum, kesin konuşun. Kestirip atmayın lafınızı.
    Sıcaklık değeri, bir çok etkenden etkilenir. Kasa güneş ışığına bakıyorsa, hava akışı için fanlar etkisizse(birbirine rağmen çalışıyorsa) kartın ısınması normaldir. Kaldı ki; Msi'ın Hawk için reklamında 20 derece daha serin çalıştığı yazıyor. Önceki verdiğim kızılötesi ölçümünde 102 derece gören kartın ısı dedektörünün Msi hawk modelinde 82 ölçmesi kadar normal bir şey olamaz düz mantıkla değerlendirecek olursanız.
    quote:

Ayrıca gtx 560,tdp si kendisinden fazla olan gtx 570 gibi bir karttan nasıl daha sıcak çalışır?
    Arkadaşım, ben tasarlamadım. Kartın üzerinde kullanılan bileşenler, soğutucu seçimi, çektiği akımı, transistör kaçağı felan bir sürü olasılık var benim kanî olmadığım. Bu kadar ikilem soru sormak kafa karıştırmaya yarıyor sadece. Ona bakarsan ATi kartlar daha az güç tüketiyor ama bazı testlere göre işlemci çekirdeği daha sıcak çalışıyor, fan sesleri de daha yüksek... Tamamen mühendisin tasarrufunda olan bir şey.

• neyse kavga etmiyelim benim kartta bi sıkıntı yok deilmi sonuç olarak ? :) Daha 2 hafta oldu alalı sistemi hevesim kursağımda kaldı.Bilseydim bu kadar sıkıntı çıkacağını 1900 Tl ye X-box +Tv alırdım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackline23 -- 4 Ağustos 2011; 18:31:59 >
  • Son mesajlarınız itibariyle kartta bir sorun yok.
  • quote:

neyse kavga etmiyelim benim kartta bi sıkıntı yok deilmi sonuç olarak ? :) Daha 2 hafta oldu alalı sistemi hevesim kursağımda kaldı.Bilseydim bu kadar sıkıntı çıkacağını 1900 Tl ye X-box +Tv alırdım :)

ati konsol üretmeden mete sana aldırmaz konsol sıcak felan olur yada güç tüketimi fazla olur mazallah
  • msı gtx560 hawk geldimi
  • quote:

Az önce Crysis 2 de test yaptım fanı %100 de çalıştırdım oyuna girdim... DX 11 patchi - Hi res texture pack ve Blacfire Mod u açık tüm ayarlar ultrada , V-sync açık kısaca tüm grafik ayarları hepsi maximum seviyede 1920*1080 çözünürlükte ekran kartının fanı %100 de çalışırken ekran karının kartın sıcaklığı 60-65 C arasında idi yaklaşık 25 dk oynadım 65 C yi geçmedi.... Fan baya sesli çalışıyor tabi...

Konu niye bukadar uzamış anlamış değilim, senin kartta sorun yok, sorun sende dostum eğer kartın fanını otomatik çalışmasını engelliyorsan nasıl soğutmasını bekliyorsun?

25 dk full ayarlarla tam yükte 65 C'yi geçmediğini söylemişsin, şimdi sen fanın ayarını düşüryorsun fan gerektiği gibi çalışmıyor,yükteyken soğutma borularını gerektiği gibi hava akımı sağlamıyor buda kartın ısınmasına neden oluyor bunda anormallik yok, bunları hesaplamak için profesor olmamız şart değil.

Aynı karttan bende alacağım-almayı düşünüyorum, 110 C sıcaklık normal değil fanları otomatik moduna çevir-ayarla.

Bu arada REVIEW-tanıtım sitelerine okadar güvenmeyin,karttan karta değişir aynı marka GPU'dan GPU'da değişir, aynı performansı vermeyebilirler. onların yaşadığı bölge sıcaklık bizimkilerle kıyaslanmaz diyorum.

Karta zarar verebilirsin! 110 C sıcaklık normalden yüksek ve unutma lehim'in erimesi 90 C de başlıyor tabi lehimin çeşidine bağlı.

• Bende de aynı ekran kartı var. Multiplayer "Call of Duty 2" oynuyorum son ayarlarda. Fan hızı "Auto" ama hız %80e geliyor. Sıcaklık da 78 derece. Bu oyun için komik bir rakam değil mi? Kasam HAF912 Plus.
  • arkadaşlar ben de aynı karttan aldım funMARK ta 20 dakikalık bir testte kartın ısısı 90 dereceyi görüyor.. hatta BF3 oynarken de ınanılmaz ısınıyor kart ama ayar full oynuyorum tabii..
    şimdi Blackline23 arkadaşımız konuyu açmış ama sonuçlandırmadan yarım bırakmış bizede yardımcı olsa iyi olur.. kartı garantiye gönderdimi+göndermedi mi?? göndermedi ise ısı konusuna nasıl bir çözüm getirdi..
    benim powerım OCZ 600w lık bir power BF3 oynar iken sitem 20-25 dakikada bi reset atıyor powerdan mı karttan mı anlayamadım bana yardımcı olursanız sevinirim..sistem imzamda yer alıyor kasam Aopen ve iki adet fan takılı bir önde biride yukarda..artı funmarkta benim FPS 15-20 arası gazinip duruyor neden bu kadar düşük olabilir yorumu olan var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebatuhan -- 9 Kasım 2011; 19:02:19 >
  • Kartı yeni aldıysan garantisi varsa hiç sorun yapma şikayet nedenini yazılı ve onaylı olarak belirt yeni kart göndermiyorsa

1 yıl sonra yak kartı sonra HD7870 HAWK gelsin

seve seve .. ..... verecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 8 Kasım 2011; 4:07:50 >
  • şikayetimi nereye bildirmem gerekiyor aldığım firma ''vatan'' oraya mı? yoksa net üzerinden MSI a filan mı bildirmem gerekiyor...onaylı derken imza atmam gerektiğinimi kasdediyorsun..
    birde ben ekran kartını garantiye gönderirsem en az bir ay makınesız kalacam değil mi bana yedek kart fılan vermezler herhalde??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecebatuhan -- 9 Kasım 2011; 19:00:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.