Şimdi Ara

MSI GE70 2PC-087XTR Apache (İnceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA! '' MSI GE70 2PC-087XTR Apache '' adlı cihazımı incelemek istedim. Alıcak olan arkadaşlar ve almayı düşünen arkadaşlar için yararlı olucağını düşünüyorum.

İlk olarak cihazın özelliklerinden bahsedelim.

Intel® Core™ i5-4200H İşlemci
    • 17.3" Full HD Yansımasız Ekran (1920x1080; 16:9)
    • NVIDIA® GeForce® GTX 850M 2G GDDR5 Ekran Kartı
    • Matrix Çoklu Monitör Desteği
    • Cooler Boost 2
    • SteelSeries programlanabilir multi-color arka aydınlatmalı klavye
    • 1 TB 7200 RPM HDD
    • 8GB DDR3L 1600MHz Hafıza
    • Killer™ E2200 Oyun Ağı
    • Intel 1x1 Wireless-AC 3160 a/c, 433Mbps'a kadar
    • USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 2
    • VGA, HDMI
    • DVD Super Multi
    • Dahili 720p HD Webcam
    • Audio Boost Teknolojisi
    • FreeDOS İşletim Sistemi

Şimdi ise anlatıma geçebiliriz.

- Cihaz'ın üzerinde 4. Nesil İntel Core İ5 İşlemci bulunmaktadır. Neden İ7 Değil? diye sorucak olursanız. İ5 işlemcinin kendi ihtiyacıma göre gayet yeterli olucağını Düşündüğüm için seçimimi İ5'ten yana yaptım. İ7 İle arasında elbette ki. Var ancak çok abartılıcak derecede değil. Düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum

- Cihaz'ın üstünde orta seviye Nvidia GTX 850M bulunmaktadır. Öte yandan İntel'inde Ekran kartı bulunuyor. Ekran kartı orta seviye fakat yüklemiş olduğum tüm oyunları High ve Ultra arası açtığını söyleyebilirim. Herhangi bir kasma veya donma gibi bir durum şuana kadar olmadı. Gayet memnunum. Birazdan zaten yüklemiş olduğum Oyunların hangi ayarlarda açıldığını ve sıcaklık olarak ne kadar yansıdığını yazıcam.

- 1TB 7200 RPM HDD bulunmaktadır. Ve şu açıdan bakıcak olursak çoğu cihazda halen daha 5400'lük HDD'ler bulunmaktadır. 7200 Olması ayrı bir avantaj. Ve HDD Herhangi bir ses veya cızırtı yapmıyor. Şuan için yapmadığını söyleyebilirim.

- Cooler Boost 2 : Gerçekten başarılı bulduğumu ve daha önceki serilere nazaran oldukça işlevsel ve işe yarıyor. Sonuçta bir MSİ GT kadar olmasa da belli bir seviye Kendisini gösteriyor. Gayet başarılı önceki serilerde biliyorsunuz cihazlar 100* derece gibi aşırı bir sıcaklıkta performans gösterirken. Apache 087 Şuana kadar maximum : 85* derece sıcaklık gösterdi. Bu sonuçlar olması gereken sonuçlardır. 85* derece sıcaklık bir notebook için gayet yeterli ve olması gereken bir sıcaklıktır. Bana göre.

- Webcam ve Mikforon performansı : Açıkçası WEBCAM'in çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Düşük ışıkta bile harika bir şekilde sizi ve bulunmuş olduğunuz ortamı çok iyi Gösteriyor. Herhangi bir yavaşlık söz konusu değildir. Mikforon ise çok iyi olmadığını söylemek isterim. Webcam'e göre biraz zayıf fakat sanırım ayarlarını biraz Kurcalamak gerekiyor.

- SteelSeries Arkadan Aydınlatmalı Klavye : Gerçekten klavyesini çok başarılı buldum. Özellikle SteelSeries programını çok iyi bir şekilde dizayn etmişler ve kendi Zevkinize göre yapılandırabiliyorsunuz. Aydınlık bir ortamda bile kendisini belli ediyor. Klavyesi gayet dayanıklı ve hoş. MSİ markasının en çok sevdiğim yanlarından Birisi zaten klavyesidir. Ve son olarak kullanın ve nasıl bir şey olduğunu görün demek istiyorum.

- Cihazın sesinden bahsedicek olursak. Gerçekten MSİ bu konuda da. Başarılı bir çalışmaya imza atmış diyebiliriz. Oyunlarda, Filmlerde, Müziklerde kendi tercihinize Göre Dynaudio'dan istediğiniz gibi ayarlama yapabiliyorsunuz. Hoparlör'ü gerçektente hissedebilir. Ve son ses açtığınız da hiç bir cızırtı yapmadan akustik ve bass'ları çok iyi Vuruyor. Ben memnun kaldım.

- Wireless : Wireless olarak bir önceki notebook'um lenovo'yu karşılaştırdım. Bulunmuş olduğum ortamda Lenovo 3 diş çekerken aynı nokta'da MSİ'yı denedim. MSİ 5 Diş çekti. Aynı zamanda Lenovo'da göremediğim wireless ağlarını MSİ'da gördüğümü söylemek isterim. Herhangi bir kapanma veya internet'teyken kopmalar olmadı. Gayet stabil bir şekilde çalışıyor.

- KillerLan : Daha deneme fırsatım olmadı ancak deneyeceğimi söylemek isterim. Ve denediğim zaman buraya yazıcam.

- 8GB Ram bu notebook için ve şuandaki güncel oyunlar için gayet yeterlidir. İleride Ram sıkıntısı yaşarsanız. 16GB'a kadar yükseltme imkanına sahipsiniz.

- KASA VE Ekran kalitesi : Cihazımız neredeyse toplam 3KG ağırlığındadır. Ve kasa kalitesi olarak gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Çok mükemmel bir kasa kalitesi Beklemeyin ancak elinize aldığınız zaman kaliteli bir şey aldığınızı hissedebiliyorsunuz. Ekran içinde aynı şekilde FULL HD Yansımasız ekran gündüz vaktinde bile Gece Nasıl oyun veya herhangi bir film izlerken netlik ve yansımasız izleyebiliyorsanız. Gündüz vaktindede aynısını izliyorsunuz. Çok fazla bir farkı yok. Daha önceki Modellere Nazaran ekran ve kasa kalitesinin arttırıldığını söyleyebilirim.

- Notebook Batarya : Batarya olarak çok fazla bir şey beklemeyin. Malum sonuçta bu bir oyun laptopu. Ve oyun oynarken sarjı takılı olarak oynamak zorundasınız. Eğer ki performans istiyorsanız. Bu her notebook için geçerlidir. Bataryası onun dışında normal bir kullanımda 3.5 saat gidebiliyor. Tabi bu sizin ne yaptığınıza bağlı bir şeydir.

- Yüklemiş olduğum oyunların listesi

* Farcry 3 : High : Hiç bir şekilde kasmıyor ısınma olarak notebook *83 - 85* derecede oluyor Cooler Boost 2 ile 79 77'ye kadar düşüyor. FPS'in kaç olduğunu ölçmedim.

* The Elder Scrools V Skyrim : Ultra : Hiç bir şekilde kasmıyor. Isınma olarak üst'teki dereceler ile tamamen aynı.

* Prototype 2 : Ultra : Isı olarak 74 72'lerde kalıyor.

* The Amazing Spiderman 2 : High : Isı olarak 84'lere kadar çıkıyor.

* Crysis 3 : Ultra ancak bir kaç ayarı kıstım. 86'lara kadar çıkıyor.

* Euro Truck 2 : Ultra 70 74'lerde kalıyor.

* Assasin Creed 4 Black Flag : Ultra bir kaç ayarı kısık 88 - 90*

Not: Oyunların hepsi 1920*1080'de açılmıştır. Değerlerin süresi oynayış olarak maximum 2 saat'te alınmıştır.

Laptop ile ilgili SS'ler ve Video en kısa sürede konuya dahil edilicektir.

MSİ Ge70 Apache 087XTR ile ilgili düşüncelerim.

* Almayı düşündüm ve aldım yaklaşık neredeyse 1 Ay'a yakın bir şekilde kullandım. Ve her türlü bu üründen memnun kaldığımı söyleyebilirim. Şuana kadar hiç bir sıkıntı ve problem yaşamadım. Aksine iyi ki almışım diyorum. İsteseydim İ7'li olanı da. Alabilirdim. Ancak ihtiyaçlarımı ve çok düşük enerji harcaması için i5 aldım. Her türlü Oyunlarımı açıyor. Onun dışında video programları ve Adobe ile ilgili fotoraf programlarında da. Çok iyi ve hızlı bir şekilde çalışıyor. Açılış süresi 20 saniye özellikle Arka Logosu LAPTOP'u açtığınız an yanmaya başlıyor. Ve bu gayet hoş bir şey. Alıcak olan arkadaşlar hiç bir kuşkuya düşmeden alabilir. Eğer ki bütçeniz daha da iyiyse. İhtiyacınıza göre daha üst segmentlerde bir cihaz alabilirsiniz. GTX850M bir önceki seriye göre daha az enerji harcıyor. Isınma olarak daha da iyi olduğunu söyleyebilirim. Kasa birazcık iz yapabiliyor. Fakat sonrasında geçtiği için bir problem yaratmıyor. Bu incelemeyi alıcak olan veya almayı düşünen arkadaşlara az da olsa yardımcı Olabilmek için kısa bir yazı şeklinde hazırladım. Biraz amatörce gibi fakat zamanım kısıtlı olduğu için çok fazla detaylı bir inceleme yapamadım. Aklınıza bir soru takılırsa Konu üzerinden en kısa sürede yanıtlamaya çalışıcam. Ve kullanan arkadaşlarında yorumlarını merak ediyorum. Çanta ve mouse hakkında şunu söyleyebilirim. İkiside gerçekten çok kaliteli sırtınıza geçebiliyor. Zaten 17.3 inch bir laptop ve 3kg'dan fazla ağırlığı olan bir laptop'tan bahsedersek elinizde taşımak yerine sırtınızla taşımak En iyi seçimdir. Msi bu konuda kullanıcılarını çok iyi düşünmüş. Mouse ise ışıklarıyla ve görünüşüyle gayet şık ve bir o kadar da kullanışlı.

Edit : Resim koymadım bunun yerine video olarak inceleme video'su hazırlamak istiyorum. En kısa sürede hazırlıcam arkadaşlar. Cihazı daha yakından ve özelliklerini daha rahat görebilicek ve duyabiliceksiniz. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -XeonRays- -- 28 Eylül 2014; 11:47:24 >

• Hiç mesaj atan olmamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam keşke görsellerle destek verseydiniz.

• Bende 2 aya yakındır kullanıyorum ve çok memnunum. Altına iyi bir soğutucu aldım. Oyunlarda high ve ultra oynamama rağmen 80 dereceyi geçmiyor. Yaz ayları için gayet ideal bir ısı bence.
  • Kardeşim bende alacağım allah nasip ederse. Senin anlattıkların içimi tamamen rahatlattı. Çok sağol yazdıkların için

• İnceleme çok başarılı olmuş. Siz nereden, ne kadara almıştınız hocam ? 1 ay geçmiş bir sorunla karşılaştınız mı bu süre zarfında ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvar125

Kardeşim bende alacağım allah nasip ederse. Senin anlattıkların içimi tamamen rahatlattı. Çok sağol yazdıkların için

Rica ederim arkadaşım umarım en kısa sürede cihaza sahip olursun. Pişman olucağını ve soğuyacağını kesinlikle düşünmüyorum aksine iyi ki almışım bile diyebilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilcanmutlu

İnceleme çok başarılı olmuş. Siz nereden, ne kadara almıştınız hocam ? 1 ay geçmiş bir sorunla karşılaştınız mı bu süre zarfında ?

Merhaba teşekkür ederim beğendinize sevindim. Ben sanalmarketim.com'dan almıştım. 2700TL tutmuştu. Hiç bir sorunla karşılaşmadığımı ve aldığım günden bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sadece şunu belirtmek isterim ki. Teknoloji işi biraz şanş işi yani ürün fabrikada çıkar sorunlu olabilir. Kronik bir problemi olabilir. Bu tek msi markası için geçerli değil tüm notebook vs. Gibi elektronik ürünler için geçerlidir. Bu tür durumlar içinse zaten servis point var ve çok güzel bir şekilde müşteri ile ilgilenip çözüm odaklı olmaları da ayrı bir avantaj.

Hiç bir kuşkuya düşmeden içiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz bu ürünü.

• Kullanan arkadaşlar acaba herhangi bir problem yaşadınız mı cihazla ilgili

• Geç olmakla birlikte cevap veriyim. Üründen halen çok memnunum.
  • Cihaza 2 tane msata takmak istedim ancak sadece 1 girişi var, oysaki forumlarda ve videolarda izlediğim kadarıyla 2 msata girişi olması gerekiyor. Wireless kartın yanında 'ssd' olarak yazıyor ancak giriş için dock yok. Sizlerde de böyle mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taran1tula -- 22 Şubat 2015; 13:44:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.