Şimdi Ara

MSI'dan AMD'nin en hızlı çözümüne yeni yorum: Radeon R9 290X Lightning lanse edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI'dan AMD'nin en hızlı çözümüne yeni yorum: Radeon R9 290X Lightning lanse edildi

AMD'nin yeni nesil Hawaii XT grafik yongasına sahip en güçlü ekran kartı olan Radeon R9 290X için ileri seviye özelleştirmelere sahip modeller boy göstermeye başladı. MSI tarafından hazırlanan Lightning serisi yeni Radeon R9 290X, sahip olduğu detaylar ile oyun ve performans tutkunu kullanıcıların meraklı bakışlarını üzerine çekmeye aday.

Yeni kart için önce teknik özellikler ile başlayalım, ardından tasarım tarafındaki geliştirmelere değiniriz. Karakteristik olarak Hawaii XT GPU'sunun DNA'sına sahip olan karta, 2816 adet paralel işlem birimi başta olmak üzere, 176 adet doku ünitesi, 64 ROP birimi ve  4GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. 512-bit bellek veri yolu üzerinde şekillenen kart, 1080MHz GPU ve 5000MHz bellek saat hızlarında görev yapıyor ancak daha fazlasını da vaad ediyor.

AMD'nin Hawaii XT GPU'su için şimdiye kadar kullanılmış en karmaşık ve güçlü baskılı devre kartını kullanan çözüm, 12+3+2 fazlı güç tasarımı üzerinden besleniyor. 6-pin ve çift 8pin konnektörlerinin kullanıldığı MSI Radeon R9 290X Lightning, GPU için yüksek güç beslemesi yapabiliyor ve bu yeteneği ile özellikle LN2 yani Sıvı Azot kullanan rekortmen hız aşırtma tutkunlarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Yeni kart, tüm bunlara ek olarak, MSI tarafından Triple Force Mimarisi olarak isimlendirilen yeni bir özellik setini de kullanıyor.

Bu özelliklerden ilki, Triple Level Signals. Üç Seviyeli Sinyaller olarak isimlendirebileceğimiz bu özellik, kart üzerindeki LED üzerinden, ekran kartına binen anlık yük durumunu üç farklı renk seçeneği üzerinden kullanıcısına aksettirebiliyor. Seçeneklere baktığımızda, yeşil rengin hafif yük durumu, Mavi rengin orta yük durumu için ve Kırmızı rengin ise ağır yük durumu için kullanıldığını görmekteyiz. Ana set dahilindeki ikinci özellik, Pure Digital PWM kontrolü. Bu özellik ile kullanıcılar, MSI Afterburner yazılımı üzerinden çok daha hızlı ve hassas bir şekilde voltaj ve güç/voltaj parametrelerini kontrol edecek ve yönetebilecekler. Ayrıca daha hızlı V tepki süresi de sistem dahilinde sunulan yeni kazanımlar arasında yer alıyor.

MSI Radeon R9 290X Lightning, soğutucu olarak en yeni TriFrozr tasarımından istifade ediyor. Üç fanlı yapısı ile oldukça kaslı görünen soğucuda, oldukça büyük bir alüminyum blok ve her biri 8mm çağında toplam 7 adet bakır ısı borusu  bulunuyor. Geliştirilmiş soğutucu tasarımı sayesinde, hava soğutma ile kullanıcıların daha yüksek saat hızlarına çıkabileceğini söyleyebiliriz. Daha yüksek performans için Crossfire kurulumuna olanak tanıyan ekran kartı, görüntü aktarımı için de çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanıyor. Özel soğutucusu nedeniyle iki slottan biraz daha fazla yer kaplayan ekran kartı, AMD tarafında en hızlı tek GPU'lu ekran kartının en yeni ve kaslı versiyonlarından biri olarak önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. Kartın fiyatı hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor. 

MSI'dan AMD'nin en hızlı çözümüne yeni yorum: Radeon R9 290X Lightning lanse edildi

• Sorular ;

6+8 pin değilde neden 8+8 pin seçilmedi
    Ram hızı niye düşük

Edit : Kör güzüm yanlış görmüş kart 8+8+6 pin
    Not 1 : Bi resimde de 8+8 pin gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 5 Mart 2014; 14:20:14 >
  • MSI'in Lightining isimli kartlari her zaman oc ile ilgilenen insanlari heycanlandirmistir ancak MSI yine çok geç kaldi. R9 290X Lanse edileli 2 ayi geçti...

Karttaki LED'li kisimlar nasil ve PCB nasil görünüyor merak ettim. Bunlari gösteren resimler olsaymis keske. Bir de insan ister istemez Gpu Reactor gibi bir sey bekliyor Lightininglerde ancak o bunda yok sanirim. Belleklerin 5000mhz'de kalmasi, ancak gpu'nun 1080mhz tutulmasi acaba bellekler dandik mi sorusunu akla getiriyor. Sogutma performansini ben sapphire Tri-x sogutucusundan pek farkli olacagini sanmiyorum. Fiyati zaten en az 600$+kdv falan olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 4 Mart 2014; 17:44:52 >
    Ledler de kartın arka yüzünde, eğer Toxic'teki gibiyse.
    Bellekler 6000 MHz olmalıydı.

AMD bellek konusunda cömert davranıyor ama yavaş bellek kullanıyor. Nvidia ise bellek kullanma konusunda cimri ama hızlı bellek kullanıyor. Bulamadılar bi orta yolu.

Güç girişleri, lanse edildiğinde 8+8'miş ama sonradan 8+8+6 yapılmış galiba. İlk ve ikinci resimde farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Mart 2014; 14:44:21 >

• tasarımı diğer lightning lerle aynı. 2 slot dan biraz daha fazla yer kaplıyor derken bildiğin 3 slot yer kaplıyor işte. kartı serin tutabilmek için ellerinde ne varsa kullanmışlar. kart tam watt canavarı olmuş. ben olsam o segment için MSI 780ti gaming seçerdim.

• 3 fan 280x ve asus dc2top kullandym toxic 3 fan olmasyna ragmen asus gözle görülür bi ?ekilde daha ba?aryly so?utma sergiliyordu.290 içinde bi?ey degisecegini sanmyyorum.Demek istedigim odur ki 3 fan diye aldanmayyn iyi ara?tyryn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

3 fan 280x ve asus dc2top kullandym toxic 3 fan olmasyna ragmen asus gözle görülür bi ?ekilde daha ba?aryly so?utma sergiliyordu.290 içinde bi?ey degisecegini sanmyyorum.Demek istedigim odur ki 3 fan diye aldanmayyn iyi ara?tyryn

Aynen oyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Gelince gorcez

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Şimdi bu kart 780 Ti yi geçebilecek mi

Bu kartın rakibi BMW degil THY

1080p de hemen hemen her oyunu ultra ayarda oynuyorum, o bile yetıyor ama suan oynanacak duzgun oyun yok.

• Resimler için teşekkürler hocam. Bellekleri umarım iyi oc olur kartın.

@EMRES754 "6-pin ve çift 8pin konnektörlerinin kullanıldığı.." çift kısmı gözden kaçmış sanırım hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

MSI'in Lightining isimli kartlari her zaman oc ile ilgilenen insanlari heycanlandirmistir ancak MSI yine çok geç kaldi. R9 290X Lanse edileli 2 ayi geçti...

Karttaki LED'li kisimlar nasil ve PCB nasil görünüyor merak ettim. Bunlari gösteren resimler olsaymis keske. Bir de insan ister istemez Gpu Reactor gibi bir sey bekliyor Lightininglerde ancak o bunda yok sanirim. Belleklerin 5000mhz'de kalmasi, ancak gpu'nun 1080mhz tutulmasi acaba bellekler dandik mi sorusunu akla getiriyor. Sogutma performansini ben sapphire Tri-x sogutucusundan pek farkli olacagini sanmiyorum. Fiyati zaten en az 600$+kdv falan olur.

reaktör niye yok gök görültüsü gibi bişey olmuş bu

P4P800-X - ***FX5500*** - 768 MB RAM - *** CELERON D 2.80 OC <<3.33>> High Power PerformancePro 80Plus Bronze 750 microsoft keyboard+mouse set

old but gold ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Şimdi bu kart 780 Ti yi geçebilecek mi

Maalesef sizin kartları tokatlayacak hocam mantle ile

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.