21 Ağustos 2013'te aldığım MSI CX-61 notebookta bir sorun var ki biktim. Aslında karsilastigim bir diger sorun olan 6- 10 ayda sos veren islemci fani idi ama bu batarya sarj sorununu nedense soylemeyi unuttum ayin 10'unda yeniden teslim alirken Mec.koy Servispoint'ten.
Simdi, ben DotA 2 oynuyorum gunde birkac saat ve artik ne kadar akilcil bilmiyorum, guc adaptoru surekli takili ve notebook hep prizde. DotA 2 gibi oyunlar zaten deli gibi sarj yediginden prizden cikaramiyorum da haliyle. Durum boyleyken, DotA 2'den cikiyorum ve ornegin notebooku kapatiyorum ama sarjda birakiyorum. Yuzde 100 olan sarj, sabah actigimda 99 oluyor. Ayni sekilde devam ettim bir kez ve bunu 2 gun yaptim bir baktim %97 kullanilabilir, (prize takili dolmuyor) !!!!!! demeye basladi.
- DotA 2 oynayip ,Watchdogs oynayip sarjda birakiyorum kapatiyorum notebooku ve bunu her yaptigimda ertesi gun batarya yuzde 1 eksigini gosteriyor.
- Yuzde 100 degilken bir sure cikariyorum adaptoru 50 60lara dek dusmesini bekliyorum sonra tekrar dolduruyorum yuzde 100 tam dolu diyor ama problem devam ediyor bir sonraki gun.
Yani demem o ki, sarjda biraksam da, adaptoru bir sure cikarip yeniden sarj etsem de yuzde 100 doluluk 1 bilemedin 2 gun suruyor. Napmaliyim?
Oyun oynuyorsan bu durumda bir sakınca yok. Benim bataryam aklına estimi 97 aklına estimi 100 oluyor mesela.
Ancak eğer bu bir sorunsa ( ben sanmıyorum) çözümünü maalesef bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
pilin bir kullanım ömrü var, bu durum sorun olarak görülmemeli, %100 şarj göstermeyebilir , örneğin %100 den %70 gibi ani bir düşüş sorun olabilir
Bir pili %100 doldurup dolaba kaldırsan ve iki gün sonra pc'ne taksan yine aynı şekilde %100'den daha az bir değer görürsün. Zira depolanan enerjinin zaman içinde ufak miktarlarda azalması anormal değil.
Bilgisayarın prize takılı dolmuyor deme sebebi çok uzun süre prize takılı kalan bilgisayarın bataryasını koruyor olması. Bilgisayarını %100 bataryası varken şarjda bırakarak kapatmanın hiçbir anlamı yok. Neyseki laptop senin yapmadığını yapıp düşünceli davranmış ve sabaha kadar gereksiz yere enerji harcamanın önüne geçmiş. Bataryanın sabah %1 azalma sebebi bios saatinin, ufak tefek ışıkların falan bataryayı kullanıyor olması olabilir. Ortada herhangi bir problem yok.
Kısaca, şarj adaptörü bilgisayara uzun süre takılı kaldığında bataryanın %95-%99 arası bi değerde kalıp şarj olmaması normal.