Şimdi Ara

MSI b450 gaming plus ve Ryzen 5 3600 işlemci kullananları buraya alabilir miyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birsey olmaz anlik tek çekirdek voltaji ve isisiymis obutun cekirdek daha serin muhtemelen + zaten 95derecede calisabilirlik garatili bu ürün default birakin zamanla bioslar tam oturdukca duzelir simdilik fazla kurcuklamayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Ağustos 2019; 20:23:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Güç planını hangisini önerirsin ? Bu kadar seçenek dün yoktu gece güncelleme gelmişti. Bir sürü seçenek gelmiş AMD MSI b450 gaming plus ve Ryzen 5 3600 işlemci kullananları buraya alabilir miyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahmetqzl01 kullanıcısına yanıt
    Windows güç yönetimi dengeli yada ryzen balanced secili mi o halde durum ayni use command centre yeniden yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Ağustos 2019; 20:27:58 >
    AMD balanced seçtim şimdi. Command center 3 4 defa sildim ama varsayılana tıklıyorum frekans 3.6 GHz ayar görünüyor ama uygulamıyor command center kapatıp tekrar açtığımda yine aynı. 4.20den sasmiyor 😀
    Aklıma gelmişken aida64 ile stres testi yaparken su hatayı alıyorum. Nedenini biliyor musun ? Formatla düzelir mi ? MSI b450 gaming plus ve Ryzen 5 3600 işlemci kullananları buraya alabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetqzl01 -- 2 Ağustos 2019; 20:38:58 >

İşlemci soğutucusunun yerine tam doğru montajlanip montajlanmadigini kontrol et.

Testleri tek tek yap hangi test te hata verdiğini bul olmadi vatanla görüşüp garantiye sokarsin.

Görmeden yardim bir yere kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Ağustos 2019; 21:1:53 >
    Dediğinizi yapıp tek tek strees testi yaptım
    Strese CPU Max 74 derece minimum 57 derece
    Strese Fpu 95 derece
    Stress cache 91 derece
    Stress system memory : Hatanın verildiği nokta burası burada failed veriyor .
    Stress Gpu Max 63
    Hepsinde 2 veya 3 dk bekledim.

Bellekler düzgünce oturtulmamis olabilir kontrol edin sorun yoksa biostan en altta dram voltage 1.35v yapip tekrar denermisin.

Fpu testinde 95derecede 3600 ve stok fan için normal.

O isilari asla normalde göremezsin.

Remleriniz arizali yada uyumsuzda çıkmış olabilir o takdirde değişiklik için garantiye gondericeksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Ağustos 2019; 21:45:50 >
    Ramleri çıkartıp tekrar yaptım yine failed verdi.
    Biostan dram voltage degistirmeme izin vermiyor autoda üstüne gelip enter yaptığımda hiç birşey olmuyor yani

• Büyük ihtimalle ramlerde ama bir ihtimal anakartta sıkıntı var aldığınız yerle iletişime geçin ve garanti sürecini başlatın.

• herkese selamlar bende ryzen 5 3600 ve msi b450 gaming plus kullanıcısıyım arkadaşın dediği gibi default olarak işlemci core performance mode de çalışıyor ve kendini otomatik overclock ediyor.bununla birlikte voltak 1.3 küsürden başlayıp 1430 lara kadar cıkıyor elle ayarlamak isdedim ama override modunu secip manuel ayar kısmına gectiğimde voltajı yazacağım kısım acılmıyor suan en son biosu kullanmaktayım birisi detaylı bir şekilde cpu voltageyi nasıl ayarlıyabileceğimizi anlatabilirse herkes faydalanır diye düşünüyorum
  • Zaten override a getirdikten sonra bişey çıkmıyor siz voltajın yazdığı kısma tıklayıp klavyeden elle girceksiniz. Klavyeden rakam basınca o kendi giriyo zaten

Bende ilk başta override a offsete getiriyorum voltaj değişmiyor nasıl elle giricem derken meğerse kendim yazmam gerekiyomuş bi kutucuğa falan gerek yokmuş yani

Dediğimi yapın override a getirin işlemci voltajına sol tık yapın hiçbişey olmayacak fark edeceksiniz. Klavyeden siz basıcaksınız tuşlara. Noktayı ayrıca yazmanıza gerek yok 135 tuşlayın zaten 1.35 olarak gözükecek. Olursa alıntılayın beni

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Zaten override a getirdikten sonra bişey çıkmıyor siz voltajın yazdığı kısma tıklayıp klavyeden elle girceksiniz. Klavyeden rakam basınca o kendi giriyo zaten

Bende ilk başta override a offsete getiriyorum voltaj değişmiyor nasıl elle giricem derken meğerse kendim yazmam gerekiyomuş bi kutucuğa falan gerek yokmuş yani

Dediğimi yapın override a getirin işlemci voltajına sol tık yapın hiçbişey olmayacak fark edeceksiniz. Klavyeden siz basıcaksınız tuşlara. Noktayı ayrıca yazmanıza gerek yok 135 tuşlayın zaten 1.35 olarak gözükecek. Olursa alıntılayın beni
    evet hocam dediğiniz gibi yapınca oldu. aslında bunu ayrı bir konu yapsak hiç fena olmaz cünkü bu anakartla bu sorunu yaşayan benim gibi pekcok kişi var. suan voltajı 1.330 sabitledim ben 4ghz e rahatlıkla cıkıyo işlemcinin kendisi

• senolince kullanıcısına yanıt
    O ekranın bir fotosunu atar mısın ?

• dostum benden önceki mesaja bak. cpu voltajını ayarlarken everclock profillerine bakmana gerek yok. overclock sekmesine gir cpu voltageyi auto yerine override modunu secip aşağıda voltage yazan yere gel normalde oraya geldiğinde mouse ile tıklanmaz orayı sec ve klavyeden yazmaya başlayınca oranın değiştiğini göreceksin ben 1.295 yaptım işlemci bu voltajda 3.9ve 4.0 ghz i rahat görüyor ben böyle kullanıyorum sıcaklık değerlerim boşta 35 40 yük altında 55 60 derece civarında.

aslında @MeGaDave06 arkadaş bu benim yazdıklarımı bir üstteki mesajda yazmış ama sanırım anlamadınınız yada görmediniz.
    Dediklerini yaptım ama 135 yaptıktan sonra 0.30 v oluyor onu anlamadım değiştirmedim öyle olunca da

• 135 yapmıyacaksın hocam 1350 yaz o kendisi 1.350 kendisi yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetqzl01

Öncelik bios son sürüm galiba vatandan almıştım onlar yaptım güncelleme 1.90 sürümü suanda.
    Ramlerin slotları değiştirmemin faydası nedir ne etkisi olacak bilmek için soruyorum.
    Birde diğer dediğinizi ben yapamam gibi geldi bana 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhoca -- 30 Ekim 2019; 23:52:10 >
  • batuhoca B kullanıcısına yanıt
    Hocam ben anakarti da işlemciyi de vatandan aldım ikisini de ordan aldığım için ve almadan önce dedim güncellemeyi yaparsanız alırım diye 2sini de alırsanız tabiki yaparız dediler. Güncellemeyi yaptı işlemciyi taktı aldım.

Saolasin hocam cevap için.

• Merhaba dostlar, b450 gaming plus ve ryzen 3600 aldım. Aklıma takılan birşey var, flash bios uygulamasında en güzel biosu mu kullanıyoruz yoksa ryzen 3k desteği veren ilk biosumu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.