|
2015 yılında i7 4. nesil işlemcili, gtx965m ekran kartlı bir MSI GS60 laptop almıştım. Bilgisayarın genel performansından gayet memnundum, ancak aradan geçen 10 yılda pilin bitme noktasına gelmesi, ram ve hafızanın yetmemeye başlamasıyla, laptop çalıştığı halde yeni bir laptop arayışına girdim ve MSI markasından da memnun olduğum için başlıktaki modeli aldım. Bilgisayarda oyun oynamıyorum, normal bir kullanıcıyım. Ama işim dolayısıyla sıklıkla çok yüklü olmayan dosyalarla Adobe programlarını kullanıyorum. Ama normalde eski bilgisayarımda bile rahat rahat yapabildiğim şeyleri, bu bilgisayarda yaparken zorlandığımı, takılmalar yaşadığımı farkettim. En basitinden photoshopta bir sekmeye tıklayınca bile, açılması ve tepki vermesi birkaç saniye sürüyor. Bilgisayar bayağı laglı çalışıyor hissi var. Ve bu da bilgisayarı kullanmaktan keyif almamı ve işlerimi düzgün bir şekilde yapabilmemi etkiliyor. Bu arada bilgisayarda normal arayüzde bile takılmalar yaşıyorum, bazen chrome'da 10 tane sekme açınca ve birkaç da pdf dosyası açık olunca, bilgisayar takılıp kalıyor. Laptobun rami 32 gb olmasına rağmen böyle çalışıyor. Eski laptobumun rami 8 gb olmasına rağmen daha smooth çalışıyordu. Bu arada eski laptopta w10, şimdikinde w11 kullanıyorum. Bazen acaba bütünüyle işletim sisteminden mi kaynaklanıyor diye de düşünmüyor değilim. Ama kağıt üstünde yeni bilgisayarın işlemcisi eski bilgisayarımdan 7 kat daha güçlü, 4 kat daha fazla ram var. Buna karşın ryzen 5500 işlemcili, 16 gb ramli masaüstü bilgisayarım bile, yeni aldığım laptoptan çok çok hızlı çalışıyor. Normalde ryzen 9 ai 365, çok daha güçlü gözüküyor ryzen 5500'den. Sizce bu problem neyden kaynaklanıyor olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz? Aynı ya da benzer bilgisayarı kullanıp, benzer problemlerle karşılaşan var mı? W11 ve ryzen AI işlemcilerle ilgili deneyiminiz nasıl? Bu durum işletim sistemiyle ilgili olabilir mi? laptop: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackbruce -- 12 Haziran 2026; 23:45:49 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler