merhaba,
uzun zamandır, iş için 4. nesil i7 işlemcili 8 gb ramli msi gs serisi oyuncu bilgisayarı kullanıyorum. Malum dönemine göre ince ve hafif sayılabilecek bir laptoptu, ancak günümüz ultrabookları ve macbookları ile kıyaslayınca taşınılabilirlik olarak eski kalıyor bu laptop. Aynı zamanda, işlemci performansı da geri kalmaya başladı, ana olarak masaüstü bilgisayar kullansam da masaüstü ve laptop arasındaki hız farkı rahatsız etmeye başladı. bu nedenle yeni bir laptop almayı planlıyorum.
Önceki bilgisayarım oyun bilgisayarı olsa da, neredeyse bilgisayarda hiç oyun oynamıyorum, bilgisayarı tamamen iş amaçlı kullanıyorum. genellikle adobe uygulamaları ve çeşitli tasarım uygulamalarını kullanıyorum bilgisayarda. Masaüstü bilgisayarımda olduğundan dolayı alacağım laptoptan çok yüksek performans beklemiyorum, ancak günümüz standartlarını yakalamış olması gerekli. aradığım özellikleri sıralayacak olursam:
-i5/i7 işlemci(ryzen 5/7 de olabilir)
-minimum 16 gb ram
-harici ekran kartı(mx serisi dışındaki bütün ekran kartları olur aslında, masaüstü bilgisayarda kullandığım rx 570 bile kullandığım uygulamalarda bana yetiyor.)
-ips ya da dengi kaliteli bir panel full hd/2k/4k olabilir.(13/14/15 inç olabilir)
-en önemli noktaya gelecek olursak, bütün bu özelliklere sahip bilgisayarın hafif ve ince bir kasada olmasını istiyorum. Söylediğim özellikler günümüz oyuncu laptopları için çok standart özellikler ancak hafif, çerçeveleri ince, mümkünse metal kasalı bir laptop aradığımda karşıma çok bir seçenek çıkmıyor.
bu istediklerimi karşılayabilecek önerebileceğiniz bir model var mıdır?
Anker Eufy LR30 vs Xiaomi S10+ / S10T
merhaba, bir robot süpürge almayı düşünüyorum. evimde halı ve eşya sayısı oldukça az, bu nedenle süpürme ve silme işlemini robot süpürgenin yapabileceğini düşünüyorum. Aklımdaki ilk model Anker LR30, amazonda 11000 TL'ye satılıyor. Bu modeli tercih etmemin öncelikli nedeni Amazon güvencesi altında satılıyor olması ve anker resmi distribütörünün garanti vermesi. Satış sonrası süreçlerde problem yaşamamak öncelikli hedefim. Ancak bu model ile ilgili internette yeterince kullanıcı yorumu bulamadım, anker markasını tavsiye eder misiniz? ürünün yazılımı nasıldır?
Diğer taraftan aynı fiyat aralığında s10+ ve S10T alınabiliyor, ama bu ürünlerde bildiğim kadarıyla resmi distribütör garantisi mevcut değil.(hepsiburada ya da trendyol üzerinden alabilirim) bu iki modelin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları nedir? Anker ile kıyasladığımızda Xiaomi almak mantıklı mı? Xiaomi süpürgesi bozulup servis ile problem yaşayan var mı?
Merhaba, Max 75 mbps vdsl2 alacak alt yapım var. Baştan internet bağlantısı kurduracağım. 100 megabit millenicomda 125 TL, internet kutusunda 100 TL. Hangi internet sağlayıcısı önerirsiniz, bu issleri kullanan var mı? Bağlantı kalitesi nasıl? Ayrıca bu fiyatlarda başka İsa önerir misiniz?
MSI B450M Pro-M2 Max vs MSI B450M PRO-VDH MAX
merhabalar bu iki ana karttan birini almayı düşünüyorum, fiyat olarak hemen hemen aynılar. ryzen 5 5500, rx 570 ve 8 gb ddr4 3200 mhz kingston ram ile kullanacağım. Bu anakartlardan hangisi daha iyidir, birbirlerine göre avantajları dezavantajları var mı? Hangi kart üst model anlayamadım?
MSI B450M PRO-VDH MAX boyut olarak daha büyük ve 4 ram yuvası var. MSI B450M Pro-M2 Max daha küçük ve 2 ram yuvası var; ancak daha yüksek frenakslı ram destekliyor?
bu anakartları kullananlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Sessiz güç kaynağı önerisi
MErhabalar rx 570 ile kullanmak üzere aşırı sessiz bir güç kaynağı istiyorum, sessizden kastım titreşim kayması değil de hava akımının yarattığı sesin bile az olmasını istiyorum. 500 Watt ve üzeri güç kaynağı yeterli olur sanırım.
merhabalar, geçen sene bir rx 570 8gb almıştım 1050 liraya. o ara en basit kart 700 lira civarında olduğundan bari eli yüzü düzgün bir kart alayım az daha koyup diye düşündüm. Ancak eski nesil 4 çekirdekli bir işlemcim var. oyun oynamıyorum, öncesinde hd 4850 vardı o bile işimi görüyordu.
şimdi kartların fiyatlarına baktığımda 5000 civarına geldiğini gördüm. kartların fiyatları neden bu kadar arttı? özellikle kartın 8 gb ile 4 gb arasında acayip fiyat farkı var 2500e 4 gb bulunuyor. 4 gb ile 8gb arasında bu kadar performans farkı var mı? ayrıca ilerde bu kart fiyatları nasıl olur?
Konuya gelecek olursam 4500 civarına satıp kartı baştan aşağı ryzen 3600lü bir sistem kurmayı düşünüyorum ama ekran kartı olarak gt 1030 alıcam.Bu düşünce mantıklı mıdır sizce? normal bir bilgisayar kullanıcısıyım. Sadece arada fifa oynuyorum. zaten ayrıca iş için kullandığım gaming laptobum var. 5-6 senede bir orta düzey bir sistem kuruyorum. En son 2015te revizyon yapmıştım( amd 840k, 8 gb ddr3 sistem var)
merhabalar öncelikli olarak 9s ya da 9 pro'dan birini almak istiyorum. Telefon ile oyun oynamıyorum grafik gerektiren, sadece mail, sosyal medya ve video izlerim. Şarjı benim için önemli oldukça kesinlikle bir günü çıkarmalı. Telefonu amazon.com.tr den alacağım, öncelikli 9 pro düşünüyordum ama 9s 400 lira daha ucuz; bu kadar fiyat farkı vermeye değer mi diye düşündüm. günlük kullanımda 9s yeterli olur mu kesinlikle kasma donma gibi bir durum yaşamak istemiyorum yaptığım işlemlerde. Yoksa 9 pro'yu alıp geçmeli mi? bir alternatif de note 8 pro var 9s'den 100 lira pahalı sadece. 9s mi 8 pro mu daha iyidir? 4 gb ram mi sadece note 9s in 9 pro'dan farkı; 4 gb ram yeterli olur mu?
rx570 + amd 860k güç kaynağı
|
amd 860k ile rx570 mi rx 560 mı
|
Kablolu Mouse Tavsiye
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 522
İkinci El Bölümü Mesajları: 66
Konularının görüntülenme sayısı: 37.475 (Bu ay: 316)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware