Şimdi Ara

MSİ 990XA -GD 55 İnceleme ve Sistem Kurulumu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
8.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bergun76

Fan montajı İntel işlemcilerde çevirilebilir ama AMD'de yapılabilir mi?
    Kasayı sökmeye üşendiğimden incelemedim. Bir de yedek termal macunum yok. Fanı söküp taktığımda tekrar termal macun sürmem gerekebilir.
    O yüzden şimdilik böyle birşey girişmeyeceğim. İşlemci sıcaklığıda 4.0 GHZ O/C'li ve yük altında maximum 52 derece.

Sıcaklık değeri hakkında bir şey diyemicem, çünkü oc yapacak kadar kullanma sansım olmadı anakarttaki sorun nedeni ile ama 4 ghz iyi bir hız :)
  • Arkadaşlar yeni bios güncellemesi ile bios ekranı tamamen değişti.

İsmini bilmiyorum ama artık mouse ile işlem yapıyoruz. Neydi bu bios'un adı yahu...
  • quote:

Arkadaşlar yeni bios güncellemesi ile bios ekranı tamamen değişti.

İsmini bilmiyorum ama artık mouse ile işlem yapıyoruz. Neydi bu bios'un adı yahu...

Evet öyle oluyor. Bende sorunumu gidermek için bios update yapmıstım ve ilk defa böyle görsel bir bios ile karsılasmıstım. Fakat, update yapmadan öncede biosta mouse kullanma seçeneği mevcuttu sanki. Ama benim klavye ve mousem kablosuz olduğu için mouse sorun yaratmıstı bende, kendi kendine tepişmeye basladığında, girmiş olduğunuz sekmelerden cıkıyor sistem otomatikman.

Bu arada su an itibari ile yapmıs olduğum telefon görüşmesi sonucu, ayıplı ürünümün pazartesi ya iadesi olacak, yada aynı kart ile değişimi yapılıp, tarafıma yeni anakart yollanacak.:)
  • quote:

Arkadaşlar yeni bios güncellemesi ile bios ekranı tamamen değişti.

şu asus larda olan uefi bios mu ? daha kolay anlaşılabilir şekilde overclock yapılabilen arayüzü diyosun sanırım.öyleyse çok iyi olmuş.sevindim doğrusu.
  • evet dediğiniz gibi uefi bios.

mouse ile kontrol yapılıyor. Arayüz oldukça güzel. Bios güncellemesinin üzerinden 15 gün geçmişti ama ben bakmamıştım. Bugün kontrol için girince değiştiğini gördüm.
  • x4 955 ile x4 965 aynı işlemci deil mi???
    sadece çarpanı 1 arttırılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsaid_ak

x4 955 ile x4 965 aynı işlemci deil mi???
    sadece çarpanı 1 arttırılmış.

Aynen öyle 955-3.2 ghz // 965-3.4 ghz. Bence aradaki fiyat farkına değmez. Söylendiğine göre ufak tefek overclockla 955 4.0 ghz e kadar rahat çıkabiliyomuş.
  • Arkadaşlar;

bugün yaptığım kontrollerde CPU-ID Hardware ve Everest'de de denememe rağmen işlemci sıcaklığını iki programda göstermiyor.
    Bios'ta sıcaklığı görebiliyorum.
    Bu programlarda sıcaklık 0 derece olarak görülüyor.
    Ne yapabilirim acaba?
  • quote:

Fan montajı İntel işlemcilerde çevirilebilir ama AMD'de yapılabilir mi?
    Kasayı sökmeye üşendiğimden incelemedim. Bir de yedek termal macunum yok. Fanı söküp taktığımda tekrar termal macun sürmem gerekebilir.
    O yüzden şimdilik böyle birşey girişmeyeceğim. İşlemci sıcaklığıda 4.0 GHZ O/C'li ve yük altında maximum 52 derece.

Benim kullandigim bir cok tower tipi sogutucuda donebiliyordu.
  • quote:

Eski sistem varken fotoğrafını çekmiştim.

MSİ 990XA -GD 55 İnceleme ve Sistem Kurulumu

ya bu allahın cezası kasadan bende de var;

hdd yuvalarından titreşimden dolayı bazen oluşan bi zırıltı geliyor.

sizdede bu sorun mevcut mu acaba?

kendi çapımda sorunu çözmeye çalıştım ama arada gene geliyor arada zırıltı;çok sinir bi ses ya

bu arada kızakların yan taraflarına bildiğimiz para bandı yapıştırdım iyici kızaklar sıkışıp ses yapmasın diye

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

[
    ya bu allahın cezası kasadan bende de var;

hdd yuvalarından titreşimden dolayı bazen oluşan bi zırıltı geliyor.

sizdede bu sorun mevcut mu acaba?

kendi çapımda sorunu çözmeye çalıştım ama arada gene geliyor arada zırıltı;çok sinir bi ses ya

bu arada kızakların yan taraflarına bildiğimiz para bandı yapıştırdım iyici kızaklar sıkışıp ses yapmasın diye

Benim bu konu ile ilgili sıkıntım olmadı.
    Kasamdan çok memnunum. Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. Taş gibi.

Memnun olmadığım tek konu ön çıkışların yukarıda olması nedeni ile kullanamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bergun76 -- 24 Kasım 2011; 9:57:40 >

• quote:

arkadasim nerdeyse 1 ay oldu anakarti kullanmaya baslayali
    bir aylik kullanim sonucu tavsiye eder misin
    - lari ve + lari nelerdir
    sorunun oldu mu
  • 1 aylık kullanımımda herhangi bir sıkıntı yok. Stabil bir kart.

X4 965'i 4.0 GHZ'de kullandığımda zaman zaman donma yaptı.(ben sadece çarpanı değiştirdim. Mutlaka ince ayarları vardır ama ben bilmiyorum.) Ama 3.8 GHZ'de 15 günden bu yana herhangi bir sıkıntı olmadı.

Yeni bios güncellemesi ile artık UEFİ bios oldu.

Ben kullandığım kadarı ile memnunum.
  • quote:

1 aylık kullanımımda herhangi bir sıkıntı yok. Stabil bir kart.

X4 965'i 4.0 GHZ'de kullandığımda zaman zaman donma yaptı.(ben sadece çarpanı değiştirdim. Mutlaka ince ayarları vardır ama ben bilmiyorum.) Ama 3.8 GHZ'de 15 günden bu yana herhangi bir sıkıntı olmadı.

Yeni bios güncellemesi ile artık UEFİ bios oldu.

Ben kullandığım kadarı ile memnunum.

ok arkadasim sagol bilgiler icin hala gigabyte in 990x ve bu anakart arasinda karar veremedim
    anladigim kadari ile gigabyte in anakartinda sorunlar var ozellikle bios kaynakli
  • quote:

Arkadaşlar;

bugün yaptığım kontrollerde CPU-ID Hardware ve Everest'de de denememe rağmen işlemci sıcaklığını iki programda göstermiyor.
    Bios'ta sıcaklığı görebiliyorum.
    Bu programlarda sıcaklık 0 derece olarak görülüyor.
    Ne yapabilirim acaba?

Arkadaşlar
    Bios ekranında cpu sıcaklığını görüyorum, ancak windows ekranında CPUID ve Everest programlarında işlemci sıcaklığı "0" görülüyor.

Bios update yaptıktan sonra bu şekilde oldu.

Ne yapmam lazım.???
  • bergun76 ''MSİ GTX 560 Ti Hawk GDDR5 (Çok uzun süre HD 6950 ile arasında gittim geldim.) '' demişsin. Şu an ne düşünüyorsun ekran kartı seçiminle ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

bergun76 ''MSİ GTX 560 Ti Hawk GDDR5 (Çok uzun süre HD 6950 ile arasında gittim geldim.) '' demişsin. Şu an ne düşünüyorsun ekran kartı seçiminle ilgili?

Oldukça memnunum. Serin, stabil, güçlü bir kart.

Birisi allah rızası için bios'un eski sürümüne nasıl getireceğimi söyleyebilir mi?

İşlemci sıcaklığını göremiyorum Win7 altında.

Biosu eskiye çevirip deneyeceğim.
  • Eski biosu yükleyince windows altında işlemci sıcaklığını görüyorum.
    Bu sorunu MSI'ya nasıl iletebilirim acaba???

İşlemci 3.8 GHZ'de 30 derece... Gayet iyi bir değer bence. Ekstra egzos fan takmak bayağı bir işe yaradı.

Yarın iki adet akasa fan, bir adet de Aerocool fan kontrol aldım. Onları takınca bir incele yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bergun76 -- 1 Aralık 2011; 22:14:03 >
  • quote:

Eski biosu yükleyince windows altında işlemci sıcaklığını görüyorum.
    Bu sorunu MSI'ya nasıl iletebilirim acaba???

İşlemci 3.8 GHZ'de 30 derece... Gayet iyi bir değer bence. Ekstra egzos fan takmak bayağı bir işe yaradı.

Yarın iki adet akasa fan, bir adet de Aerocool fan kontrol aldım. Onları takınca bir incele yaparım.

arkadasim senin islemcinin vid degeri nedir :)
    benim islemcim 965 oc siz 40 derece calisiyor...... :(

Birde hicbir programla mi degerleri alamiyorsun belki son biosla programin uyumsuzlugu vardir .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Wolf -- 2 Aralık 2011; 9:29:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

arkadasim senin islemcinin vid degeri nedir :)
    benim islemcim 965 oc siz 40 derece calisiyor...... :(

Birde hicbir programla mi degerleri alamiyorsun belki son biosla programin uyumsuzlugu vardir .......

Vid değeri nedir bilmiyorum.

Ama stok fan kullanmıyorum. Thermaltake marka işlemci fanı kullanıyorum. Kasa içi soğutmamda oldukça iyi sayılır.
    Oyunlarda ki sıcaklık maximum 40-43 derece sanırım.

Yeni Bios'la CPUID ve Everest'lede CPU sıcaklığı alamıyorum ama bios ekranında görebiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.