Şimdi Ara

MSİ 990XA -GD 55 İnceleme ve Sistem Kurulumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
8.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok onboard vga bu modelde mevcut degil
  • Merhaba. Bende 3 gündür msi 990fx-gd65 sahibiyim. Fakat ses ile ilgili sıkıntı yaşıyorum. Sisteme windows 7 64 bit kurdum. Sistem acık iken her sey güzel normal stabil. Fakat sorun surda basladı. Bilgisayarı kapattıgımda yada yeniden baslattıgımda, kapatılıyor yazıyor ve ekran kapandıktan sonra kasa 2 sn daha calısıyor. İşte bu 2 sn içinde sistem hoparlöre ciddi biz "cizzz" sesi veriyor. Anakart ile gelen driver cd ile yüklediğimde aynı. msi ın kendi sitesinde yayınladıgı ses driveri ile aynı. Realtek in sitesinden indirdiğim driver ile aynı sorunu yasıyorum. Ne zaman sistemden driverları kaldırıyorum, win7 kendisi donanım algılandı deyip yüklüyor, sistemden seste alıyorum , bilgisayar kapanırken yasadıgım "cizzz" sorunuda ortadan kalkıyor. Bios güncellemelerini yaptım fakat sorun devam ediyor. Bu gün sistemi baska hoparlör, güc kaynağı, ram ve ekran kartı ile denedim.Sonuc yine aynı.

Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Yardımlarınız için, şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodOfNuke -- 14 Kasım 2011; 3:05:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GodOfNuke

Merhaba. Bende 3 gündür msi 990fx-gd65 sahibiyim. Fakat ses ile ilgili sıkıntı yaşıyorum. Sisteme windows 7 64 bit kurdum. Sistem acık iken her sey güzel normal stabil. Fakat sorun surda basladı. Bilgisayarı kapattıgımda yada yeniden baslattıgımda, kapatılıyor yazıyor ve ekran kapandıktan sonra kasa 2 sn daha calısıyor. İşte bu 2 sn içinde sistem hoparlöre ciddi biz "cizzz" sesi veriyor. Anakart ile gelen driver cd ile yüklediğimde aynı. msi ın kendi sitesinde yayınladıgı ses driveri ile aynı. Realtek in sitesinden indirdiğim driver ile aynı sorunu yasıyorum. Ne zaman sistemden driverları kaldırıyorum, win7 kendisi donanım algılandı deyip yüklüyor, sistemden seste alıyorum , bilgisayar kapanırken yasadıgım "cizzz" sorunuda ortadan kalkıyor. Bios güncellemelerini yaptım fakat sorun devam ediyor. Bu gün sistemi baska hoparlör, güc kaynağı, ram ve ekran kartı ile denedim.Sonuc yine aynı.

Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Yardımlarınız için, şimdiden teşekkürler.

Bu konuda aklıma gelen tek şey, kasada şase olmasıdır.

Hoparlör jaklarından birini çıkar, arka paneldeki metal plakaya dokundur. ses olacak mı kontrol et

• quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

quote:

Merhaba. Bende 3 gündür msi 990fx-gd65 sahibiyim. Fakat ses ile ilgili sıkıntı yaşıyorum. Sisteme windows 7 64 bit kurdum. Sistem acık iken her sey güzel normal stabil. Fakat sorun surda basladı. Bilgisayarı kapattıgımda yada yeniden baslattıgımda, kapatılıyor yazıyor ve ekran kapandıktan sonra kasa 2 sn daha calısıyor. İşte bu 2 sn içinde sistem hoparlöre ciddi biz "cizzz" sesi veriyor. Anakart ile gelen driver cd ile yüklediğimde aynı. msi ın kendi sitesinde yayınladıgı ses driveri ile aynı. Realtek in sitesinden indirdiğim driver ile aynı sorunu yasıyorum. Ne zaman sistemden driverları kaldırıyorum, win7 kendisi donanım algılandı deyip yüklüyor, sistemden seste alıyorum , bilgisayar kapanırken yasadıgım "cizzz" sorunuda ortadan kalkıyor. Bios güncellemelerini yaptım fakat sorun devam ediyor. Bu gün sistemi baska hoparlör, güc kaynağı, ram ve ekran kartı ile denedim.Sonuc yine aynı.

Bu konuda aklıma gelen tek şey, kasada şase olmasıdır.

Hoparlör jaklarından birini çıkar, arka paneldeki metal plakaya dokundur. ses olacak mı kontrol et

Dediğinizi yaptım. Tüm jack ları tek tek denedim. Fakat hiçbir ses cızırtısı yok.

• CPU sogutucunuz konusunda taktiginiz yonun yanlis oldugu kanisindayim. Saat yonunun tersine 90 derece cevirmeniz daha etkili bir sogutma yaratir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

CPU sogutucunuz konusunda taktiginiz yonun yanlis oldugu kanisindayim. Saat yonunun tersine 90 derece cevirmeniz daha etkili bir sogutma yaratir.

Yok fanın yanlış takılma gibi bir durumu yok fakat, fan devrini düşürdüğümde seste ortadan kalktı gibi. Fanlar cok hızlı döndüklerinde içerdikleri bobin nedeni ile elektirik üretebiliyorlar. Hatta bir çok yerde fanların baglantısı cıkartılmadan elektirik süpürgesi ile temizlenmemesi gerektiği yazar. Çünkü sistem kapalı olsa bile anakarta bağlı olduğu taktirde, fan belli bir devir üstüne cıktıgında elektirik üretebilir ve fandan anakarta bir voltaj akışı olur. Otomatik fan kontrolü acık değilken stok fan 3600 rpm de dönüyordu. Burdab işgillenerek fan devrini 2000 civarına düşürdüm. Ve su an cizirti sesi gelmiyor. En azından şimdilik daha o sesi elde edemedim. Zaten normaldede yapmadığı oluyordu ama su an bilemiyorum :)

• quote:

quote:

CPU sogutucunuz konusunda taktiginiz yonun yanlis oldugu kanisindayim. Saat yonunun tersine 90 derece cevirmeniz daha etkili bir sogutma yaratir.

Yok fanın yanlış takılma gibi bir durumu yok fakat, fan devrini düşürdüğümde seste ortadan kalktı gibi. Fanlar cok hızlı döndüklerinde içerdikleri bobin nedeni ile elektirik üretebiliyorlar. Hatta bir çok yerde fanların baglantısı cıkartılmadan elektirik süpürgesi ile temizlenmemesi gerektiği yazar. Çünkü sistem kapalı olsa bile anakarta bağlı olduğu taktirde, fan belli bir devir üstüne cıktıgında elektirik üretebilir ve fandan anakarta bir voltaj akışı olur. Otomatik fan kontrolü acık değilken stok fan 3600 rpm de dönüyordu. Burdab işgillenerek fan devrini 2000 civarına düşürdüm. Ve su an cizirti sesi gelmiyor. En azından şimdilik daha o sesi elde edemedim. Zaten normaldede yapmadığı oluyordu ama su an bilemiyorum :)

CPU sogutucunuzun fanindan bahsetmedim. CPU sogutucunuzun durus yonunden bahsettim. Eger 90 derece saat yonunun tersine cevirirseniz CPU Sogutucunuzun
    ufledigi havayi tam arkasina gelecek kasanizda takili olan egzost fan disari atacaktir.

• quote:

quote:

quote:

CPU sogutucunuzun fanindan bahsetmedim. CPU sogutucunuzun durus yonunden bahsettim. Eger 90 derece saat yonunun tersine cevirirseniz CPU Sogutucunuzun
    ufledigi havayi tam arkasina gelecek kasanizda takili olan egzost fan disari atacaktir.

Tam olarak ne demek istediniz anlamadım. Çünkü işlemci ile gelen stok fanı kullanıyorum ve fan iki şekilde takılıyor. Birinde kilit mekanizması yukarda kalırken birinde asagıda kalıyor. fan kanatlarının hava akıs yönüde, her iki şekilde de eksoz fana bakıyor. Ayrıca stak fan dışındaki denememde ne yazık ki sonuc vermedi. Şimdi eksen bilgisayar ile görüşüp derdimi anlatmaya çalışacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tam olarak ne demek istediniz anlamadım. Çünkü işlemci ile gelen stok fanı kullanıyorum ve fan iki şekilde takılıyor. Birinde kilit mekanizması yukarda kalırken birinde asagıda kalıyor. fan kanatlarının hava akıs yönüde, her iki şekilde de eksoz fana bakıyor. Ayrıca stak fan dışındaki denememde ne yazık ki sonuc vermedi. Şimdi eksen bilgisayar ile görüşüp derdimi anlatmaya çalışacağım.

Birader sana demedim ya hu
    Konu sahibine dediydim ben onu

• Evet. şimdi bende yukardaki fan montajına bakınca yanlış mesajı üstüme alındıgımın farkına vardım :D

Evet fan montajı sizin dediğiniz şekilde yapılır ise cok daha verimli olabilir. Tabi kasa üzerinde de eksoz fanı varsa o baska :D
  • Sanırım fanın kasanın aşağısına değilde üstüne doğru bakmasını diyorsunuz. Nasıl çevirebilirim? 90 derece çevirme şansım var mı. yada nasıl olur.
  • Arkadasında dediği gibi tam 90 derece cevirerek yani fan yukarı bakar sekilde monte edebilirsin. Bu fanı incelemedim ama sorunsuz, fan yukarı bakar sekilde montojı yapılarbilir gibi duruyor.

Anakartımı su an geri göndermiş durumdayım insallah bir aksilik cıkmaz ve değişimi olur. Gerçi stoklarında aynı anakarttan gözükmüyor ve sadece MSI 990FXA-GD80 var 990 chipsetli olarak
  • Valla ben nasıl yapılacağını anlamadım.
  • arkadas sunu demeye calisiyor 90 derece dedigi oyle bir dondureceksin ki fan ram slotlari ile paralel olacak ve ufledigi hava direkt kasanin arkasindaki fan ile disari cikacak ben oyle anladim :)
  • ha ama tabi oyle takilabiliyor mu o da ayri cunku bazi sogutucular o sekilde takilamiyor amd soketlere
  • Benim fanı incelediğim kadarı ile döndürme şansım yok. Ama açıp bir bakmak lazım.
  • iste fan degil de komple sogutucuyu dondurmek lazim ama bazi modellerde her modeli o sekilde takamiyorsunuz
  • Arkadaşlar bende 955 b.e + tt contac 29 kullanıyorum ama bendeki sorun biraz farklı. Öncelikle kasam henüz gelmediği için uzay montaj olarak kullanıyorum, ve oda sıcaklığı 25-30 derece arası.
    Anakartım msi 990fxa-gd65io.c henüz yapmadım 3,2ghz de kullanıyorum. bios tan işlemci sıcaklığına baktığımda fan devri %25 te olsa da veya %100 de (2000 rpm civarı) olsada işlemci sıcaklığı 49-52 derecede gösteriyor.Fakat windows tan hangi programla baktıysam (everest, cpu thermometer vs.) fan devrini %25 e düşürdüğümde bile işlemci sıcaklığı 33-37 derece arası gözüküyor. Sorun nerde anlamadım. Acaba bios la ilgili bir problemmi var. Çünkü bios a girdiğimde fanı %25 e bile ayarlasam bios ekranındayken fan devri hep %100 de çalışıyor. Bios update ile sorun çözülürmü acaba. Yoksa herkezdemi aynı oluyo :) Bide uzay montajda 400-500 rpm hızında 33-37 derece yüksüz iyimidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileri33 -- 18 Kasım 2011; 11:55:29 >
  • Fan devri galiba bios okunup gecildikten sonra, pc acılırken düşüyor. En azından sesten anladıgım kadarı ile böyleydi. Benim oda soğuk olduğu için fan, %100 ile çalısırken 18-19 derece idi işlemci boşta. Yükte ise 28 görüyordu. Fanı bende %25 lere düşürmüştüm, boştaki sıcaklıkta 22-23 e çıkmıstı :) Su an anakart elimde olmadığından kesin bir şey söyliyemiyorum biosta gördüğün ısı ile alakalı. Ama su an kullandığım p4 tede fan devri, windows acılırken düşüyor, masaüstü sıcaklık 19 iken biosta 38 görüyorum. Bence sende bir tuhaflık yok gibi.
  • Fan montajı İntel işlemcilerde çevirilebilir ama AMD'de yapılabilir mi?
    Kasayı sökmeye üşendiğimden incelemedim. Bir de yedek termal macunum yok. Fanı söküp taktığımda tekrar termal macun sürmem gerekebilir.
    O yüzden şimdilik böyle birşey girişmeyeceğim. İşlemci sıcaklığıda 4.0 GHZ O/C'li ve yük altında maximum 52 derece.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.