Şimdi Ara

MSİ 990XA -GD 55 İnceleme ve Sistem Kurulumu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
8.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bergun76

quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

arkadasim senin islemcinin vid degeri nedir :)
    benim islemcim 965 oc siz 40 derece calisiyor...... :(

Birde hicbir programla mi degerleri alamiyorsun belki son biosla programin uyumsuzlugu vardir .......

Vid değeri nedir bilmiyorum.

Ama stok fan kullanmıyorum. Thermaltake marka işlemci fanı kullanıyorum. Kasa içi soğutmamda oldukça iyi sayılır.
    Oyunlarda ki sıcaklık maximum 40-43 derece sanırım.

Yeni Bios'la CPUID ve Everest'lede CPU sıcaklığı alamıyorum ama bios ekranında görebiliyorum.

valla bende de akasa nero var ama ......
    vid degeri de basitce islemcinin calismasi icin gereken minimum v degeri (ne kadar dusukse o kadar kolay oc olur)her islemcide ayni degildir.....
    core temp diye bir programla bakabilirsiniz

• Yeni biosu tekrar yükledim.

Eskisi gibi yine CPU ısısını göstermiyordu.

Biraz önce biraz Bios'la oynadım. Çarpanı 17 yapıp normal çalışma saatine göre yaptım.

Şimdi CPU ısısını görebiliyorum Windows'da ama voltaj değer 1,5 voltlarda. Otomatik bu şekilde yapıyor sanırım.
    Anlamadım gitti.
  • bendede aynı anakarttan var. işlemciyi o siyah plastik gibi şeyin üzerinemi koyuyoruz? yoksa o plastik şeyi çıkartırmıyoruz?
  • OC'siz 15 dakikalık %100 işlemci kullanımında dahi işlemci sıcaklığı maximum 41 dereceyi gördü.

MSİ 990XA -GD 55 İnceleme ve Sistem Kurulumu

Anakartdan şu ana kadar memnunum. Artık O/C'de yapmıyorum. Saat çarpanını'da biostan Auto'ya çevirdim. Film izlerken işlemci hızı 800 MHZ'ye kadar düşüyor. Bende fan kontrolcüsü ile kasa fanlarını (Öndeki fan dışında) kapatıyorum. İşlemci fan hızını 1000 RPM'ye düşürüyorum. Bu şekilde işlemci sıcaklığı 33-34 derece oluyor. Kasa ısısıda bu değerlerde.

Sessizlik ve huzur var.

• bergun 76 ana karta işlemciyi takarken yanlış taktım herhalde daha önce amd işlemciyi anakarta bağlamamıştım. işlemcinin ince dişlilerinden bir kaç tanesi eğildi. anakartında işlemciyi takacağımız yerdeki plastik parçayı sinirden çektim yarıya kadar kırıldı. şimdi ne yapmam gerekiyor. daha önce sordum ama cevap alamadım işlemciyi o plastik şeyin üzerinemi takıyoruz diye.yardımcı olabilirmisin.
  • yoksa başka yere başlık atıpmı sormalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.nezir

bergun 76 ana karta işlemciyi takarken yanlış taktım herhalde daha önce amd işlemciyi anakarta bağlamamıştım. işlemcinin ince dişlilerinden bir kaç tanesi eğildi. anakartında işlemciyi takacağımız yerdeki plastik parçayı sinirden çektim yarıya kadar kırıldı. şimdi ne yapmam gerekiyor. daha önce sordum ama cevap alamadım işlemciyi o plastik şeyin üzerinemi takıyoruz diye.yardımcı olabilirmisin.

arkadasim kusura bakma ben ne yaptigini anlamadim
    islemciyi ana karta takarken islemci pinlerini mi yamulttun ?
    valla bu dedigin seyle hicbirsey yapamazsin anakartin garanti disi kalmistir tabi garantisi vardiysa ayni sekilde islemcin de oyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.nezir

bergun 76 ana karta işlemciyi takarken yanlış taktım herhalde daha önce amd işlemciyi anakarta bağlamamıştım. işlemcinin ince dişlilerinden bir kaç tanesi eğildi. anakartında işlemciyi takacağımız yerdeki plastik parçayı sinirden çektim yarıya kadar kırıldı. şimdi ne yapmam gerekiyor. daha önce sordum ama cevap alamadım işlemciyi o plastik şeyin üzerinemi takıyoruz diye.yardımcı olabilirmisin.

İşlemcinin anakart üzerindeki yerini bilmeden montaj yapmak çok tehlikeli... İşlemcinin pinleri ve yönünü gösteren altın renkli üçgen'e göre yerleştirmek lazım. Zorlarsan işlemciye yazık olur.

Aslında ne demek istediğini tam anlamadım.
    Eğer işlemci pinlerini eğdiysen veya kırıldıysa garanti dışı kalır.

İşlemciyi sabitlemeye yarayan metal bir parça var.

Hangi plastik parçadan bahsediyorsun anlamadım. Acaba fan montajı için gerekli olan plastik parçadan mı söz ediyorsun? Onuda çekerek nasıl kırdın ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bergun76 -- 11 Aralık 2011; 19:00:31 >

• anakartın işlemciyi taktığımız yerdeki siyah plastik parçadan bahsediyorum. işlemcininde alttaki pinleri eğildi garanti yapmazmı?
  • arkadasim yani saka mi yapiyorsun anlamadim
    hem pinleri egmissin hem de soketi kirmissin ben oyle anladim vallahi tebrik ederim ciddi yetenek isteyen birsey
    kusura bakma ama bu yaptigin sey tamamen senin hatan ve hicbir sekilde her iki urun garantiye girmez
    Yapman gereken sey bence montaj yapma birdaha mumkunse git bir yerden bir bilgisayar al veya bilen birine yaptir
  • Bergun76 hocam sistemin çok güzelmiş, hayırlı uğurlu olsun.. Anakart nasıl gidiyor onu öğrenmek istedim :D

O/C yaparken sıkıntı yaratıyor mu ?

Saygılar..
  • Hocam ben forumda yeniyim. Size anakart hakkında bir soru sormak istiyorum. Aşağıdaki resimdeki gibi anakartın kullanma klavuzunda gösterilen isteğe bağlı aksesuarlar (Optional Accessories)
    adı altında gösterilen parçalar anakartın kutusunda çıkıyor mu?
     MSİ 990XA -GD 55 İnceleme ve Sistem Kurulumu
  • M-Connector çıkıyor. Diğerleri çıkmıyor.

Anakartın O/C performansı iyi. 4.0 GHZ'de stabil.
    Ancak ben biostan O/C yapmıyorum artık.

AMD Overdrive kullanarak oyunlara girerken yapıyorum sadece.
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim sistem epey eski. Bir süre daha kullanmayı düşünüyorum. Güncellersem de anakart olarak bu modeli düşünüyorum. M-Connector ün çıkması iyi olmuş. En çok ta onun çıkıp çıkmadığını merak ediyordum. Sistemi yenilediğimde ilk başlarda OC yapmayı düşünmüyorum. Ancak daha sonra olabilir. Aslında SLI ve CrossFire bağlantılarını da kutu içeriğine dahil etmeliler bence. Ancak bildiğim kadarıyla iki kart takılınca bu anakart PCI Express x16 yollarını x8 - x8 şeklinde ayırıyor. Bunun performans olarak bir kaybı olur mu bilemiyorum.
  • Aynı işlemciyi ve anakartı almayı istiyorum yakın bir sürede ;) memnun olmanıza sevindim

Velhasıl, birşey danışmak istiyorum..

Bende de aynı boyutlarda bir fan var Xigmatek'in, ve takılıyken 2 adet ram slotunu kapatıyor. Fakat, işlemci soğutucuyu sökerek o 2 slota da ram takabiliyorum, yani boy açısından bir sorun olmuyor. Bu anakartta da öyle midir acaba? Sizin sıkıntınız soğutuc bloğun borularının kısalığından mı kaynaklanıyor acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slammer -- 1 Şubat 2012; 12:35:00 >
  • Anakartı bugün aldım.İşlemcim Phenom II x3 720 B.e 2.80 ghz 4. çekirdeği sağlam daha önce Gigabyte ta açıp kullanıyordum.Bunda da öyle.Ama sorun şu bilgisayarı yeniden başlat dediğimde başlamıyor kapatıyorum tekrar açıyorum açılıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar vatanda 200 lira. daha fazla para verip başka kartlara kaymaya gerek var mı ?
  • Yıllar sonra bu konuyu biraz hortlatacağım ama hayatımda ilk defa elime msi 990xa gd55 bir anakart geçti . Bios ekranında yük altında gibi 90 dereceyi bulup kapatıyordu. fx 6100 ile denedim aynı fx 8350 ile denedim aynı. Windows ta sıcaklığınıda 53 derece altına boşta düşüremedim . Tam anakart arızalı derken bios u burada yazılanlar gibi eski sürüme aldım vislera ların başlangıç biosuna m50 olan . şimdi boşta 23 derece işlem altında max 35 derece çalışıyor . Bios ekranında yine 62 derece . Ben bu işin işinden çıkamadım maalesef. Bios ekranında işlemciye herhangi bir yük düşmez iken 62 dereceyi nasıl bulabilir. Peki windows açıldığında yük altında neden ısınıp kapanmaz daha az sıcaklık gösterir. Not: İşlemci oc siz 4.0 ghz çalışıyor Turbo ve bütün çekirdekler manuel olarak açık .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.