Şimdi Ara

MSI 970 Gaming Anakart Yağ Sızıntısı Var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar MSI 970 Gaming Anakartım var. Alalı 9 ay kadar oldu ve bilgisayarın bütün parçalarını Vatan Bilgisayar montajlayıp bana teslim etti. O günden itibaren içini açıp hiçbir şey yapmadım. Bugün Zalman Z3 Plus kasamın camlı penceresinden bilgisayarımın içine baktım ve anakartımın kuzey köprüsünün üstündeki soğutucudan siyah bir yağ akmış. Bunun normal olmadığını düşünüp kasayı açtım. Tozları ve o bölgedeki yağı sildim elimden geldiğince ama bir sorun çıkacak mı diye merak ediyorum. Servise göndermeli miyim? Garanti kapsamında mıdır?
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    EDIT: MSI OC Genie özelliğini en fazla 10 dakika kullandım. Ses yaptığı için overclock vs vs. yapmak istemedim. Onun haricinde de hiçbir şekilde manuel olarak overclock yapmadım.
    Anakartımdan kendi çektiğim resim.

     MSI 970 Gaming Anakart Yağ Sızıntısı Var!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsenart -- 4 Mayıs 2016; 14:55:19 >







  • Başka bir parçadan damlamis olmasın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam anakarttan değilde başka parça olabilir
  • Başka bir parçadan damlamış olamaz. Yağın olduğu yerin tam karşısında kasanın kapağı var. Dik olarak damladıysa da böyle bir görüntü değil, sıyrılmış bir damlama görüntüsü olurdu. Anakarttan geldiği kesin.
  • ORYA BAŞKA YERDEN GELMESİ ZOR İYİCE BAK OLMADI GÖTÜR VATANA BAKSINLAR GARANTİ NİYE VAR
  • Götür ver de böyleyken böyle sizin satacağınız ürününde sizin de de ilgilenirler. Garantiler bunun için var ama yağ damlaması ilginç geldi bana.
  • aynı sorun bendede çıktı. ekran kartım arızalanınca yağ sızıntısını farkettim. ekran kartı asus onu garantiye yollayınca anakartıda gönderdim. extra bi yerden damlamıyor oradaki soğutucunun altında her ne varsa damla şeklinde anakartın arka tarafına da geçmiş. bekliyorum bakalım ne sonuç çıkacak.
  • Msi kart degisimine gitti. Bende farkini verip asus 970 pro gaming/aura aldim. Ilerde ayni sorunla ugrasmak istemedim. Bunu yazarken kart elimde daha montaj yapmadim. Ayni sorunu olanlara tavsiyem garantisi var ise gonderin degisim icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatıcam ama aynı şey bndede var anakartta aynı geçenlerde temizleme için kasayı söktüm aynı yağ gibi bişey var ama bendeki biraz üst kısımlarda kasa z11 plus üstü havalandırmalı ya acaba kola mı döktüler diye de düşündüm ama normal bildiğin yağ ne yapmalıyım sizce daha 1 sene olmadı alalı kutusu faturası hepsi duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erce.erdem

    Msi kart degisimine gitti. Bende farkini verip asus 970 pro gaming/aura aldim. Ilerde ayni sorunla ugrasmak istemedim. Bunu yazarken kart elimde daha montaj yapmadim. Ayni sorunu olanlara tavsiyem garantisi var ise gonderin degisim icin.

    Msi 970 gaming bende de var.Daha 5 aylık, aynı yerden bende de yağ sızıntısı oldu, olan yerin ismi Kuzey köprüsü soğutucusu. Hatta kartın arka tarafına geçti, şu an kart garantide, bende para iadesi istedim.

    İlginç bir şey. Aynı modelde hep yağ sorunu oluyor. Başka modellerde yok sanırım. Hatta vatan bilgisayarın bu karta ait bölümünde yorumlar da 1 kişinin de öyle olmuş.Neyse direk para iadesi istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dz.ikm.CavusTurk -- 15 Şubat 2018; 18:6:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilginc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraftan anladığım kadarıyla anakart üzerindeki soğutucu blok sıvı soğutma destekli. Fakat şuan sıvı soğutma bağlanmadan kullanılıyor. Zamanla oluşabilecek korozyonu önlemek amacıyla heatsink içerisine bir miktar yağ sürülmüş olabilir. Zamanla ve heatsink ısındıkça bu yağ da ısınarak anakartın üzerine akmış olabilir. Bu kadar fazla yağın herhangi bir devre elemanından akması pek olası değil. Eğer dediğim gibiyse yağı silip kullanmaya devam edebilirsiniz bir sorun olmayacaktır.Teknik servise sorup bilgi alan arkadaş varsa buraya yazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Fotoğraftan anladığım kadarıyla anakart üzerindeki soğutucu blok sıvı soğutma destekli. Fakat şuan sıvı soğutma bağlanmadan kullanılıyor. Zamanla oluşabilecek korozyonu önlemek amacıyla heatsink içerisine bir miktar yağ sürülmüş olabilir. Zamanla ve heatsink ısındıkça bu yağ da ısınarak anakartın üzerine akmış olabilir. Bu kadar fazla yağın herhangi bir devre elemanından akması pek olası değil. Eğer dediğim gibiyse yağı silip kullanmaya devam edebilirsiniz bir sorun olmayacaktır.Teknik servise sorup bilgi alan arkadaş varsa buraya yazsın.



     MSI 970 Gaming Anakart Yağ Sızıntısı Var!

    Hocam buda benim msi 970 gaming kartın yağı, öyle ki anakart kağıt gibi emmiş arkasına dahi geçmiş, kartım çalışmıyor, garantide cevap geldiğinde ayrıca buraya yazarım. Yağ az değil baya var. Tüm kuzey köprüsünü boyunca var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dz.ikm.CavusTurk kullanıcısına yanıt
    Gerçekten şaşırtıcı. Çok fazla yağ akmış. Ayrıca anakartın çalışmaması ürünün ayıplı olduğunu gösterir. Teknik servis umarım olumsuz bir dönüş yapıp sizi uğraştırmaz.Eğer kullanıcı hatası falan derlerse tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz veya ingilizceniz var ise MSI ile iletişime geçmeyi deneyin. Eposta atarsanız veya RMA açarsanız cevap geleceğine eminim. Türkiye'de muhattap olarak teknik servis ve distribütörlerle karşılaştığımız için bazen sıkıntı yaşanabiliyor. Bu yüzen global olarak direkt MSI ile irtibata geçmek sorununuzu çözecektir.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    MSİ'yın servisi SERVİSPOİNT diyorki; termal pedlerin terlemesinden kaynaklıymış. Ortam sıcaklığının aşırı olmasından dolayı,anakartın o bölümü terleme yapmış mış.

    Yağ ile alakası yokmuş. Bide o yağ gibi yeri mendil ile silmişler, belli mendilin kalıntıları var. Anakart kuruyunca geri verdiler. İnşallah bende diğer arkadaşın gibi terleme sonra kısa devre yangın felan çıkmaz. Bazen indirme yapıyor diye geceleri bilgisayarı çoğu zaman açık bırakıyorum. Uyuklarken zehirlenebilirim veya yangın çıkabilir. veya hiç sorun olmayabilir.


    Bu terlemede belki; kışın Oda da sigara içerken aniden pencereyi açtığım zaman odanın sıcak/soğuk ortama maruz kalmasına bağlı olarak terleme yapabilir. Fakat benim diğer asus kartın hiç böyle terleme yapmıyordu. Ve sadece bu modelde terleme yaptığına göre anakart MODELİ SORUNLU. bakalım zamama ne gösterecek, kart şuanda çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dz.ikm.CavusTurk -- 17 Şubat 2018; 21:21:11 >
  • Dz.ikm.CavusTurk kullanıcısına yanıt
    Hocam terleme ile falan alakası yok bunun. Öyle saçma şey mi olur. Terleme sıcak havanın soğuk yüzeye çarpmasıyla meydana gelen bir olaydır. Sıcak hava birden soğuyunca bünyesindeki nemi taşıyamaz ve nem yoğunlaşarak su damlacıklarına dönüşür. Hem termal pedler üzerinde heatsink var. Hava termal pedlere temas edemiyor. Olsa olsa heatsinke temas eder. Kaldı ki anakart soğuk değil sıcak olan taraf. Ayrıca bunun meydana gelmesi için yüksek sıcaklık farkı gerek. Böyle bir durum olabiliyor olsa tüm anakartlarda olur ki hepsinin soğutma mantığı aynı. Servis tahmin ettiğim gibi sallamasyon bir cevap vermiş.

    Yangın çıkması konusunda güç kaynakları kısa devre korumasına sahip olduğundan böyle bir hadise yaşanmaz. En iyi ihtimalle anakart çöp olur. Kötü ihtimal ise anakart kısa devre yaparken diğer sistem bileşenlerini de yanında götürür.
  • bu konuda bende bir ekleme yapayım bıldıgım kadarı ıle bu kart tamamen hatalı uretılmıs bır seri ve msi cok buyuk ama bır okdarda gun yuzune hakettıgı kadar cıkmamıs ayıplarından sadece 1 tanesi bu kart ıle yaklasım yedı yada sekız sıstem topladım hepsı aynı bu kart cok ısınıyor ve sogutucu altındakı termal macun erıyor akan yag dedıgınız olay bu halı hazırda aynı anakartı kullanıyorum fakat sogutucuların uzerıne kucuk fanlar ekledım bu meretın tam ortasındakı sogutucu blogu oyun oynarken tabırı caız ısıdan yanıyor el ıle temas edıldıgınde ınsanın elını yakıyor telefon edıp durumu anlattım bu kartların derecesı bu dogal gayet dıyor msı turkıye rezalet otesı bır durum bu kart ıle mutlu olan kımse yok her teknık servıs buna degısım vermez cpu baglarlar enerjı verıp bakarlar calısıyorsa ıade almamak ıcın herseyı yaparlar bırdaha msi mı asla ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.