Şimdi Ara

MSI B450 M PRO-M2 v2 anakart ve Ryzen 5 5600G işlemci sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Msi b450 m pro m2 v2 anakartım var, bios güncellemesi yapmama rağmen 5600G işlemciyi taktığım zaman sistem boot etmiyor, siyah ekranda kalıyorum.

Yaptığım araştırmalarda neredeyse %50-50 çalıştırmayı başaran yada çalıştıramayıp işlemciyi iade eden yorumlar gördüm.

Ekstra bir yöntem, mod bios taktiği vs. var ise uygulayabilmeme yardımcı olabilecek var mı?

Hocam ne demek istediniz anlamadım, daha detaylı yazar mısınız. Bir de işlemciyi takınca ekrana görüntü gelmiyor. Eski işlemcimi takıp görüntü alabiliyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azeraksu -- 12 Kasım 2025; 20:26:33 >

Dostum Bios gireceksin, expo kapatacaksın. Ramler 3600 mhz diyelim, 3200 çalışsınlar. G yani GPU olan AMD işlemcilerde genelde sorun bu oluyor. Eğer anlamam bu işlerden dersen anakart üzerindeki pili sök, birkaç dakika sonra tak.

pili söküp taktım olmadı malesef bios'umda expo ayarı yok o yüzden anlamadım demiştim

Nasıl olmaz yav. 5600G taktıktan sonra görüntüyü anakart üzerinden alır mısın? Ekran kartından görüntüyü kes.

görüntüyü anakarttan alma, ekran kartı söküp yapma, tek slotlu ram, pili sök tak hepsini denedim olmadı malesef

Muhtemelen Bios ayarı gerekiyor, AMD sevmediğim için ayalarlar nedir bilmiyorum 

Beklicez hayırsever bir AMD kullanıcısını.

Sorunu tam olarak anlamadım ama belki Linux boot eder bu vesileyle kurarsın;

donanımhaber forum
    Windows kuramıyorum | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/windows-kuramiyorum--158122187
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.