Şimdi Ara

MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
14.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Giriş seviyesi ofis,internet,oyun sistemleri kuracaklar için en uygun fiyatlı alternatif olma özelliğini taşıyan MSI 760GM-P21 (FX) anakartını fazla detaya girmeden inceleyeceğim.
    Anakart ufak tefek ve giriş seviyesi olduğu için daha çok kullanılabilirlik ve yorumlar üzerinden, detaya inmeden incelemeyi düşünüyorum.

Anakartı ALthon X2 250 ve 2GB Ddr3 1333 Gskill ram ile aldım. Aslında almaya giderken aklımda keisnlikle Sempron 145 vardı ama o olmayınca en ucuz X2 250 vardı ve onu aldım. Daha önce de İntel g620 li bir sistem kurmuştum soket 1155, buda değişiklik olsun ve özellikle daha ucuz olsun diye amd aldım.

Anakartın resmi özellik tablosu ile başlayalım ;

CPU Desteği	FX 
    AM3 CPU Ready -
    FSB / Hyper Transport Bus 5200MT/sn'ye kadar
    Yongaseti AMD® 760G+SB710
    DDR2 Bellek -
    DDR3 Bellek DDR3 800/1066/1333
    Bellek Kanalı Dual
    DIMM Slotu 2
    Maksimum Bellek (GB) 16
    PCI-Ex16 1
    PCI-E Gen Gen2 (1x16)
    PCI-Ex4 -
    PCI-Ex1 1
    PCI 1
    IDE -
    SATAIII -
    SATAII 4
    RAID 0/1/10/JBOD
    LAN 10/100
    TPM 1
    USB 3.0 portu (Arka Panel) -
    USB 2.0 portu (Arka Panel) 6
    Ses Girişleri (Arka Panel) 3
    Seri Port (Arka Panel) -
    Paralel Port (Arka Panel) -
    1394 portu (Arka Panel) -
    eSATA -
    Display Port -
    DrMOS II N/A
    VGA 1
    HDMI N/A
    DVI N/A
    Maksimum Paylaşımlı VGA Belleği (MB) 1024
    4-way SLI -
    DirectX DX10.1
    Form Factor M-ATX
    DrMOS -
    APS VAR
    Sideport Bellek -
    Dual Graphics -
    SLI desteği -
    3'lü SLI desteği -
    Hybrid SLI desteği -
    CrossFire desteği -
    Hybrid CrossFire desteği VAR
    D-LED2 -
    Green Power Genie -

Görüldüğü üzre pek bir özelliği yok doğal olarak. Kısaca ben bahsedeyim , Güzel ve kolay bir biosu var. Oc için özel bir bölüm var ve otomatik OC yapmayada izin veriyor. İhtiyacımız olan her şey biosta mevcut diyebilirim. Kartın üzerinde Amd HD3000 vga var ve bu tahmini olarak HD5450 gibi bir karta tekamül edebiliyor(muş.)

Kutu ve içeriğinin Resimleri

MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları. MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları. MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları

Kutu içeriğinde 2 Adet Sata kablosu, Arka plaka, Kurulum dvd'si (içerisinde her şey var çok beğendim) ve kitapçık bulunuyor.

Kartın Resimleri ;

MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları. MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları. MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları. MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları. MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları

Kart Faz yapısı gereği 95W üzeri cpu'ları desteklemiyor. 95W standartlarında da hemen her cpu ya destek veriyor AM3+ formunda. Ortalama satış fiyatı 100 lira olan bir kart olmasına rağmen FX ve yeni nesil FX 95W cpularının tümüne destek verebiliyor. Kartta 4 adet sata 2 port bulunuyor. Sata 3 ve Usb 3 malesef yok.

Kartı fiyatına göre değerlendirdiğimde oldukça alınabilir buldum, Msi ' ın bu F/P kartına giriş seviyesi sistem kuracaklara yada benim gibi vga kullanmadan ucuz yollu onboard görüntü almak amaçlı sistem kuracaklara kesinlikle tavsiye edebilirim.

MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları. MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ [ İncelemesi ] + Yorumları

Not : Evet X2 250 stok fanı biraz sesli çalışıyor fakat ama kulak şişirecek kıvamda da değil. (İntel G620'inki çok çok daha sessiz.)

Güncel SATIŞ Fiyatı (TIKLAYIN)

Sormak istediklerinizi yanıtlayabilirim arkadaşlar. İyi forumlar.

• Konuyu bir kere yukarıya taşıyalım belki birinin işine yarar.
  • Arkadaş neden şu destek&grup konuları sabite alınmaz ki.Belki eklediğimiz bir konu acemi birine kılavuz olacak.Üst konuları görmek istemeyende ayarlardan kapatır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için ellerine sağlık hocam 1 sene boyunca bende amd athlon II 260 kullandım.Gayet iyi bir işlemciydi ben oc yapmasamda 30-40 tl arasındaki düşük düzey soğutucular ile 3.7-4.0ghz kullananlara çok rastladım.Sonra baktım sistem topluyorum, 2. elden burda 60 tlye sattım.Kesinlikle amaca göre iyi hizmet edebilicek bir işlemci.Anakart içinse burda bile,iş için pc isteyenlere birkaç defa önerdiğimi hatırlıyorum fiyat/performans yüksek bir kart
  • Evet, giriş seviyesi sistemelrde çok güzel olur. Birde amd şu fan olayını çözse iyi olacakta
  • bende bu anakartı aldım bugün işlemci amd 965 geçici olarak ekran kartı alamayacağım bütçem elvermediğinden ötürü dolasıyla bu işlemciyle durumum ne olur ne olmaz yararım veyahut zararım ne olur bilgilendirirseniz çok sevinirim
  • 125w işlemci desteklemiyor sanırım bu anakart
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: électronic

125w işlemci desteklemiyor sanırım bu anakart

çok sıkıldım vatandan dün almıştım bios güncellemesi için şuan serviste eğer güncellenirse servis değişimi yaparlar mı ve de bu anakartı alacağım eğer değiştirirlerse ama şu 2 üründen hangisini önerirsiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-m5a78l-m-lx-m5a78l-m-lx-amd-760gsb710-am3+-ddr3-1866mhz-(oc)-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55471

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-m4n68t-m-v2-m4n68t-m-v2-am3-nvidia-geforce-7025nforce-630a-ddr3-1333mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=49080#allImages

bu ürünü önerir misiniz
    işlemcimde amd 965
    corsair 4gb
    kasamda bu
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-rc-430-kwp500-elite-rc-430-500w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=52020

• merhaba, bu kartı aldım sistemimi güncellemek için. Bir kaç sorum olacak.
    - Benim CD-DVD yazıcımdan bir ses kablosu geliyor (daha önceki kartımda yeri vardı) kart üzerinde bu kabloyu takacak bir soket bulamadım. Yada ben göremedim! Varmıdır böyle bir yer. Cd den müzik dinlerken sesi almak için kullanılıyor bu kablo.
    - Benim sistemim oldukça eski. CD-DVD yazıcım IDE fakatr kart üzerinde IDE yer yok. S-Link marka bir adaptör aldı IDE den SATA ya çevirici. Küçük bir kart ve üzerinde IDE ve sata uçlar var. Kartı CD-DVD yazıcıya taktım. Çevirici kartın kutusunda güç kablosu da var. Bu güç kablosunu veya PSU'dan herhangibir uygun soket takarak bu çevirici karta elektrik verme gerekirmi? Normalde CD-DVD yazıcı zaten elektrik beslemesi var. Bu karttan daha önce kullanan varsa cevap verebilir mi?
    - Birde kartın üzerinde ki bazı soketlerin ne işe yaradıklarını çözemedim. Bir şema aradım ama kartın bilgileri arasında bu konuda doğru dürüst şey yok. . İlk defa MSI kart aldım ve sanırım son olacak. El kitabında da bir şey yok. daha önce kullandığım ASUS kartta ise neredeyse tüm parçaların ne oldukları gösterilmişti. Bilen arkadaşlar, özellikle sayın Chris Brown kartı incelemiş biri olarak rica etsem vermiş olduğunuz resimler üzerinde her bir soketin ne işe yaradığını belirten bir resim daha yayınlarmısınız zahmet olmazsa.
    - Son olarakta benim kasamda led lamba soketi 3 pinli (soketin ortası boş, kablo uçları iki yanda. Kablo uçlarını değiştirmeyi düşündüm fakat soket çok küçük cesaret edemedim. Bir sorun olmasın diye. Olmazsa kullanmayacağım burayı)) fakat kart üzerinde led lamba takmak için 2 pin var olduğunu gördüm. Yanılıyormuyum? Bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz lütfen.
    Saygılar. Teşekkür ederim

• acil olarak birşey öğrenmem lazım, vga cıkışından görüntü performansı nasıl, yani harici ekran kartı olmadan kullanabilirmiyiz?
  • Görüntü çıkışında herhangi bir problem yok gayet güzel görüntü veriyor. Bu kartı alan zaten ucuz bir işlemci ile internet bilgisayarı yapabilir. 80TL ye almıştım ben.
  • açıklamalar için saol kardeşim. bi sorum olucak msi nin oc genie özelliği olan bütün anakartlarında buton bariz görünüyo. ama ben p21 de bi türlü göremedm nerdedir acaba ? sadece biostan ocgenie enable yaptım işlemci 3.3 ten 3.4 e çıktı okadar. yardım edersen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Görüntü çıkışında herhangi bir problem yok gayet güzel görüntü veriyor. Bu kartı alan zaten ucuz bir işlemci ile internet bilgisayarı yapabilir. 80TL ye almıştım ben.

modeli nedir ati mi intel mi, hd3000 falanmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 24 Kasım 2012; 2:46:06 >
  • fx 8350 - 125 watt işlemci var bende işlemciye yüklendiğimde 2 3 dakika içinde çarpanı düşürüyor meret.... 125 watt işlemci varsa uzak durun en azından şimdilik ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 28 Kasım 2012; 16:48:10 >
  • bu anakart kulanıp 64 bit win 7 yi mbr olarak kurabilen varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: électronic

125w işlemci desteklemiyor sanırım bu anakart

nasıl desteklemiyor bende 965 125w var kullanıyorum + msı nin sitesinden bak işlemci desteklerine 965 140w bile destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Eline sağlık, iyi fiyata iyi bir kart.

Anakartta güzel özellikler var.

gibi.

Bir düzeltme de yapalım, Anakart'ın 125W İşlemci desteği var, hatta listede 1 tane de 140W CPU var

İşlemci destek listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Aralık 2012; 7:54:02 >

• İşlemci desteği değişmiş ozaman %100 eminimki bu anakart max. 95W cpu destekliyordu. Herneyse , iyi olmuş bu.
  • flaş bellekten nasıl bios günceliyoz bilen varmı benim işlemci destek listesinde 7641vH6 bios sürümü vermişler illa o sürümümü yüklicez daha güncel olmuyormu ve ilk işlemciyi üstündeki bios sürümüyle çalıştırabilmek mümkünmü ? yoksa pc açılmassa 7641vH6 bios sürümünü nasıl kuracam
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.