Şimdi Ara

MSI 1660 TI Oyunda 83 Derece Yardım (SS Lİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Daha önceden ekran kartım bu kadar sıcak çalışmıyordu.Başka bir şehre taşındım,çıkardığım ekran kartını taktım ve oyuna girdim böyle oldu.Denediğim oyunlar ;

FIFA 19 - 80 Derece
    Frost Punk - 83 Derece
    Control - 81 Derece
    Crysis 3 - 83 Derece
    Valorant - 75 Derece

Hangi yüksek grafik oyunu denediysem hepsinde direk 80-83 derecelerde gezdi.Hatta fifa19 da bile.

Kullandığım kasa COOLER MASTER MB501L.Hava akışında bir sorun yok.Daha önceden bu kasa bu kadar ısınmıyordu.Aniden ne olduysa artık bir anda ısınmaya başladı.Şuan bulunduğum oda max 18 derecedir.Fanları manuel de ayarladım yine bir şey değişmiyor.

Lolde ekran kartı kullanmıyor bile.Fan açmıyor neredeyse.

Sizce sorun ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 2 Ekim 2020; 3:40:35 >

• Ön ve yan kapağı çıkarıp deneyebilir misiniz? Eğer sıcaklık düşerse kasadan olduğu anlaşılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle şehirlerarası taşınırken, kart kendi süngerli ktusunda taşınmadıysa ve yolda dangıdı dungudu sarsıntılara, darbelere fln maruz kaldıysa, GPU üzerindeki soğutucu blok yerinden minikte olsa kıpırdansa benzer etki ile karşılaşılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Ön ve yan kapağı çıkarıp deneyebilir misiniz? Eğer sıcaklık düşerse kasadan olduğu anlaşılır.

Deniyeceğim.

Edit:Kasanın 2 tarafınıda açtım hala ekran kartım 83 dereceyi görüyor. Galiba sorun ekran kartında. Daha 1 yılı bile dolmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 2 Ekim 2020; 14:23:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Böyle şehirlerarası taşınırken, kart kendi süngerli ktusunda taşınmadıysa ve yolda dangıdı dungudu sarsıntılara, darbelere fln maruz kaldıysa, GPU üzerindeki soğutucu blok yerinden minikte olsa kıpırdansa benzer etki ile karşılaşılabilir.

Yok, bilhassa sırt çantamda getirdim. Ve balonlu naylona sardım. Dikkat ettim baya. Hatta statiklenmesini önleyen paketin içine koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 2 Ekim 2020; 14:25:24 >
  • kartın slota tam oturduğuna emin misiniz kilit dahil, bir arkadaşımda ekran kartını takarken kilit tam oturmadığı için sıcaklık fazla oluyor demişti, tam oturttuğunda ise biraz daha iyi soğuduğunu söyledi. kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

kartın slota tam oturduğuna emin misiniz kilit dahil, bir arkadaşımda ekran kartını takarken kilit tam oturmadığı için sıcaklık fazla oluyor demişti, tam oturttuğunda ise biraz daha iyi soğuduğunu söyledi. kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum
    Kontrol ettim.Kilitli tam oturmuş şekilde . Acaba yazılımsal bir sorun olabilir mi ? Format atmayı denesem mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 2 Ekim 2020; 15:4:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veysigz

Kontrol ettim.Kilitli tam oturmuş şekilde . Acaba yazılımsal bir sorun olabilir mi ? Format atmayı denesem mi

Alıntıları Göster
    Ekran kartınızın marka ve modelini de yazar mısınız ? Aşağıda ki resimde misal ben MSI GTX 1660Ti Gaming model ekran kartımı oyunlarda ve hatta boşta iken dahi bu şekilde kullanıyorum. Bir çok oyunda maks 73-74C oluyor.

En kötü senaryoda fan eğrisi oluşturarak sıcaklığı 80C altına düşürmeyi deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7A1E308D7

Ekran kartınızın marka ve modelini de yazar mısınız ? Aşağıda ki resimde misal ben MSI GTX 1660Ti Gaming model ekran kartımı oyunlarda ve hatta boşta iken dahi bu şekilde kullanıyorum. Bir çok oyunda maks 73-74C oluyor.

En kötü senaryoda fan eğrisi oluşturarak sıcaklığı 80C altına düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING 6G 6GB GDDR6

Maalesef bir şey değişmedi.84 Dereceyi bile gördüm yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 2 Ekim 2020; 15:40:23 >

• Garantiye gönderin isterseniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam direkt garanti mumkun değil bu sıcaklıklara erismesi 75 dereceyi gecmiyor diye arkadas yazmıs.afterburnerle voltaj dusurun sıcaklıkta duser performans duser ama kartın garantisi varken gonderin gitsin.
  • 2900 rpm mi

Fanlar 2900 rpm döndüğü halde 80+ dereceleri görüyorsa çok ciddi bir sorun var demektir. Piyasada ki tüm kartlar ortalama 1000-1500rpm arasında çalışır 2900rpm için fanları manuel olarak %100 e falan çekmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 2 Ekim 2020; 17:21:27 >
  • hocam siz o kartı cıkarıp tekrar takın bırakın ekran kartını eğik dursun eger düzleştirmisseniz ondan kaynaklı olabilir bir video izledim adam kartı duzleştiriyordu 85 derecelere cıkıyordu kartı salıyordu 71 derecelere düşüyordu sorun ondan kaynaklanıyor olabilir deneyin siz bi

• Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Cidden ben bu değerleri hiçbir zaman almıyordum.Yazın 35 derece sıcağında hiçbir zaman almamıştım.Anlaşıldı servis yolu gözüktü.Bir ara göndericem bakalım servise.Sonucu yazarım.

• Veysigz kullanıcısına yanıt

hocam fanlardan biri dönmüyor büyük ihtimalle. kasa içi kablolama nasıl? kablo fanlardan birine değiyorsa çalışmasını engellemiş olabilir.

• StG 44 kullanıcısına yanıt

Yok hocam. Kontrol ettim fanları. İkisi de dönüyor. Daha öncede başıma gelmişti ama bu öyle bir dufum değil. Tüm fanlar çalışıyor. Hatta ön kısmıda açıp baktım sıcaklığa hala aynı.Valorantta bu gün 83 dereceyi gördüm. Böyle bir oyunda böyle bir sıcaklığın olması arıza gibime geliyor. Biraz araştırma yaptım birkaç kişide de var. Özellikle 83 dereceye çıkan. Ama kimse bilmiyor nedenini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 4 Ekim 2020; 4:41:28 >
  • Benim eski pcde 8800 gt vardı, o da 85 derecelere ilan.çıkıyordu. Birşey olur mu dersen aslında ekran kartlarının 100 dereceye kadar dayanması lazım, ama bi ara oyuna dalmıştım, kaş derece bilmiyorum yanmıştı. Sonra 250 gts aldım.

• Veysigz kullanıcısına yanıt

anladım hocam. aynı kartın 1660 super olanını kullanıyorum ben de. control oyunu cidden gpu'ya çok yükleniyor en çok ısındıran oyun o oldu, onda bile 70-71 dereceyi geçmedi fan hızı da 1500 RPM civarıydı. kesinlikle normal değil 83 derece olması, hem de fan son hızda dönerken. zaten gpu frekansına bakarsanız throttling yapıyordur o yüzden 83'de kalıyordur. çok gürültü yapıyordur bir de son hızda, çekilmez yani. kasanın fanları yeterli hızda mı dönmüyor ya da içeri bir şekilde sıcak hava mı giriyor bilmiyorum, ilk onlara bakmışsınızdır zaten ama yine de hatırlatayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

anladım hocam. aynı kartın 1660 super olanını kullanıyorum ben de. control oyunu cidden gpu'ya çok yükleniyor en çok ısındıran oyun o oldu, onda bile 70-71 dereceyi geçmedi fan hızı da 1500 RPM civarıydı. kesinlikle normal değil 83 derece olması, hem de fan son hızda dönerken. zaten gpu frekansına bakarsanız throttling yapıyordur o yüzden 83'de kalıyordur. çok gürültü yapıyordur bir de son hızda, çekilmez yani. kasanın fanları yeterli hızda mı dönmüyor ya da içeri bir şekilde sıcak hava mı giriyor bilmiyorum, ilk onlara bakmışsınızdır zaten ama yine de hatırlatayım.

Sogutucuyu cikarin elinizde kaliteli macun varsa surup tekrar takin ve cipsete metalin temas edip etmediginden emin olun eger temas ediyor ve aynı degerleri goruyorsaniz buyu ihtimal kartinizdaki kondansatorleriden biri yada bir kaci gelen voltajdaki parazitleri tam filtreleyemiyor bu yuzden de asiri isinma oluyor olabilir bu sorun ancak osilaskop ile tesbit edilir garantisi var demissiniz bunlarin hicbiri ile uğraşmadan direk garantiye gonderin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.