Şimdi Ara

MS hastasi olan var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya da yakinlarindan olan? Nasil bir hastaliktir nasil etkiliyor hayatlarini?

• ms açılımı multipl skleroz denen bir oto immun sistemi hastalıgıdır.Yani vücudumuz dışardan gelen mikroba karşı bağışıklı sistemini devreye sokup ona karşı saldırır normalde, fakat bu hastalıkta vücut kendi dokusunu tanıyamaz ve sinirlerin etrafını saran kılıfı sertleştirip işlevsiz bırakır..Multipl denmesinin sebebi de çoklu olmasıdır tek bir siniri değil bir çok siniri tutar. Bu kılıf sertleştiğinde ise kişinin kaslarına giden uyarı iletimi yavaşlar ve zamanla ileti hiiç gitmemeye kişi kaslarının kullanamamaya,ayakta duramamaya iş yapamamaya başlar ve yatağa bağlanmaya mecbur kalır.Bilgim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eck1907

ms açılımı multipl skleroz denen bir oto immun sistemi hastalıgıdır.Yani vücudumuz dışardan gelen mikroba karşı bağışıklı sistemini devreye sokup ona karşı saldırır normalde, fakat bu hastalıkta vücut kendi dokusunu tanıyamaz ve sinirlerin etrafını saran kılıfı sertleştirip işlevsiz bırakır..Multipl denmesinin sebebi de çoklu olmasıdır tek bir siniri değil bir çok siniri tutar. Bu kılıf sertleştiğinde ise kişinin kaslarına giden uyarı iletimi yavaşlar ve zamanla ileti hiiç gitmemeye kişi kaslarının kullanamamaya,ayakta duramamaya iş yapamamaya başlar ve yatağa bağlanmaya mecbur kalır.Bilgim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.

tedavisi yok mu?
    Teşhis nasil koyulur?
  • Kızarkadaşımın kuzeni oldu ms hastası, daha üniversite okuyor kız. Herhangi bir belirtisi yok sanırım, birden olmuş, sanırım baş dönmesi mide bulantısı vs olmuş bir kaç gün öncesinde. Sonra birden rahatsızlandı, hastaneye kaldırdılar. Bir ara ağırlaştı durumu ama birkaç hafta içinde kız taburcu edildi. Şu an evinde, kortizon dediler galiba, bir ilaç kullanıyormuş, ve bayağı pahalı bir iğneden vuruluyormuş, tanesi 1.000 TL miydi neydi, o kadarını hatırlıyorum şu anda. Özetle durumu iyi şu an.
  • Kesin bi tedavisi yok maalesef.Teşhis bildiğim kadarıyla tahlil istiyor.Allah korusun böyle bi durum yoktur inşallah
  • 10 Yıldan uzun zamandır annemde var. %100 Tedavisi yok sadece gün aşırı iğne ile ilerlemesi engelleniyor. İlk bikaç yıl hayatını etkiliyordu denge kaybı vs.. ama şükür sonrasında herşey düzeldi.
  • Dostum sene 1992 de babam bu hastalıktan dolayı ölmüş. Hastalık hakkında tam olarak bir bilgim yok ama çok zor olduğu kesin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: messwinchester

Dostum sene 1992 de babam bu hastalıktan dolayı ölmüş. Hastalık hakkında tam olarak bir bilgim yok ama çok zor olduğu kesin..

yıl 2012 oldu hocam 20 yıl gecmıs o zaman ki koşullarla şimdi aynı değil boyle demen sacma olur
  • Microsoft hastası olan var mı? diye okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psiqomaniack

Microsoft hastası olan var mı? diye okudum.

Bunu yazmak için girmiştim. Şimdi çıkıyorum.
  • yakın bir arkadaşımın arkadaşında var bu hastalık şuan üniversite öğrencisi , hayatını çok fazla zorlaştırdığını görmedim daha sadece alkolü kesti. düzenli olarak kontrollerine gidiyor ve çok şükür bir sıkıntısı yok . hayırdır hocam sen nerden merak ettin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XsI

Komşumuz MS hastası.Kendisi bize çok yakındır kadın yaklaşık 45 yaşında MS olduğunu öğrendi.Uludağ Üniversitesine gitti tedavi için şimdi ilaç felan kullanıyor işte.Bazen dengesini kaybedebiliyor ayakta duramayabiliyor.Ama yaşantısını hiç etkilemedi hastalık.Bu arada maddi durumları orta derecede aylık 2000 civarı memur maaşları var bu yüzden ilaç ve iğnelerin o kadar pahalı olduğunu sanmıyorum çok rahat geçiniyorlar.

Hayırdır?Yakınınız mı yakalandı bu hastalığa.

İlaçlar firmadan firmaya değişiklik göstermesiyle birlikte aylık ortalama fiyatları 2000 - 3000 lira arasında değişmekte ve iğneler haftada 2 vaya 3 kez vurulmaktadır. Bahsettiğiniz kişi emekli sandığına bağlı olduğundan ücretin büyük kısmını devlet karşılamıştır.
  • MS hastasi değilmişim çok şükür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MS deyince MS Dos geldi aklıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

MS hastasi değilmişim çok şükür.

Sevindim adınıza. Herkese de geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.
  • gecen sene babama MS teshisi koymuşlardi. iki tane daha baska hastaneye gittik onlar baska bisey soylemislerdi. Sonuc olarak Ms teshisi koyduklarinda baya korkmustuk . adama son gunleriymis gibi davraniyorduk resmen. Sonra icimiz rahat etmedi baba tekrar baska hastanelere gidelim demiştik falan öyle ogrendik Ms olmadigini. Kotu bisey bu Ms denen illet bi süre sonra yataga bağlıyor. . . Gecici bir hastaliga yakalanmis Ms ile yaklasik ayni belirtileri gösterdiği icin Ms teshisi koymuşlar. Hukuki işlem baslatacaktik ama sonra babamin bizim sinirlerimiz yatıştı vazgectik

Edit : Ms olmadigini öğrenmişsin sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 26 Eylül 2013; 17:20:38 >
  • quote:

nerden olabileceğin kanısına vardın acaba ? belirtiler mi uyuyordu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukaraça

quote:

nerden olabileceğin kanısına vardın acaba ? belirtiler mi uyuyordu ?

doktorlar ön TANI olarak MS demişlerdi.belirtiler çok uyuyordu.

• Annemde var bu hastalık. Yaklaşık 3 senedir. İlk olarak göz kayması olarak gittik ama MS teşhisi koydular. Daha sonra hastalık 2. atak yapınca Copaxone adlı kutusu nerden baksanız 2.000 TL civarında olan iğnelerden hergün vurmaya başladık. Bakalım halen devam ediyoruz. Allah herkese acil şifalar versin.
  • çok geçmiş olsun hasta yakini olan arkadaşlar.çok zor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.