Şimdi Ara

Mr. Robot (2015 -2019 ) (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.829
Cevap
86
Favori
94.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk sezonundayken güncel takip etmeye çalışıp bir yerden sonra kopmuştum, gelen güzel yorumlar üzerine baştan indiriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki son da mantıklı ve dizinin yaratıcısı bunlardan biridir demedikten sonra ikisi de geçerli.


    Yani sonuç olarak Elliot(hacker olan) izleyici de olabilir, Elliot'un üst akılı da olabilir. Tabii bence üst akıl daha mantıklı.
  • Ne diziydi, ne finaldi be!
    Bizim hacker Elliot'ın Darlene'e veda edişi; sonra gerçek Elliot'ın yarattığı kişiliklere veda ederken m83 outro çalması ve sonunda uyanışı... off off! Ağlayacaktım neredeyse
    Tek kelime ile MÜKEMMELDİ!

    Verin ordan Rami Malek'e bir tane daha Emmy. Ama bu sefer Sam Esmail'e de versinler artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMDB'nin puanlara göre en iyi tv bölümleri sıralamasında;

    4x07, 10/10 puan ile 2. sırada
    4x13, 10/10 puan ile 4. sırada
    4x09, 9,9/10 puan ile 7. sırada
    4x12, 9,8/10 puan ile 23. sırada
    4x05, 9,8/10 puan ile 26. sırada
    4x11, 9,7/10 puan ile 60. sırada
    3x06, 9,7/10 puan ile 71. sırada
    3x05, 9,7/10 puan ile 72. sırada.



    Ayrıca kendi içindeki sıralamasında ilk 10'da tam 7 bölüm sadece 4. sezondan! Final sezonunun ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gösteriyor bize. Başta Sam Esmail ve Rami Malek olmak üzere tüm ekip büyük bir alkışı hak ediyor. Tabi ödülleri de.



    4. sezon:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 24 Aralık 2019; 18:4:6 >




  • şimdiiiiiii

    nasıl bittiğiyle nasıl olduğuyla ilgili yazmak benim haddime değil çünkü çok iyiydi




    aslında tek tip arabalar ve diğer eliot'un düşüncelerini duyabilmesi şüphelendirmişti beni polisle konuşana kadar emin olamadım ama tam ne olduğundan



    bi sorum olucak belki açıklanmıştır kaçırmış olabilirim




    eliot'un sürekli konuştuğu kişi biz değilizde gerçek eliot mı

    çünkü kendi beyninde kapalı olmasına rağmen mastermind eliot ortaya çıktığından beri olan herşeyi biliyor ve mastermind eliot bizle konuşurken gerçek eliot onu duyabiliyor

    acaba bize anlatımıyor da(ben bize anlatıyor diye biliyodum o da yanlış olabilir ) gerçek eliot'a mı anlatıyordu başından beri çünkü son sahnede eliot'u dışardan görmedik direk kendi gözlerinden gördük


    çok mu mantıksız oldu bilmiyorum ama merak ettim




  • Her şey en başından beri gözümüzün önündeymiş lol

    CONTROL IS AN ILLUSION

  • Bizimle konuşuyordu.

    Hatırlarsanız son bölümde hacker olan Elliot, Krista ile "çoklu kişilik rahatsızlığı" konusunu konuşurken Krista, Elliot'un yarattığı karakterleri ve karakterleri yaratma sebebini sayıyordu. Babası(Mr. Robot), Annesi ve küçüklüğü olan karakterleri saydı.

    Sonrasında hacker olan Elliot, Krista'nın sadece bu karakterleri bildiğini düşünerek kameraya doğru yani bize baktı ve daha önce bizimle konuştuğu gibi aynı iç sesiyle "sanırım seni bilmiyor" dedi.

    Ardından Krista'da kameraya doğru yani bize doğru bakarak "onları da biliyorum" dedi ve ekledi; "başından beri burada olmalarına rağmen bunun bir parçası olmadığını düşünen kişiler". Bunları söylerken geçmiş sezonlardan Elliot'un kameraya yani bize baktığı sahnelerden kesitler koydular.

    Kısacası bizimle konuşuyordu ve biz 4. karakterdik. Yaptığımız tek şey ise olan biteni başından beri izlemek ve bir müdahalede bulunamamak oldu.

    Sonrasında da Krista, bir karakter daha olduğunu, hacker olan karaktere aslında gerçek Elliot olmadığını, 5. karakter(Mastermind) olduğunu ve kontrolü artık gerçek Elliot(host)'a vermenin vakti geldiğini söylüyordu.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 25 Aralık 2019; 6:14:6 >




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Şimdi rasgele girdim siteye de iki bölüm daha çıkmış, sanırım ben Exit bölümünde bırakmışım Neyse iki bölüm daha keyif yapalım.
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    anladım hocam eyvallah


    beni öyle düşünmeye tek şey aslında son sahnede eliot'un gözünden görmemizdi ama tüm kişilikler yok olduysa ve izleyicide kişiliklerden biriyse yine aynı sonuca çıkıyo aslında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOD_A_MAN -- 25 Aralık 2019; 14:54:42 >
  • GOD_A_MAN kullanıcısına yanıt
    Onun da açıklaması var aslında.


    En sonda sinema salonuna giriyorlar ve bütün kişilikler, biz de dahil, gerçek Elliot'un hayatını o salonda izlemeye başlıyoruz. Yani o sinema salonunda gerçek Elliot'un gözünden hayatı gösteriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empire1530 -- 25 Aralık 2019; 15:46:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aferin sizee bundan sonra hiçbir dizi hiçbir film izleyemeyeceğim hepsi sıkıcı ve basit gelecek Mr. Robot gibi bir finalden sonra
  • Spotify da Mr robotun sezon 4 soundtrack i çıkmış bilginize :))
  • Çok iyi haber hocam. Şu 4x9 bölümünde one shot sahnede çalan müziği bulamadım. YouTube'da var da kaliteli değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aurosonic

    Spotify da Mr robotun sezon 4 soundtrack i çıkmış bilginize :))
    Albüm uzun olmasın diye 2 parta ayırmışlar. İlk part var ama ikincisi daha gelmemiş. İlk partta 6. bölüme kadar var sanırım. Devamı gelse de şu 9. bölümdeki müziği doyasıya dinlesek. Mac Quayle cidden yapıyor bu işi.

    Şimdilik 5. bölümün şu efsane müzikleriyle idare ediyorum:

    405.1 Distract & Enter
    405.3 Thump CAD
    405.5 Server Room Access
    405.6 Exception Schedule
    405.7 Ziptie Door
    405.8 Runtime
    405.9 Jump Drive

    8 ve 9 numaraya hasta oldum özellikle.





  • abi hiç bir şey anlamadım sanırım, bizim başından sonuna kadar izlediğimiz kişi mastermind mıydı? (aynı elliot'un kafasında yarattığı ve sadece kendisinin gördüğü mr robot gibi) , dizide hiç görünmeyen aslında gerçek kişi de elliot alderson muydu? Yoksa elliot alderson Angela ile evlenmeye hazırlanan, her şeyin 4-4lük olduğu dünyada yaşayan kişi ve bizim izlediğimiz hacker onun yarattığı bir karakter mi? Gerçekten havada kaldı bende bazı kısımlar. En sonda 4 kişi toplandılar, çocuk elliot, anne, mr robot(baba) ve bizim elliot. Bunlardan ayrı şimdi 1 de bunları kafasında oluşturan gerçek elliot mu var? Kafam yandı şuan gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de bulamadım. Hatta Vol1 den 7 ye kadar tek tek dinledim gece. 3-4 parça kaldı şuan bulamadığım birincisi
    deus üyelerinin toplandığı yerde çalan müzik, fsociety ın tv deki konuşurkenki müzik ve whiteroseun elliotla angela hayatta derken çalan müzik bunlar ve paralel evrendeki elliotun pc deki şifrelediği çizimleri gösterirken çalan parça yok.


    şu güzelim parçayı burada bırakayım dinlerken orgazm oluyorum.



    Bulunmayan parçalar











    Bu da replayi tecavüz ettiğim sahne




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 27 Aralık 2019; 9:9:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 58zara


    abi hiç bir şey anlamadım sanırım, bizim başından sonuna kadar izlediğimiz kişi mastermind mıydı? (aynı elliot'un kafasında yarattığı ve sadece kendisinin gördüğü mr robot gibi) , dizide hiç görünmeyen aslında gerçek kişi de elliot alderson muydu? Yoksa elliot alderson Angela ile evlenmeye hazırlanan, her şeyin 4-4lük olduğu dünyada yaşayan kişi ve bizim izlediğimiz hacker onun yarattığı bir karakter mi? Gerçekten havada kaldı bende bazı kısımlar. En sonda 4 kişi toplandılar, çocuk elliot, anne, mr robot(baba) ve bizim elliot. Bunlardan ayrı şimdi 1 de bunları kafasında oluşturan gerçek elliot mu var? Kafam yandı şuan gerçekten



    Bizim başından beri izlediğimiz Elliot, gerçek Elliot'un yarattığı 5. karakterdi, yani Mastermind. Gerçek Elliot'un bu karakteri yaratma sebebi daha heyecanlı bir hayata sahip olmayı ve bir süper kahraman gibi dünyayı kurtarmayı hayal etmesi. Ancak bu karakter o kadar öfkeli ve baskın ki, kontrolü gerçek Elliot'dan alıyor ve onu hayal dünyasındaki bir yere kilitliyor. Babasının ona cinsel tacizde bulunmadığı ve hayatta olduğu, annesinin çok iyi bir insan olduğu ve Angela ile evlenecek üzere olduğu kusursuz bir dünya. Onu buraya hapsediyor. Darlene bu dünyada yok çünkü gerçek Elliot ile ilişkisi çok güçlü, eğer o hayal dünyasında Darlene olsaydı onu uyandırabilirdi ve gerçek Elliot kontrolü ele alabilirdi. Bu yüzden Darlene'i o hayal dünyasına koymuyor.

    Sonlara doğru Krista ile konuşuyor Mastermind Elliot. Gerçi o Krista değil, sadece görünümü Krista, çünkü Mastermind Elliot Krista'ya güveniyor ve onun söylediklerine inanıyor. Krista ona gerçek Elliot'un yarattığı karakterleri sayıyor. En sonunda da bombayı patlatıp bir karakter daha olduğunu söyleyip ona gerçek Elliot olmadığını ve kendisinin de gerçek Elliot'un yarattığı karakterlerden biri(mastermind) olduğunu söylüyor. Ve artık dünyayı kurtarıp misyonunu tamamladığına göre, kontrolü gerçek Elliot(host)'a vermesinin zamanının geldiğini söylüyor.

    Sonrasında yaratılan bütün karakterler, biz de dahil olmak üzere sinema salonunda toplanıyoruz. Projeksiyondan yansıtılan Elliot'un hayatını izliyoruz. O projeksiyon gözü de gerçek Elliot'un gözünü temsil ediyor, yani onun gözünden izliyoruz. Sonrasında da kontrol gerçek Elliot'a veriliyor ve artık gerçek Elliot uyanıyor; "Hello, Elliot"

    Kısacası koca dizide biz gerçek Elliot'u değil, Mastermind olanı izledik.

    Gerçek Elliot'un yarattığı karakterler;

    1. Mr. Robot (Babası)
    2. Annesi
    3. Çocukluğu
    4. Biz (Diziyi izleyenler, Mastermind Elliot'un iç ses olarak konuştuğu kişiler biziz)
    5. Mastermind









  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    çok iyi açıklamışsın eline sağlık. şu an dizi bitti ve çok boşluktayım bunun gibi bir dizi daha gelir mi hiç sanmıyorum. ne izlersem izlim bu dizinin yerini dolduramaz artık.
  • Kesinlikle öyle. İşin kötü yanı o kadar iyi bir final sezonu yaptılar ki bundan sonra izleyeceğim çoğu dizinin finalinden bu kadar zevk alacağımı sanmıyorum. İlk defa bir dizi karakterine ciddi olarak veda ettiğimi hissettim. O kadar bağlanmışım ki ona, gerçekten arkadaşım olarak görüyormuşum onu. İlk bölümde zaten "hello friend" diyerek etkilemişti beni. İnanılmaz duygulandım, kötü oldum. Bir yandan mutlu oldum bir yandan üzüldüm. Zaten duygusal bir insanım, bir de böyle iyi bir final olunca tutamadım kendimi ağladım baya. Ulan çok iyiydi be...

    Diziyi hiç izlememiş olan bir arkadaşımla tekrar başlayacağım izlemeye yakın zamanda. İlk ve ikinci sezonun üstünden çok zaman geçti zaten. Kabaca neler olduğunu hatırlıyorum ancak detayları unuttuk haliyle. Özellikle ilk sezonu tekrar izlemek çok keyifli olacak.




  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    O arkadaşla izleme olayı çok iyi bir şey ama bende olduğu gibi o arkadaşı 2. sezonun yarısında kaybetme.
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.