Bildirim
MP3 Player Mı ? MP3 Çalabilen Telefon Mu ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
en iyi mp3 çalan telefon sony-ericsson dur ancak o bile bi mp3 player kadar kaliteli ve detaylı ses veremez onun yerine cowon u3 düşünebilirsin sesi çok yüksek ve kaliteli ayrıca oldukça minik bir player şu aralar fiyatları oldukça düştü 180ytl civarı _____________________________ -
Telefonun çaldığı mp3 ün ses kalitesi yetersiz geliyor. mp3 çalar alırsan daha memnun kalacağın kesin.
edit: yazım yanlışı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi placeformyhead -- 10 Ocak 2007; 10:52:23 >_____________________________ -
Öncelikle bu senin zevkine, kullanımına bağlı, ben heryere taşırım playerlarımı ama sana zor geliyorsa direkt telde alabilirsin, walkman serisi telefonlar ortalama bir kullanıcıyı çok rahat memnun eder. _____________________________ -
Telefonumun saat gibi bir fonksiyonu da var fakat şahsen ben kullanmıyorum. Normal bir saatle onun bir farkı var en nihayetinde. Tavsiyem ayrı ayrı al... _____________________________ -
Bak mesela ben de saat taşımıyorum ... telefondan saate bakarak zamanı öğreniyorum.quote:
Orjinalden alıntı: yampir
Telefonumun saat gibi bir fonksiyonu da var fakat şahsen ben kullanmıyorum. Normal bir saatle onun bir farkı var en nihayetinde. Tavsiyem ayrı ayrı al...
Bindalmg
Yukardaki örneği senin için yazdım sen ne istediğine karar ver bence. Teorik olarak ben Mp3 çaları, fotoğraf makinesini ve telefonu ayrı ayrı almak isteyen biriyim. Çünkü hepsinin görevi ayrı ve elimde işini sağlam yapan cihazlar olsun isterim. Ancak bunu yapabilmek için maddi durumunda elverişli olması lazım. Bir de yeri geldiğinde taşımaktan sıkılmayacaksın.
Mesela ben profosyonel fotoğrafcı değilim yanım da otuz şey taşıyamam sıkılırım dersen fotoğraf çeken güzel bir telefonla idare edersin. 2Mpiksel kameralı bir telefon yeterince işini de görür.
Yolda giderken canım sıkılıyor şöyle bir radyom olsa ya da mp3 çalarım olsa da dinlesem desen Siemens SX1 pekala işini görür. Ta ne zamanın telefonudur ama 6600'a göre çok daha güzel ses verir. Radyosu düzgün çeker, dahili mp3 çaları olduğu için ses kaliteside ortalama olarak yeterlidir. Elimde SX1 var ses kalitesini biliyorum. geçenlerde arkadaşın Creative C100 mp3 çalarından müzik dinledim, illa da bu mp3 çaları alayım manyak ses veriyor demedim. SX1'in de ta ne zamanın telefonu olduğunu tekrardan hatırlatırım. Creative C100 1 yıl önce 200 ytl civarında olan bir mp3 çalardı. Şuan fiyatı 90-100 ylt arasında. Diyelimki sen bu soruyu geçen sene sorsan o zamanın ortalama ücretili mp3 çalarlarından biri olan C100 için şöyle düşünebilirdin; "sadece mp3 çalar ve 200 ylt vardır ağabey bunun bir özelliği, sesi kalitedir, markası Creative'dir, vardır illa birşeyi .. alınır ağabey telefonun mp3 çalarına benzemez" derdin. Derdin ama ben sana söyliyeyim örneğin C100, SX1 telefon yerine illa da beni al diyen bir model değil. Yine C100 örneğinden gidelim. Bunu kim alır? Telefonu vardır ama mp3 çaları yoktur. Böyle birisi yanında birşey tıngırdatsın diye gider C100 alabilir.
Ama ben I-river Clix ya da iAudio U3 tarzı orta-üst seviye bir mp3 çalar kalitesinde birşey bekliyorum dersen o zaman mp3 çalan ortalama bir telefon senin isteğini karşılamayabilir. Ya standart bir telefon artı üst seviye bir mp3 çalar alırsın ya da bunu kompanze edecek bir telefon. Mesela Sony Ericsson w810i biraz pahalı ama sesi kaliteli mp3 çalara sahip bir telefon. Ve bir de olayı sadece ses olarak değerlendirme. Ortalama bir telefonda mp3'nü sadece telefonun kulaklığı ile dinleyebilirsin. Kulaklık değiştirme imkanın olmaz, araç kitine bağlayamazsın, hoparlöre bağlayamazsın vs. Hatta telefonun kapalıyken mp3 bile dinleyemezsin. Ama mesela w810i ile harici olarak telefon kapalı olsa bile mp3 dinleyebiliyorsun sanırım. Hatta bir aparatı vardı hoparlöre bile bağlayabiliyordun. Dolayısıla araç kitine bile bağlayabilirsin. Ekolayzır ayarları, bass ve megabass seçenekleri var. Hatta birara incelemiştim kulaklıkları kulakiçi olanlardandı. Millet bu tarz kulakiçi iyi bir kulaklık alacam diye mp3 çaların dışında 50-60 ytl daha para harcıyor. Canım onun markası var demeyin bunu da yapan Sony. Benim elimde w810i gibi bir telefon varsa neden gidip bir tane vasat mp3 çalar alayım. Onun bana verebileceği herşeyi belki de Sony kalitesinden dolayı daha fazlasını veriyor olacak.
Şimdi gelelim asıl soruya. Senin elinde mutlaka bir telefon vardır. Eğer diyorsan ki maddi durum yerinde para dert değil. Zaten telefonum da eskimişti yeni bir tane almayı düşünüyordum, telefon ayrı mp3 çalar da ayrı olsun istemiyorum dersen o zaman git w810i tarzı birşey olur. Bir çok vasat mp3 çaların canına okur.
Ama yok şöyle dersen, valla telefon var ve mp3 çalmıyor ama değiştirmeyi düşünmüyorum. Sadece mp3 çalar alacakken mp3 çalar mı alsam yoksa mp3 çalan bir telefon alsam mı diye kafama soru takıldı? o zaman ayrı taşımak dert değilse 150-250 ytl arasında canavar gibi ses veren bir mp3 çalar al. Ne eldeki cep telefonundan olursun ne de w810i gibi bir telefon alacağım derken cebindeki paradan olursun. Hatta garanti olayını çok dert etmezsen (bence et ama) uluslarası satış yapan sitelerden türk lirası 250 ytl karşılığında yurtiçinde 400 küsüre satılan çok iyi bir mp3 çalar bile alabilirsin.
Ama şimdi elindeki telefonu satıp SX1 tarzı (örnek veriyorum) 400 küsür ytlye sırf mp3 de çalıyor diye telefon alacaksan hiç bulaşma bu işe. git ya adam gibi w810i al ya da adam gibi ayrı bir mp3 çalar müziğini dinle.
Kolay gelsin._____________________________ Denir ki; kelebeğin kanat çırpışı gibi küçük bir şey
dünyanın yarısını dolaşacak bir tayfuna neden olabilir.
Kaos Teorisi
-
sonyericsson w550i düşünebilirsin.

yada w810i.

_____________________________ Xbox live ID: iodokumaci ------ PSN ID: iodokumaci
-
quote:
Orjinalden alıntı: coolsten
sonyericsson w550i düşünebilirsin.

yada w810i.

Kaliteli bir sony w serisinin ucuz olduğunu sanmıyorum . sonuçta anladığım kadarıyla telefonu alırsan müzik dinlemek için alıcaksın . Sonuçta her yönden mp3player + telefon almak hem çok daha ucuza gelir gibi geliyor bana . Kimse sana ipod + nokia n70 al demiyor . Telefonun vardır zaten yoksa bile aranıp arayabilcek bir telefon + kaliteli bir mp3 player ( video'suz renk'siz ) belkide alacağın telefonun yarı fiyatına dek gelecektir .
-
Şunuda unutma isim sahte mp3 çalarlar hariç diğerleri hatta neredeyse hepsi mp3 çalar telefonlardan daha iyi ses kalitesi sunmaktadır . İstisnalar hariçtir dediğim gibi ama asla 2sini bir tutamazsın._____________________________ -
arkadasım senın kullanımına ve zevkıne baglı bısı bence ıkısınınde yerı cok farklı... _____________________________ .........................................................quetm -
-
Otobüsle sık sık yolculuk yapan biriysen otobüste telefonunu açamıyacaksın.Bunu da göz önünde bulundur bence _____________________________ -
Uçuş modu var walkman telefonlarda. O sorun değil. _____________________________ -
Ben ayrı ayrı kullanıyorum.Sonuçta kişisel tercih. _____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: butterflyT
Mesela Sony Ericsson w810i biraz pahalı ama sesi kaliteli mp3 çalara sahip bir telefon. Ve bir de olayı sadece ses olarak değerlendirme. Ortalama bir telefonda mp3'nü sadece telefonun kulaklığı ile dinleyebilirsin. Kulaklık değiştirme imkanın olmaz, araç kitine bağlayamazsın, hoparlöre bağlayamazsın vs. Hatta telefonun kapalıyken mp3 bile dinleyemezsin. Ama mesela w810i ile harici olarak telefon kapalı olsa bile mp3 dinleyebiliyorsun sanırım. Hatta bir aparatı vardı hoparlöre bile bağlayabiliyordun. Dolayısıla araç kitine bile bağlayabilirsin. Ekolayzır ayarları, bass ve megabass seçenekleri var. Hatta birara incelemiştim kulaklıkları kulakiçi olanlardandı. Millet bu tarz kulakiçi iyi bir kulaklık alacam diye mp3 çaların dışında 50-60 ytl daha para harcıyor.
Ama şimdi elindeki telefonu satıp SX1 tarzı (örnek veriyorum) 400 küsür ytlye sırf mp3 de çalıyor diye telefon alacaksan hiç bulaşma bu işe. git ya adam gibi w810i al ya da adam gibi ayrı bir mp3 çalar müziğini dinle.
Kolay gelsin.
Şimdi SX1'i örnek olsun diye vermişsin ama örnekler biraz yanlış olmuş...
1.si SX1 gibi eski nesil tel.larda kulaklık değiştirme, araç kiti, hoparlöre bağlama, ekolayzır olayı yok demişsin...
Şimdi şöyle söyliim; SX1'e 10 liraya alacağın bir kulaklık dönüştürücü aparatı ile istediğin heryere bağlayabilirsin..(Pamirrr satıyor)...Ve bu aparata bağladığın kulaklıkla SX1 i dinlediğinde kulaklarına inanamayacaksın...Normal kulaklığıyla SX1 den tatmin olan bir adam, kaliteli bir kulaklıkla dinlerse havalara uçacaktır eminim bundan...
2.si SX1 gibi Symbian,Linux,Windows işletim sistemli telefonlarda, aklına gelemeyecek kadar çok mp3 çalar programı vardır... Bunlar telefona bir çok özellik katar(ekolayzır,playlist seçenekleri,müzikle alarm,uykuya geçme modu,radyo,vs vs vs...)
quote:
Orjinalden alıntı: soulfound
Otobüsle sık sık yolculuk yapan biriysen otobüste telefonunu açamıyacaksın.Bunu da göz önünde bulundur bence
3.sü Yine SX1 gibi işletim sistemli tel.larda yükleyebileceğin çeşitli programlarla;
Aleti kapalıyken mp3 çalar,radyo olarak kullanabilme(şehirler arası yolculuklarda) gibi özelliklere sahip olabilirsin...(SonyEricsson'un tel.larında ztn mevcut)
4.sü SE' la birlikte gelen kanal tipi kulaklıklar seni kandırmasınlar, vasat bir performansı var...
O kadar parayı bayılacaksan bence bu telefonlara hiç değmez... Çünkü çok daha az bir masrafla SX1 gibi bir tel.a 3de1 fiyata sahip olursun. Ki arada ki ses farkı bu fiyata hiç mi hiç değmez...
Fiyatlara gelecek olursak;
SX1: 150-175 ytl (ikinci el garantisi devam eden bulabilirsin, üretimden kalktı)
MMC kart: 45ytl (1GB), 80ytl(2GB)...Bu fiyatlar SE lar için uçacaktır(Bkz. Memory Stick Pro)
Kanal Tipi kulaklık: 60 ytl (Senn cx300)
Kulaklık aparatı: 10ytl
Yanlız Symbian'lı bir tel. olduğu için tam verim alabilmen için bilgisayarla çok içli dışlı olman lazım...
2. el olması seni rahatsız edebilir ama seçim senin, inan çok fazla kişi kullanıyor bu tel.i...
Garantisiz olsa bile forumlarda sırf yardım etmek için ücretsiz sx1 tamir eden insanlar biliyorum...
Bu da 600 küsür sayfalık SX1 topii.. Gerisini sen düşün...
[link]
Alternatif topik...(ilk mesajı mutlaka incelemeni tavsiye ederim)
[link]
iyi forumlar..._____________________________
-
herkes mp3 calan bi telefon deyınce hemen se w serısını nıye aklına getırıyor anlamıyorum...bu se tellerın sadece adı var...ben hepsi ile birebir kıyaslama yaptım ve nokıa telefonları sonyerıccsona gore daha iyi mp3 calan telefonlar...w serısınden ses cıkmıyor..benim ipodum var ama 6288 e cx300 kulaklıgımı taktıktan sonra enaz ipod kadar varım alıyorum..bence nokıa telefonları dusun..o walkman serısınden cok daha ıyı ses verıyorlar..bızzat w810 w800 n70 ve 6288 arasında 4 kısı yaptıgımız sonuclamada en ıyı sesı 6288 sonra n70 ve sonra w serılerı verdı...
benın kısısel tercıhım tel ve mp3 calardır..cunku telle mp3 dınlersen sarjı cok erken bıtıyor..en ıyısı bır mp3 calar bır telefon bırde fot.makınesı diye dusunuyorum..._____________________________ KİMYACILAR ÖLMEZ SADECE DENGEYE ULAŞIRLAR -
Dostum müzik telefonu diyorsan otoritelerce en iyi müzik telefonu seçilen Motorola RokrE2 modelini düşün. Bu tel aynı zamanda java ve unixin harmanlandığı juix işletim sistemi üzerinde çalışıyor...
Ancak bana sorarsan mp3 player ve telefonu ayrı almanı öneririm. Ben dışarda sürekli mp3 dinleyen biriyim ve eğer telefonumla dinlemiş olsam inan şarj dayanmaz...
Bende cowon u3 mp3 player, canon A510 digital makina, HP ipaq 4150 pda ve siemens M35i cep tel var
Hepsi de kendi işini çok iyi yapıyo
_____________________________ -
Ben SX1'den biraz koptum şuan kullanmıyorum. Adamlar üzerine Linux da yüklemiş.
http://forum.oslik.ru/
İşin iyice suyu çıkmış, dahili belleğini arttırıp işlemcisini kırmışlar... üstüne bir de linux kurmuşlar. Alet ogg bile çalıyor
Pardon ya SX1 harbi talihsiz bir örnek olmuş 6600 demek lazımmış
_____________________________ Denir ki; kelebeğin kanat çırpışı gibi küçük bir şey
Kaos Teorisi
-
Dostum onları birbirine bantlasana sen ... Manyak olur .. Ben de daha fotoğraf makinesi yok alınca bantlamayı düşünüyorum amaquote:
Orjinalden alıntı: sariyeron
Bende cowon u3 mp3 player, canon A510 digital makina, HP ipaq 4150 pda ve siemens M35i cep tel var
Hepsi de kendi işini çok iyi yapıyo

_____________________________ Denir ki; kelebeğin kanat çırpışı gibi küçük bir şey
Kaos Teorisi
Benzer içerikler
- cmf buds 2 plus
- bose quietcomfort ultra earbuds
- bim kablolu kulaklık
- soundcore liberty 4 nc
- bluetooth kulaklık önerisi
- airpods pro 2 vs pro 3
- walkman kaset çalar
- ikko active buds
- xiaomi buds 6
- en iyi bluetooth kulaklık
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler