Şimdi Ara

MP3 mü M4A mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
22.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arşivimdeki müziklerin hepsi mp3 ve 320 kbps bitrate inde (gönül isterdi flac olsun) ve telefona atarken itunes ta m4a ya çevirme seçeneği var bi de müzikleri itunes ten hep m4a şeklinde indiriyor. M4a daha az yer kaplıyor ama kalitesi nasıldır? iTunes in de hep m4a kullanması kafamı karıştırdı hepsini m4a ya çevirsem mi bilemedim bi yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MP3 ve M4A: Karşılaştırma ve Arabalarda Kullanım

Müzik dinlerken karşılaşabileceğin iki yaygın ses formatı MP3 ve M4A'dır. İşte bu iki format arasındaki temel farklar ve arabalarda kullanım konusundaki bilgiler:

Farklar

• Sıkıştırma: M4A, MP3'e göre daha gelişmiş bir sıkıştırma yöntemi kullanır ve bu da aynı ses kalitesini daha küçük dosya boyutlarında sunmasını sağlar.
    • Ses Kalitesi: M4A, MP3'e göre genellikle daha yüksek ses kalitesi sunar, ancak bu, bit hızı ve kodlama ayarlarına bağlı olarak değişebilir.
    • Uyum: MP3, M4A'ya göre daha geniş bir cihaz yelpazesi tarafından desteklenir. Ancak, M4A, Apple cihazlarında ve iTunes'da yaygın olarak kullanılır.

Arabalarda Kullanım

• Araba Çalarları: Çoğu araba çaları MP3 ve M4A formatlarını çalabilir. Ancak, eski veya daha ucuz araba çalarları, M4A formatını desteklemeyebilir.
    • Araba Bilgisayarları: Araba bilgisayarları, hem MP3 hem de M4A formatlarını çalabilir.
    • Diğer Cihazlar: Arabandaki USB sürücüler, SD kartlar veya Bluetooth uyumlu cihazlar gibi diğer ses çalma cihazları, MP3 ve M4A formatlarını destekleyebilir.

Seçim

MP3 mü yoksa M4A mı tercih edeceğin, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır:

• Daha küçük dosya boyutları ve daha iyi ses kalitesi istiyorsan M4A'yı seç.
    • Geniş cihaz uyumluluğu istiyorsan MP3'ü seç.
    • Arabanda M4A formatını çalabildiğinden emin olmak istiyorsan, kullanım kılavuzunu kontrol et veya otomotiv ses uzmanına danış.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vinyl FLAC
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

Vinyl FLAC

Çok yer kaplıyor dostum ya 320 kbps de bile şarkılarım min 10 mb o yuzden m4a yapsam mı diye düşünüyorum 1000 lerce şarkı var yer yok

• M4A1
  • M4a(aac) nin daha iyi olduğunu bi kaç forumda okudum şimdi araştırınca flac leri m4a ya çevirsek boyut ne kadar değişiyor acaba

• FLAC > WMP > OGG VORBIS > OGG > MP3 > AMR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    Yalnız benim istediğim format yok burada bir de ALAC ın FLAC den iyi olduğunu söylediler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple demek kendine o kadar guveniyor ki tum muziklerini M4A formatı olarak satiyor. Bazi album ve parcalar satin aldim ıtunesten am asla bir flac olmazlar. yada keske apple muziklerini ALAC (kayipsiz) formatinda satsaydi. Bu konu cok konusuluyor ama tık yok!

Ayrıca mp3 ten M4A`e , wav`a veya flaca cevirirsen HIC BIRSEY degismez sadece boyutlariyla oynamis olursun ses yine Mp3 `un kalitesinde olur..

P.S. Vinly flac olmaz, sacma sadece. Aradaki kayit cihazlari plak`in orjinalini yansitamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

Yalnız benim istediğim format yok burada bir de ALAC ın FLAC den iyi olduğunu söylediler

FLAC ve ALAC bunlar kesinlikle M4A'dan ve MP3'den iyidir

FLAC ve ALAC ikiside Lossless formatlardir.
    Biri Free Biri Apple'in.

ama M4A ile MP3 karşilaştırmasını bilemiycem net
  • Ben ogg indirdim.Kalitesi iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Apple demek kendine o kadar guveniyor ki tum muziklerini M4A formatı olarak satiyor. Bazi album ve parcalar satin aldim ıtunesten am asla bir flac olmazlar. yada keske apple muziklerini ALAC (kayipsiz) formatinda satsaydi. Bu konu cok konusuluyor ama tık yok!

Ayrıca mp3 ten M4A`e , wav`a veya flaca cevirirsen HIC BIRSEY degismez sadece boyutlariyla oynamis olursun ses yine Mp3 `un kalitesinde olur..

P.S. Vinly flac olmaz, sacma sadece. Aradaki kayit cihazlari plak`in orjinalini yansitamazlar.

Evet flac ve alac en iyisi ama her albumu bu şekilde indirmek mümkün olmuyor maalesef. Peki bazı şarkılarım alac benim bunları m4a ya çevirsem normal olarak indirdiğim 320 kbps olan dosyalardan her halukarda gene iyi olacaktır herhalde?
  • m4a tabi ki susturucusu yok ama güzel silah
  • teşekkürler bi üstte bi soru sordum onun cevabını sizde biliyorsanız bir cevaplar mısınız
  • Dönüştürme bi' şeye boşa uğraşırsın. Ben denedim fark yık emin ol ! Mp3 istiyorsan başka yerden indir. İkisinin arasında fark olmaz. Böyle kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi soz konusu mp3 (320kbps) ve M4A ise benim terchim mp3 olur AMA aralarinda cokta bir fark yok. Sadece M4A nin sesi bana biraz bugulu gibi geliyor. Mp3`de ise ses şıkır şıkır.. Tabi M4A bit rate kisminida atlamamak lazim

FLAC acık kodlu,sureklı guncelenen ve yenılen bır format ama zannetimiyorum apple`in ozverili bir sekilde ALAC ta degisiklik yaptigini. Bi kenarda duruyor gibi geliyor bana..

Evet ancak orjinal album alarak kendiniz FLAC`a cevirisiniz veya FLAC muzik satan sitelerden satin alabilirsiniz... ALAC satan bir duymadim.. Vede T orrentten indirilen cogu FLAC`lar Mp3 den cevrilmis oluyor.. En iyisi satin almak yada kendiniz yapmak.

Yinede cok fark yok MP3 ve MA4 arasinda hangisini istiyosaniz onu yapin. (Tabi bit rate`leri en yuksek olarak dusunuyorum)

• Tüm arşıvim 320 kbps bitrate ine sahip mp3 lerden oluşuyor bir albüm alac var (itunes için flacleri dönüştürmüştüm). m4a ya dönüştürmekteki amacım yer sıkıntısı var 16 gb yetmiyor artık yer boşaltmak ama kalitesinden de ödün vermek istemiyorum. Sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D94B02D8B -- 11 Ağustos 2013; 15:07:33 >
  • FLAC satsa ne olacak kulaklıkla anlayabilecek misiniz farkı?Anlayabilseniz bile değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

FLAC satsa ne olacak kulaklıkla anlayabilecek misiniz farkı?Anlayabilseniz bile değmez.

Hocam sırf kulaklıkla dinlenmiyor ki beats vb kaliteli kulaklıklarda gayet fark anlanabiliniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

FLAC satsa ne olacak kulaklıkla anlayabilecek misiniz farkı?Anlayabilseniz bile değmez.

Hocam sırf kulaklıkla dinlenmiyor ki beats vb kaliteli kulaklıklarda gayet fark anlanabiliniyor

1 hafta Beats kulak üstü olan model,6 ayda kulak içi kullandım kimse kusra bakmasın.Hele iPhone ile imkansız anlamanız.FLAC dinlemek istiyorsanız çok iyi bir ses sisteminiz olmalı.Pratikte bişey anlayamazsınız kendinizi kandırmaktan ibaret olur.Hepsini geçtim iPhone ya da iPod'larda ki Wolfson's ses çipi FLAC'ı doğru düzgün işleyemiyor.
  • M16A3
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.