< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 4 Şubat 2019; 16:57:38 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 4 Şubat 2019; 16:57:38 > |
Böyle bir dünya yok. İlk önce onlar dikkatli olacak. Bu hayatta ilk önce sen kendini koruyacaksın sonra ben seni koruyacağım.
İki aracın arasından geçmeyecekler. Emniyet şeridini kullanmayacaklar. Hava atmak için tek tekerlek gitmeyecekler. Kaldırıma çıkmayacaklar. İlk önce onlar şunun farkında olacak. Araçlar onlara yol vermek zorunda değil. İki aracından arasından geçmek(Şeritsiz), emniyet şeridinden gitmek yasak. Bunları bile bile hem uygulamıyorlar hem de maganda gibi ona buna saldırıyorlar. Yok öyle dünya. Ben otomobilliler gitsin motosikletlileri sıkıştırsın demiyorum ama ben nasıl ki tırın yanından geçerken Ben dikkat ediyorsam her an tetikta olup sağından geçmiyorsam onlar da geçmeyecek |
Youtube'daki "madur" motorcuların videolarını dikkatli izleyin. Bir çoğu video malzemesi çıksın diye resmen aranıyorlar. Yolda kuş görse orada durulur mu beee diye kuşa bağırıyorlar
![]() ![]() |
Uzun zamandır gördüğüm en faydalı başlık. Motorsiklet sürücüleri işlerine gelince otomobil işlerine gelince yaya muamelesi işlerine gelince ambulans muamelesi görmek istiyorlar. Yok öyle yağma.
|
kafasına kask kamerası takan bi olay olsa da youtube'a atsam hayallerinde... hatta bazen olayı kendileri çıkartıp suçsuzlarmış gibi youtube'a yüklemiyorlar mı sinir oluyorum...
|
1. Motosiklet kullanmaları için kimse kafaların silah dayamıyor.
2. Motosiklet kullanıyorlar diye kural ihlal etmeleri meşru olmuyor. Emniyet şeridinden gitmeleri doğru değil AMA olmaz. Bir yerden bir yere giderken olabildiğince çabuk gitmek için tüm trafiğin bir kişiye tahsis edilmesini istiyorsunuz. Ben de diyorum ki yok öyle dünya. Motosikletliler ilk önce şuna karar verecek. Trafik kuralları mı geçerli olacak yoksa herkesin kafasına göre bahane bulması mı? |
Motorsiklet bir motorlu taşıttır ve araçlar gibi şerit takip etmek durumundadır. Aralardan geçebilir , kaldırıma çıkabilir , emniyet şeridini keyfi kullanabilir diye hiç bir yönetmelik yoktur.
Bu sebepten ötürü , eğer bunları yapıp kendini ve beni riske ediyorsa o vatandaş , benim hiç umrumda olmaz. Yaşanacak kazada kendisi sorumludur , benim böyle davranan bir sürücüye dikkat etme zorunluluğum yoktur. Kurallara uymayarak kazaya davetiye çıkaran kendisi. |
Havalar sıcak ekipman şöyle falan diyorsun da KULLANMA O ZAMAN. Biri seni zorlamıyor ki. Hem kendin istiyorsun hem de motosiklet kullanmanın zorluğundan bahsediyorsun.
Şunu anlayın Motosikletleri alış amacınız TRAFİK KURALLARINA AYKIRI. Hepinizin kafasında şu var motosiklet alıcam ve A noktasından B noktasına olabildiğince hızlı gitmek için tüm trafik bana yardımcı olmak zorunda ben de istediğim trafik kurallarını çiğnerim diyorsunuz. Ben şunu demiyorum tüm otomobil sürücüleri süper motosikletliler berbat demiyorum ama şöyle bakıyorum Emniyet şeridinden hayatında gitmemiş? İki arabanın arasından şeritsiz geçmemiş 1 tane bile motosiklet sürücüsü olduğuna inanmıyorum. İlk önce kurallara uyun sonra deyin ki. Bakın biz süper sürücüleriz sizin sorumsuzluğun yüzünden ölmek istemiyoruz. İşte o zaman destekçiniz olurum ama vızır vızır sağından solundan gidip ona buna maganda gibi sarmalar saçmalık. |
Her ikisi taşıtıda kullanan biri olarak söylemeliyim ki herkes empatiden yoksun ve bağnaz.
Araç kullanandan tut yayasına kadar ülke, cahillikten resmen kırılıyor. Şimdi konuyu açan arkadaşa söyleyeceğim şu ki, kaç kere motor kullandın da bu kadar net bir yargıyla konuşabiliyorsun. Olay şundan mı ibaret? Ben motor kullanmıyorum kullananlar canavardır, fedocudur gibi... Ben ne kuryelik, ne paket servis işi yaparım. Motor üzerinde epey km tecrübem vardır, acele etmem normal kullanırım. Ne araç arasından geçerim ne de normal zamanda emniyet kullanırım. Benim kullanım tecrübelerim arasında 3 kaza var 3'üde araba sürücüleri yüzünden oluşmuş, hatasız olduğum kazalardır. Göz göre göre arkadan vurup orda ne işin var diyen bir insanla bile karşı karşıya geldim. Şimdi düz mantık yapalım, araba kullananda benim motoru kullananda. Neden motora bindiğimde bir vukuat oluyor da araba ile hiç kazam yok? Ne yapmalıyım bi kamera takıp ifşamı etmeliyim yoksa senin yaptığın gibi bu adamların yaptığı hatayı bütün araba kullananlarla eşit tutup hepsine canavarmı demeliyim? Motosikletlileri fark edin derken, fark edilmemek için herşeyi yapan tipleri, diğer bilinçli insanlarla karıştırmayın. Ülkenin asıl sorunu cehalet ve herkes birbirine karşı saygısını yitirmiş tıpkı siz gibi. Kış dahil motor kullanan biri olaram söylüyorum, bu kulaklar sen motorsun kaldırımdan git diyip sıkıştıranı duydu. Otobanda yolcu indirip sanane diyeni, şeridinde normal giderken sana taşıt muamelesi yapmayıp sol şeritteki aracın üstüne atanı, en sol şeritten giderken manitasıyla oynaşıp yan yola sıyırma giren tipleri gördü bu gözler. Düzelmez kardeşim istediğin kadar konuş, ne araba kullanan düzelir, ne de motor kullanan. Bu ülkede bu cehalet bu bağnazlık olduğu müddetçe bu insanlara at arabası bile fazla. |
konu sahibine aynen katılıyorum, motorcu arkadaşlar boşuna laf dalaşına girmeyin...
1.Motor alarak ilk önce kendi hayatını hiçe sayıyorsun, 2.Kendi hayatına hiçe saydığın gibi zibilyon tane trafik kuralını çiğniyorsun, 3.kendi hayatını hiçe saydığın ve trafik kurallarını çiğnediğin için trafikteki diğer insanlarıda tehlikeye atıyorsun hatta yaralanmalarına yada ölümlerine sebep oluyorsun, 4.Motorun tehlikeli olduğunu bile bile hem suçlu hem güçlü araç sürücülerinden anlayış bekliyorsun, 5.Sırf motor küçük diye heryere zart zurt girip insanları çileden çıkartıyorsun..... liste uzar gider lakin, Bikere kardeşim sen kendi hayatını hiçe saymışsın başkası senin hayatını neden önemsesin, hadi benim gibi ciddi olarak önemseyen insanlar olsa bile sağdan soldan zırt pırt geçerken ben seni nasıl fark edeceğim, dikiz aynasından bakıyorum adam soldan geliyor sağa doğru yaklaşıyorum bi bakıyorum sağdan zart diye geçiyor ona yol verdiğim taraftan. Trafik kazalarının araçlar ile oranı çok yüksekken adam önünde koca aracı umursamadan dikkatsizlikten kaza yapıyor sen minnak halinle seni mi fark edecek kardeşim.Araçların çoğunda film var camlarda çoğunluğu da en koyusundan adam dikizden yanındaki arabayı göremiyor seni mi fark edecek.ben trafikte eşşek gibi beklerken sen emniyet şeridinden giderek benim hakkımı gasp edip hakka girdiğini de unutma, ben bekliyorsam sende bekleyeceksin, şerit 3 se + emniyet şeridi varsa senin motorunda 1 sayılıyorsa benimle beraber beklemen lazım. he bunların senin için önemi yoksa tüm kazalarda istisnasız araba bile hatalı olsa özür dileyerek ddevam etmen lazım, çünkü sen zaten kendi hayatını hiçe sayarak başlıyorsun. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 7 Şubat 2019; 0:20:37 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Face Of Melinda -- 7 Şubat 2019; 1:10:0 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|