Şimdi Ara

Motorun sağır açılması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
14.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani motoru ilk km lerde devirli kullanmak daha iyidir.
    Motor ilk km lerinde devirsiz kullanıldığında, sağır açılır. Buda son hız düşüklüğü olarak yansır.
    Yukarıdaki fikir doğrumudur?

Mesela balıkçılar teknelerinde yeni motor olduğunda limandan çıktıktan sonra , belli bir süre tam yol giderler. Nedenini sorduğumuzda, motor sağır alışmasın"derler.

Ben aracımı 4 yaşında aldım, ve 4 yaşında olmasına rağmen 15.000km deydi. Neredeyse hep şehir içinde kullanılmış, çok az km deydi. ( Hile yok. Aracı biliyoruz. )
    Diğer C4 kullanıcılarının dediklerine göre 110beygirlik 240nm lik bir C4 düz yolda çok rahat 210 yapıyormuş.
    Dün Bursa ücretsiz otoyolunda bayır aşağı 180i ben zor gördüm. Ve uzun sürede gittim. Ama hiç hızım yükselmedi. Bakım zamanı geldi ve gectı, neredeyse 1000km bakım zamanını geçirdim. Nedenlerden bir tanesi bu, ama aracın ilk alındığı zaman rodaj km lerinde doğru düzgün kullanılmadığını düşünüyorum.

Siz bu konuda ne dersiniz?

• Ben de aracımı alırken servis danışmanım, ilk 3000-5000 km devirli kullanmamı 3000 devir civarında vites değiştirmemi söyledi. Aracım dizel.

sagılırk konusunda bende aracı yenı aldım daha 2 aylık(dacialogan 1.5 dci)
    bana söylenen ılk 5-6 bın km aracı son sürat kullanmaa ve sakınde kullanma
    vıteslerı 2,5-3bın devır aralıgında degiştir
    3 bın devırın uzerıne çıkmamaya dıkkat et.
    yakıt konusunda dikka et.
    çalıştırıten ve stop ederken mutlaka bellı süre rolantıde çalıştır
    kesınlıkle gaza basarak aracı çalıştırma
    1 yıl veya 15bın km servıs aralıgı
    denmıştı ara. şu an 4bın km oldu uzun yola çıktım 130km üzerıne çıkmamaya önem gösterım
    halen sabırla beklıyorum dogrusu

Orijinalden alıntı: Mnr980

bakım zamanını geçirmemeye dikkat et
    verılen kmde (10bın veya 15bınde) veya her yıl bakımlatı aksatmamalı

sagılırk konusunda bende aracı yenı aldım daha 2 aylık(dacialogan 1.5 dci)
    bana söylenen ılk 5-6 bın km aracı son sürat kullanmaa ve sakınde kullanma
    vıteslerı 2,5-3bın devır aralıgında degiştir
    3 bın devırın uzerıne çıkmamaya dıkkat et.
    yakıt konusunda dikka et.
    çalıştırıten ve stop ederken mutlaka bellı süre rolantıde çalıştır
    kesınlıkle gaza basarak aracı çalıştırma
    1 yıl veya 15bın km servıs aralıgı
    denmıştı ara. şu an 4bın km oldu uzun yola çıktım 130km üzerıne çıkmamaya önem gösterım
    halen sabırla beklıyorum dogrusu
    Bakımlar 15.000 de bir. Yada her sene. Bakım zamanını aksatmam. Son 2 hafta araba hiç yerinde durmayıp, sürekli İstanbul-İzmir yaptığı için, bakım zamanı hemen geldi. Bu haftaiçi servise götüreceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Bakımlar 15.000 de bir. Yada her sene. Bakım zamanını aksatmam. Son 2 hafta araba hiç yerinde durmayıp, sürekli İstanbul-İzmir yaptığı için, bakım zamanı hemen geldi. Bu haftaiçi servise götüreceğim.

duyduguma göre bazı firmalar kıllık yaptıgını duymuştum
    umarım öyle olmazzz

- rodaj...vb. konusunda dogru bilgisi olan arkadaşlar paylaşması dilegıylee

Orijinalden alıntı: Mnr980

quote:

duyduguma göre bazı firmalar kıllık yaptıgını duymuştum
    umarım öyle olmazzz

- rodaj...vb. konusunda dogru bilgisi olan arkadaşlar paylaşması dilegıylee

Alıntıları Göster
    Benim aracım zaten şuanda 58.000km de. Rodaj olaylarını geçti.
    Merak ettiğim konu, motoru ilk kullandığımız zamanki kullanıma göre ilerde açılma - açılmama gibi olaylar oluyormu?
    Sadece merak ediyorum. Çünkü aracımın son hızı cidden az.

• quote:

Benim aracım zaten şuanda 58.000km de. Rodaj olaylarını geçti.
    Merak ettiğim konu, motoru ilk kullandığımız zamanki kullanıma göre ilerde açılma - açılmama gibi olaylar oluyormu?
    Sadece merak ediyorum. Çünkü aracımın son hızı cidden az.

Alıntıları Göster
    Araba ilk alındığında çok zorlanmamalı fakat mevcut torku ve gücü gerektiği kadar kullanılmalı diye düşünüyorum. Ölçü almak gerekirse de bunları ilk depo yakıt bittikten sonra yapmaya başlamak mantıklı olur diye düşünüyorum. Malum araç daha çok yeniyken tüm metaller birbirlerine alışmaktadır. Ayrıca üzerindeki lastiklerin de üretim sonrası tortularını atması için lastik firmaları ilk 500 km'de dikkatli kullanmak gerektiğini belirtirler. Hem motor, hem lastikler hem de yürüyen aksamın alışma süreci olarak yeni araçlarda 1 depo benzin ya da 1 depo mazot kadar yol gitmek yeterlidir diye düşünüyorum. Daha sonra boş yolda ani hareketler yapmadan bir miktar sıkıştırmaktan, tatlı tatlı devir çevirip ortalama 100 beygirlik bir kompakt araçta 160-170 km hızı birkaç kez görmekten araca zarar değil fayda gelir demek istiyorum.

Konuyu açan arkadaşın da motoru gerçekten sağır kalmış olabilir. Bu konuda herkes birşeyler söylüyor ama ben şehir efsanesine inanmaktan yanayım. Evet motor sağır kalabilir, ilk 1000km'den sonra tatlı tatlı sıkıştırmak gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0 motora yüklenirseniz ömründen yersiniz.rodaj süresi çok önemli ben ilk 1000 kmde dizelde 2000devir benzinlide 2750 deviri geçmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutech

0 motora yüklenirseniz ömründen yersiniz.rodaj süresi çok önemli ben ilk 1000 kmde dizelde 2000devir benzinlide 2750 deviri geçmem.
    peki arkadaşlar, sağır bir motoru nasıl açabiliriz?

rivayet edilir ki 3. viteste 6000 devirde yada aynı şekilde 4. viteste 6000 devir civvar aracı biraz zorlamak gerekir derler..eğer ki bu doğru ise bu işlemi ne kadar sıklıkla yada ne kadar bu şekilde kumllanmak gerekir, bilen varsa yardıcı olmuş olur..

Orijinalden alıntı: darüzzafer68

rivayet edilir ki 3. viteste 6000 devirde yada aynı şekilde 4. viteste 6000 devir civvar aracı biraz zorlamak gerekir derler..eğer ki bu doğru ise bu işlemi ne kadar sıklıkla yada ne kadar bu şekilde kumllanmak gerekir, bilen varsa yardıcı olmuş olur..

Alıntıları Göster
    motoru demonte ettirip bloğu kumlamaya gönderirseniz sorununuz geçer.

Amerikan filmlerinde hep dikkat etmişimdir araç çalışır çalışmaz basarlar gaza. bekleme yok. Gerçek hayattada böyleymiş. Şimdi diyeceksinizki onların arabaları benzinli falan. Eee kamyonlarına ne diyeceksiniz? Kamyonlarda öyle tak çalıştır hemen.

bence sorun yakıt kalitemizde. benzin olsun dizel olsun tüm yakıtlarımız sorunlu....

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

ya bu arabalara bu kadar dikkat eden millet birtek biziz herhalde. yok gaza basmadan çalıştır yok düşük devirde kullan yok motoru ısıt.

Amerikan filmlerinde hep dikkat etmişimdir araç çalışır çalışmaz basarlar gaza. bekleme yok. Gerçek hayattada böyleymiş. Şimdi diyeceksinizki onların arabaları benzinli falan. Eee kamyonlarına ne diyeceksiniz? Kamyonlarda öyle tak çalıştır hemen.

bence sorun yakıt kalitemizde. benzin olsun dizel olsun tüm yakıtlarımız sorunlu....

birde hep dip gaz kalkış yaparlar

bence onların araçları +200 beygir olduğundan farketmiyor olabilirler. zaten baktılar araç eski hurdanın yolunu tutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Ben bunu merak ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Ben bunu merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    motorsiklet bölümündede böyle bi konu dolaşıyordu,rodaj süresinde motora mümkün olduğunca çok yüklenmek ilerde motorun daha performanslı olmasını sağlıyomuş denemiş olan bi kaç arkadaşda vardı hatta bi tanesi şirket arabasında denemiş sonuç rodaj süresince sakin kullanılan arabadan çok daha performanslı olmasıymış

• quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

motorsiklet bölümündede böyle bi konu dolaşıyordu,rodaj süresinde motora mümkün olduğunca çok yüklenmek ilerde motorun daha performanslı olmasını sağlıyomuş denemiş olan bi kaç arkadaşda vardı hatta bi tanesi şirket arabasında denemiş sonuç rodaj süresince sakin kullanılan arabadan çok daha performanslı olmasıymış

Alıntıları Göster
    Doğruluk payı yüksek...

ya bu arabalara bu kadar dikkat eden millet birtek biziz herhalde. yok gaza basmadan çalıştır yok düşük devirde kullan yok motoru ısıt.

o tak çalıştırı ben genelde filmelred görüyorum hatta o filmler ne arabaları hiç ediyorlar sen onlara bakma, ayrıca ben yan komşum uzun yol tır sürücüsü Scania tırı var her gün gitmeden önce aracı çalıştırır ve en az ama en az 10 dakika rölantide aracı ısıtır..demek ki bir bildiği var..dizellerde böyle, benim aracım benzinli sor bakalım sen öyle yapıyor musun hayır yapmıyorum..marşa bas gaza bas gidiyorum..bu tür motor ısıtma, turbo yağlanması vs dizeller için geçerli

• quote:

quote:

o tak çalıştırı ben genelde filmelred görüyorum hatta o filmler ne arabaları hiç ediyorlar sen onlara bakma, ayrıca ben yan komşum uzun yol tır sürücüsü Scania tırı var her gün gitmeden önce aracı çalıştırır ve en az ama en az 10 dakika rölantide aracı ısıtır..demek ki bir bildiği var..dizellerde böyle, benim aracım benzinli sor bakalım sen öyle yapıyor musun hayır yapmıyorum..marşa bas gaza bas gidiyorum..bu tür motor ısıtma, turbo yağlanması vs dizeller için geçerli

Alıntıları Göster
    bende de benzinli polo var vitesleri 2800-3000 bazen 4000 de atıyorum. ama uzun yolda 1800-2400 devir arası gidiyorum. araç 1000 kilometre . sizce devirsiz mi olur böyle kullanım ? aracı 1-2 dk rölantide çalıştırıyorum yola çıkmadan önce.

• quote:

İyi de diesel araçlarda ısıtma buji lambasının sönmesini beklemek gerekir. Beklemeden çalıştırırsanız marş motoru bir kaç devirden sonra ancak çalıştırabiliyor. otomobillerde de mazot pompasının tam olarak devreye girmesini beklemek lazım. Bu da en fazla 5 saniye sürüyor. Bunu yapmazsanız mazot pompası zorlanır ve motor geç çalışır.

Ayrıca gideceğiniz yere vardıktan sonra diesel araçlarda motoru hemen stop ettirirseniz bizim arkadaş gibi turboyu yersiniz. Bizim arkadaş arabaya biner binmez çalıştırırdı. Gittiği yerde de hemen stop ettirirdi. Volkswagen Caddy arabasında bu şekilde turboyu yedi. Kasko da karşılamadı. Yetkili servis 4000 TL dedi. Özel serviste 2000 TL'ye yaptırdı.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    amerikalı bir aylığıyla neredeyse bir araba alıyor.biz yirmiye-otuza bölünmüş taksitimizi ödeyemiyoruz.genede karar sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

amerikalı bir aylığıyla neredeyse bir araba alıyor.biz yirmiye-otuza bölünmüş taksitimizi ödeyemiyoruz.genede karar sizin.

Alıntıları Göster
    Ben aracı ilk aldığımda max. 3000 devir ( yokuş dahil ) kullanırdım ilk depom bitti, 2. depoyu yarıladık araç yalnış hatırlamıyorsam 1300 km civarındaydı. Tekirdağ'a misafirliğe gidiyoruz diye çıktık hemde motoru açmaya aracı ort. 3500 devirde vites ata ata gazı yedire yedire 200-210 km hızda gezindirdik 15 dakika kadar (yol bitti) şu anda maşALLAH zımba gibi aracımız gayette memnunum bana bu yöntemi dayım öğretmişti gayette memnunum tabi yakıtta önemli bir noktada shell deki gtl+ gerçekten fark ettiriyor performansı boş depoyu doldurun hiç başka yakıtla karışmasın anlarsınız demek istediğimi...........

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.