yaklaşık 3 sene önce sattığım scooter ımı bu hafta geri aldım ve vergi borçları vs. çok fazla masraf çıkardı bana.Sattığımda üzerinde çizik dahi yokken aldığımda her tarafı çizik ve kırık içinde.. komple karenaj ve direksiyon değişimi için yetkili servis 700 tl + işçilik masrafı cıkardı. Bu masrafı da yaparsam sıfır fiyatına sadece karenaj ve direksiyonu değişmiş bir motor olacak. Kafamdaki soruya geleyim şimdi. acaba karenajı çiziklerden dolayı değiştirmek yerine motorun renginde dış kaplama yaptırsam daha ekonomik bir sonuca ulaşır mıyım? Motorun rengi kırmızı ben mat kırmızı kaplatmayı düşünüyorum boyle bir durumda. Dipnot: Motorun modeli mondial 125 zn . Bu işi istanbul avrupa yakasında yapan yerler var mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. İyi forumlar.
Öncelikle karenaj değil , grenaj. Ve kaplama gayet ekonomik, şık bir çözüm olur..
Çok teşekkürler yorumunuz için.Yedek parça sitesinde yazdığı için karenaj demiştim,hata onların:) normalde pek de alakalı değilim bu konularla.Bu kaplamayı istanbul avrupa yakasında nerede yaptırabilirim bilgisi olan var mı ?
sakın kaplatma :D ğişman olursun araba olsa tamam şık olur güzel olur ama motorda kaplama gördüm bir sürü :D berbat kullanışlı değil çok dandik fırçayla boyanmış gibi duruyor işçilikleri güzelde olsa motora kaplama güzel olmaz hele bi scooter a hiç olmaz kalite motor olsa tamam . bende komple kaplatıcaktım epey araştırdım :D para verseler kaplattırma parlak güzel bir motor gibisi yoktur atıcan pasta cilayı sıfır gibi olacak :D
dostum mat olması şart değil benim amacım parcalardaki çizikleri kapatmak için kaplama yapmak.Zaten parcalar plastik çin malı motor.öyle motorsiklet tutkunu filan da değilim arada bindiğimde şirin gözüksün sucu veya pizzacı motoru gibi görünmesin istiyorum:)
Matı falan boşver hocam al spatulayı eline kazı üzerini boya çektir üzerine püskürtme boyalar var mükemmel yapıyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: JasoNBuraK
Öncelikle karenaj değil , grenaj. Ve kaplama gayet ekonomik, şık bir çözüm olur..
aslında doğrusu karenaj dır ama halk arasında grenaj olarak telaffuz ediliyor ki bende alışkanlıktan grenaj diye telaffuz ediyorum .
bu arada eğer kaplanacak yerlerde fazla pürüz yok ise karbon folyo güzel olabilir. ben kendi motosikletimin bazı yerlerine öyle yaptım ve çok şık duruyor.
Bu siyah mat folyo kaplamalarına arabalarda da motorlarda da sinir oluyorum.
Parayla malın içine etmek diye buna derim ben. Yahu nesi güzel duruyor mat siyah kaplamanın?
quote:
Orijinalden alıntı: teknika
Bu siyah mat folyo kaplamalarına arabalarda da motorlarda da sinir oluyorum.
Parayla malın içine etmek diye buna derim ben. Yahu nesi güzel duruyor mat siyah kaplamanın?
Hala aynı fikirde misin?
Ekonomik bir çözüm kaplama. Bence boyayla uğraşmak istemiyorsan yapmalısın. 2-3 geçerli firma var, işçiliği iyi olan. Kaplamanın da 3M olmasına dikkat edin.
aslında doğrusu karenaj dır ama halk arasında grenaj olarak telaffuz ediliyor ki bende alışkanlıktan grenaj diye telaffuz ediyorum .
Boyatsana direk kaplama yapmak yerine
kaplama motorlarda biraz zor. ben motorumun neredeyse en duz oldugunu dusundugum yerini kaplattim ama cok super olmadi. yani ilk gun cok iyiydi ama zamanla bozuluyor araba gibi degil.
ama tabi motorun cizikse dusunulebilir. ben karbon kaplattim metresi 40tl ona gore bir hesap yap. en az 3-4mt gider. iscilik falanda eklenirse fiyat artar. ama istersen once arkadadin dedigi gibi kazi zimparala ve kendin boya. sana masrafi en fazla 20tl begenmezsen tine kaplatirsin
ben bir zamanlar mat kirmiziya kaplatmistim 3m olanindan yani en kaliteli karbon kaplama olanindan cok güzel olmustu tavsiye ederim renkte solma atma kalkma olmamisti tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme