Şimdi Ara

Motorola cp040

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde motorola cp040 el telsizi var fakat hiç bi frekansa bağlanamıyorum frekans dediysem polis vs değil, mesela elimde küçük pmr telsiz var maşallah açtığım dk hep başka frekanstaki konuşmaları dinliyorum ama motorolayı açıyorum yok hiç ses yok ayrıca CP040 4. kanala gelince dıttt diye ses var hiç susmuyo anca frekans değiştirince susuyo sebepleri neler neyapmam gerekiyo bu sorunu aşmam için mesela pmr 446 frekansıyla nasıl çalıştırabilirim ve kendim programlayabilirmiyim kablosunu alsam aydınlatırsanız bu konuda çok sevinirim...

Şimdiden çok teşekkür ederim, kolay gelsin.

• Lütfen yardımcı olun
  • okadar kişi bakıyor 1 kişi cevap vermiyormu
  • 1. O cihaz , prosedür gereği , izne tabi olan bir cihazdır ve belgesiz kullanılması yasaktır , cezasının da olduğunu belirtmeliyim.
    2. İzinli bir cihaz olması gerektiğinden , ancak Motorola yetkili servisleri tarafından programlanması gerekir ki bu da ancak , o cihazın seri numarası ve ruhsatına istinaden tahsis edilmiş frekansa , ton frekansına ve izin verilen çıkış gücüne ( çıkışa izin verilen kanallar ve frekanslar için geçerli olmak üzere ! ) programlanmalıdır.
    3. Cihazın VHF mi UHF mi , ve Hangisinin hangi bandına ait olduğu dahi belli değil. Yani frekansları belli değil ki yayın alabilmeniz için , programlandığı frekansı bilmeniz gerekir. Belki , Adana da Orman işletmesine veya Kars ta bir inşaat şantiyesine verilen bir frekans ve tona ayarlıdır. Bunu bilebilmek imkansız. Belki bir il veya ilçenin jandarmasına , emniyetine veya askeriyesine ait bir frekansta yayın yapıyor da olabilir ve bu sizi üzer.
    4. Dıt eden kanalda muhtemelen sadece dinlemeye izin verilimiş ve çıkış yapılamayacak şekilde bir ayar yapılmış olmalı. Ya da kanal boştur. Şayet mandala basınca dıt ediyorsa çıkış olmadığını , mandala basılmadan dıt ediyorsa da kanalın programlanmadığına işaret ediyor olmalı.

Bu tarz cihazlar , ancak izin verilmiş yetkili servisler tarafından , cihaza ait özel bir yazılım ve bir elektronik arabirim kullanılarak programlanabilir. Belki nette çözüm aranabilir ama kesinlikle tavsiye etmem kardeşim. Dediğim gibi cihaz , izne tabi olan bir cihazdır. Belki kötü amaçlı kişiler tarafından kullanılmış olma ihtimali bile olabilir. Buna göre bir düşünüp , gereğine göre davranmanızı öneririm.
    Saygılar.

• Cihaz genelkurmayın frekansları olan bi cihaz çıktı pmrye çevirdim rahatladım ilginiz için sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cannon e464 wifi yazıcı
    geçen yıl açıldı
    AVM FRITZ!Box 7430 Modem
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.