Şimdi Ara

MOTOROLA SB6120E Firmware güncelleme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler, Bayanlar yeni modem aldım Motorola SB6120E..

yazılımı mamut çağından kalma 2008

versiyonu

SB6120-1.0.0.5-SCM00-NOSH

Şimdi bu modem online olur mu ? ( eski firmwareler hep sorunlu sanırım ) aynı durumda olan var mı ? bağlantıyı Pazartesi yapacaklar o yüzden ben çalışıp çalışmadığı hakkında hiçbirşey bilmiyorum.

Elinde Motorola SB6120E modeli olan ve versiyon bilgisi, İp alıp almadığı bilgisi paylaşan olursa çok sevinirim.

Birde Tursat bunun yazılımını online sunuyor mu ? yoksa her motorola distributörü Vizyon iletişime gitmek zorunda mı !

Daha uydunete geçmeden sorunlar başladı, bakalım sonumuz ne olacak...

• Türksat sunmaz sen bulmalisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Konuyu bilgi paylaşıp , aynı konuda araştırma yapanlara yardım olmak mahiyetinde 1 yıl sonra hortlatayım

Türksat yazılım güncellemeyi kendisi yaptı

ilk aldığımda 2008 model firmware geçen ay başında servis sağlayıcı tarafından ( turksat)

ben hiçbirşey yapmadan güncellendi.

şuandaki yazılımım şöyledir.

Model Name: SB6120E
    Vendor Name: Motorola
    Firmware Name: SB_KOMODO-1.0.6.14-SCM03-NOSH
    Boot Version: PSPU-Boot 1.0.0.4m1
    Hardware Version: 1.0
    Serial Number: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
    Firmware Build Time: Jan 22 2015 14:31:03

uzun lafın kısası, modeminiz internete bağlanabildiği sürece birşey yapmanıza gerek yok, sağlayıcı bir zaman gelip güncellemeyi kendisi, sizden habersiz yapıyor.
  • xxlboy kullanıcısına yanıt
    Hocam tahminimce oto güncelleme sayesinde güncellendi.

Motorola vermiştir güncellemeyi.

Uydunet kullanmadığım icin tam bilemem ama o eski modeme bile destek veriliyorsa helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce benim modemim de güncellendi.
  • 5 dakika önce benim modemime de güncelleme geldi. (SB6120E)

İlginç, eskiden Türksat "Motorola modemlerin güncellemesini biz yapmıyoruz, satın aldığınız yere göndermeniz lazım" diyordu. Ne değişti acaba.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bu cihazdan geçen gün bende aldım.Türksat'ı aradım MAC kaydı yapıp aktifleştirmek için ancak benden MTA MAC diye birşey daha istediler.
    Bildiğim kadarıyla MTA MAC Voip ile alakalı ancak bendeki modemde Voiple ilgili bir özellik yok, büyük bir ihtimalle sizlerdekindede yoktur, zaten öyle bir ihtiyacımda yok.
    Sizden böyle bir talepte bulunmuşlarmıydı?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Merhaba arkadaşlar,

Bu cihazdan geçen gün bende aldım.Türksat'ı aradım MAC kaydı yapıp aktifleştirmek için ancak benden MTA MAC diye birşey daha istediler.
    Bildiğim kadarıyla MTA MAC Voip ile alakalı ancak bendeki modemde Voiple ilgili bir özellik yok, büyük bir ihtimalle sizlerdekindede yoktur, zaten öyle bir ihtiyacımda yok.
    Sizden böyle bir talepte bulunmuşlarmıydı?

Teşekkürler.

Hayır, sadece modemin altındaki etikette yazan HFC MAC ID'yi istemişlerdi.
  • güncelleme gelmeyen kaldı mı
    bana hala gelmedi
  • Hocam merhaba;

Bu modemi alıp dün Kablonet'e bağlattırdım. Bunun yazılımını nereden kontrol ediyoruz. Otomatik güncellemeyi nasıl açıyoruz.? Yardımcı olursan çok sevinirim.

@Pulluk

@tristam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 24 Kasım 2021; 18:1:33 >
  • Mitra kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Modemde öyle bir ayar yok. Türksat güncelleme varsa sistemden kendisi gönderiyor yazılımı. Modem arayüzüne ise tarayıcınızdan 192.168.100.1 adresini girerek ulaşabilirsiniz. Gerçi bu arada by modemi kullanmayı bırakalı yaklaşık 5 yıl oldu. 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulluk -- 24 Kasım 2021; 19:20:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pulluk kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevap için... Modemi neden bıraktınız? Şimdi hangi modemi kullanıyorsunuz?

Kabloses kullanmak, 100 mb hıza çıkabilmek ve ayrıca router ileuğramamak için Netmaster Infinity 401 kullanmaya başladım. Ayrıca bölgemde muhtemelen Türksat kaynaklı bir sorun sebebiyle modem zaman zaman sadece tek kanal bağlanıyordu.

100 mbit hıza bende çıkamadım ama bunun yazılımsal olduğunu düşünüyordum. Güncellenirse 100mbit'i görürüm gibi... Sizin 100 mbit'e çıkamama nedeni Motorola modem yüzünden miydi?

Şu anda binildiğim kadarıyla 4 kanallı modemlere 100 mb vermiyor Türksat.

Hocam yazılımı 2015 ( en son güncellenen ) olan bir modem bulup aldım. 100Mbit ful bağlanıyorum. Yanına Xiaomi Mi Router AX1800 Wi-Fi 6 Router aldım canavar gibi oldu... Merak edenler için bilgilendirme olsun..... 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.