Şimdi Ara

Motorin 4,09 TL Sakarya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.317
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mnr980

midyattan gelsemmi

hocam ne gerek var oralarda kaçak mazot vardır.
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Artık kırsal motorin yok. Euro diesel normuna göre üretim var. Genelde istasyonlarda iki çeşit oluyor, Euro diesel ve katkılı Euro diesel. Pasific gibi şirketlerin katkılısı olmayabiliyor.

Adblue olayı sadece çevre kirliliği ile alaklı, egsoz emisyon değerini yakalamak için. Yeni binek araçlarda dpf var.

Ben katkılı yakıt almıyorum. Yakıt tüketimi artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkurt86

Artık kırsal motorin yok. Euro diesel normuna göre üretim var. Genelde istasyonlarda iki çeşit oluyor, Euro diesel ve katkılı Euro diesel. Pasific gibi şirketlerin katkılısı olmayabiliyor.

Adblue olayı sadece çevre kirliliği ile alaklı, egsoz emisyon değerini yakalamak için. Yeni binek araçlarda dpf var.

Ben katkılı yakıt almıyorum. Yakıt tüketimi artıyor.

Katkılıda enjektör ve motor temizleyici var ve normal mazota göre çok ince (düşük makron) olduğundan fazla yakıyor. Çok lazım mı değil tabiki. Kafa rahat oluyor sadece :) Kırsal mazot çok var şehir dışlarında ben hep rastlıyrorum. Önceden mazotun 2-2.5TL olduğu zamanlarda 1.5TL ye satılırdı. Şimdi mazot 4-4.5TL şu sıralar 3-3.5TL arasına satılıyor. Adblue dediğim o çevreci şeyi değil bildiğiniz yağdan bahsediyorum, 10 numara yağ diye geçer satışı yasak olduğundan adblue diye satarlar şehir dışı petrollerde cezası çok yüksek, kamyon ve otobüs motorları için süper ucuz bir yakıt onları motorlara zarar vermiyor ama binek aracın motoru dağıtır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 17 Mart 2017; 2:25:24 >

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Eurodiesel normuna uymayan yakıt satılamaz. Kırsal motorin artık satılmıyor. Katkı maddesi dedikleri şeyi tonlarca kattıklarını sanmıyorum, yakıtta marker uygulamasına geçilmişti kaçak yakıt için. O marker tonlarca yakıta gramlarla ekleniyordu. Bu olayda da katkı dedikleri benzeri bir şeydir. İki motorin arasında viskozite farkı olduğunu sanmıyorum.

Adblue yakıt ile alakalı değil, filtreleme ile alakalı. Binek araçlardaki dpf gibi. Eurodiesel normları sürekli daha az emisyon istiyor.

Sonuçta bilimsel olarak plasebo etkisi diye bir şey var. İsteyen fullforce, ultra güç artık her neyse ondan alır kullanır. Bu işlerde söylenecek çok şey var ama çok da lüzumu yok. Tüpraş'ta staj yaptım, arkadaşımın biri biodizel tesisinde, birinin istasyonu var. Bu veriler birleşince düşüncelerim şekillendi.

Motorin 4,09 TL Sakarya

• zkurt86 kullanıcısına yanıt
    Neyse siz satılmıyor bilin. Araç kullanmıyorsunuz sanırım uzun yolda.. Şöyle bir adana çevresinden başlayıp doğuya doğru yönelin bakalım mazot nasılda ucuzlaşır nasılda rengi koyuya döner :)
  • carpenokte kullanıcısına yanıt
    Gözdağı Aytemiz in alttarafı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmit sdapazarı aradı e 5 bir çok benzinlikte 4.10 nun altında mazot

alınır mı bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alexxson kullanıcısına yanıt
    Oranın mazot sıkıntılı

• kamyoncu musunuz birader depo mu fullüyorsunuz günde 2 kere :D

bunun sıcak fırsatına da geldik ne diyim, istanbuldan altlayıp gelelim mi 3-5 kuruş ucuz on numara yağ için

3-5 kuruş benzini araştıracak fakir olup araba sahibi olmak da ayrı bir komedi, yıllık vergisini, kaskosunu bakımını falan nasıl hallediyorsunuz
  • Motorin ülkenin can suyu, çiftçisi, iş makineleri, meyve sebze ve ham madde taşımasında kullanılıyor. Kısaca enflasyonun artırabilecek ve düşürebilecek en güçlü parametrelerinden biridir. O yüzden mazottaki vergi yükünü yarıya indirerek enflasyon düşürülebilir.
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    30 litre LPG' de depoda 12 lira kar ettim

O karı da 21,75 TL olan otoban ücreti için kullandım.

2 gün önce de 2017 yılı için 656 TL trafik + 1.120 TL kasko (17 yaşındaki araba için) ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekiRoRo -- 17 Mart 2017; 10:0:8 >
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Yatı olanlar balıkçılık yapanlara mazot 1.5 TL hadi balıkçıyı anlarımda zengin adama neden 1.5 tl mazot yatı varsa zaten zengin. Burda asıl desteklenmesi gereken çiftçidir mazot 1.5 tl versin çiftçiye yapıyor muyum yapmıyor muyum bak kaçak olur diye düşünüyorsa kırmızı mazot versin bu kadar basit..

• quote:

Orijinalden alıntı: UncleGrndpa

Eskiden Motorin 2,5 liraydi simdi millet 4.10 kuruş mazot için Kocaelinden sakaryaya gidecem diyor vay beee

Eskiden yanımızdan arabayla geçenlere zengin diyorduk.Şimdi fakiri zengini herkesin altında araba var.Bir de eskiden 30bin liraya araba alınabildiği halde kimse alamıyordu.Şimdi en dandik araba 60bin liradan başlıyor ama herkes alabiliyor.

Evet kol gibi vergi var ama herkesin de kol gibi arabası var:) Para çok millette :)
  • Eskiden buraları dutluktu

• Arkadaşlar resim eklemeyi bilmiyorum ama denedim. Akaryakıt bayilerinin alış fiyatını ekledim. Arkadaşlar tek tip mazot vardır euro dizel filan hikaye

Motorin 4,09 TL Sakarya

Not: nakliye ücretini eklemeyi unutmuşum. Bir bayii 4 TL ye aldığı mazotu 4.1 ₺ ye satmaz. Bu şekilde hiç bir masraflarını karşılayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga68 -- 17 Mart 2017; 11:42:12 >
  • tezekos kullanıcısına yanıt
    Ötv lüks tüketim vergisi aslında, demek ki yatlar lüks değilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Ötv lüks tüketim vergisi aslında, demek ki yatlar lüks değilmiş

Demek ki hocam yatlar normal her insanın alabileceği bir şey olarak bakıyorlar.Milletin haberi var mı desen yok.Sor yoldan geçene bilmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga68

Arkadaşlar resim eklemeyi bilmiyorum ama denedim. Akaryakıt bayilerinin alış fiyatını ekledim. Arkadaşlar tek tip mazot vardır euro dizel filan hikaye

Motorin 4,09 TL Sakarya

Not: nakliye ücretini eklemeyi unutmuşum. Bir bayii 4 TL ye aldığı mazotu 4.1 ₺ ye satmaz. Bu şekilde hiç bir masraflarını karşılayamaz.

Denilecek tek kelime var ama burda yazmam ban yerim sonra anlayan anladı zaten.Halka yüklenen vergi yükü ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezekos -- 17 Mart 2017; 14:10:23 >

• Atesbaz A kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/istanbuldan-ankaraya-ulasim--124520147#124520147

Ama sende araba yok nasil oluyor bu iş? Ha? HA?ha?

• Atesbaz A kullanıcısına yanıt
    Burada laf cambazliği yapma git kredi çek herkes gibi sende araba al hadi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.