Şimdi Ara

MOTORCUYA VURDUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar dun aksam saat 8 gibi forum istanbul otoparkina girerken soldan bi motor ne sinyali var ne fari yaniyor lap diye atti onume. Son anda farkettimde saga kirdim yoksa eziyordum . Istanbulda olan arkadaslar daha iyi bilir bu motorcular basa bela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç içi kamera şart.

Mobese kamera olmayan bir yerde çarpsanız aynı şekilde ve zaten kask takmıyorlar motorcu vefat ederse uğraş dur mahkemelerde.

• Aynen öyle. Araç içi kamera şart.
  • Ne demek başa bela arkadaşım? Senin ne kadar otomobil kullanmaya hakkın varsa onların da motosiklet kullanmaya hakları var. Motosikletinde en az senin kullandığın otomobil kadar hakkı var trafikte. Ha kask takmayan, motosiklet üstünde kekoluk yapanlar varsa onlara diyecek bir şey yok. Ama adamın altında ki araca bakıpta bunlar başa bela demek yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schnitter

Ne demek başa bela arkadaşım? Senin ne kadar otomobil kullanmaya hakkın varsa onların da motosiklet kullanmaya hakları var. Motosikletinde en az senin kullandığın otomobil kadar hakkı var trafikte. Ha kask takmayan, motosiklet üstünde kekoluk yapanlar varsa onlara diyecek bir şey yok. Ama adamın altında ki araca bakıpta bunlar başa bela demek yanlış.

Saka mi yapiyorsun?

Adam fari yok,sinyali yok demis.Kaldi ki cogu boyle.Makaslaya makaslaya gidiyorlar,hem kendi canlarini hem de trafigi tehlikeye atiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vurdun mu vurmadın mi?

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Vurdum. Adam arabanin ustune yaslandi birsey olmadi allahdan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabanın altını vurdum
    7 yıl önce açıldı
    Arabamın altını vurdum
    4 ay önce açıldı
    Arabayla birisine çarptım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Ne demek başa bela arkadaşım? Senin ne kadar otomobil kullanmaya hakkın varsa onların da motosiklet kullanmaya hakları var. Motosikletinde en az senin kullandığın otomobil kadar hakkı var trafikte. Ha kask takmayan, motosiklet üstünde kekoluk yapanlar varsa onlara diyecek bir şey yok. Ama adamın altında ki araca bakıpta bunlar başa bela demek yanlış.

Saka mi yapiyorsun?

Adam fari yok,sinyali yok demis.Kaldi ki cogu boyle.Makaslaya makaslaya gidiyorlar,hem kendi canlarini hem de trafigi tehlikeye atiyorlar.

Aynısını otomobil kullanıcıları da yapıyor oranlarsan pek bir fark olmadığını görürsün. Ne yapalım biz de mi konu açalım arabalar üzerimize sürüyor, sıkıştırıyor diye.

• Adam gibi kullansalar problem olmayacak hatta ben genelde onlara trafikte filan geçsinler diye kenara çekilirim ama şu mobilet scoter kullananların bazıları kendilerini yola atmıyolarmı işte insan git vur diyo yani.
  • Hayır bide neyine güvenerek öyle sağına soluna bakmadan giriyolar anlamış değilim.

Süreceksen adam gibi sür aynı şey otomobiller için geçerli ne sinyal ne ayna öküz gibi çıkıyolar. Birgün bunların yüzünden katil olucam.

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

quote:

Saka mi yapiyorsun?

Aynısını otomobil kullanıcıları da yapıyor oranlarsan pek bir fark olmadığını görürsün. Ne yapalım biz de mi konu açalım arabalar üzerimize sürüyor, sıkıştırıyor diye.

Kardesim cift seritli yolda 2 arac yanyana giderken araya giren motorlular var,kilit trafikte seritler arasi cirit atip sonra araclarin altina girenler var.Herkes donus yapmakta olan aracin hareketini tamamlamasini beklerken aralardan uca kaca donen adamin onunden gecen yine bunlar.

70 hiz siniri olan yerde giderken sinirda giderken,sag serit ve on taraf doluyken sellektor atip sonra makasa girenler yine bunlar.

Bu dedigim serit dolu actionlari hic bir arac kullanicisinin yapabildigini gormedim.Malum,boyut farki.

Kucuk arac suruyorsunuz diye turlu hokkabazliklar yapip trafiktekileri ve kendinizi tehlikeye atmanizin savunulacak yani yok

• quote:

quote:

quote:

Saka mi yapiyorsun?

İstanbul'da yaşayıp kuryeci terörünü bilmiyorsanız sokağa çıkmıyorsunuz demektir . Ha istanbul'da yaşamıyorsanız yine bilemezsiniz ne anlattığımızı .

Burada elektrli motor tarzı bir şey almışlar Farlarıda açmıyorlar 14-15 yaşında bebeler gece karanlığında bir gün ölecek bir tanesi . EGM ye şikayet ettim bir sonuç yok .

Pizza - Su getir götürcülerinin de bir farkı yok deli gibi sürüyorlar .

• quote:

quote:

Saka mi yapiyorsun?

Hayır şaka yapmıyorum, gayet ciddiyim tabi otomobil forumunda haklı çıkmayı beklemiyorum. Ben nerden bileceğim motorcunun sinyal verip vermediğini? Kamerası varsa koysun görüntüsünü, bir sürü motovlog videosunda görüyoruz otomobillerin motosikletlerin önüne atmalarını, yola bakmadan anayola çıkmalarını. Aynı şeyi otomobil sürücüleri fazlasıyla yapıyor. Unutmayın otomobille kaza yaptığınızda burnunuz bile kanamadan kurtulabilirsiniz, ama motosikletle kaza yaptığınızda ölmeme şansı çok düşük. O yüzden motosikletli arkadaşlara daha fazla dikkat etmek gerekiyor.Her iki tarafında ego tatmini için başkalarının canını tehlikeye atma hakkı yok.

• Yine dönmüş motor kullanmaya hakkı var kitlesi. Trafik ne diyor, araç gibi şeridi kullan Sağdan soldan fırlayıp gitme diyor bir araç nasıl hamle yapıyorsa sende öyle hamleler yap normal hamleler yap diyor. 100 metre öteden SAĞA sinyalini vermiş araç tam dönerken SAĞINDAN geçmeye çalışma diyor sözün özü. Bugüne kadar herkese saygı göstermeye çalıştım trafikte ama kimse kusura bakmasın açık kapıma çarpanda freni tutmayan bir motorsikletti. Ne bakım yaptırırsınız ne de kurallara uyarsınız, biz sizin canınızı düşünmek zorunda kalıyoruz trafikte biz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 29 Mart 2015; 21:17:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Saka mi yapiyorsun?

Hayır şaka yapmıyorum, gayet ciddiyim tabi otomobil forumunda haklı çıkmayı beklemiyorum. Ben nerden bileceğim motorcunun sinyal verip vermediğini? Kamerası varsa koysun görüntüsünü, bir sürü motovlog videosunda görüyoruz otomobillerin motosikletlerin önüne atmalarını, yola bakmadan anayola çıkmalarını. Aynı şeyi otomobil sürücüleri fazlasıyla yapıyor. Unutmayın otomobille kaza yaptığınızda burnunuz bile kanamadan kurtulabilirsiniz, ama motosikletle kaza yaptığınızda ölmeme şansı çok düşük. O yüzden motosikletli arkadaşlara daha fazla dikkat etmek gerekiyor.Her iki tarafında ego tatmini için başkalarının canını tehlikeye atma hakkı yok.

Kardesim bugune kadar gordugum ve yakindigim motorlular(ki yuzde 90 i boyle)hem asiri hizli kullaniyorlar,hemde dikkatsizce.

Motosikletli arkadaslar kendilerine dikkat etmiyorlar ki herseyden once?Onlarin gostermedigi ekstra dikkatin yuku de mi bizim omzumuzda?

Madem bu kadar riskli tasitlara biniyorlar,neden kendileri tedbir almiyorlar?

Motosiklet kazalarinin cogunda trafigin olagan seyrinden cok daha hizli giden motorlar ve bu yuzden otomobillerin onlari farketmekte gucluk yasadigi kazalar oldugunu gorursun.

Madem bu kadar riskli hizli gitmeyin,makas atmayin.Cogu motor kullanicisi aradan dereden zart diye otomobillerin onune firliyor.Sonra ne oldu,motora vurdular.Sanki normal sekilde giderken carpmislar gibi.

Haksiz olup olmamanin otomobil genelle alakasi yok.Buradaki insanlar gordugunu,yasadigini soyluyor.Kimsenin motorlulara garezi yok.Yuzde 90 ininiz boyle kullaniyor(yukardaki sekilde)

• Bilinçli ve düzgün kullanan motosikletlere de denk geliyorum ama büyük çoğunluğu çok tehlikeli işler yapıyor ve pervasızca kullanıyor
  • şu trafikte araçların sağından solundan slalom yapa yapa en öne geçmeye çalışmalarına sinir oluyorum,sonra bir de motorun amacı o diye bıdı bıdı yapıyorlar.adamın tam kör noktasına geçiyorsun sonra gazlayıp çat diye bir anda önünde beliriveriyorsun ondan sonra vurdugu zaman adam trafikte motorsikletliler hiç saygı görmüyor oluyor.motorsiklet benim içimde de hala tutku ama hem ülkemizdeki eğitimsizlik ve saygısızlıktan,hem de can güvenliginden dolayı hala tutku olarak sürüyor sadece.
  • Motor sürücüsü yada motora vurdum daha doğru olacaktır.

Dün tek şerit gidiş-dönüş yolda şerit çizgisinin ortasından giden birinide ben dualadım. Minibüs, taksi ce motor görünce ayağımı gazdan çekiyorum. Sağolsun şaşırtmıyorlar

• Trafikte onumde, yanimda, arkamda motorcu var ise tedirgin oluyorum ya serit degistiriyorum yada uzaklasiyorum oradan. Isi bilen motor surucusu sizi tedirgin etmeden gecer gider. malesef sikintili arkadas fazla. Arac suruculeri de cok dikkatsiz.
    Motor suren arkadaslar lutfen farlarini gece gunduz yaksinlar, sinyal versinler, akan trafikte cambazlik yapmasinlar. Arac surerken sagdan yaklasan motorlu aynanin kor noktasinda kalabilir, o anda arac ani manevra yapabilir. yarim metrelik seritte kayma olayi motor surucusunun canina mal olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

quote:

quote:

Saka mi yapiyorsun?

İstanbul'da yaşayıp kuryeci terörünü bilmiyorsanız sokağa çıkmıyorsunuz demektir . Ha istanbul'da yaşamıyorsanız yine bilemezsiniz ne anlattığımızı .

Burada elektrli motor tarzı bir şey almışlar Farlarıda açmıyorlar 14-15 yaşında bebeler gece karanlığında bir gün ölecek bir tanesi . EGM ye şikayet ettim bir sonuç yok .

Pizza - Su getir götürcülerinin de bir farkı yok deli gibi sürüyorlar .

Merak etmeyin İstanbul' un en yoğun trafiği olan semtlerine girip çıkıyorum her gün. Benim demek istediğim anlaşılmadı herhalde. Bunlara olmuyor demiyorum. Var ipsiz sapsız araba kullanan da çok motorsiklet kullanan da.

Yılda 25 30 bin km araba kullanıyorum mecidiyeköy, tahtakale, ikitelli, bayrampaşa arası, ne tiplerle karşılaştım. Şimdi ne farkı var bu konudan. Ayrıca aktif olarak bisikletliyim ve motorsiklet kullanan yakın arkadaşlarım da var. Arabalardan gördüğüm muameleyi ben bilirim. Merak etmeyin o motorsikletli çok ekstrem durumlar haricinde size maddi hasar harici zararının dokunması biraz zor. Ama öyle araba kullanan var ki kasti sıkıştıran, üzerine süren bunlar iki teker üzerindeki adamın direkt ölümüne sebep olur. Kesinlikle onaylamıyorum hatta kınıyorum ve motorsikletlileri yanlış tanıttıkları için tiksiniyorum çoğundan. Ama bilinçlisi de çok etrafımda. Keza ben daha motor almadım almayı düşünüyorum ama araştırmadığım konu kalmadı ve kullanırken de kimseyi tehlikeye atacağımı düşünmüyorum.

Yaftalamayın, yargılamayın.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.