Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (898. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.936.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 896897898899900
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş
    Castrol Edge 0W-30 A5/B5 4 Litre Motor Yağı ( Üretim Yılı: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/castrol-edge-0w-30-a5-b5-4-litre-motor-yagi-uretim-yili-2022-p-HBCV000003YGS4?magaza=maksan-madeni-yaglar

bu yağın sahte olma olasılığı yüksek midir ? hangi satıcıyı önerirsiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2015 vw polo 1.2 bmt tsi aracıma hangi yağı koymalıyım ?

• Volvo d2 2015 model aracın motoru ford motoru. Yağ seçiminde Volvo onaylı mı yoksa ford onaylı yağlar mı alınmalı?

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Castrol Yagı Her Zaman Bölge Dist.'den Alırım. 1 Kere dahi eksiltme yaşamadım daha. Teknik verilerde en düşük sonuçlar derken kime göre neye göre ? Rakiplerine baktıgımda aynı fiyata satılan daha üstün bir yağ F/P olarak Shell ve Castrol iyidir Dist. den alırsanız. Şirket aracı kendime aitti. Umursamama gibi bir durum yok Her 10.000 Km de Yagını değiştirirdim. Renault 20.000 demesine ragmen. Castrol ile LM aynı para degil. En son Bakımda Şuan kendi gündelik aracıma Castrol yagı direk bölge dist. Den 600 Tl ye almıştım o sırada Lm 900 Tl di. Yağ olarak sürekli Castrol'de kullanmıyorum aracımda dönem dönem değiştiriyorum markaları deniyorum. Motul ve LM yi en üst sayılabilecek yağlarınıda denedim öyle atla deve fark yok 8.000 Km den sonra şehir içi kullanımda yağların hepsi aynı oluyor Castrol 7.500 de Titreşim ve Ses artıyorsa Yakıt tüketimi ile LM 8.500 de oluyor bizzat test ettim kullanım koşulları 1 e 1 aynıydı. Motorun sesinden ve karakteristiginden zaten araçlarla aranız iyiyse anlarsınız. Biraz daha ucuz orta segment yag kullanıp sık değiştirmek daha iyi Castrol babamın firması değil ve bu onu kötü bir yağ yapmaz PO vs desen anlarımda Castrole sallamışsın direk yargısız infaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

Peki haklisin.!

• Shell helix ultra 5w 30 almayı düşünüyorum ama onun da çeşitleri var gördüğüm kadarıyla. 1.5 crdi motora hangisi daha uygundur?

• nc39 kullanıcısına yanıt

Riske girmeyip Volvo onaylı alınmalı.

Motor aynı ama turbo aynı mi bilmek gerek.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    hocam her bakım farklı yağ koymak zararlı olur mu ?

• @vezir hocam, yeni araç aldım. Peugeot 206 1.4 HDI, Araç çok temiz 2. sahibinden 170.000 Kmde şuan . Önceden Hep 5W30 Yağ kullanmışlar. Gaza yüklenince çok az egzozdan siyah duman atma gördüm. Büyük ihtimalle turbo salyongozunun egzoz tarafından kaçırıyor. şimdi 180.000kmye geldi. Yer İzmir sıcak yerde yaşıyorum.

Yağ seçimi olarak 5W40 kullanmak istiyorum. şu iki ürün hoşuma gitti. hangisini tavsiye edersin.

1. Ürün Elf Moligraf F1 5W-40 4 Litre Motor Yağı

2. Ürün Mobil Super 3000 X1 5W40 Motor Yağı

Tech. Specs. karşılaştırdığımda

Mobil Super 3000

Elf Moligraf F1

Bu değerlere göre Elf Moligraf yağın viskozite değerleri daha akıcı, ilk çalıştırmada daha hızlı yağlayıcı olduğu mu çıkıyor ?

• LoRdGangSter kullanıcısına yanıt

1.4 hdi turbo için 5w-30 idealdir, mobil1 esp 5w-30

yağı kalınlaştırmak çare değil, turbo salyangoz contasına felan baktırın.

tercihen 2000 ile 3000 d/d arasında kullanılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 25 Mayıs 2023; 22:47:40 >
  • Frk_Plt kullanıcısına yanıt

Crdi şuanki motorlarin da A5B5 yağa gecti sanirim.Marka hyundai olsa gerek araç modeli yili hangisi bakayim intrnetten

Teşekkürler. 2010 model 1.5 crdi getz

• Frk_Plt kullanıcısına yanıt

A3B3 A4B4 kisacasi shell helix ultra 5w30..

Yani seçtiğim yağ tam yerinde olmuş.
    Teşekkürler hocam.

Hocam o iş sandığınız gibi değil. Türkiye'de satılan Castrol marka yağlar Alkim Petrokimya gibi şirketlere Tuzla'da, Gemlik'te fason üretim olarak yaptırılıyor. Yani sizin distribütörden aldım dediğiniz yağlar da bunlardan ne yazık ki. Normalde tercih etmeyeceğiniz yağlar bunlar. Motor içinde kurum yapmakla ünlü. İngiltere'den ya da Avrupa'dan alacağınız Castrol ürünü ile fason üretim Castrol arasında kalite farkı var.

Araştırırsanız zaten detaylı bilgiye ulaşırsınız internette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 29 Mayıs 2023; 4:40:18 >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

Eksik Bilgi Castrol Edge 4 litre LL olan versiyon Avrupa Üretimi

Castrol Edge C3 olan 4 ve 5 litre LL Türkiye üretimi merak etmeyin ben herşeyi biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 29 Mayıs 2023; 11:8:9 >
  • Goodyear'ın motor yağlarını kim üretiyor,internette bununla alakalı bir bilgi bulamadım bilen varsa aydınlatırsa sevinirim,şu anda fiyatları gayet uygun görünüyor.

• yağ çarşısı güvenilir midir?

• benim bildigim internette tek güvenilir yer resmi satıcılar dışında onlineyedekparça

Shell helix ultra 5w 30 Shell istasyonlarında bulamadım.
    Tek bir yerde vardı ama 4 litre için çok fazla istedi. Bana 5 litrelik lazım.
    Bir de planetservice var satan.
    onlineyedekparca ya da bakayım teşekkürler.
    Ekleme: onlineyedekparca da varmış. İyi oldu. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frk_Plt -- 30 Mayıs 2023; 22:15:8 >
  • 
Sayfa: önceki 896897898899900
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.