Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (853. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.037
Cevap
214
Favori
1.933.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 851852853854855
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lordford50 kullanıcısına yanıt

Yağ seçici den firmalarin sitesinde bunları öneriyor ama demek istediğim araçta partikül filtresi varken yağ da neden dpf li yağları önermiyor, mobil 1 esp kullanıyorum dpf ye uygun oldugu için ama bu şartnameyi sağlamıyor, bu şartı sağlayan mobil super 3000 den daha kaliteli yağ değil mi?

• sercanguven S kullanıcısına yanıt
    Psa şartnamesi sağlıyorsa kullanın aynı motor diye biliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aynı motor Focus var bende de.

Mobil1 Esp 5w30 kullanıyordum şimdiye kadar.

Ford yağ konusunda tutarsız. Önerdiği yağ sor ye uygun değil, uygun olan şartnameyi karşılamıyor.

Yalniz aynı motor kullanan pejo citroen irsiesp 5w30 a onay veriyor. 5w30 u sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu yağ değişiminde Motul 8100 Eco-nergy 5w30 aldım. Hem esp den uygun fiyatlı hem de wss 913-d onaylı

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Motul un sitesinde alternatif olarak bu yağı öneriyor evet şartname yi sağlıyor fakat partiküllü yağ değil sanırım bu da.. 913 d onaylı partiküllü yağ bulamadım.

Mobil1,

mobilSüper’den daha kalitelidir.

Ford ile anlaşmaları olmayabilir fakat

aynı motor için psa şartlarını karşılayan yağları tercih edebilirsiniz,

https://forum.donanimhaber.com/psa-ford-motor-yagi-celiskisi--125737521

• Ben de bu işe kafa yordum, Citroen c4 1.4 vti benzinli motor için psa c2 onaylı yağ öneriyor muhtemelen katalitik konvertör için diye tahmin ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Teşekkürler hocam. Mobil 1 esp nin psa b71 2297 onayı varmış ama bu yağı değiştirmek motul ya da liqui moly markaları denemek istiyorum. Motul 8100 x-clean efe kullansam sorun olabilir mi, bu onay yok çünkü..

LM special F 5w-30

veya

MOTUL Specific 913D 5W-30

kullanabilirsiniz,

DPF uyumlu, 913 d onaylı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 10 Nisan 2022; 10:46:52 >

• Herkese Selam, 2004 Toyota Corolla 1,6 Terra LPG li ( 100.000 km dır ) 170.000 km de hangi motor yağı kullanılmalı, ilginize şimdiden teşekkürler

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanguven -- 10 Nisan 2022; 20:30:26 >
  • seyis61 kullanıcısına yanıt

5w-30 veya bir tık kalın ve dayanıklı olsun dersen

0w-40 tercih edilebilir.

Önceki ustası 10-40 yarı sentetik yağ koymuş bu durumda yeni öneriniz olabilir mi, cevabınıza ve ilginize çok teşekkür ederim

Bilmediğimiz bir durum değilki,

Sanayide hemen hemen her arabaya ucuz yollu 10 numara yağ koyuyorlar zaten.

10w-40 yerine

0w-40 kullanarak ilk çalıştırma soğukluğunda aracınız rahat çalışacak, motor aşınmalarına karşı korunacak, yakıt ve sürtünme azalacak, çekişi verimli - beygirleri tam verimli çalışacak.

0w-40 mantıklı  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 10 Nisan 2022; 23:20:30 >

11 yıldır LPG’li olan 1.6 Avensis ile 0w-20 kullanıyorum, bir yıl / 15 bin km de 300-400 ml ancak eksiltme oluyor.

geçen ay serviste 160 bin bakımı yaptırdım,

fiyat farkı vererek yüne 0w-20 koydurdum,

uzun yıllardır çok memnunum.

sizde tam sentetik yağlar kullanmaktan çekinmeyin.

(sizin araca 0w20 olmaz, hatta artık 0w30 da uygun olmaz)

0w-40 ideal olur.

acea A3/B4

apı SN

https://www.epey.com/motor-yagi/karsilastir/637643-648341/shell-helix-ultra-0w-40-4-litre_mobil-1-fs-0w-40-4-litre/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 10 Nisan 2022; 23:17:45 >

• Merhaba,

Yağ değişimi konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

Benzinli bir aracım var ve yılda 5-6K km yol yapıyorum. Bakım zamanı geldi. Tam sentetik Petronas syntium 3000 e 5w-40 yağını kullanıyorum. Tam sentetik motor yağı olmasından (mineral yağlar gibi bolzulmuyorlar) ve aracın kapalı garajda bulunmasından dolayı bakım süresini 1,5 seneye uzatmayı düşünüyorum. Ayrıca son derece yumuşak kullanıyorum.

Ne düşünüyorsunuz? Avrupada VW gibi bazı markalar 30K / 2 yıl bakım zamanlarına da başlamışlar.

İnternette baya araştıdım ama net motor yağının 1 seneden fazla kullanılabilir olmasına dair ifadeler yok. 1 senelik peryodik değişim için en yüksek iddia motor yağının nemlenmesinden dolayı değişmesinin gerektiği. Ama araç çalışıp tam motor sıcaklığına çıktığında motorda nemden, sudan bir eser kalmaz, egzos gazıyla atılır hepsi. Senelik yağ değişimi, servis ve yağ lobisinin oyunu da olabilir gibi geliyor bana  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... 

Ek olarak bugün yetkili servis ile konuştum. Zaruri hallerde resmi olarak bakım 3 ay kadar geciktirilebilir dedi, yağın vizikositesi etkilenmez dedi.

Fikirleriniz merak ediyorum :)

• burakNSX kullanıcısına yanıt
    Yağın tbn değeri yüksekse bişey olmaz hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet 2 yılı geçmemeli,

Normalde 1 yıl,

performanslı kullanılıyorsa 6 ay,

geçen pandemide 20 ayda değiştirmiştim (0w-20),

normalde 12-15 bin km de 10-15 ayda değiştiriyorum.

yumuşak kullanıyorsanız (üreticimiz izin veriyorsa) daha saf olarak 0w-40 da kullanabilirsiniz.

• Teşekkürler @lordford50 @metinTasci

TBN değeri 10 görünüyor. Yüksek midir? :)

Burada önemli parametrelerden biri de çalışma aralığı ve saattidir. Siz eğer İstanbul gibi yoğun trafikli bir yerde yılda 6bin km yapıyorsanız değişmeniz faydalı olur. Misal şehiriçi 20km'yi 2 saatte alan da var 200km'yi uzun yolda 2 saatte alan da var... Burada temel parametrelerden biri çalışma saatidir.

Yine dediğiniz gibi eğer araç tam çalışma sıcaklığına ulaşıp düzgün ve uzun bir sürüş sergileniyorsa her defasında bir sıkıntı olmaz 20bin km'de de...

Aracınızın benzinli olması bence pozitif bir etken. Filtre kaliteniz de iyiyse 10-12bin mertebelerinde değişim yapılması en sağlıklısı. 2 yılı bence de aşmayın.

• 
Sayfa: önceki 851852853854855
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.