Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (762. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (6 Mobil) - 3 Masaüstü6 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
215
Favori
1.943.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 7.9.2025)
Giriş

Hyundai 1.6 CRDi i30 Lara Ect C2 C3 0w30 öneriyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2022 Honda Civic Eco Executive
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

neden olmasın hatta ülkemizde bulununan birçok firmanın yağ kutularında %100 sentetik ibaresi bulunurken avrupa paketlerinde bu ibare bulunmazken lique mollyde bu ibare bulunuyor :)

ekleme: ses konusunda motul çok tavsiye ediliyor sanırım içindeki katıklardan dolayı. bi 5w30 efe denemenizi tavsiye ederim.

Lique Mollynin her yağı tam sentetik değil. Örneğin forumlarda çok övülen 4200 5w30 yarı sentetiktir. Tam sentetik yağları var fakat çok az.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Turkiye'de Castrol kullanacağınıza OpetFuchs ya da Lubex kullanın.

Daha Kaliteyi daha ucuza alirsiniz.

VW bile Dogus servislerinde Turkiye'de Üretilen Castrol.Serisini kullanmıyor.

Sanırım aynı durum Shell içinde geçerli. 1 litrelik kutular ithal diğer kutular Türkiye dolumu

• boraycan kullanıcısına yanıt
    Bu nerden anlıyıruz peki hocam ve Türkiye dolumu nerede oluyor ki

Shell yerli uretim kalitesi hakkında yorum yapmayacağım.

Castrol TR dolumlari yabancı forumlarda pek iyi konuşulmuyor.

Hatta sahte olduğu konusunda iddialar bile oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Şubat 2021; 9:40:24 >

Üzerinde yazıyor. 1 litrelik kutular genellikle İtalya dolumu. 5 litrelik bidonların üzerinde Türkiye yazıyor.

• Arkadaşlar aracım 2016 1.3 Mjet. Aracıma lukoil 5w-30 koymuştum. Hiç memnun kalmadım.

En son bakımda yaptığım araştırmalar sonucunda shell helix 5w-30 Fiat 9.555 uyumlu koydum.

Motorda ki ses azaldı. Gaz tepkileri arttı. Daha performanslı çalışıyor.

Öğrenmek istediğim konu şu. 5w-30 yerine 0w-30 konulursa ne olur ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SoNSuZ.MaVi

Eğer uzun süre Castrol kullandıysanız. Sonrasında geçeceğinin motul, mobil, Shell hiçbiri sizi üzmez. Tam tersi memnun kalırsınız.

Son 6 yağ bakımda mobil,onun öncesinde castrol kullandım

Castroldan memnun olmadığim için mobil,e geçmiştim

bu yağ hakkındaki yorumunuzu alabilir miyim?

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Peki Türkiye dolumu olsum kalite? Farkı varmı! Petrol ofisi yağ pazarı lideri Türkiyede Po maxima mı cıkıyor yoksa bizim yağlarda ,😂

Açıkçası bilmiyorum fakat 5 litrelik bidon yerine 1 litrelik 5 tane alanı gördüm. Hatta bazı yağcılar 1 litrelik kutuları 4-5 li paketler halinde satıyor. Shell haricî böyle bir şey görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Daha önce n11 altun petrolden alışveriş yaptım sorun yaşamamıştım.1 litre castrol edge LL almıştım fiş kesmişler bakım kartı göndermişlerdi.

Bu sefer 4 litre castrol edge 5w30 LL n11 çınar mademi yaglar firmasından 195 TL aldım Ocak 2021 üretimoldugu yazıyor. Firmaya soru sordugumda izmit yetkili satış noktası oldugunu söylediler.Ayrıca faturada kesecekler bakalım sorun yaşamam umarım.

Ne güzel hepsiburada kendisi yag satıyordu ne diye bıraktılar anlamadım.

Yag geldi kutulaması vs gayet güzel. Faturası ile birlikte geldi.Kapagın orda castrol yazısı var ve kapagı açınca castrol yazılı alüinyum folyo ile agızı kapalı.Mabil1 esp oldugu gibi akma yapmaz.Daha önce mobil1 esp aldım yag akmış vaziyette gelince iade etmiştim.

20 ocak 2021 üretimli yag geldi.Yanında cam temizleme sabunu hediye göndermişler. Yag orjinal 195 TL çok güzel fiyat.Daha ucuza satanlarda vardır güvenemedim.Tabi aynı yagı 240 tl hatta daha fazla fiyata satanda var.

Ben n11 çınar madeni yaglar firmasından memnun kaldım.Bence tercih edilebilir isteyen aynı firamdan liqui moly yada motul alabilir.Wunder filtre satıyorlar ama çeşit az belki magazaya soru sorunca eklerler belki.

Ben satıcıyı soruyorum castrol alma diyorlar aynı satıcıda 4 litre liqui moly 4200 268 TL 5 litresi 296 TL.

Forma kalsa liqui moly ve motulden başka yag alınmaz.Hatta liqui moly bile tam sentetik degil diye yazanlar olmuş oda alınmaz. Mazda ve volvodan başka arabayada binilmez.

Herkese iyi forumlar.

Şuan bende büyük bir soru işareti uyandırdınız Hyundai kullanıcısıyım ve hep shell kullandım yağda hep 4 lt aldım motoruma 1 lt alıyordum bu konuyu araştıracağım.
  • alembizim kullanıcısına yanıt

Kod

Yığını:
    Liqui moly alman yağıdır ve üretimi Almanya'da yapar. Üzerinde yağın tam sentetik olup olmadığı yazar! Üzerinde voll synthetisch yazan yağlar tam sentetiktir. teilweise synthetisch yazanlar yarı sentetiktir. Türkiyede tam sentetik olarak satılan ürün kodlarından sadece mor kutulu 0w30 yağı tam sentetiktir. İnsanlar araştırma yapıyor, okuyor emek veriyor ve bilgisini paylaşıyor. Katılmayabilirsin ama b.k atmak neyin nesi!

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Valla araştır:) sonucu da burada yazarsan sevinirim...

Mor kutu 5w40 larda %100 sentetik
    liqui moly türkiye
    LIQUI MOLY 5W40 Synthoil High Tech Tam Sentetik Motor Yağı 4 Litre (2194)
    https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w40-synthoil-high-tech-tam-sentetik-motor-yagi-4-litre-2194

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Kod

Yığını:
    Liqui moly alman yağıdır ve üretimi Almanya'da yapar. Üzerinde yağın tam sentetik olup olmadığı yazar! Üzerinde voll synthetisch yazan yağlar tam sentetiktir. teilweise synthetisch yazanlar yarı sentetiktir. Türkiyede tam sentetik olarak satılan ürün kodlarından sadece mor kutulu 0w30 yağı tam sentetiktir. İnsanlar araştırma yapıyor, okuyor emek veriyor ve bilgisini paylaşıyor. Katılmayabilirsin ama b.k atmak neyin nesi!

N11 bir magazadan alışverişyapan var mı diyeyazıyorum alacagım yag castrol edge LL.

Bana castrol alma liqui moly,shell ve motul al diye öneride bulunuluyor. Diger yazılara baktıgınızda tr dolum yagın yurt dışında sahte diye yorum yapıldıgını yazan var  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... 

Foruma sorsanız en çok önerilen yaglar liquimoly ve motul.Sizde diyorsunuz ki liqui moly her yagı tam sentetik degil.Mesela benim aracıma uyan yag top tech 4200 ama tam sentetik degil diyorsunuz.Liqui molyise bu yag 30.000 km gider diye sitesinde reklam yapıyor.

Kendi kendinize b*k atıyorsunuz.Liqui moly önerenlere söyleyin bu yazdıklarınızı.

Hocam tam sentetik olunca ne oluyor ? Benim kullandığım yağ bu acaba tam sentetik mi ? Synthese technology falan yazıyor.

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
    SAMSUNG 990 PRO 2 TB
    MSI MEG CORELIQUID S360
    FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W
  • Tam sentetik değil bu, bildiğiniz sıvı gres yağ katkılı
  • nehirku N kullanıcısına yanıt
    Farkı nedir tam sentetik ile ?

MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
    SAMSUNG 990 PRO 2 TB
    MSI MEG CORELIQUID S360
    FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W
  • 
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.