Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (763. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (4 Mobil) - 11 Masaüstü4 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
215
Favori
1.943.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 761762763764765
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 7.9.2025)
Giriş
  • Üzerinde sentetik teknolojisi yazıyor. Yani tam sentetik değil. Tam sentetik olup olmaması normal kullanıcı için ekstrem koşullar dışında faketmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2022 Honda Civic Eco Executive
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Peki Türkiye dolumu olsum kalite? Farkı varmı! Petrol ofisi yağ pazarı lideri Türkiyede Po maxima mı cıkıyor yoksa bizim yağlarda ,😂

Forumda ki algı Türkiye dolum yagların kalitesiz oldugu yönünde.Aynı şekilde castrol Türkiye dolum yagları kalitesiz ve hatta yurt dışında forumda sahte olduguna dair yorumlar yapıldı diye yazanlar var.sahte diye iddia ettikleri yag castrol dolumu sanki merdiven altı sahte yag. Castrol yurtdışı dolumu dahi olsa genel kanı kalitesiz oldugu yönünde reklam yagıymış. 

Yurt dışı yaglar ile ülkemizde doldurulan yaglar arasında kalite farkı var mı bilmiyorum ama elinizde herhangi bir labaratuvar testi vs yokken böyle kesin yorumlar yapılıyor.

Foruma kalsa yag markasını da sık sık degiştirirsiniz viskositeyide.0w30 hatta 0w20 yag bile önerilir.

Aracınıza uygun spefikasyonları saglayan istediginiz yagı alabilirsiniz. Yagı daha önce kullandıysanız şikayetinizde yoksa devam edin.

Yeter ki sahte yaga denk gelmeyin.Bakımları atlamayın.

• alembizim kullanıcısına yanıt

Tam sentetik olup olmaması ile 30 bin km Garanti vermesi arasında direkt bir bağ yok. Elinin altında internet var. Google çeviriyi almancaya ayarla ve tam sentetik, yarı sentetik, kısmen sentetik yaz. Karşına ne çıkıyor bak. Evet 4200 tam sentetik değil. Kaliteli bir yağ mıdır? Evet kalitelidir ama tam sentetik değildir. Tam sentetik diye satın alanlar için yazdım. Nasıl bir düşünce biçimine sahipsin anlaşılıyor. Hiç yazmadım say ve bana yazma. Hatta beni engelle ve yazdıklarımı görme olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: nehirku

Mor kutu 5w40 larda %100 sentetik
    liqui moly türkiye
    LIQUI MOLY 5W40 Synthoil High Tech Tam Sentetik Motor Yağı 4 Litre (2194)
    https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-5w40-synthoil-high-tech-tam-sentetik-motor-yagi-4-litre-2194

Evet tam sentetik. Gözümden kaçmış...

Ben yazdım, neyine gocunuyorsun, aç bak oilclub.ru fake castrol diye. Adamlar hem kutusunu hem lab analizlerini yapıyor.

bak bakalım bir de tr’de olan kutulara bak...

doğuş oto kendisi sadece Almanya castrol’den gelen seriyi kullanıyor.. hem de kendi ürettiği halde serviste...

Ayrıca yerli üretimler MB onayı alamıyor.

castrol tr üretimi yağına hologram bile vermiyor ucuza mal etmek için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Şubat 2021; 15:30:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Tam sentetik olup olmaması ile 30 bin km Garanti vermesi arasında direkt bir bağ yok. Elinin altında internet var. Google çeviriyi almancaya ayarla ve tam sentetik, yarı sentetik, kısmen sentetik yaz. Karşına ne çıkıyor bak. Evet 4200 tam sentetik değil. Kaliteli bir yağ mıdır? Evet kalitelidir ama tam sentetik değildir. Tam sentetik diye satın alanlar için yazdım. Nasıl bir düşünce biçimine sahipsin anlaşılıyor. Hiç yazmadım say ve bana yazma. Hatta beni engelle ve yazdıklarımı görme olur mu?

Mesajın sadece bir bölümüne cevap verme tamamıma cevap ver. Ben tam sentetik yagla 30.000 km arasında bir baglantı var yazmadım.

Sizin tabirinizle b*k attıgınız yaga üretici diyor ki 30.000km ömür biçiyorum.

Sonra başka kullanıcıya diyorsunuz ki normal kullanıcı içintam sentetikle yarı sentetik arasında ki farkını hissetmezsiniz.

Buda liqui moly sitesinden;

https://liquimoly.com.tr/motor-yagi-mineral-mi-sentetik-mi-yoksa-tam-sentetik-mi//

''Ne tip bir sentetik yağ olduğunu nereden anlarım?

Oliver Kuhn: Bu o kadar da kolay değil, çünkü bu konuda ortak bir terminoloji yok. Örneğin ABD’de hem PAO yağları hem de HC yağları tam sentetik olarak adlandırılabiliyor; Almanya’daysa sadece PAO yağları. Bu nedenle biz kendi HC yağlarımızı “sentez teknolojisi” ifadesiyle niteliyoruz. Öteki yağ üreticileri “%100 sentetik” veya “sentetik karışım” gibi, neyin kastedildiği belli olmayan kavramlar kullanıyor.''

Liqui moly,motul,castrol hangisini alcagınız size kalmış.Aracınıza gidin mineral yag alın demedik. Castrol alan insnalara ısrarla yada farklı yag laanlara liqui moly ve motul al tam sentetik diye öneren bir kitle var.Sizde bu kitleye liquimoly her yagı tam sentetik degil yazmışsınız.

Sizde bu kitlenin aksine liqui moly her yagının tam sentetik olmadıgını söylüyorsunuz. Mesela ben Castrol edge LL yerine Liqui moly toptech 4200 alsam oda yarı sentetik.Ama sertifikalar aynı motul x clean+ sertifikaları aynı.

Normal bir kullanıcının bakacagı kısım aracın istedigi sertifikalara uygun yag ve viskozite. Benim aracıma servis Vw 504 00/507 00 şartlarını saglayan 5w30 yag öneriyor.Ayrıeten API SN şartlarını istiyor.

Liqui moly 4200,motul xclean+,Castroledge LL,Mobil 1 esp kadar diger markalarda da var bu şartları saglayan istediginiz yagı alın geçin.

Bu yaglar kalitesizce API,Acea şartları hatta marka onayları nasıl alıyor?

İyi forumlar sizle tartışmaya gerek yok.

• Liqui moly synthoil den sonra ikinci en yüksek kaliteli yağ bu ürün ve gerçekten pahalı bir ürün fakat liqui moly tam sentetik ibaresini kullanmıyor sentetik teknoloji diye geçiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

Liqui moly synthoil den sonra ikinci en yüksek kaliteli yağ bu ürün ve gerçekten pahalı bir ürün fakat liqui moly tam sentetik ibaresini kullanmıyor sentetik teknoloji diye geçiyor.
    Teşekkürler hocam merak ediyordum bende bu tam sentetik muhabbetini

MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
    SAMSUNG 990 PRO 2 TB
    MSI MEG CORELIQUID S360
    FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Ben yazdım, neyine gocunuyorsun, aç bak oilclub.ru fake castrol diye. Adamlar hem kutusunu hem lab analizlerini yapıyor.

bak bakalım bir de tr’de olan kutulara bak...

doğuş oto kendisi sadece Almanya castrol’den gelen seriyi kullanıyor.. hem de kendi ürettiği halde serviste...

Ayrıca yerli üretimler MB onayı alamıyor.

castrol tr üretimi yağına hologram bile vermiyor ucuza mal etmek için...

Türkiyede ki castrol edge LL ılanlar castrol edge long life II olan versiyon. Vw araçlarında 504/504 şartlarını saglyan yag öneriyor ve bu özellikler bu yagda var. MB onay alamıyor dedigin yagın onaylarını yazıyorum girin sitesinden kontrol edin;

Castrol edge 5w30 LL Bu yagı yeni aldım kutusunda yazanı söylüyorum size kontrol ettim sitesinde de yazıyor.

• ACEA C3
    • MB-Onayı 229.31/ 229.51
    • Porsche C30
    • VW 504 00/ 507 00

Castrol Edge 5w30 M olan versiyonda

• ACEA C3
    • API SN PLUS
    • BMW Longlife-04
    • MB-Approval 229.31/ 229.51/ 229.52

Castrol edge c3 olan versiyonda ise

• ACEA C3
    • API SN/CF
    • GMdexos2™*
    • MB-Onayı 229.31/ 229.51
    • Renault RN 0700 / RN 0710
    • VW 502 00/ 505 00/ 505 01

Sizin attıgınız castrol edge Long life III olan yagda mb benz onayı yok.Hani mb onayı yok dediginiz burda övdügünüz yurtdışı olan yag. Yag üreticisinin markalardan onay alması yag üreticisine kalmış. Yani mb onayı yok diye o yag kalitesiz olmuyor.

İstiyorsanız 4 litrelik kutudan resim ayatım mb onayını görün. Castrol Longlıfe III modeliyle sadece vag grubu araçların onayını almış.Ülkemizde ki Long lıfe II ise mb onayıda var acea c3 onayıda vw 504/507 onayıda.

Kutuda hologram bile yok kalitesiz evet(!) Dogrudur doguş long lıfe III kullanıyor ama aracın kitapçıgını açın bakın istedigi şartlar araç motoruna model yılına göre degilmekle beraber Vw 504/507 standardını karşılayan yag önerilir. Marka olarakta castrol ama mobil1 esp kullanan yetkiliservislerde var.

Mb onayı olmayınca yag kalitesiz olmuyor ayrıca castrol long lıfe III olan modelde mercedes benzden onay almak istememiştir. Long lıfe III olanda yoktur farklı yagında vardır.Kaldı ki bu övdügünüz yurt dışı üretim yag aynı zamanda mb onayı yok diye b*k atıyorsun.Ama hologramı var  

Dahada inanmıyorsan fotograf atayım kalitesiz dediginiz Türkiye dolumu 4 litre castrol edge long lıfe yagda mb'da onayı var.

Boşuna bunlar, Castrol Türkiye'den hiç birsey alınmaz. 5 para etmez yağları.

Yağ üreticisine kalmış falan değil, standart belli testler belli, onay alabiliyorsan basar alamiyorsa performansi karşılar falan yazar.

Castrol TR dolunu alacağına, Opet al, Lubex al daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Şubat 2021; 17:22:28 >

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

Liqui moly synthoil den sonra ikinci en yüksek kaliteli yağ bu ürün ve gerçekten pahalı bir ürün fakat liqui moly tam sentetik ibaresini kullanmıyor sentetik teknoloji diye geçiyor.

Kullanıyor! Bazı ürünlerine voll synthetic yazıyor. Bu ibare yazmayan yağları %100 sentetik değil.

• quote:

Yağ üreticisine kalmış falan değil, standart belli testler belli, onay alabiliyorsan basar alamiyorsa performansi karşılar falan yazar.

Yurtdışı sitelerin linkini aıp durmanıza gerek yok. Diyorsunuz kicastrol edgede mb onayı yok ve onay olmayan yag övdügünüz yurtdışı long lıfe III olan yagda yok.

Türkiyede üretilen edge LL II yada mb onayı var. Hala link atıyorsunuz. Türkiye dolumlarda hologram yok maliyetten kaçıyorlar vs... 

Araçüreticilerinden onay almak marka yag insiyatifinde. Yagını teste gönderir ücretini öderse yag markanın testinden geçerse mb bu şartları saglıyor diye onay verir. Castrol edge LL II modelinde bu MB testine girmiş geçmiş. edge LL III olan modelde girmemiş.Sadece vag grubu testlerine girmiş.Aynı yurtdışı kaliteli dediginiz yagda ACEA c3 standartı var.

Zaten yurt dışında ki kalitelidediginiz Edge LL III yada dikkatli bakarsanız sadece Vw 504/507 ve Porsche C30 sertifikası var.

İyi forumlar size siz kalitesiz demeye devam edebilirsiniz.Kaliteli dediginiz yagları alın.

• quote:

Mesajı niye degiştirdin linki kaldırmışsın mesajı da degiştirmişsin   

Yurt içinde üretilen yaga hologram bile koymuyorlar kalitesiz diyorsun.Mb onayı bile yok diye b*k atıyorsun. Ama yurtdışı dolumda mb onayı yok hala bıdı bıdı.Adamlar Longlıfe III modelinde sadece vag grubunda teste sokmuşlar yagı hala mb onayı almıyorsa kalitesiz teste soksun diyorsun.

Castrol edge yerine motul,liqui moly,mobil 1 esp vb aracınıza uygun yagı alırsınız saygı duyarım tercihtir.Ama castrol kalitesiz ülkemizde ki yaglar kalitesiz diye yazmayın komik oluyor.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 18 Şubat 2021; 16:18:19 >

Tartışmakla uğraşmak istemiyorum açıkçası, sana açık açık yazıyorum Castrol Ürünleri Motor Üreticilerinden bir çok ürününde Onay alamaz.

Çünkü Castrol Her bölgede ayrı ayrı o bölgenin Petrol muhtevası ile yağ üretir. Yani Kısacası Aliağa tesislerinden çıkan ürün üzerine çalışır.

Motul, Mobil1 gibi yağlar Daha global çalışır. MOBIL SUPER FE Türkiye'de üretilebilir Mobil1 Türkiye'de uretilmez. TUM Avrupaya hangi mobil1 gidiyorsa sana da o mobil1/motul gelir.

DPF filtresi standart ise neden Farkli yağ kullanalım? Avrupa'daki uretim toleransları ile diğer tesisler ayni değil.

Ayrica Mercedes Benz toleransları düşüktür. Longlife 2 3 yazıyor mu yukarıda resimde?

hologram bile koymuyorlar bak yukarı gör castrol tr ye verdiği değeri... yok longlife 2 bilmem ne, longlife 3 bilmem ne longlife 3 tr’de mi üretiliyor bak bakalım?

Bak castrol linkini paylaşıyorum. CASTROL 5w30 edge LL Türkiye Teknik sayfası yok.

https://msdspds.castrol.com/msdspds/msdspds.nsf/CastrolResults?OpenForm&c=All&l=All&p=EDGE%205W-30&n=&b=All&t=PDS&autosearch=No&autoload=No&sitelang=TR&output=Full&spu=Lubricants&unrestrictedmb=No&cols=0

Ama Castrol Edge 5w30 M ve c3'de Türkiye uretimi Teknik Sayfası mevcut. Ve castrol'de şu yazıyor, Performans değerleri Karşılandığı iddia edilir.

Diğer (motul) yağlarda Onaylara sahiptir denir.

castrol

Motul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Şubat 2021; 18:6:32 >

Mesajı önce yukarıdaki bilgileri yazmak için değiştirdim.

Simdi gelelim kanıtlamaya, Castrol 10 Farklı ülkede üretilir ancak aşağıdaki link Mercedes Link'i kontrol ettiğimizde castrol İngiltere adresi ile onay almış görünüyor.

https://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.52_en.html

Ayni linkte sadece Belgin Lubex var. Ulkemizden.

Ama diğer üreticilere bakıldığında , üreticiler onay sahipliğini yazıyor bunun nedeni tüm tesislerin ayni muhtevası olmasi. Ayni içerik ayni hammadde, ayni formül ile üretiliyor olmasi.

Bana yurtdışı linkler atıp atıp durmayın yazan birine yaziyorum bunları hadi hayırlısı.

Kisacasi sen castrol kullandığında, onay verilmemiş, ama Castrol TR tarafından onay alabiliyor olduğu iddia edilen bir yağ kullanıyorsun.

Yukarida Castrol linkine girdiğinde farkli ülkelerde farkli testler açıkladığını göreceksiniz. AMA TURKİYE'DE ÇOK SATILAN CASTROL 5W30LL'nim teknik dokuman sayfası yok. Ben Türkiye'de urrtim yapılan castrol yerine motul.mobil1 ve ya lubex kullanmayi tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Şubat 2021; 18:28:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Forumda ki algı Türkiye dolum yagların kalitesiz oldugu yönünde.Aynı şekilde castrol Türkiye dolum yagları kalitesiz ve hatta yurt dışında forumda sahte olduguna dair yorumlar yapıldı diye yazanlar var.sahte diye iddia ettikleri yag castrol dolumu sanki merdiven altı sahte yag. Castrol yurtdışı dolumu dahi olsa genel kanı kalitesiz oldugu yönünde reklam yagıymış. 

Yurt dışı yaglar ile ülkemizde doldurulan yaglar arasında kalite farkı var mı bilmiyorum ama elinizde herhangi bir labaratuvar testi vs yokken böyle kesin yorumlar yapılıyor.

Foruma kalsa yag markasını da sık sık degiştirirsiniz viskositeyide.0w30 hatta 0w20 yag bile önerilir.

Aracınıza uygun spefikasyonları saglayan istediginiz yagı alabilirsiniz. Yagı daha önce kullandıysanız şikayetinizde yoksa devam edin.

Yeter ki sahte yaga denk gelmeyin.Bakımları atlamayın.

Alıntıları Göster

Buyur tarafsız test yapan kişiler. Shell'in 3 farklı ülkede üretilen yağı ve üç farklı değer. Yağların üretildikleri ülkelere göre kalitelerinin farklı olduğu sır değil zaten bilinen birşey. Ülkemizde yağların üretilme sebebi de genelde maliyeti sebebi ile. Daha ucuza daha kaliteli yağ olmayacağına göre genelde ülkemizde üretilen yağlara bir acaba diye bakmak gerekiyor. Ayrıca dünya kimya devi Almanya'dır. Almanya üretimi kimyasallarında daha kaliteli olması da normal bir durum.

Fakat ne kadar kalitesiz olduğunu ise genelde kullanıcılar yorumlar ki benzinli araçlarda bunu anlamak nispeten daha kolaydır. Sahte yağdan elbette daha iyidir fakat bazı yağların da kaliteleri son yıllarda çok bozuldu. Bazıları ise kalitesini git gide arttırdı vs vs. Sonuçta forumlarda bunun için var zaten.

• ''Ayrica Mercedes Benz toleransları düşüktür. Longlife 2 3 yazıyor mu yukarıda resimde?''

İlk attıgınız resme bakın.

Boşuna tartışmanın anlamı yok adam kendi koydugu resimde castrol edge professıonal yagda long lıfe III yazmadıgını iddaa ediyor.

Türkiyede satılan kutunun üzerinde ki onayı ve castrol anasayfasında ki mb onayını yalanlıyor.Ama yurtdışında onayı olmayan yagı mb onaylı ilan diyor.

Castrol edge 5w30 M yagı var listede oda ülkemizde satılıyor oda onaylı degil o zaman.Oda ingiltere üzerinden belirtilmiş. Sitede iddia ediliyor yazıyormuş vs.

Belgin yagları sadece burda üretiliyor castrol gibi farklı ürkelerde mi üretiliyor?Aynı şekilde liqui molyde.

Seni inandırmak için castrol türkiyede test ettirsin bir zahmet.

boşuna tartışmanın anlamı yok istedigin yagı kullan.

Sana neden motul,mobil1 yada lubex kullanıyorsun diye yazanda yok umrumda degilde burda castrol alanlara b*k atıyorsunuz.

iyi forumlar.

• Bence boşuna tartışma dönüyor :) BP'nin madeni yağlar bölümünden bir üst düzey yönetici, araçta hangi yağı kullanalım sorusuna cevaben der ki: Motoru yağsız bırakmayın, zamanında değiştirin, hangi yağı kullandığınız çok da önemli değil.
    BP yöneticisi söyledi diye Castrol sevmeyenler kabul etmez şimdi bunu
    Arkadaşlar orijinal alın doldurun, aracınız için gerekli spesifikasyonu karşılasın, değişimi geciktirmeyin, bence olay budur. Ha x marka koyarsın 1 desibel çalışma sesi azalır, bir şey diyemem. Benim için artık motoru sorunsuz ve uzun ömürlü çalıştırması önemli. Takım tutar gibi marka fanatizmine gerek yok. 20 bin kilometredir Motul kullanmış ve son bakımda PO Maxima kullanmış biri olarak söylüyorum. Kayda değer hiçbir fark görmedim. (Geçmişten bugüne elf, total, castrol, mobil, motul, po markalarını kullandım, hiçbirinin birbirine çok önemli bir üstünlüğünü göremedim)

Bırak çamura yatmayı. Yukarıda kanıtları sundum halen longlife 2 3 muhabbeti mi yapıyorsun ?

onay başka performans seviyesi başka, onay alan yağlar üretimini castrol garantilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Şubat 2021; 23:4:28 >
  • Grup 3(Hydrocrack) ve grup 3+(GTL) baz yağlar kaliteli olmakla beraber %100 Sentetik değiller. Grup 4 (Polialfaolefin) ve yukarısı(ester bazlı) tam sentetik yağ aslında. Ayrımı da kolay. Bu yağların akma noktası,xw-40 numara yağlarda dahil - 50 °C ve altında oluyor. Kısaca Türkiye'de gerçek tam sentetik yağ yok denecek kadar az(Motul markası da içinde).

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.