Şimdi Ara

Motor yağı aracım ile uygun mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım opel corsa d (2010) 1.3 cdti motor:Z13DTJ periyodik bakım sırasında usta Vedool marka bir yağ koydu. 1000 km oldu kullanalı ve aracım daha sesli çalışıyor ve yağı değiştirmek istiyorum. Acaba arabama uygun hangi yağı önerirsiniz ? Tam marka yazarsanız fazla bilgili değilim bu konuda. Teşekkürler. Son olarak bu yağ arabama uygun mudur ? Motul 8100 X-Clean Efe 5W30 4 Litre Motor Yağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mdgoz58 -- 20 Kasım 2020; 5:59:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracınız Euro 4 Motor sanırım MOTUL X-CESS 05 40 Yeterli olur, Km re çok yüksek değilse Motul X-Clean 05 30 da kullanabilirsiniz. Bir de şu Usta dediğiniz "Kasap" ı acilen değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim, Vadool denilen yağ, Hindistan Üretimi dandik bir yağdır.

• Konuya ek olarak bende sorayım, 2010 otomatik honda civic 165 bin de ve 5 / 30 koyarken usta bu sefer castrol 10/ 40 koydu, kaş ile göz arasında koymuş bende niye koydun falan derken bu daha iyi, merak etme memnun kalmazsan hallederiz dedi. Sizce civic için 10/40 kalın gelmez mi???
    Ustalar laf dinlemiyor servisler eşşek yükü para istiyor cidden sıkıldım artık :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uygun yağ değil ise niye en baştan itiraz etmiyorsunuz?

Yada niye yağı alıp götürmüyorsunuz?

Ucuzundan yarı sentetik yağı kakalamaya çalışan ustaya bir daha gitmeyin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • tefennili kullanıcısına yanıt

05-40 kalın yağ olur hocam. tabi arkadaş aşırı sıcak bir yerde yaşamıyorsa.

bana sorarsanız bahsettiğiniz yağ size fazlasıyla yeterli gelir.

çokta kafa karıştırmaya gerek yok.

Kaç lt almam yeterli olur ? 4 lt yeterli midir ? Bu arada aracım 120 bin KM’de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mdgoz58 -- 20 Kasım 2020; 12:57:27 >

Dediğim gibi araçlar hakkında en ufak fikrim yok. İlk arabam ama motor sesindeki değişiklik beni bu duruma getirdi.

Daha Fazla Göster
  • Mdgoz58 M kullanıcısına yanıt

4 lt yeterli hocam. Bende de astra h 1.3 cdti vardı ve motul x-cess en uyumlu olduğu yağlardan biri. Ancak piyasada çok sahtesi var dikkat edin.

Hepsiburada sitesinden sipariş vermeyi düşünüyorum ama sizin bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yer var mı ?

Bildiğim tanıdığım yerden ziyade satıcının profili önemli hocam. HB ve diğer satıcıların tedarikçisi olan firma/satıcıların puanlarına bakın, müşteri yorumlarını okuyun yeterli olur. İyi günler

• Mdgoz58 M kullanıcısına yanıt

Yapacağınız olay çok basit. Aracınızın kullanım klavuzunu internetten bulup istediği yağ spesifikasyonlarını karşılayan shell opet vb. markaların yağını bulacaksınız. Opet, PO veya shellden %100 orjinal olduğuna emin olarak gönül rahatlığıyla 5w30 tam sentetik yağınızı alacaksınız. Güvenilir bir yedek parçacıdan aracınız için polen hava ve yağ filtresi alacaksınız. 50-100₺ işçilik vererek bunları yenileyeceksiniz. O kmde dizel bir araca 5w40 konmaz.

İnternetten alacaksanız https://www.onlineyedekparca.com/ burayı tercih edebilirsiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34HIL34 -- 20 Kasım 2020; 15:25:15 >
    Intel Core i7-8700K / Asus Prime Z370-A / Radeon R9 380X OC Nitro Dual-X / G.SKILL TridentZ (2X8GB) 3000Mhz RGB / Samsung 960evo 250GB / Iceberg 240mm Sıvı Soğutma RGB / Toshiba P300 2TB / Thermaltake 750W 80 Plus Gold RGB / Hypnos Gaming Kasa RGB / Viewsonic XG2402 1 MS 144hz Gaming Monitör / AOC Q3279VWF 31.5" 5ms 75hz 2.Monitör /

Sigorta Teknik Operasyon Uzmanı
  • atmosferik 8000rpm A kullanıcısına yanıt

Periyodik bakımı daha yeni yaptırdım. Sadece motor yağını değiştirsem olmaz mı ?

1.3 Euro5 Fiat Linea aracımda bu yagı kullanıyorum cok memnunum. Degiştirirken mutlaka yag filtresinide degiştirip Ufi yada Opar alın. Opardanda Ufi cıkar.

Renault elf kullanıyor yetkili servisinde, uygun fiyatlı olmasına ragmen cıkıp kimse bu yagı almaz ama servis 200 binlik 300 binlik arabalarına bunu kullanıyor kötü bir yag olsa zaten şikayetlerin ardı arkası kesilmez.

Ayriyetten, x bir markanı. Tüm yagları iyi olcak diye birsey yok.
    Atıyorum mobil 5-40 da iyidir 5-30 da iyi degildir
    Castrol 5-30da iyidir 5-40da iyi degildir
    Shel 0-30 da iyidir 0-40 da iyi degildir vs vs

Dolayısıyla en iyi yag markası yoktur.
    Her 5-40 5-30 yag senin aracına uygun degildir
    Shell 2,3 tane 5-30 yagı var diger markalarda öyle

Her aracın üretici onay kodu var, yani senin motorunu destekleyen yag kodunu bulup ona göre yag alıp koymalısın.
    İşte bahsettiğim aynı markanın 5-30 yagın 2,3 tane olma sebebi budur.

Ben sana bu marka bu incelikte al diyemem,
    Corsa kullanan varsa net şekilde bilen varsa şu onay koduna dikkat et demesiyle zaten sen otomatikmen o incelikteki yagı alcaksın.

Her yag iş görür ama zor durumda kaldıgında kullanılır,
    Akşam vakti yolda kaldın, yag koyman gerekli istediğin yagı al koy, o günü kurtar, başka gün degiştir.

1yıl 15.000 km kullancaksan motorun desteklediği yag onayını ögren.

• MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Gelmez.
    ama o ustayı degistirin

• Oduncu28 kullanıcısına yanıt
    Araba gürültülü çalışıyor zaten yarın gidecem yanına tekrsr

• RedRocco34 kullanıcısına yanıt

Benim aracım euro 4 dizel ama motulun sitesinde “Son nesil EURO 5 ve EURO 6 Dizel ve Benzinli motorlara uygundur” yazısını gördüm ve ürün bugün elime ulaştı şimdi kullanmalı mıyım? Tereddütteyim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.