Şimdi Ara

Motor Suyunda Azalma ve Şoför Koltuğu Paspasının Islanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir donanımhaber üyesi olarak bu konu ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Kendim araçta bir işlem yapmayacağım yalnız bilgi almamın doğru olduğunu düşünüyorum. (Ama basit bir şeyse yapabilirim.) Çünkü çok fazla bu mevzulardan anlamıyorum. O yüzden öncelikle size sormak istedim.

Şimdi olaya geleyim.

2005 Model 206 X-Line benzinli bir aracım var. Alalı yaklaşık 3 ay oldu ve aldıktan sonra aracı servise götürüp ağır bakıma soktum.

Dün itibariyle motor suyuna baktığımda alttaki görüntü ile karşılaştım.

Birkaç hafta önce ise şoför koltuğunun altındaki halı paspasta ıslaklık olduğunu fark etmiştim. (Normalde ayaklarım hep üşür benim o yüzden uzun süre fark edememiş olabilirim.) Yağmur ile alakası yok, ya da kapılardan vs. gelmediğini tespit ettim. Direk alttan ya da pedalların altında bulunan eğik ayak koyma yerinin oradan geliyor olabilir.

Şimdi böyle 2 büyük problemimiz var. Açıkçası aracı çalıştırmanın bile problem olduğunu düşünüyorum. İlla ki servise götüreceğiz yalnız götürene kadar ne yapmalıyım? Bu iki problem neden kaynaklı olabilir? Birbirleriyle bağlantılı olmayabilir mi?

+ Bilgiler
    - Yaklaşık 2 aydır aracı ilk çalıştırdığımda yaklaşık 10 saniye su sesi geliyor.
    - Çekişinde bir problem fark etmedim.
    - Aldığımdan bu yana ortalama 55-60 kuruş yakıyor. (Devirli kullanıyorum.)

Tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi aktarırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MechuleGiden -- 24 Şubat 2018; 16:49:30 >

• Kalorifer peteği ya da musluğu. Degismisken hortumlarida mutlaka degistirin iki iş olmasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Büyük bir sorun değil ama işçiliği zahmetlidir.
  • Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.

İlk resimdeki motor suyunun azalması bundan oluyor öyleyse. Yağın suya karışması olamaz değil mi? Arkadaşım öyle demişti de...

Peki aracı bu şekilde kullanarak servise götürsem problem olur mu? Yoksa motor suyu haznesine biraz içme suyu eklesem mi, ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: MechuleGiden

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.

İlk resimdeki motor suyunun azalması bundan oluyor öyleyse. Yağın suya karışması olamaz değil mi? Arkadaşım öyle demişti de...

Peki aracı bu şekilde kullanarak servise götürsem problem olur mu? Yoksa motor suyu haznesine biraz içme suyu eklesem mi, ne dersiniz?

Suyu aşırı eksilmediği sürece problem olacağını sanmıyorum. Ki suyunu ekledikten sonra öyle he deyince boşalacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 25 Şubat 2018; 2:14:49 >
  • Yok sıkıntı olmaz gerektiği kadar su ekleyin götürün.Hatırladıgım kadarıyla göğüs sökülmeden peteği çıkarılabiliyordu.Orlingten olacagını sanmıyorum petek kaçırıyordur büyük ihtimalle.Mutlaka orjinal parça alın yansanayide sorun yaşarsınız.
    Daha Fazla Göster
  • Yardımlarınız için teşekkürler.

Özel servislerden aldığım fiyatlar en az 350 civarı olduğundan dolayı farklı bir alternatif düşünüyorum. Birkaç arkadaş toplansak değiştirebilir miyiz dersiniz? Keza internette 70-80 liraya kalorifer bulunabiliyor.

Ya da nasıl daha uyguna getirebilirim? Aracı yeni aldığımdan ve biraz bize masraflı olduğundan dolayı böyle düşünüyorum ne yazık ki...

Orijinalden alıntı: MechuleGiden

Yardımlarınız için teşekkürler.

Özel servislerden aldığım fiyatlar en az 350 civarı olduğundan dolayı farklı bir alternatif düşünüyorum. Birkaç arkadaş toplansak değiştirebilir miyiz dersiniz? Keza internette 70-80 liraya kalorifer bulunabiliyor.

Ya da nasıl daha uyguna getirebilirim? Aracı yeni aldığımdan ve biraz bize masraflı olduğundan dolayı böyle düşünüyorum ne yazık ki...

2 liraya contasını alın uygun bir işçilik ile değiştirin peteğin sökülmesine, değiştirilmesine ben öyle hemen gerek duymuyorum. Baktınız contadan sonra halen kaçırıyor kale marka petek alıp takın 3-4 sene rahat götürür sizi

• Kaloriferde sorun var mı yok mu anlamak için söküp bakmak gerekir. Bu araçlarda kalorifer araç içinde ve 2 tane oring koymuşlar. Bunlar zamanla deformasyona uğruyor ve değişmesi gerekiyor. Can sıkıcı bir durum. Bazı ustalar işi büyütüyor göğüslük sökülecek falan diyor. Oradan hemen tamam deyip uzaklaşın. Yapacağınız iş iyi bir elektrikçi bulun. Taş patlasın 100 liraya hallolur. Çalışma yeri ters olmasa bu işlemi herkes yapar fakat aletle çalışmak çok zor çok dar bir bölge. İşçiliğe alacaklar zaten o parayı. Oringlerin tanesi 2 liradır.

Kalorifer de değişmesi gerekiyor ise yan sanayi kesinlikle önermiyorum. Kale marka var piyasada ve çok şikayet duydum ısıtmama sorunu oluyormuş. Kışın mağdur olmayın. Sökülmüşken o kadar işçilik veriyorsunuz bir daha başınız ağrımasın derim. Paspasında altına kadar işlemiştir ıslaklık taban halısının altında elyaf türü malzeme vardır onlara işmeiştir. Onları araçtan alıp kurutmanızı tavsiye ederim. Araçta nemli vaziyette kesinlikle kurumaz. Tabanı da hem çürütür zamanla hemde kötü bir koku yayar. Geçmiş olsun. Benim de aracım 206 farklı bir konuda kafanıza birşey takılırsa Özelden yaabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

1925 M. Kemal ATATÜRK

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.