Şimdi Ara

Motor suyuna yağ mı karışmış? Conta kesin yandı mı 1.3 Corsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2006 Corsa 1.3 CDTI araçta artık illallah ettiren bir problem var aracı aldığımdan beri.

Araçta hararet yükselmesi yok, çekişten düşme yok, ilk marşta zorlanma yok, yakıt tüketimi yükselmesi yok, kışın soğuk hava dışında duman atma yok, yağ çubuğunu çektiğimde suya benzer birşey yok. Sadece hergün ama hergün biraz biraz gelen damla damla su var kapaktan, özellikle devirli kullanınca..

Ben de bu böyle olmayacak deyip forumdan @aya isimli arkadaşla yaptığımız konuşmalar sonucu sistemde yüksek basınç var diye düşünerek ustama radyatör ve termostatı değiştirmesini (radyatör tıkalı ve termostat komple pas içinde çıktı) üstüne bir de soğutma sistemini boşaltıp temizleyip kaliteli bir antifriz koymasını söyledim, aracı teslim aldım. Bu arada şunu da belirteyim devirdaim pompası uzun süredir değişmedi, göreveini tam yapamıyor olabilir.

Dün akşam eve gelince kontrol ettim yine birkaç damla kapaktan sızdırmıştı, ki kapak ve genleşme kabını orijinal olarak yetkili servisten satın aldım, onlarda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama sistemde yüksek basınç olduğu kesin kapağın bile tutamayacağı kadar. Fotoğrafı burda, kapaktan sızan kırmızı sıvı belli oluyor;
    https://i.hizliresim.com/W0LZ8L.jpg

Daha sonra bugün kontrol ettiğimde alttaki resimdeki gibiydi motor suyunun durumu;
    https://i.hizliresim.com/V01aVZ.jpg

Bu resmi ustama gönderdim ve bana eski termostatımın ve radyatörümün pas içinde olduğunu, koyduğu yeni antifrizin pası çözdüğünü söyledi. Ancak @aya suya yağ karıştığını söyledi. Şuanda elimdeki tek opsiyon silindir kapak contasını değiştirmek gibi görünüyor eğer yağ karıştıysa, çünkü yağ soğutucu daha 5 aylık yeni.

Conta yanması dışında farklı fikri/önerisi olan varsa motor açtırmadan önce dinlemek isterim.Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE694CFCD -- 5 Mayıs 2017; 21:32:13 >

• yeni antifriz pası sökmüş olabilir, dikkstli olmakta fayda var bir yeri delmişte olabilir

benim alfa 147 de antifriz değiştikten sonra kalorifer radyatörü delindi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: airarmada

yeni antifriz pası sökmüş olabilir, dikkstli olmakta fayda var bir yeri delmişte olabilir

Hocam aman başka yerler delinmesin:) tam nişan arefesinde elde avuçta ne varsa gider valla. Bir daha asla 4 yasından büyük bir opel almam :)

Bu arada Avrupa yakasında bildiginiz iyi bir usta var mı hocam

Orijinalden alıntı: differt

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

yeni antifriz pası sökmüş olabilir, dikkstli olmakta fayda var bir yeri delmişte olabilir

Hocam aman başka yerler delinmesin:) tam nişan arefesinde elde avuçta ne varsa gider valla. Bir daha asla 4 yasından büyük bir opel almam :)

Bu arada Avrupa yakasında bildiginiz iyi bir usta var mı hocam

dua et pas olsun biyer delik olsun maliyeti ucuzdur conta yanığıysa sıkıntı

en temizi yarın antifrizi boşalt yağı kontrol et arabaya sadece su koy çalıştır tortular toplansın tekrar antifrizeklensonra kontrol et

yağa da su karışması lazım yağın akışkanlığı bozulması gerekiyor

• Hocam o pas çözülmüş gibi. Siz soğutma suyunu yenileyin. Ancak bikac defa normal suyla devirdaim yapıp, daha sonra antifiriz koyun.

• Yağ kapağına açıp altına bakın. Kreme benzer bi birikim varsa contada sıkıntı var diyebiliriz. Ama Çok kısa mesafelerde kullanıyorsanız bu birikim olur, heleki kış aylarında. Benim aracımda da bu birikim vardı kışın. Şimdi bu birikim yok.

Sudaki pislik pasa benzior. Bundan önceki sahibinin-sahiplerinin araca bakmamasının ceremesini çekiyorsunuz.

Daha Fazla Göster
  • Bu sorun neden olur biliyormusun? daha önce o arabaya paso çeşmeden su koymuşlar,sonradan antifirizide yeyince delip geçmiştir.. sanayideki elektrikçi benide uyarmıştı eski corsa aracım varken

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Yağ kapağına açıp altına bakın. Kreme benzer bi birikim varsa contada sıkıntı var diyebiliriz. Ama Çok kısa mesafelerde kullanıyorsanız bu birikim olur, heleki kış aylarında. Benim aracımda da bu birikim vardı kışın. Şimdi bu birikim yok.

Sudaki pislik pasa benzior. Bundan önceki sahibinin-sahiplerinin araca bakmamasının ceremesini çekiyorsunuz.

Bakılmadığına eminim bu araca çünkü aldığımda içinde yanlış yağ vardı 5-30 yerine 10-40 koymuşlar.

Yağ kapağına açıp baktım sadece normal yağ var hocam birikinti tarzı sıvı-dışı bir oluşum yok.

Pas olduğunda hepiniz hemfikirsiniz anlaşılan, ben de elimi daldırdım o suya ve elime aldığımda yağımsı bir kıvamda değildi, inşallah pas tahmini doğrudur hepinizin de. Motoru açtırmak istemiyorum. Bunlar pas ise, bu şekilde 10 gün civarı kullansam bir zararı dokunur mu acep? İlla antfrizi acilen yenilemem mi gerekir?

Son olarak avrupa yakasında bildiğiniz sağlam bir opel ustası var mı?

• Bir de acaba bu damla damla kapak sızıntısı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Neden olur bu ?

Araçta yağ soğutucusu var mı bilmiyorum ama yağ soğutucusu bozulduğu zaman da suya yağ karışıyor. Sizin conta yanık gibi geçmiş olsun, bir an önce yaptırmanız sizin yararınıza olacaktır yoksa illaki yolda bırakacak.

• Arkadaşlar antifiriz hakkında bir usta beni sıkı sıkı uyarmıştı. Aracım renault toros, "sakın ha aracına yeni nesil antifiriz koyayım deme ne conta bırakırsın ne bir şey sonra motorun anasını ağlatırsın, eski yeşil tip petrol ofisi antifiriz koy" demişti. Bu antifiriz çeşitlerinin motora ne gibi bir etkisi olur bilemiyorum ama tecrübeli usta beni o şekilde uyarmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Radyatörün içindeki pas bu korkmayın Radyatör borularını elinizle kontrol edin, şişme yoksa hararette yoktur.

yağ değil diyorsunuz yani hocam? radyatör yeni değişti bu arada, eskisinin kalıntısı mı demek istiyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: babapars

Yağ sogutucusunu kontrol ettir 1.3 multijetlerde sikintili parcadir

hocam 5 ay önce değiştirtmiştim ama yine de baktırdım 10 gün önce radyatör ve termostat değiştirdiğimde, sağlam dediler. tek soru var kafamda, conta değilse, pas ise bunlar, o halde neden hala yedek su deposu basınçtan kapaktan sızdırma yapıyor.
  • Hocam yeni antifiriz varsa pasi cozer evet ama boyle kabin uzerine birikmezki suya homojen dagilir basinc olayina gelince termostat radyatör ve taşirma kabi yeni diyorsan devirdaim i kontrol et bide başka da bişey aklima gelmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: babapars

Hocam yeni antifiriz varsa pasi cozer evet ama boyle kabin uzerine birikmezki suya homojen dagilir basinc olayina gelince termostat radyatör ve taşirma kabi yeni diyorsan devirdaim i kontrol et bide başka da bişey aklima gelmiyor

hmm anladım hocam teşekkürler, conta yönüne doğru kuvvetleniyor ihtimaller homojen dağılma olur diyorsanız. devirdaimden de cıkacagını sanmıyorum cünkü birisi o basınç yapmaz sadece görevini yapamaz o kadar demişti
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.