Şimdi Ara

Motor Suyu Bidonunda Yağlanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nc39 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
44
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    2004 model Astra H 1.4 (Z14XEP) motor koduna sahip bir araca sahibim. Aracımın mekanik işlemlerini genellikle kendim yaparım; kafamda soru işareti kalmasındansa, sorunu kökünden çözmeyi tercih eden biriyim.


    Görsellerde gördüğünüz durumu yaklaşık 2 senedir yaşıyorum. En son 5 ay önce soğutma sistemini tamamen temizleyerek motor suyunu yeniledim. Bu işlem sırasında genleşme kabı ve kapağını da sıfır olarak değiştirdim.


    Eşim aracı sabahları yaklaşık 1 kilometre, akşamları da aynı şekilde işe gidip gelmek için kullanıyor. “1 kilometre için araç mı çalıştırılır?” dediğinizi duyar gibiyim; haklısınız. 🙂


    Konuya dönecek olursam; özellikle kısa mesafe kullanımlarda motor yağ dolum kapağında zaman zaman mayonezimsi, çok küçük tortular oluşuyor. Ancak yağın kendisinde, yağ çubuğunda veya motor suyunda herhangi bir bozulma yok. Sadece genleşme kabının üst kısımlarında benzer bir görüntü oluşuyor.


    Her ne kadar bunun kısa mesafe kullanımından kaynaklandığını düşünsem de, içimdeki bir ses sorunu kökten çözmek için silindir kapağını açmam gerektiğini söylüyor. Bu nedenle triger seti, termostat, silindir kapak contası vb. parçaların siparişini verdim; hepsini elden geçirmeyi planlıyorum.


    Bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir?









    _____________________________
    İYİ OLDUĞUN İÇİN HERKESİN SANA ADİL DAVRANMASINI BEKLEMEK, VEJETERYAN OLDUĞUN İÇİN, BOĞANIN SANA SALDIRMAYACAĞINI DÜŞÜNMEYE BENZER.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağ Kapağında Köpürme
    7 yıl önce açıldı
    silecek su püskürtme sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.