Şimdi Ara

Motor Soğukken Gelen Tık Tık Sesi (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motor soğukken ısınana kadar böyle bir ses geliyor. Nereden geldiğini çözemedim. Araç benzinli, lpg yok.

Sesi yükseltip dikkatli dinlediğinizde arkadan ses net şekilde duyuluyor.
    Tarif etmek gerekirse sanki kaşıkla cezveye vuruyormuş gibi bir ses.

https://sendvid.com/k6x6ipgz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 1 Mart 2018; 19:50:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motordan Soğukken Gelen Tık Tık Sesi

Arabanızın veya motosikletinizin motorundan soğukken tık tık sesi geldiğini fark ettiyseniz, bunun birkaç olası nedeni olabilir.

Valf Kaldıraçlarında Aşınma:

• Soğukken valf kaldıraçları ve kam mili arasındaki boşluk daha büyük olur.
    • Bu boşluk, motor çalıştığında valfler açılıp kapandığında tıkırtı sesine neden olabilir.

Hidrolik Kaldıraçlarda Hava:

• Hidrolik kaldırma sistemleri, valf boşluğunu otomatik olarak ayarlar.
    • Soğukken, hidrolik kaldırıcılarda hava birikmesi tıkırtı sesine neden olabilir.

Zamanlama Zinciri veya Kayışında Uzatma:

• Zamanlama zinciri veya kayışı, egzoz ve emme valflerinin açılıp kapanmasını kontrol eder.
    • Uzatılmış bir zincir veya kayış, tıkırtı sesine neden olabilir.

Diğer Nedenler:

• Yağlama eksikliği
    • Hasarlı piston kolları
    • Yatak yatakları

Soğukken motordan gelen tık tık sesinin nedenini belirlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Motorda herhangi bir gevşek parça olup olmadığını kontrol et.
    • Yağ seviyesini ve kalitesini kontrol et.
    • Motorun çalışmasını dinle ve sesin kaynağını belirlemeye çalış.

Tıkırtı sesi devam ederse veya şiddetlenirse, aracını veya motosikletini bir tamirciye götürmen önerilir. Erken teşhis ve onarım, daha maliyetli onarımları önlemeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

fincan sesi

yani hocam biraz bilgi verir misiniz nedir bu ses neden olur?
  • Sesi ilk kez duydum, ancak sizin adınıza korktuğumu belirtmem gerek. Ben olsam sabah ilk iş sanayide alırdım soluğu
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Sesi ilk kez duydum, ancak sizin adınıza korktuğumu belirtmem gerek. Ben olsam sabah ilk iş sanayide alırdım soluğu

peki motor sesi sizce dizel gibi mi?
  • Motor kompartımanında bir şeyler gevşemiş gibi. Bir ihtüimal egzoz hattından bir yerden geliyor olabilir.

Bu arada evet motorunuz benzinli bir araca göre biraz gürültülü ve titreşimli çalışıyor. Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Motor kompartımanında bir şeyler gevşemiş gibi. Bir ihtüimal egzoz hattından bir yerden geliyor olabilir.

Bu arada evet motorunuz benzinli bir araca göre biraz gürültülü ve titreşimli çalışıyor. Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi?

Yağ seviyesini motor sabah soğukken kontrol ediyorum yağ çubuğunda maksimumun 1 milimetre kadar üstünde çıkıyor. En son yağ değişimi 2000 km önce olmuş. Ben aracı alalı 400km oldu.

Bir de alakası var mı bilmiyorum fakat gaz kelebeğinin orada motor yağı var terleme yapmış dendi.
  • Kayışa bağlı olan klima, kayış gergisi veya şarj dinamosu bilya dağıtmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 1 Mart 2018; 22:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

Kayışa bağlı olan klima, kayış gergisi veya şarj dinamosu bilya dağıtmış olabilir.

motor soğukken 4. kademede kalorifer açınca kayış sesi geliyor bazen. alakası olabilir mi?
  • Kaputu açıp bir de öyle dinleyin. Sıcakken de açın dinleyin ve kıyaslayın iki sesi.

Klima,kaloriferi yüksek fan ayarına getirip dinleyin.

Benim tahminim sesin basitliği sebebiyle fan sistemlerinden birinde. Ya kalorifer, ya radyatör ya da artık bilmediğim başka bir pervane-fan sistemi. Basit bir sorun olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behnanbalaban

Kaputu açıp bir de öyle dinleyin. Sıcakken de açın dinleyin ve kıyaslayın iki sesi.

Klima,kaloriferi yüksek fan ayarına getirip dinleyin.

Benim tahminim sesin basitliği sebebiyle fan sistemlerinden birinde. Ya kalorifer, ya radyatör ya da artık bilmediğim başka bir pervane-fan sistemi. Basit bir sorun olduğunu düşünüyorum.

hocam ilk mesajdaki kaydı kaput açık şekilde telefonu motora iyice yaklaştırarak çektim. Motor sıcakken de kayıt almak adına biraz turlayıp motoru ısıttım tekrar ses kaydı aldım. Linkten de dinleyebileceğiniz gibi ısınınca ses kesiliyor.

https://vocaroo.com/i/s0SLrixtdcdS

Yarın sabah tekrar motor soğukken bir de kaloriferi 4. kademede açıp deneyeyim bakalım

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Evet, benzinli motora göre sesi çok fazla. Bir yerlerde civata, vida, vs bir şeyler kopmuş izlenimi uyandırıyor ses.
  • sabah motor soğukken marş basar basmaz kaputu açıp motora baktım bu ses gelmedi.

ilk mesaja attığım kayıt, kar yağıp eksi 2 dereceye düşen geceden sonraydı, dün gece ise hava eksilere düşmedi. buradan bir çıkarım yapılabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

sabah motor soğukken marş basar basmaz kaputu açıp motora baktım bu ses gelmedi.

ilk mesaja attığım kayıt, kar yağıp eksi 2 dereceye düşen geceden sonraydı, dün gece ise hava eksilere düşmedi. buradan bir çıkarım yapılabilir mi?
    Olayı çözebildiniz mi bende de aynı sorun var. Çözemedim gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: instaser

Olayı çözebildiniz mi bende de aynı sorun var. Çözemedim gitti

Alıntıları Göster
    havalar ısınınca bir daha o sesi duymadım. ustama sorduğumda motor soğukken dinleme dedi olay öyle kaldı. büyük ihtimalle kışın ses yine başlar

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    fincan yani lifter sesi

km yaptıkca o sesi daha çok duyacaksınız

kalın yağa geçin

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

havalar ısınınca bir daha o sesi duymadım. ustama sorduğumda motor soğukken dinleme dedi olay öyle kaldı. büyük ihtimalle kışın ses yine başlar

Alıntıları Göster
    "....ustama sorduğumda motor soğukken dinleme dedi olay öyle kaldı."

Yeminle ülkece bizim en büyük sorunumuz bu mantık, bundan vazgeçebilsek uçacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntikaHesap

"....ustama sorduğumda motor soğukken dinleme dedi olay öyle kaldı."

Yeminle ülkece bizim en büyük sorunumuz bu mantık, bundan vazgeçebilsek uçacağız.

Alıntıları Göster
    aracımı alana kadar gece rüyamda bile otomobil gören ben (ilk aracım) sanayideki ustalar yüzünden otomobillerden soğuma noktasına geldim. sanayi fobisi oluştu artık aracımla ilgili çoğu şeyi kendim yapmaya uğraşıyorum. çünkü tamir ederken bozarsam bile biliyorum ki sanayideki beceriksiz usta sıfatlı herif de bozuyor. yani en azından sinirlerim zıplamamiş oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.