|
Aracımı geçen hafta motor rektifiye işlemi için tamirciye bıraktım. Ustanın ücreti 9000, rektifiyecinin ücreti 4000 lira. Hem usta hem de rektifiyeci sorduğumda istersem ücrete %18 KDV ekleyerek fatura kesebileceklerini söylediler, ama gerek olmadığını bir sorun olursa işin arkasında duracaklarını söylediler. Rektifiyeyi yapan şirket şehrin en iyi rektifiyecisi, bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Hata paylarının on binde otuz gibi olduğunu söyledi rektifiyecide konuştuğum kişi. Bu süre zarfında tüm parçaları kendim aldım ve hepsi için işlem bittiğinde bir fatura oluşturulacak. Elimde rektifiyecinin tamircime gönderdiği iş emri mevcut. ![]() Ayrıca tamircimle whatsapp yazışmaları da mevcut. Tamircim işlem bittiğinde benzer bir iş emrini kaşeleyip imzalayıp bana verecek. Tüm bunlar hukuken yeterli belge niteliğinde sayılır mı? Sizce ek olarak yine de üç bin lira farkla fatura kestireyim mi? Genelde bu işler iyi niyet çerçevesinde yürür aslında. Ustayla ilk kez iş yapıyorum ama ortak bir tanıdığın referansıyla kendisine gittim, o sebeple de işler bittiğinde motorda kendisinden veya rektifiyeciden kaynaklanan bir sıkıntı çıkarsa tekrar rektifiyeye vermek için motoru söküp takma ücreti almayacağını söyledi. Kendisini yeni tanımakla birlikte sözünün arkasında duracağını düşünüyorum, ama neticede yeni tanıdığım birisi, fatura almak daha mı yerinde olur? Rektifiye işleminde bazı forum üyeleri fatura kestiriyor ve kestirmeyi öneriyor, bazıları gerek yok diyor, bana fatura kestirmeme gerek yok gibi geldi, ama sizlere sormak istedim. Bir de aslında genel olarak olayın hukuki yönünü merak ediyorum, yani motorda benden kaynaklanmayan bir sıkıntı çıkması durumunda bir dava açılması halinde hukuki süreç nasıl işliyor? Araç bilirkişi tarafından incelenene kadar veya dava sonuçlanana kadar bir yerde yatmak durumunda mı oluyor? Kullanılamıyor mu? Bilirkişi atanması kararı alınana kadar ne kadar süre geçer genelde? Davalar uzun sürüyor diye tahmin ediyorum. Bir de tabii avukatlık ücreti söz konusu oluyor. Bu son paragraftaki soruları sadece bizim ülkede teknik anlamda sürecin işleyişine dair detayları merak ettiğim için yazıyorum, davalık falan olacağımı hiç düşünmüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 28 Aralık 2022; 12:9:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt